Карадайъ:Бойко Рашков нарушаваше законте, принуждаваше полицията да изпълнява политически поръчки

Нямаме нужда нито от митове, нито от спасители, заяви председателят на ДПС

Карадайъ: Бойко Рашков нарушаваше законите, принуждаваше полицията да изпълнява политически поръчки

7401 | 3 февр. 2023 | 12:17

Избран е състав на централния изборен щаб, който ще е същия като на предходните избори. Условията пред кандидатите за депутати са същите. Структурите на ДПС са в готовност за изборите, обяви Мустафа Карадайъ

Карадайъ:Бойко Рашков нарушаваше законте, принуждаваше полицията да изпълнява политически поръчки-Karadaya-Boyko-Rashkov-narushavashe-zakonte--prinuzhdavashe-politsiyata-da-izpalnyava-politicheski-porachki_1675426055.pngЦентралният съвет на ДПС заседава присъствено за първи път от три години след пандемията от COVID-19.-Tsentralniyat-savet-na-DPS-zasedava-prisastveno-za-parvi-pat-ot-tri-godini-sled-pandemiyata-ot-COVID-19-_1675420817.jpgЦентралният съвет на ДПС заседава присъствено за първи път от три години след пандемията от COVID-19.-Tsentralniyat-savet-na-DPS-zasedava-prisastveno-za-parvi-pat-ot-tri-godini-sled-pandemiyata-ot-COVID-19-_1675420794.jpgЦентралният съвет на ДПС заседава присъствено за първи път от три години след пандемията от COVID-19.-Tsentralniyat-savet-na-DPS-zasedava-prisastveno-za-parvi-pat-ot-tri-godini-sled-pandemiyata-ot-COVID-19-_1675420778.jpgЦентралният съвет на ДПС заседава присъствено за първи път от три години след пандемията от COVID-19.-Tsentralniyat-savet-na-DPS-zasedava-prisastveno-za-parvi-pat-ot-tri-godini-sled-pandemiyata-ot-COVID-19-_1675420708.jpg

Централният съвет на ДПС заседава присъствено за първи път от три години след пандемията от COVID-19.

 

"Трябва да сме си извлекли нужните уроци, които историята ни даде шанс да ги научим.. Нямаме нужда нито от митове, нито от спасители.
Ако важи максимата, че "обединенето прави силата", че в заедност можем да гарантираме просперитет за нашата родина, то това трябва да важи и за политиците и за работата в Народното събрание”, заяви председателят на ДПС Карадайъ на брифинг след заседанието.

 

И допълни: "Задължителното разделение на политиците създава и разделение в обществото".

 

"Бойко Рашков нарушаваше законте, принуждаваше полицията да изпълнява политически поръчки, каза още Карадайъ. На него му бе позволено,без да му влиза в работата, да изземва избирателни списъци и място на други държавни органи. Бойко Рашков иска демократичната полиция да стане милиция, той си позволи да лепи етикети. Те, ПП, бяха нарушители на закона, на Конституцията, а сега лепят етикети кой е добър и кой е лош.  И сега искаме да призовем всички, които ще организират изборите да направят така, че всички избиратели да могат да упражнят избора си на глас и той да бъде честно и прозрачно отчетен”, заяви още Карадайъ.

 

Запитан дали предизборната кампанията ще бъде позитивна или мръсна, той отговори, че ще направи кампания като за 48-ото народно събрание – „с отговорност, с искреност да насочим внимание към българските граждани. Ние не сме сочили нашите политически опоненти за врагове, за дяволи и задължително лоши. Напротив! Ние сме противопоставяли нашите политики на техните политики”, каза Карадайъ.

 

Централният съвет на Движението одобри и прие критерии за номинации на народни представители преди предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 април, както и декларация с приоритетите на партията преди изборите.

 

Едно от решенията е, че ДПС ще се яви самостоятелно на тези предсрочни парламентарни избори", обяви Карадайъ.

Той съобщи, че е избран и състав на централния изборен щаб, който ще е същия като предходните избори. Условията пред кандидатите за депутати са същите. Структурите на ДПС са в готовност за изборите", обяви  Мустафа Карадайъ.

 

Въпреки че имаше номинации от почти всички избирателни райони, Делян Пеевски се отказа да бъде част от листите. Сега обаче ще настояваме той да не се отказва от това участие”, коментира още Карадайъ.

 

Надяваме се да получим онзи необходим резултат, за да може това, което не се случи в 48-ото народно събрание да стане в 49-ия парламент - да се излъчи правителство и ДПС да е част от мнозинството. Мантрата да се преиграва на "добри" и "лоши" и да се рисува образа на опонента като „лошия”, от друга страна – аз, „добрият”, „Свети Георги, който ще победи ламята” – по този начин стават героите спасители, не е успешна”, каза Карадайъ.

 

За единствения министър от предишния служебен кабинет, който бе сменен в настоящето отново служебно правителство Карадайъ каза: „С господин Минеков какво напрежение има с ДПС, аз не знам. Ние имахме възможност да се виждаме и да обсъдим – той има много добри идеи, те са се виждали и с наши експерти, които работят в тази сфера. Като дадем и нашия принос да ги развием, ще се опитаме да ги превърнем в наша законодателна инициатива. Няма лошо ние като една партия да се включваме с идеи”.

 

Очакванията на Кардайъ  са да има диалог, за да се получи „онова нужно мнозинство, нужно да преодолеем политическата криза. Освен политическата криза, има и икономическа. И българските граждани обедняват, и държавата обеднява – ние трябва да вземем мерки за икономиката. Дългосрочните политики се водят от редовен кабинет, за да го има, е нужен диалог”, допълни Мустафа Карадайъ.

 

Ръководството на Движението направи и анализ на предишната си предизборна кампания, как трябва да протече предстоящата и какви са очакванията им за следващите избори. 
 

Три цели за новите избори очерта лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в заключителната си реч от името на ПГ на ДПС преди края на 48-ото НС.

 

Те са диалог, отговорност и разум.

Нека още в предизборната кампания поставим основите на диалога, който трябва да се състои в 49-ото НС, за да има редовно правителство, което да решава проблемите на хората, призова Карадайъ.

Политиката е преди всичко отговорност, че решаването на проблемите на българските граждани е най-важната ни цел, заяви още лидерът на ДПС.

И изрази увереност, че "разумът ще надделее и всички и политици и избиратели ще подходят отговорно и с чувство за дълг в имено на нов по-добър етап от развитието на нашата родина. В името на просперираща България.".

Според Карадайъ "няма как да сме равнодушни след поредния неуспех да се реши основното - политическата криза в България",.

Такава криза най-новата ни история не помни, категоричен бе той, припомняйки че за година и половина 4 пъти страната е била на избори, а сега ще провежда пети предсрочен парламентарен вот.

В същото време можем да погледнем на кризата с надеждата, че в този исторически момент получаваме най-важните уроци, каза Карадайъ. И заяви: "Важно е да направим правилния избор напред по пътя. Важно е да успеем да трансформираме кризите в нови възможности за развитие в положителна посока."

 Дали парламентарните групи, които декларираха готовност, положиха всички усилия за решаване на кризите. Добре е всеки да си отговори на тези въпроси честно. Всеки да си даде сметка, че хората не искаха избори. Те искаха час по-скоро да се решат най-важните им проблеми. Това бе първостепенна задача на 48 НС и  трябва да признаем, че то не успя, каза лидерът на ДПС.

48-ото НС не успя по няколко причини и най-важната е липсата на диалог, категоричен бе Карадайъ.

Оказа се голяма част от политиците, повлечени от собствените си егоистични цели, дотолкова са се вкопчили в опорните точки, заклеймяващи политическите им опоненти, че се оказаха лишени от елементарни комуникативни умения, подчерта председателят на ДПС.

Ние от ДПС разбрахме, надявам се правилно, посланието на избирателите. Ние сме представитеи на целия български народ. И ако народът трябва да живее заедно и би постигнал успехи в заедност, то същото се отнася и за нас, политиците в Народното събрание, изтъкна Карадайъ.

Чрез смирение и ужавежие към всички, включително към опонентите си, политическите сили можеха да постигнат успех.

И се надяваме че отиваме на избори с научени уроци, Разговорите, които се научихме да водим, трябва да продължат, категоричен бе Карадайъ.

Диалогът означава да строиш и укрепваш мостове, не да ги рушиш, каза председателят на ДПС.
Пресконференция на ДПС

Избран е състав на централния изборен щаб, който ще е същия като на предходните избори. Условията пред кандидатите за депутати са същите. Структурите на ДПС са в готовност за изборите, обяви Мустафа Карадайъ

От категорията

Гешев извънредно в Брюксел, информира европейски депутати за заговора срещу държавата у нас

Гешев извънредно в Брюксел, информира европейски депутати за заговора срещу държавата у нас-Vaprosi-ot-glavniya-prokuror-Ivan-Geshev--postaveni-po-vreme-na-preskonferentsiya-vav-vrazka-s-razsledvane-na-prestapna-grupa-za-danachni-prestapleniya-i-prane-na-pari_1679053221.png

По информация на „Епицентър“ на предстоящите срещи с евродепутати главният ...

20 март 2023 | 08:39

Борисов в Търново: Ако и сега не направим правителство, при следващите избори няма да агитираме
(Видео)

Борисов в Търново: Ако и сега не направим  правителство, при следващите избори няма да агитираме-Borisov-v-Tarnovo--Ako-i-sega-ne-napravim-pravitelstvo--pri-sledvashtite-izbori-nyama-da-agitirame_1679235446.png

Докато ПП управляваха, България е дала 5 млрд. на Путин - вашите пари от ...

19 март 2023 | 11:53

Милков: След октомври пред България и Румъния няма да има пречки за Шенген

Милков: След октомври пред България и Румъния няма да има пречки за Шенген-1604501291.jpg

България е в състояние да изпълни изискванията на Кралство Нидерландия за ...

20 март 2023 | 15:18

Стартира Национален конкурс за детска рисунка “Моята паричка“

Стартира Национален конкурс за детска рисунка “Моята паричка“-Startira-Natsionalen-konkurs-za-detska-risunka--Moyata-parichka-_1679318060.jpg

Организатори са платформата за финансова грамотност The Little Chief и медията ...

20 март 2023 | 15:14

Най-важното

Развитието на отношенията между Китай и Русия има значителен принос за напредъка на света като цяло, подчерта Си

Си Дзинпин пристигна в Москва: Китай и Русия са добри съседи и надеждни партньори

Китайският президент Си Дзинпин пристигна в Москва за среща с руския си колега Владимир Путин. Снимка: АП/БТА
-Kitayskiyat-prezident-Si-Dzinpin-pristigna-v-Moskva-za-sreshta-s-ruskiya-si-kolega-Vladimir-Putin--Snimka--AP-BTA-_1679312712.jpg

Китайският президент изрази увереност, че посещението му ще даде нов тласък на ...

20 март 2023 | 13:43

Очакваме Си Дзинпин да разбере украинската позиция чрез преговори със Зеленски, заяви Джон Кърби

Белият дом: Русия и Китай подкопават световния ред

Белият дом: Русия и Китай подкопават световния ред-Dzhon-Karbi_1673623402.jpg

САЩ ще следят отблизо резултатите от срещата в Москва между китайския президент ...

20 март 2023 | 13:32

Това не трябва да се обвързва с вдигане на данъци, подчерта тя

Корнелия Нинова: Минималната заплата 940 лв. да влезе от 01.07.23 г., а не през 2024 г.

Корнелия Нинова: Минималната заплата 940 лв. да влезе от 01.07.23 г., а не през 2024 г.-Ninova--BSP-predupredi--che-stranata-ne-e-gotova-za-priemane-na-evroto-ot-2024-g-_1676642085.jpg

Министърът на финансите говори за увеличаване на данъци, за премахване на ...

20 март 2023 | 10:58

Главният прокурор се очаква да повдигне темата и за зловредното руско влияние в България и региона

Гешев извънредно в Брюксел, информира европейски депутати за заговора срещу държавата у нас

Гешев извънредно в Брюксел, информира европейски депутати за заговора срещу държавата у нас-Vaprosi-ot-glavniya-prokuror-Ivan-Geshev--postaveni-po-vreme-na-preskonferentsiya-vav-vrazka-s-razsledvane-na-prestapna-grupa-za-danachni-prestapleniya-i-prane-na-pari_1679053221.png

По информация на „Епицентър“ на предстоящите срещи с евродепутати главният ...

20 март 2023 | 08:39

Той заяви още, че хората в цяла България искат задача на задачите за новия кабинет да бъде спиране на обедняването

Карадайъ от Асеновград: За ДПС продоволствената сигурност е приоритет вече 7 години
(Видео)

Карадайъ от Асеновград: За ДПС продоволствената сигурност е приоритет вече 7 години-Karadaya-ot-Asenovgrad--Za-DPS-prodovolstvenata-sigurnost-e-prioritet-veche-7-godini_1679304652.jpg

Реализирана ли е дори стотинка от Плана за възстановяване и развитие, от ...

20 март 2023 | 11:27

В програмата ни е да държим най-ниските данъци в ЕС, каза той

Борисов в Търново: Ако и сега не направим правителство, при следващите избори няма да агитираме
(Видео)

Борисов в Търново: Ако и сега не направим  правителство, при следващите избори няма да агитираме-Borisov-v-Tarnovo--Ako-i-sega-ne-napravim-pravitelstvo--pri-sledvashtite-izbori-nyama-da-agitirame_1679235446.png

Докато ПП управляваха, България е дала 5 млрд. на Путин - вашите пари от ...

19 март 2023 | 11:53

Съпрезидентът на АЛДЕ проведе срещи в област Варна, заедно с водача на варненската листа

Илхан Кючюк подкрепи Филиз Хюсменова: Тя прокара пътя на ДПС в ЕС!

Илхан Кючюк подкрепи Филиз Хюсменова: Тя прокара пътя на ДПС в ЕС-Ilhan-Kyuchyuk-podkrepi-Filiz-Hyusmenova--Tya-prokara-patya-na-DPS-v-ES_1679310147.jpg

Евродепутатът заяви, че спиралата от кризи, в която се намира страната ни, ...

20 март 2023 | 12:58

Изход от кризата ще има тогава, когато избирателят спре да гласува като в риалити шоу или за ПР опаковките

Борислав Ангелов: Социология и политически нагласи: шизофренното разминаване в България

Борислав Ангелов -Borislav-Angelov--_1679294165.jpg

Защото е нужна послушна, опитомена и беззъба левица с отцепиници от БСП, ...

20 март 2023 | 08:35

Приемам диагнозата на финансовия министър, но не съм съвсем съгласна с лечението

Деница Сачева: Без ГЕРБ-СДС правителство не може да има. Гражданите очакват да намерим съгласие

Деница Сачева: Без ГЕРБ-СДС правителство не може да има. Гражданите очакват да намерим съгласие -Denitsa-Sacheva--Bez-GERB-SDS-pravitelstvo-ne-mozhe-da-ima--Grazhdanite-ochakvat-da-namerim-saglasie-_1679052669.png

Стана ясно това, за което предупреждавахме – че състоянието на бюджета е в ...

18 март 2023 | 08:10