От министерството се оправдават, министърката минала случайно край щанда на Костенец

В нета се подиграват с Ангелкова, не знаела история

6330 | 13 февр. 2016 | 14:32

Учи и не бъди нелеп като министърката, пишат хората в социалните мрежи


Поредна нелепа издънка на министъра на туризма Николина Ангелкова, разбуни социалните мрежи. Граждани засипаха министърката, която обича да се снима с кинозвезди с подигравки. Повод за тях бе пусната снимка във фейсбук. Тя е от официалното откриване на туристическата борса "Ваканция и Спа Експо", която се провежда в София от 11 до 13 февруари. Ангелкова гордо позира пред крайно нелепа възстановка на посрещането на ослепените Самуилови войници на фона на винил за Траянови врата. Коментарите в социалните мрежи са безмилостни жестоки. Потребителите гледат и не вярват на очите си. Призивът, който отправят е: Учи българска история и не бъди нелеп като министър Николинка!

Ето какво написа Емил Джасим, човекът публикувал снимката в личния си профил във Фейсбук: „Това е министър Николинка. Тя позира пред крайно нелепа възстановка на посрещането на ослепените Самуилови войници на фона на винил за Траянови врата. Министър Николинка не знае, че при Траянови врата българите нанасят най-тежкото поражение на византийската армия, а войниците са ослепени 28 години по-късно при Беласишката битка. Министър Николинка не познава българската история и е нелепа. Учи българска история и не бъди нелеп като министър Николинка.


Битката при Траянови врата (на гръцки: Μάχη στις Πύλες του Τραϊανού) на 17 август 986 г. е най-голямото поражение, което византийският император Василий II претърпява в походите си за покоряване на България.

Бела̀сишката битка, известна още като битката при Беласица, битката при Ключ или битката при Клидион (на гръцки: Μάχη του Κλειδίου), се състои на 29 юли 1014 г. в хода на българо-византийските войни от времето на цар Самуил. Тя е кулминация на двубоя между българския цар Самуил и византийския император Василий II, продължил десетилетия в края на Х и началото на XI век.

От министерството на туризма реагираха доста бързо. Снимката на Ангелкова била случайна.
Министърката само минала да поздрави участниците в изложението

„Цитираната снимка е направена пред щанда на община Костенец. Като основна туристическа атракция на нейната територия, общината е заложила на визия на крепостта Траянови врата. Като допълнително събитие, за привличане на повече хора към щанда им, в определени часове са се разигравали и постановки, подготвени от учениците от местното училище (СОУ „Климент Охридски“).

В момента на посещението на министър Ангелкова на техния щанд се разиграва именно такъв етюд със сюжет ослепените войници на цар Самуил. Както на всеки друг щанд, така и на този, министърът на туризма се спира, за да поздрави участниците и да им пожелае успех в хода на изложението. В този момент е направена и снимката“, обясняват от министерството.

Оттам подчертават, че организатор на проявата е ПРИМ ЕКСПО, а Министерството на туризма участва в изложението със собствен щанд от 150 кв. м. и не носи отговорност за останалите щандове, тяхната визия и анимация.


ОЗК

От категорията

Русия ще плаща външния си дълг в рубли

-1653487996.jpg

Вчера Министерството на финансите на Съединените щати обяви, че ще прекрати ...

25 май 2022 | 17:12

ЕС премахва митата за внос на стоки от Украйна за една година

ЕС премахва митата за внос на стоки от Украйна за една година-1653400414.jpg

Решението е взето по предложение на Европейската комисия от края на април и е ...

24 май 2022 | 16:43

Хърватия ни изпреварва за еврозоната, обяви Кристин Лагард

Хърватия ни изпреварва за еврозоната, обяви Кристин Лагард-1605656654.jpg

През лятото на 2020 г. България и Хърватия заедно влязоха в т.нар чакалня на ...

25 май 2022 | 18:06

Гърция плати за руския газ. Според Атина - в евро, според Москва - в рубли

Гърция плати за руския газ. Според Атина - в евро, според Москва - в рубли-1595835006.jpg

Всички гръцки компании преминаха към плащане в рубли. Сметките са открити и ...

24 май 2022 | 12:22