Балаш Хидвеги

Левицата създава напрежение и раздори между държавите, обяви Балаш Хидвеги

Унгарски евродепутат: Европейският парламент се е превърнал в политическа полиция

2111 | 10 юни 2021 | 13:51

Левите, промиграционни членове на ЕП нападат жестоко националните правителства и държави, които казват „не“ на незаконната имиграция и „принудителните джендър-идеологии“, категоричен е представителят на управляващата партия Фидес


Левите, промиграционни членове на Европейския парламент „играят ролята на политическа полиция“, нападайки жестоко националните правителства и държави, които казват „не“ на незаконната имиграция, „принудителните джендър-идеологии“ и решенията, взети в Брюксел относно „какво може да се мисли и казва“. Това заяви евродепутатът от управляващата в Унгария партия Фидес Балаш Хидвеги, цитиран от електронното издание Hungary Today и Агенция "Фокус".

Балаш Хидвеги заяви пред унгарските медии след дебат за върховенството на закона в Европа на пленарна сесия на ЕП, че левите евродепутати са заплашили със законови мерки и оттегляне на финансирането по време на срещата, която е прераснала в политически дебат.

Унгария отхвърля подобни заплахи и ги смята за неприемливи, каза Хидвеги. Натискът и идеологическите дебати от този тип само нараняват Европейския съюз, създавайки напрежение и раздори между държавите-членки, добави той.

Левите, промиграционни членове на ЕП не желаят да приемат, че в ЕС съществуват различни ценностни системи и на тяхна основа функционират различни типове правителства, добави евродепутатът.

Унгария и Полша са обекти на атаки от дълго време, отбеляза Хидвеги. Тези, които предприемат атаките, не са наясно с основите на демокрацията и отказват да разберат, че демокрацията означава многообразие и приемане на различни мнения, добави той.

Те се опитват да облекат политически дебат като правен, когато използват за изнудване резолюцията на ЕС относно изискванията за върховенство на закона, която е в сила от 1 януари, каза той.

Унгарските леви евродепутати подкрепят това и дори Европейската народна партия „се присъедини към хора на лявото мнозинство“, повтаряйки „едни и същи неприемливи и недобре замислени мнения отново и отново“, констатира унгарският представител в Европейския парламент.

„Политическите дебати трябва да се уреждат с политически средства и трябва да се приемат различните мнения“, категоричен е Хидвеги.

 


Намери своята история

От категорията

САЩ и Русия връщат посланици след срещата Байдън и Путин в Женева

-1623820157.jpg

Двустранните отношения, киберсигурността, спазването на човешките права и ...

16 юни 2021 | 08:08

Заев обяви, че подготвя посещение в България, говорил с Радев, благодари на Блинкън

-1614547412.jpg

Ceвeрнa Мaкeдoния нямa aлтeрнaтивa нa члeнcтвoтo в Eврoпeйcкия cъюз. Тoвa oбяви ...

15 юни 2021 | 22:41

В САЩ е имало заразени с COVID-19 още през декември 2019 година

-1618840686.jpg

Китайските власти информираха Световната здравна организация за огнище на ...

16 юни 2021 | 09:00

Обща стачка парализира транспорта в Гърция днес

-1565851833.jpg

Очаква се транспортните работници да преустановят работа в следните часове: ...

16 юни 2021 | 08:13