Йордан Цонев: Кръгът "Капитал" разби автентичната десница, създаде и ПП, за да консумира власт

Голямата вина на ДПС е, че ние дълги години мълчахме. Те рисуват, ние мълчим, заяви зам.председателят на ДПС

Йордан Цонев: Кръгът "Капитал" разби автентичната десница, създаде и ПП, за да консумира власт

20544 | 5 ян. 2023 | 16:27

Групировката около идеолога Иван Кръстев и логистика Иво Прокопиев използва евроатлантическата идея и евроатлантическите ни партньори, за да укрепне и да създаде цялата империя – мрежа от бизнеси, NGO-та и медии.


"Групировката около идеолога Иван Кръстев и логистика Иво Прокопиев, които станаха домакини на много NGO-та, на една голяма банка кадри, която се формираше тук, или идваше от чужбина, използва евроатлантическата идея и евроатлантическите ни партньори, за да укрепне и да създаде цялата  империя – мрежа от бизнеси, NGO-та и медии. Те буквално приватизираха евроатлантическата идея за собствени цели. Те се представяха и се представят пред нашите партньори за единствените и ексклузивните защитници на тази идеология, на тази геополитическа ориентация. И ние, останалите партии, им го позволихме. Това е големият ни грях.

Геполитическата ориентация на България я направи СДС, не Прокопиев, не Иван Кръстев. Направия я СДС на Иван Костов. И ДПС. И Георги Първанов малко по-късно. И след това царя.

Изобщо тези хора нямат никакво участие във взимането на решенията, свързани с геополитическата ориентация на страната ни. Но те успешно приватизираха тази идея. Благодарение на това, че всички останали спахме и ги подценявахме. И сега разполагат с огромна кадрова банка, разполагат с огромна медийна мощ, разполагат с огромна бизнес база, целият IT сектор гравитира около тях и изхожда от тях. А това е най-съвременната част от бизнес елита на нацията. Да, направиха го. Не без помощта на нашите еевроатлантически партньори, но с помощта на другите партии, които спахме през това време".

Това казва заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев в интервю за „Гласове", дадено пред Калина Андролва.

Предлагаме ви откъси от това интервю:

- Всъщност във всеки кабинет на Борисов има и позиции за хора от техния кръг. Христо Иванов не е единственият пример. Затова се учудвам на тази истерия спрямо ГЕРБ сега.

- Защо Борисов признава, че в първия му кабинет имало 4-5 министри, посочени от Прокопиев, и никой не го пита „а Прокопиев като какъв ви ги посочи“? Самият Прокопиев от кумова срама казва, „ааа, говорили сме, но аз тогава бяха председател на КРИБ“. Другите председатели на КРИБ и на другите работодателски организации да не би да посочват министри? Няма такова нещо. Тук трябва да си даваме сметка, че именно тези хора преяждат с власт. Тази групировка. Защото тях никой не ги е избирал, те на избори не ходят. И техните политически проксита постоянно търпят провал. Значи тези хора пред очите ми разцепиха СДС, разбиха го. Аз, Йордан Цонев, свидетелствам, че тези хора разбиха автентичната десница. След като Иван Костов създаде ДСБ, то също беше овладяно от тях. След това създадоха "Синята коалиция", "Реформаторския блок", „ДА България“, коалицията "Демократична България" и накрая се стигна до ПП ("Продължаваме промяната"). Кръгът „Капитал“ непрекъснато прави някакви свои проксита. През които консумира власт и преяжда с власт.

Но непрекъснато се говори, че ДПС преяжда с власт. Именно това са хората, които рисуват този образ на ДПС. И голямата вина на ДПС е, че ние дълги години мълчахме. Те рисуват, ние мълчим. От две години вече не мълчим и постепенно нещата започват да се проясняват. Мъглата се вдига. Ето това е задкулисието. Много от тези хора не само че нямат право да обсебват евроатлантическата идея, но нямат право и да я представляват. Защо? Защото много от тях са обвързани с руския бизнес и с китайския бизнес.

- Прикриването с евроатлантическа опаковка им позволява да правят всевъзможни бели. Имам усещането, че всеки, който добре се камуфлира като евроатлантик, може да направи какво ли не с държавата. Видяхме това последно с ПП. Очевадна глупост, изпрана през подчертаване на геополитическата ни посока.

- Точно така. Включително осребряване за себе си и за кръговете около тях. Включително те стоят и в дъното на кризите, които България изживява в момента. Това разделение на партиите и стоене в окопите е тяхна заслуга. Един пример да дам. ДПС даде в миналия парламент предложение за пълна реформа на съдебната власт. Такава каквато я иска ЕК, каквито са препоръките на Венецианската комисия, каквато очакват евроатлантическите ни партньори – с разследване на главния прокурор, с ограничаване на функциите му, с двата висши съдебни съвета, всичко. А ДПС допълваше тогава ПП, ДБ и цялата управленска коалиция до конституционно мнозинство. Но те една дума не казаха за този проект. Пъхнаха го в чекмеджето и край. „Говорещите глави“, дето ги пращат по телевизиите да пръскат дезинформация и лъжи, една дума не казаха за този проект. Защото идеята им не е да правят съдебна реформа. Целта им е да овладеят съдебната система. Това са две съвсем различни цели.

- Те искат да сменят главния прокурор със свой собствен.

- Разбира се. Нито повече, нито по-малко. Само това. Иначе щяха да се съгласят да се орежат функциите на главния прокурор като първа стъпка. Защо не го правят? Даже не разговарят с нас.

- Те твърдят, че главният прокурор е човек на Пеевски.

- Всичко могат да твърдят. Въпросът е да го докажат. Ако е човек на Пеевски или ДПС, ние няма да правим такава крачка за съдебна реформа. И сега стоим зад това предложение. Ние сме готови практически фигурата на главния покурор да остане без функции. На „нашия“, както казват те, прокурор. Сега какво да питаме ние? Дали е наш и сме готови да му вземем цялата власт? Не е наш. И това е част от мантрите, които развяват. С тези мантри повече от 15 години (преди това 5-6 години се развиваха) тези хора властват в политическия и икономическия ни живот.

- Може да се каже, че две олигархични групировки воюват помежду си с партийни проксита. Явно не могат да си разделят и да се разберат за ресурсите в държавата.

- Не, не може да се каже, защото от наша страна няма такова желание. Ако ние искахме да се разберем, досега сто пъти щяхме да се разберем. Няма желание за разбиране. Ние искаме държавата ни да се управлява от политически субекти, които се явяват на избори. А не от кукли, зад които стоят съвсем други лица. ДПС се явява на избори. ГЕРБ, БСП ходят на избори. Имат си лидери, ръководство, решения и пр. А тези на какви избори ходят? Тази групировка?

- Е, на избори ходи „ДА България“ примерно. И ПП.

- Да де, ама „ДА България“ ли взема решенията или Прокопиев ги взима? Кой ги взема решенията? Аз знам, че в БСП решенията ги взема Корнелия. Знам, че решенията в ГЕРБ ги взема Борисов. Ние в ДПС имаме ръководен орган и смея да твърдя, че точно там се вземат решенията. Вече 25 години съм в ДПС. И знам, че решенията в прокситата на Прокопиев ги взема Прокопиев, но той на избори не ходи. Иван Кръстев също не ходи на избори.

- От трибуната на парламента съм чувала как Кирил Петков обвинява ДПС именно в това, че някой друг взема решенията. И че Кирил Петков сам си бил господар и не питал никой какво решение да вземе.

- Това обяснявам, че тези хора обвиняват другите точно в това, което те правят. И това е тяхната мъгла. И сега мъглата се разсейва. Разсейваме я ние с действията си, като сме абсолютно публични. Не могат да ни обвиняват в това, което те правят, защото ние сме напълно публични. Решенията ни са публични, органите ни са публични, партията ни е публична, изборите и въобще всичко ни е публично. Те не могат да ни обвиняват в това, което те са.

- Как ще коментирате говоренето на ПП и ДБ относно това какво да правят лидерите на другите партии, например Борисов да се пенсионира и пр.

- Ето сега давам картина. Преди да го чуете това от ДБ или ПП, по телевизиите започват да обикалят политолози, социолози и всякакви други „лози“, които гравитират около кръга „Капитал“. Те разпространяват тези идеи, лансират ги. Даже още в нощта на изборите, на 2 ноември, започнаха: „може да стане с ГЕРБ, но трябва Борисов да го няма“, „този парламент не може да съществува“, „този с този не може, онзи с онзи не може“ и пр. Първо лансират идеята гурутата им, „говорещите глави“, подготвят, формират общественото мнение и после излиза някой от партията и заявява: „ние ще преговаряме, но ако го няма еди-кой си...“. Ето това е задкулисие. И в парламента го казах. Ситуацията в България е такава, заради тези хора. Ние сме в политическа криза, която е майка на другите кризи. Когато се реши политическата криза, ще се създадат условия да се реши и икономическата криза, и всяка друга криза. Но в условия на политическа нестабилност никоя криза не можеш да решиш. Кои са те, че да казват кое може и кое не може. Народът казва коя партия колко получава. Евроатлантическите партии, изпратени от народа в парламента, имат 172 депутати. Те са 4 партии, ГЕРБ, ПП, ДПС и ДБ. Народът не е изпратил Смилов, Дайнов и пр. Тези 4 партии и сега гласуват всичко, свързано с геополитическата ориентация. Защо да не могат тези партии да направят коалиция?

- В крайна сметка кое е в основата на този генерален конфликт?

- Това е в основата. Желанието им техните проксита да управляват сами. А не да бъдат в реална коалиция. Защото в една реална коалиция Прокопиев буквално изчезва, няма го. Вие представяте ли си коалиция ГЕРБ, ДПС, ПП и ДБ? И Прокопиев да ни пробутва министри и проекти, и планове за възстановяване, и батерии и пр. Как ще стане тази работа?

- Защо ДПС не иска да се освободи от Делян Пеевски? Толкова много негативи понася партията заради присъствието на Пеевски, който бива обвиняван в непочтени бизнес практики и корупция.

- Защото всичко казано за Пеевски, включително това, което се случи по „Магнитски“, е част от мантрата на кръга „Капитал“. И не е вярно. Не може да извадиш санкции по „Магнитски“ с основно обвинение, че Пеевски е продавал паспорти на чужденци, тоест че е търгувал с инвестиционно гражданство. Това е такъв абсурд! Второто внушение по „Магнитски“ е също толкова безумно, че е упражнявал политическо влияние при избора на кметове, някаква такава глупост. Ми и аз упражнявам политическо влияние. Аз съм депутат и член на партия, моята работа е да упражнявам политическо влияние.

Как няма ДПС да застане зад Пеевски? Обвиненията не са реалистични, те са фалшиви. Освен това никой извън партията не разбира ролята на Пеевски за партията. Хората по места наистина го обичат и той прави много за хората. Колко хора разбраха, че по време на кризата с ковид Пеевски снабди всички болници с респираторни апарати с лични средства. Той не иска това да се говори, но аз искам да го кажа. Защото тези апарати на пазара ги нямаше, а и болниците бяха задължени да ги купуват с обществена поръчка. Можете ли да си представите колко апарата щяха да купят болниците, обявявайки обществени поръчки?! В този момент Пеевски се яви, купи ги и им ги подари на всички, и апарати и консумативи. И не каза дума за това. И пак чухме приказки от рода на „имал бол пари, дал“ и т.н.

- На фона на пълния разпад на политическата ни система в момента ДПС стои здраво и умно. Въпросът ми е: има ли тази партия интелигентен план за извеждането на държавата от кризата, в която е затънала?

- Имаме действителен план, многократно афиширан от 2017 г. насам. Ние считаме, че кризата започна от 2017 г. Институционалната криза започна още с избирането на Радев за президент и конфронтацията между него и ГЕРБ.

- Това стартира разпада на политическата система.

- Практически да. Ние предупреждавахме за това и нашият слоган още през 2017 г. беше да се възстанови държавността. Още тогава нашият анализ показваше, че държавността е в разпад. Планът е много прост. Да престане конфронтацията, да се възстанови диалогът между политическите субекти и да се реши политическата криза с едно стабилно управление. Според ДПС то трябва да бъде на основата на геополитическия избор на България. Кризата, свързана със сигурността, не може да се реши по друг начин, освен през членството ни в НАТО. А икономическата криза не може да се реши по друг начин, например със собствени ресурси, тя трябва да се реши с инструментите на ЕС, финансови и пазарни. Затова ни е необходимо стабилно управление на евроатлантическа основа с тази обосновка – национална сигурност и икономически инструменти. Но в този парламент прокситата са наговорени така, че в никакъв начин да не влизат в коалиция. Те сами не могат да получат доверието на хората да управляват. А не искат с другите две евроатлантически партии. С кого искат тогава? С „Възраждане“ ли? С БСП видяхме какво направиха.

- Защо ГЕРБ, ДПС и БСП не направят коалиция? ГЕРБ ли не искат?

- Много е остра геополитическата ситуация и позицията на БСП по някои от въпросите се разминава с позицията на нашите евроатлантически партньори. Това няма да даде стабилност на коалицията. Такава коалиция би била с кратък хоризонт.

- Страхувате се, че ПП и ДБ ще изкочат на улицата ала протестите срещу кабинета „Орешарски“?

- Не, страхуваме се, че някои от решенията, които трябва да вземем, ще бъдат бламирами от БСП. И ще трябва да се разчита на опозицията.

- Кои бяха най-големите слабости на кабинета „Петков“, какво им липсваше на тези хора? Провалиха се така, че шокираха държавата.

- Некомпетентност, облечена с наглост. Мисля, че арогантността ги провали. Щото и други некомпетентни сме виждали. Но толкова нагли не сме виждали. Да си некомпетентен е минус, но да парадираш с некомпетентността си е чудовищно. Това говори за тотална липса на самооценка. Това е проблемът на тези младежи. Най-големият проблем е, че те компрометират идеята, че младите хора могат да се включат активно и да започнат да сменят по-старите поколения. Това има трайни последици. Втората щета е, че един такъв проект, който изглеждаше като новото модерно ляво, не се развива добре. А България очевидно има нужда от такива проекти. Считам, че имаше хляб в такъв проект, но той трябваше да се развие доста по-неинтензивно, доста по-плавно, по-неагресивно. Да навлезе в пространството, да се обучи, да израсне. Но за съжаление това е стилът на онзи кръг. В парламентарната група на ПП има някои хора, които имат потенциал за развитие. Но едно е потенциал, друго е да са заели позицията на корифеи, каквото видяхме в кабинета „Петков“, убедени, че са стигнали върха на компетентността. А всъщност е обратното. Нелепо е.

- Алчността също допринесе за провала.

- Моето мнение е, че онова, което ги провали, е надменността. Нахалството. Наглостта. Всичко останало е функция от тези неща. Соломон Премъдри казва: „Гордостта от престоли сваля.“ Той няма предвид изконната гордост, че си човек, че си Божие създание. А гордостта като порок, като майката на всички грехове. За корупция трябва да говорят журналистите, прокурорите, не е моя работа да казвам кой е алчен.

- Като говорите за евроатлантическа коалиция, която е необходима на България, ДПС ще подкрепи ли такава с участието на Асен и Кирил във властовия апарат?

- На този етап това е невъзможно. Но всяко нещо търпи развитие. ПП имат ниша в политическото пространство. Но я объркаха. Те влязоха в нишата на някакви млади, арогантни, сърдити хора като подобни образци от 50-те години, които искат да разбиват нещо. Какво искат да разбиват? Много пъти съм ги питал от трибуната на парламента, какво всъщност искате да промените? Геополитическата ориентация ли, икономическата система ли?

- И през тези шест-седем месеца, докато управляваха, те показаха ли алтернатива на въпросния модел? След като дори техния продуцент ги нарече шарлатани. Те дойдоха на вълната единствено от умората от старите познати партии. Без тяхна своя стойност, само на вълната на отрицанието на ГЕРБ.

- Защо има умора от политически продукти, а няма умора от лекарства? Защо, когато се разболеем, не отиваме при лекар-стажант, а търсим професора и даже плащаме повече, за да получим специалист с повече опит? Защо, когато ни се повреди чешмата в банята, търсим опитен водопроводчик и разпитваме познатите, за да изберем най-добрия? А когато трябва някой да управлява държавата, търсим и избираме стажанти? Защо се уморяваме от опитните партии?! Аз трудно разбирам това. И ще кажа защо. Всяка партия греши и се изхабява. И от торите във Великобритания се уморяват, ама не ги разформироват, не правят нови проксита. Същото е и в САЩ. Ако една партия се е изхабила от определен период във властта, решението не е да я закриеш или заклеймиш, а да не гласуваш за нея. Така след изборите тя е наказана, не участва в управлението, взима си бележка, реформира се и чак след това се връща във властта. Или не си взима бележка и избирателите отново я отхвърлят. А това, което виждаме у нас, е следното. Избирателите упорито гласуват за едни и същи партии, а „говорещите глави“ упорито насаждат, че тези партии са лоши. Целите партии! Представете си следното. В нощта на изборите излизат анализаторите и казват: страната е в политическа криза, но резултатите са чудесни, България прелегитимира ГЕРБ с вота си, България нареди на второ място момчетата от ПП, на трето постави ДПС, и т.н., хайде сега да седнат и да измислят добра комбинация за България. И тогава нали знаете, че щеше да има кабинет. Но „говорящите глави“ казаха друго. Когато аудиторията, обществото се подготвя масирано за една постановка и 80% от предаванията обсъждат едно и също нещо, то се превръща в реалност. И най-логичното нещо е да ме питат, както Вие ме питате: нали няма да има кабинет? А защо няма да има кабинет, не виждам нито една причина. Тогава излизат ПП и ДБ и казват: „Ами защото ние не искаме кабинет с кюлчетата!“. И аз питам, 650 хиляди българи повярваха ли на мантрата за кюлчетата?! 350 хиляди български граждани повярваха ли, че санкциите по „Магнитски“ са резонни? Не. От страна на ПП и ДБ има абсолютно незачитане на вота на избирателите.

- Аз не разбирам как може един очевиден провал да се камуфлира с груба лъжа, най-честа практика при ПП, и това да е валидно. Потресително е да се наблюдава тържеството на изопачаването в такива размери. Това не е политическо заобикаляне, това е безчинство с истината, която ПП превръщат в каквото пожелаят. И никой не може да ги спре.

- То е обяснено още от времето на Гьобелс. Медийното облъчване е тотално, социалните мрежи са овладени, телевизиите, сайтовете и пр. И когато някой каже истината срещу мултиплицираните лъжи, думите му са капка в океан от управляеми послания...

- Преди много години бях на сбирка, където Лютви Местан се кълнеше, че Доган, предавайки му партията, го е заклел да работи единствено и само за България. След това видяхме ДОСТ. При такъв силен съсед като Турция какви аргументи могат да накарат ДПС да устоява на естествения натиск, който очаквано ще идва от страна на Турция за влияние в българската политика?

- Не стоят така нещата, ако ги разгледаме детайлно. Най-голямата турска етническа диаспора на Балканите е в България. Не съм забелязал натиск през ДПС в българската политика от страна на Турция. И ще кажа защо. Турция през цялото време, откакто аз съм в политиката, защитава само едно – правата на общностите си, които са извън Турция. И тази политика за етническите, религиозните, културните и политическите права е последователна. Когато тези права са защитени, и хората могат свободно и културно да си спазват обичаите, религията, всички етнически знаци на общността, Турция е спокойна. Българското общество е толерантно, трябва да признаем. Но при една такава ситуация на нормалност, България има по-скоро шанс да привлича на своя страна Турция като най-големият регионален фактор и един от важните геополитически играчи. Ако ние можем да използваме това предимство, можем да имаме много по-голям плюс отколкото всички други балкански държави. След като тук, на тази турска общност й е гарантирано всичко в момента, когато не й се създава усещането, че е стигматизирана на етническа основа, тогава Турция се превръща за нас в приятел и ние можем само да печелим от доброто отношение. Турция е толкова голям играч вече, че на нея това, за което питате, не й е нужно. На нас ни е нужно обаче Турция да ни е приятел. Впрочем, един от българските политици, който много добре разбира това, е Бойко Борисов. Че ние можем да получаваме бонуси. Трябва да гледаме на Турция като на ресурс.

 

Със съкращения.

Заглавието е на Епицентър. бг

 


Еврохолд

От категорията

Истеричната кампания срещу Конституционния съд и провалената съдебна реформа на Христо Иванов

Истеричната кампания срещу Конституционния съд и провалената съдебна реформа на Христо Иванов-Isterichnata-kampaniya-sreshtu-Konstitutsionniya-sad-i-provalenata-sadebna-reforma-na-Hristo-Ivanov_1721724406.jpg

В близките дни магистратите трябва да се произнесат по атакуваните ...

23 юли 2024 | 11:21

Георги Марков: КС да ни каже какво прави. Ако не знае, да пита Христо Иванов…

Георги Марков-Georgi-Markov_1679054335.jpg

Много мил комплимент от посланика на Щатите: “България процъфтява.” За жалост, ...

23 юли 2024 | 11:14

Кеворкян: Кой ще натисне спусъка

Кеворкян: Кой ще натисне спусъка-1633510993.jpg

Обама пък нареди да го снимат, докато, заедно с Хилари Клинтън, наблюдаваше на ...

21 юли 2024 | 09:20

Ружа Смилова: Единственият печеливш от политическата криза е президентът

Ружа Смилова: Единственият печеливш от политическата криза е президентът-Ruzha-Smilova--Za-poreden-pat-GERB-ne-mogat-da-sastavyat-pravitelstvo--sega-na-pomosht-im-se-pritichva-PP_1684736242.jpg

За съжаление, наблюдаваме една политическа игра с негативен резултат, в която ...

23 юли 2024 | 14:00

НАЙ-ВАЖНОТО

Благодарение на всички вас не допуснахме човешки жертви

Министър Стоянов към чешките и испански пожарникари: Дълбок поклон. Може да разчитнате и вие на нас

Министър Стоянов към чешките и испански пожарникари: Дълбок поклон. Може да разчитнате и вие на нас-Ministar-Stoyanov-kam-cheshkite-i-ispanski-pozharnikari--Dalbok-poklon--Mozhe-da-razchitnate-i-vie-na-nas_1721743559.jpg

Ситуацията с пожара на границата се владее. Ако огънят тръгне към България, ...

23 юли 2024 | 14:41

Министерството е предприело действия в спешен порядък да се създаде организация за бърз опис на щетите

Министър Тахов обеща подкрепа на пострадалите стопани в Свиленградско

Министър Тахов обеща подкрепа на пострадалите стопани в Свиленградско-Ministar-Tahov-obeshta-podkrepa-na-postradalite-stopani-v-Svilengradsko_1721736642.jpg

В Свиленград той бе посрещнат от кмета арх. Анастас Карчев и заедно посетиха ...

23 юли 2024 | 15:10

МВнР реши да назначи Николай Ненчев за нов „временно управляващ“ посолството ни в страната

Радев се ядоса: Николай Ненчев няма качества и подготовка за посланик, отказах да го назнача

Радев се ядоса: Николай Ненчев няма качества и подготовка за посланик, отказах да го назнача -Radev-se-yadosa--Nikolay-Nenchev-nyama-kachestva-i-podgotovka-za-poslanik--otkazah-da-go-naznacha-_1721711845.jpg

Призовавам Министерството на външните работи стриктно да спазва Конституцията и ...

23 юли 2024 | 08:16

Нямам основание да сменя министър Калин Стоянов, прекрасно си върши работата, заяви премиерът (Видео)

Главчев отговори на Радев: Ненчев отива в мисията ни в Украйна, спазена е процедурата!
(Видео)

Служебният премиер Димитър Главчев отговаря на въпроси на граждани във Фейсбук -Sluzhebniyat-premier-Dimitar-Glavchev-otgovarya-na-vaprosi-na-grazhdani-vav-Feysbuk-_1721718566.png

Няма нарушение на Конституцията и правилата при назначаване на Николай Ненчев ...

23 юли 2024 | 08:09

Депутатът от ГЕРБ-СДС възмутен от хвалбите на "Промяната"

Добрев отговори на Василев: Който иска, да си носи розовите очила и розовите ризи, въпрос на избор

Добрев отговори на Василев: Който иска, да си носи розовите очила и розовите ризи, въпрос на избор-Dobrev-otgovori-na-Vasilev--Koyto-iska--da-si-nosi-rozovite-ochila-i-rozovite-rizi--vapros-na-izbor_1721742848.jpg

Само лихвите по държавния дълг след 2026 г. ще са по една магистрала ...

23 юли 2024 | 16:39

Сигурно съм последният оптимист, че ще има правителство с третия мандат, каза тя

Йотова за назначаването на Ненчев в посолството ни в Киев: Грубо нарушение на духа на Конституцията

Илияна Йотова: Оставам оптимист, че ще има правителство с третия мандат-Iliyana-Yotova--Gotvi-se-zagovor-sreshtu-balgarskata-darzhavnost-na-vsichki-niva---vanshni-i-vatreshni_1685176864.jpg

Най-важният въпрос за мен - как е възможно в ситуация на война в Украйна да ...

23 юли 2024 | 10:43

Христо Иванов, Атанас Славов, Йонко Грозев, Андрей Янкулов са в яростна атака срещу висшите магистрати

Истеричната кампания срещу Конституционния съд и провалената съдебна реформа на Христо Иванов

Истеричната кампания срещу Конституционния съд и провалената съдебна реформа на Христо Иванов-Isterichnata-kampaniya-sreshtu-Konstitutsionniya-sad-i-provalenata-sadebna-reforma-na-Hristo-Ivanov_1721724406.jpg

В близките дни магистратите трябва да се произнесат по атакуваните ...

23 юли 2024 | 11:21

Според него кандидатурата ѝ ще улесни Доналд Тръмп

Мартин Табаков: Камала Харис не е електорално апетитна за избирателите в САЩ
(Видео)

Мартин Табаков Снимка: Нова тв-Martin-Tabakov-Snimka--Nova-tv_1721671999.jpg

Когато беше избрана за вицепрезидент на Байдън, нейната роля беше ясна – да ...

22 юли 2024 | 21:12

Ако Главчев хвърли кърпата, че е тежко да си пожарогасител, оставаме без Премиер

Георги Марков: КС да ни каже какво прави. Ако не знае, да пита Христо Иванов…

Георги Марков-Georgi-Markov_1679054335.jpg

Много мил комплимент от посланика на Щатите: “България процъфтява.” За жалост, ...

23 юли 2024 | 11:14