Цветан Цветанов

Руското влияние е засилено в България, то трябва да бъде ограничено, коментира той

Цветан Цветанов: Държавата ще е на автопилот един месец, само Банов не е в листите

10842 | 2 март 2021 | 19:33

"Ще има много разочаровани от ГЕРБ, които са били редови членове. Затова мисля, че „Републиканци за България“ е логичен избор", каза още лидерът на партията


"България, в репутационен план, има загубено доверие. Щом не може да изпълниш задълженията си към НАТО, значи си нарушил доверието. Трябва да се носи отговорност защо военнослужещите ни не спазват договора. Защо хората, които отговарят за сигурността на външната граница на Европейския съюз, не са ваксинирани? В един момент може да се окажем без гранични полицаи, което е недопустимо. Държавата ще е на автопилот след няколко дни. Всички министри и премиерът ще означава, че не са управлявали разумно, а са харчели средства, харчейки пари на хората. Трябва да изпълним евро-атлантическия си ангажимент“. Това заяви лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов пред ТВ+.

„Това, което се случва, на 50% се дължи на управленско безхаберие и не на последно място – на обслужване на руските интереси. Румъния стои доста по-адекватно и по-надежден щит в Черноморския регион. Всичките ми посещения в САЩ са били свързани с работата ми като вътрешен министър и депутат. Руското влияние е засилено в България заради Руско-турския поток. В САЩ има смяна на администрацията. Трябва да се ограничи влиянието на Москва в Прибалтика, Триморието и на Балканите“, заяви Цветанов.

„В условията на COVID-19 нямаме диалог с правителството. Нямаме парламентарен контрол. След влизането ни в Народното събрание ще искаме възстановяване на държавните правила. Ние няма да имаме управление. Държавата ще се управлява от министъра на културата. Само за него не чух, че е част от листите. Всички останали са водачи. Борисов каза нещо важно на избирателите – не сте ми нужни, а депутатите и министрите, което е недопустимо. Ще има много разочаровани от ГЕРБ, които са били редови членове. Затова мисля, че „Републиканци за България“ е логичен избор", каза още Цветан Цветанов.

Той допълни, че лидерът на партия ДЕН Мехмед Дикме го е потърсил за коалиция, но е избрал ГЕРБ.

„Ние сме с пълни листи. Васил Божков ще има още факти, които не е казал. За статуквото е важно да няма висока избирателна активност", заяви Цветан Цветанов. Той допълни, че страната ни се справи най-зле с коронавируса.

 


От категорията

Кристиан Вигенин смени Георги Свиленски като председател на Националния предизборен щаб на БСП

Кристиан Вигенин смени Георги Свиленски като председател на Националния предизборен щаб на БСП-1621076260.jpg

На заседанието на НС днес с мнозинство бе приет докладът на председателя ...

15 май 2021 | 13:56

Борисов: Опитът за преврат през лятото беше добре организиран от олигарси и чужди служби
(Видео)

Борисов: Опитът за преврат през лятото беше добре организиран от олигарси и чужди служби-1620973400.jpg

Сега всеки се готви за силна и остра опозиция. На мача трябва да станеш първи, ...

14 май 2021 | 09:22

Каракачанов: 45-ото НС беше ку-ку изпълнение, позор за българската демокрация
(Видео)

-1616579604.jpg

Трябва да има чистка в целия личен състав на МВР заради няколко лица, замесени ...

15 май 2021 | 18:12

Изчисления на министър Василев за данъците добиха нова виртуална популярност
(Видео)

-1620985440.jpg

Финансов министър оборва официалната теза на доскоро управляващите, че данъците ...

15 май 2021 | 17:57