Туршия - сарми

Туршия – сарми

11721 | 18 дек. 2014 | 10:15

Автор:


Необходими продукти

 

1-2 малки зелки
1,5 кг патладжани
1-2 глави целина
1 кг моркови
2 кг червени чушки
2-3 глави чесън
2 връзки магданоз

 

за саламурата
500 мл вода
250 мл олио
250 мл оцет
дафинов лист
бахар

 

Начин на приготвяне

 

1. Листата на зелките се накъсват, след което се попарват в подсолена вряла вода.
2. Патладжаните се измиват, обелват и нарязват на дълги ивици. Посоляват се и се
оставят настрана. След един час се отцеждат.
3. Чушките се запържват леко. Целината и морковите се нарязват на ивици.
4. Скилидките чесън се разделят, магданозът се накъсва на клончета.
5. Във всеки зелев лист се разпределя по малко от зеленчуците, като накрая се увива във форма на сарма. Нареж-дат се в буркани и се заливат с приготвената и леко охладена саламура.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36