Обединените патриоти губят позиции по места заради незаинтересованост на лидерите, коментира Тодор Илиев

Трус във ВМРО! Стотици напускат партията заради несъгласие с политиката на Каракачанов

69796 | 7 юни 2017 | 20:28

325 воеводи само в Сливенско зарязват партията на вицепремиера. Обвиняват го в "разминаване на думи и дела"


Трус в редиците на воеводите в цялата страна след влизането на ВМРО във властта и участието на лидера Красимир Каракачанов в правителството. Само в Сливенско са подали заявления за напускане на партията 325 воеводи, твърди се, че тенденцията бушува в структурите в цялата страна.

 

Скандално хвърлиха оставките си днес пред медиите водачите на ВМРО в Сливен - тръгва си областният лидер на партията Георги Георгиев, който се ползва с голям авторитет сред воеводите. Оставка са подали бившият вече зам.-председател на общинското ръководство в Бургас Тодор Илиев, членът на общинския комитет Николай Панев и ексшефът на организацията в Равнец Димитър Тончев, предаде Дарик-Сливен.

В разминаване на думи и дела обвиняват своя лидер Каракачанов отиващите си, които твърдят, че е налице неглижиране на мнението на членовете и симпатизантите на ВМРО по места по важните теми като пенсии, сигурност, охрана на границата. Отцепниците се сърдят и за подредбата на депутатските листи на отминалия парламентарен вот.

 

Недоволството на сливенските воеводи пък избухна и заради несъобразяването на тяхното желание лидерът им Георгиев да стане водач на листата в региона, а вместо него мястото бе дадено на НФСБ на принципа на разделението на регионите между трите партии в Обединени патриоти.

 

Според представителите на бургаската организация на ВМРО и там била подобна ситуацията. В Бургаско кметове на села, спечелили от името на ВМРО, също напускали партията.

 

Обединените патриоти губят позиции по места заради незаинтересованост на лидерите и това, че не работят в интерес на българските граждани, всичко свърши с влизането им в управлението, коментира пред медиите в Сливен Тодор Илиев. Той заяви, че ВМРО води политика, която не е насочена към гражданите.

 

Ние се опитвахме да изразим мненията и позициите на живеещите в областта многократно, но на централно ниво не искаха да бъдем чути. Затова взехме трудното решение да напуснем ВМРО – защото не можем да обясним на една възрастна жена в някое балканско село как обещаната пенсия от 300 лева стана на 16, коментира още Георгиев решението си.

 

За година и половина лидерът Каракачанов не дойде тук нито веднъж, упрекна още Георгиев партийния водач, който стана вицепремиер и военен министър. Според недоволните воеводи Каракачанов се отдръпнал от тях, след като влязъл в изпълнителната власт.


От категорията

Минчев: Петков и Василев стартираха своя политически проект чрез служебното правителство на Радев

Никола Минчев: Не сме взели решение за коалиция с ДБ, чакаме резултатите от дълбочинната социология-1660574313.png

Според него ПП ще работи с "всички парламентарно представени политически ...

15 авг. 2022 | 17:32

Православната църква чества Успение на Пресвета Богородица

Православната църква чества Успение на Пресвета Богородица-1660542730.jpg

В този ден празнуват всички, които носят имената Мария, Мариан, Мариана, ...

15 авг. 2022 | 07:56

Румен Петков: Лъжата на Кирчо и Кокорчо Продължава

Румен Петков: Лъжата на Кирчо и Кокорчо Продължава-1634123795.png

Някой ден някой ще отговаря за това колко пари сме потрошили НСО да охранява ...

15 авг. 2022 | 19:32

Васко Начев и Валентин Николов: Газ има, трудно стига до нас

Валентин Николов и Васко Начев 
Снимка кадър БТВ-1660575867.png

Валентин Николов посочи, че гръцкият строител на газовата връзка на няколко ...

15 авг. 2022 | 18:02