Според него част от тази сума е похарчена за адвокатски хонорари, тъй като всеки ден някой подавал жалба

Тръмп: Да съм президент ми струва $3-5 млрд. Не ми пука! (Видео)

3441 | 14 авг. 2019 | 17:14

Тези числа обаче са практически невъзможни за проверка. Президентът не е предоставял никога данъчните си декларации, а преди време бе уличен, че преувеличава размера на състоянието си


Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че президентският пост му струва цяло състояние. Откакто е начело на страната той бил изгубил между 3 и 5 млрд. долара, като част от тази сума е похарчена за адвокатски хонорари, тъй като всеки ден някой подавал жалба срещу него.

 

„Да бъда президент ми струва цяло състояние“, каза Тръмп по време на реч в завод на Shell в Монака, Пенсилвания, близо до Питсбърг.

 

„Някои казват: „О, той е предоставил на човек от Саудитска Арабия стая за 500 долара “, каза Тръмп, коментирайки съобщенията, че саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман и антуражът му са резервирали няколко нощувки в хотел в Тръмп. „А какво ще кажете за 5-те милиарда долара, които ще загубя?“, попита Тръмп, и посочи високите такси на адвокатите си, „защото всеки ден някой ме съди за нещо.“

 

„Вероятно ми струва от 3 до 5 милиарда долара за привилегията да бъда (президент) - и няма как да е по-малко - не ми пука! Ако си богат, това няма значение. Просто искам да си свърша добре работата“, добави Тръмп.

 

Тези числа обаче са практически невъзможни за проверка. Президентът не е предоставял никога данъчните си декларации, а преди време бе уличен, че преувеличава размера на състоянието си. През април 2019-а шефът на бюджетната комисия в Конгреса на САЩ Ричард Нийл поиска от министъра на финансите Стивън Мнучин да предостави данъчните декларации на Тръмп за периода 2013- 2018 година. Министърът отказа да изпълни искането поради липса на „легитимно основание”. След Ричърд Никсън Тръмп е първият президент, отказал да предостави данъчните си декларации.

 

В същата реч Тръмп насочи стрели и към предшественика си Барак Обама. „Никой не гледа това, че Обама получава 60 милиона долара за книга. Това е ОК, макар никой в историята да не е получавал толкова пари за книга. ... Всичко е насочено към мен".

 

Източник: Сега

 Тръмп: Да съм президент ми струва $3-5 млрд. Не ми пука! (Видео)

Тези числа обаче са практически невъзможни за проверка. Президентът не е предоставял никога данъчните си декларации, а преди време бе уличен, че преувеличава размера на състоянието си
Намери своята история

От категорията

Путин цитира евроексперт: „Спутник V” е сигурна колкото автомат „Калашников“

-1600861454.png

Руските здравни власти одобриха вече и употребата на еднодозова версия на ...

7 май 2021 | 09:45

В САЩ дават безплатна бира на всеки ваксиниран

Кадър: Туитър-1620373916.jpg

Това се случва в Кенеди център във Вашингтон, където ваксините на "Джонсън ...

7 май 2021 | 08:45

Франция блокира договор за доставка на 1,8 млрд. ваксини на Pfizer за ЕС?

-1615527141.jpg

В много отношения причината за блокирането, според Die Welt, се дължи на ...

7 май 2021 | 10:56

Белият дом: САЩ подкрепят влизането на Украйна в НАТО

-1612193721.jpg

Президентът на Украйна Владимир Зеленски на среща с държавния секретар Антъни ...

7 май 2021 | 10:18