Унгарски гулаш

Унгарски гулаш

9453 | 28 ян. 2022 | 17:10


Необходими продукти:
• 1 кг телешко месо от бута, доста тъмно
• 4-5 скилидки чесън
• 1 голяма глава лук
• 3 с.л. червен пипер
• лют пипер по желание
• сол
• 300 г доматено пюре - много гъсто
• черен пипер
• 4-5 с.л. брашно

 

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета, около 3х3 см. Лукът се настъргва, чесънът се счуква и месото се омесва с тях. Натрива се с червеният пипер и солта, слага се доматеното пюре и се обърква отново, като се мачка, за да се втрие добре. Оставя се поне 4-5 часа на студено, най-добре цяла нощ.


Загрява се мазнина за пържене, на много силен котлон. Месото се слага наведнъж и се пържи, докато видимо промени цвета си. Долива се вода, колкото да го покрие 3-4 см. Намалява се огънят и се вари 60-90 минути, в зависимост от месото. Когато месото омекне съвсем, се допълва изпарената при варенето течност, с бульон или вода. Овкусява се окончателно с черен пипер, сол, лют пипер. От брашното и малко вода се приготвя брашняно мляко, което се налива на тънка струя, докато се бърка. Оставя се да ври още 2-3 минути.

Може да се гарнира с варени картофи, шпецли, паста на ленти, ориз, кнедли.


Може да се наръси със сирене Пармезан или да се запече в последствие с кашкавал и хапки хляб.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36