От министерството се оправдават, министърката минала случайно край щанда на Костенец

В нета се подиграват с Ангелкова, не знаела история

5893 | 13 февр. 2016 | 14:32

Учи и не бъди нелеп като министърката, пишат хората в социалните мрежи


Поредна нелепа издънка на министъра на туризма Николина Ангелкова, разбуни социалните мрежи. Граждани засипаха министърката, която обича да се снима с кинозвезди с подигравки. Повод за тях бе пусната снимка във фейсбук. Тя е от официалното откриване на туристическата борса "Ваканция и Спа Експо", която се провежда в София от 11 до 13 февруари. Ангелкова гордо позира пред крайно нелепа възстановка на посрещането на ослепените Самуилови войници на фона на винил за Траянови врата. Коментарите в социалните мрежи са безмилостни жестоки. Потребителите гледат и не вярват на очите си. Призивът, който отправят е: Учи българска история и не бъди нелеп като министър Николинка!

Ето какво написа Емил Джасим, човекът публикувал снимката в личния си профил във Фейсбук: „Това е министър Николинка. Тя позира пред крайно нелепа възстановка на посрещането на ослепените Самуилови войници на фона на винил за Траянови врата. Министър Николинка не знае, че при Траянови врата българите нанасят най-тежкото поражение на византийската армия, а войниците са ослепени 28 години по-късно при Беласишката битка. Министър Николинка не познава българската история и е нелепа. Учи българска история и не бъди нелеп като министър Николинка.


Битката при Траянови врата (на гръцки: Μάχη στις Πύλες του Τραϊανού) на 17 август 986 г. е най-голямото поражение, което византийският император Василий II претърпява в походите си за покоряване на България.

Бела̀сишката битка, известна още като битката при Беласица, битката при Ключ или битката при Клидион (на гръцки: Μάχη του Κλειδίου), се състои на 29 юли 1014 г. в хода на българо-византийските войни от времето на цар Самуил. Тя е кулминация на двубоя между българския цар Самуил и византийския император Василий II, продължил десетилетия в края на Х и началото на XI век.

От министерството на туризма реагираха доста бързо. Снимката на Ангелкова била случайна.
Министърката само минала да поздрави участниците в изложението

„Цитираната снимка е направена пред щанда на община Костенец. Като основна туристическа атракция на нейната територия, общината е заложила на визия на крепостта Траянови врата. Като допълнително събитие, за привличане на повече хора към щанда им, в определени часове са се разигравали и постановки, подготвени от учениците от местното училище (СОУ „Климент Охридски“).

В момента на посещението на министър Ангелкова на техния щанд се разиграва именно такъв етюд със сюжет ослепените войници на цар Самуил. Както на всеки друг щанд, така и на този, министърът на туризма се спира, за да поздрави участниците и да им пожелае успех в хода на изложението. В този момент е направена и снимката“, обясняват от министерството.

Оттам подчертават, че организатор на проявата е ПРИМ ЕКСПО, а Министерството на туризма участва в изложението със собствен щанд от 150 кв. м. и не носи отговорност за останалите щандове, тяхната визия и анимация.


ОЗК

От категорията

КФН се самосезира и възложи проверка на дейността на публичното дружество „Градус“ АД

-1620667005.jpg

За периода, през който дружеството е публично от 2018 г. до настоящия момент, ...

10 май 2021 | 20:15

Инж. Михайлов, ТЕЦ-Враца: С дистанционното отчитане клиентите плащат само изразходваната енергия

-1589971031.jpg

Той обясни, че за клиентите, които до момента не са монтирали радио уреди, ...

10 май 2021 | 10:36

Министерството на финансите скри ключов документ за състоянието на бюджета

-1518099007.jpg

Икономисти предупреждават, че новият финансов министър може да завари ...

11 май 2021 | 08:55

Стоян Панчев: Нямам вяра в регулатора по казуса „Илчовски“

-1585336411.jpg

Въпросът е доколко такова напудряне на резултатите е престъпно и доколко е ...

10 май 2021 | 11:43