Необходими продукти
200 г зелена салата
100 г пилешки гърди
70 г пармезан
1 яйце
сухари - на вкус
1 ч.л. дижонска горчица
малко чесън
1/2 лимон
сос „Уорчестър“ на вкус
150 мл зехтин
4 рибки аншоа
Начин на приготвяне
1. Запържваме пилешките гърди до златиста коричка.
2. Правим сос „Цезар“, като разбиваме в блендера яйцето, горчицата, чесъна, няколко капки сос „Уорчестър“, сока от половин лимон и четирите парчета аншоа.
3. Продължаваме да разбиваме, като постепенно добавяме 150 г зехтин и 40 г настърган пармезан.
4. В купа нареждаме накъсаната салата и върху нея запържените и нарязани на ситно пилешки гърди.
5. Изсипваме соса „Цезар“.
6. Украсяваме с няколко ивички пармезан и кубчета от сухар.