Не съм се съмнявал, не съм поглеждал подробности, отговори бившият вътрешен министър на въпрос защо не е спрял поръчката

Валентин Радев: Всички, докоснали се до поръчката за автомобилите за МВР, трябва да се притесняват

20378 | 6 февр. 2021 | 10:07

Не може президентът да започва така грубо и вижте кой е започнал обществената поръчка и кой я е подписал накрая, посочи той


Всички, които по някакъв начин са се докоснали до поръчката за автомобилите за МВР, трябва да се притесняват, аз също. Това каза народният представител от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Валентин Радев в интервю за предаването „Тази събота“ по БТВ.


Относно това, че се създава усещане, че ГЕРБ има предварителна информация по разследването на ОЛАФ за разлика от всички останали, Радев поясни, че това не е така. „Поне аз нямам. В доклада е написано, че става дума за промени в процедурата, направени от служебното правителство. ОЛАФ казва конкретния момент, не кога е подготвена и подписана поръчката“, обясни той.


„Не може президентът да започва така грубо и вижте кой е започнал обществената поръчка и кой я е подписал накрая“, добави Радев.
На въпрос защо не е спрял поръчката, той коментира: „Не съм се съмнявал, не съм поглеждал подробности, не съм допускал, че служебен министър може да намали националната ни сигурност. Изключвам го като опция. Второ – две системи в България казват ок, съдът и Комисия защита на конкуренцията“.


Радев поясни, че към момента не е разпитван, но е прочел, че няколко пъти е бил Пламен Узунов. „Г-н Узнов и сега има политически чадър над него, той е съветник на президента“, заяви той. „Ще се отзова ако има разпити и ме викнат, всеки трябва да спазва законите“, добави Радев.
„Моят подпис стои под договора. Всички, които по някакъв начин са се докоснали до тази поръчка трябва да се притесняват, аз също. Нека оставим прокуратурата да реши. Съвестта ми е чиста. Не съм имал подозрения за нередности. Никой не ме е осведомил, ако е имало такива. Как да се съмнявам, че някой ще посегне на това, което най-много ни плашеше тогава – миграционните процеси. С чиста съвет съм подписал нещо толкова важно за полицията. Ако това ми е грешката си посипвам главата с пепел“, каза още Валентин Радев.


Той обясни, че не се притеснява от ревизия на договорите, сключени през целия му мандат като вътрешен министър от май 2017 г. до септември 2018 г.
„Вижте какво прави ГЕРБ - при най- малко съмнение веднага се отстранява. Ние сме много по-открити“, посочи той.

 


От категорията

Форумът се провежда онлайн

Започна Националното съвещание на ПП ГЕРБ, гледайте на живо

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов-1620719644.jpg

11 май 2021 | 10:52

Томислав Дончев и Даниел Митов стават първи заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ

Даниел Митов и Томислав Дончев стават първи зам.-председатели на ГЕРБ
-1620716199.jpg

Проф. Ангелов вчера е станал член на партия ГЕРБ.

11 май 2021 | 10:02

Новите министри: Проф. Стоилов - правосъдие, проф.Минеков- култура, проф. Кацаров - здравеопазване

Новите министри:  Янаки Стоилов - правосъдие, д-р Кацаров - здравеопазване, Минеков- култура-1620678198.jpg

Новият външен министър пристига от Дания - посланик Светлан Стоев. Доскорошният ...

11 май 2021 | 06:02

Владимир Каролев е могъл да бъде 10 часа по-рано в болница, ако имахме хеликоптер

-1585230466.jpg

Трудно може да се каже какво се е случило с Владимир Каролев - вероятната ...

11 май 2021 | 10:59