Тя вече не тържествува, а се чуди как да закърпва кръпките си, твърди анализаторът

Валентин Вацев: Най-важното явление за 2018-а е колапсът на либералната идеология!

22255 | 31 дек. 2018 | 16:20

Партия ГЕРБ вече се е превърнала в символ на системата в България, категоричен е той


"Най-важното явление за 2018-а е колапсът на либералната идеология. Тя вече не тържествува, а се чуди как да закърпва кръпките си. Теорията, че класовата борба се разгаря, не е невярна. Целият свят свидетелства за това и колкото е по-развит този свят, толкова повече свидетелства за наличие на класова борба".

 

Това каза за БНР анализаторът Валентин Вацев. Той уточни, че днешните капиталисти са „тези капиталисти, за които и Маркс не би могъл да каже добра дума“ и ги нарече „неофеодали“. Класовите им противници пък не е пролетариатът, а прекариатът – новите бедни. Новата класова борба може да доведе до взаимно унищожаване, предупреди той.

 

Изминалата година беше тежка, досадна, тягостна, но завършва добре поради две прости причини – стигна се до яснота и в България се появиха и успяха да се закрепят някакви, повече или по-малко, независими медии“.

 

Яснотата, според Вацев, е че ГЕРБ вече се е превърнала в символ на системата в България:

ГЕРБ е системата и тази система е лудо невиждана от повече от 90% от българите. Тоест, това е системата на малцинството, която няма нито общ език, нито общи морални установки с българското общество и предизвиква тотално ненавист“.

Според Вацев изборните успехи на ГЕРБ се дължат на технологията на изборите.

 

В предаването „12+3“ по „Хоризонт“ той допълни:

Бойко Борисов е квинтесенцията на тъмната сянка на българина, а тя преобладава в момента. Той е исторически естествен и органичен. Не може обкръжението на Тодор Живков да му организира преврат… Ако няколко души около предишния български авторитарен вожд  Живков му направят преврат и след това започнат да си играят на политика по най-инфантилен начин, градейки системи по метода на Менделеев, който рисуваше квадратчета и вътре слагаше разни реалности, накрая не може да не дойде на власт охраната. Тук има дълбока историческа правда! В разпадащата се Римска империя накрая охраната е дошла на власт и е търгувала с поста на императора. Борисов идва със закономерност. Друг е въпросът накъде ни води тази закономерност“.

 

Когато една партия е в криза, би трябвало опозицията ѝ да расте, но у нас опозицията е в същата криза:

Ако приемем, че партията на Корнелия Нинова е опозиция, тя е в точно същата криза, точно същата деморализация, дезорганизация и дезидеализация. Ето една точка, по която Борисов може да бъде спокоен - историята ще го измете, но ще го измете заедно с Корнелия Нинова“.

 

Процесите в света са по-оптимистични от българските, твърди анализаторът:

В Съединените щати Тръмп изгуби междинните избори. След тази загуба - не много болезнена, но видима все пак -  той не беше деморализиран, не беше дестабилизиран, а упорито, някак си по американо-бизнесменски, продължи да провежда линията си на борба срещу глобализма. Най-после начело на САЩ застана убеден антиглобалист – убеден, осъзнат, енергичен, който е готов да унищожи Световната търговска организация, да обезглави и Федералния резерв на САЩ - това е, което става в момента - да разруши НАТО, ако продължава да тежи на гърба на американския данъкоплатец".

 

Тръмп е на път да договори с Китай „по-важните въпроси“, изтъкна Вацев и призна, че в миналото е отричал подобна вероятност:

Особеността на Тръмп в геополитически план е, че той не е съгласен Русия да бъде неговият главен геополитически противник. Тръмп успя да извърши нещо невиждано и теоретически разрешено, но практиката много трудно го показва – да смениш стратегическия противник на една велика страна изисква огромни усилия и геополитическа мощ, енергия. Той го направи и въпреки това успява да се договаря с обявения от него главен геополитически противник или както те се наричат „конкурент“. Данни от последната седмица говорят, че там вече може да се предполага наличието на готовност за сговор между двете страни.

 

"Русия победи в Близкия изток. Това се потвърждава от изтеглянето на американските военни в рамките на 60 дни. Когато трябва да напуснеш базата за 60 дена, това се нарича с една друга грозна дума – „бягство“. По-бързо от това е само, когато чакаш на покрива на посолството хеликоптер, който да те отнесе. Путин обаче загуби с тази крайно нежелателна и катастрофична пенсионна система. Неговата политическа подкрепа намаля чувствително и той го знае. Престои да видим как ще противостои на това“.

 

През 2018-а година в ЕС се е разкрила „цялата тайна на процесите“, обяви Вацев:

„Жълтите жилетки изразяват невъзможността и нежеланието на французина да живее както досега. От друга страна, разбира се, има една умна ръка - на най-богатия френски бизнесмен Бернар Арно, който е собственик на много медии, който очевидно финансира процеса“.

 

Истината за Европейския съюз, която сега предстои да лъсне пред очите на неподготвените, е, че през тази година ще бъдем свидетели на решителния сблъсък между националните елити, които вече имат самосъзнанието и свята отговорност пред обществата си и пред народите си, и проамерикански ориентираната паразитична брюкселска евровърхушка. Този сблъсък ще се види най-добре на евроизборите през май“.

Китай пък е обезпокоен, тъй като икономическите му успехи „няма да продължат така бляскаво“, убеден е Вацев.

 

България предстои да изобрети нова система, в която да живее пълноценно и достойно. Досегашната система колабира.

 

Сега вече можем да кажем истината за 89-а година, все пак са минали 30 години. Можем да кажем, че това беше революция на високата държавно-партийна номенклатура, която имаше една-единствена цел - да прехвърли ресурсите, привилегиите, имотите, правата, позициите, статусите върху своите деца.

 

Втората велика цел на тази революция беше да станем класа, да станем и ние като хората, да се върнем на трасето на общоевропейската цивилизация. Хора не станаха класа, не станаха и си останаха с куфарите с парите, които удивително бързо се пилеят, а когато не се пилеят, животът иска обяснението на техния произход. От тази задънена улица се излиза на заден ход, но с лице към истината“.

 

 


Еврохолд

От категорията

Министър Стоянов към чешките и испански пожарникари: Дълбок поклон. Може да разчитнате и вие на нас

Министър Стоянов към чешките и испански пожарникари: Дълбок поклон. Може да разчитнате и вие на нас-Ministar-Stoyanov-kam-cheshkite-i-ispanski-pozharnikari--Dalbok-poklon--Mozhe-da-razchitnate-i-vie-na-nas_1721743559.jpg

Ситуацията с пожара на границата се владее. Ако огънят тръгне към България, ...

23 юли 2024 | 14:41

Добрев отговори на Василев: Който иска, да си носи розовите очила и розовите ризи, въпрос на избор

Добрев отговори на Василев: Който иска, да си носи розовите очила и розовите ризи, въпрос на избор-Dobrev-otgovori-na-Vasilev--Koyto-iska--da-si-nosi-rozovite-ochila-i-rozovite-rizi--vapros-na-izbor_1721742848.jpg

Само лихвите по държавния дълг след 2026 г. ще са по една магистрала ...

23 юли 2024 | 16:39

Депутатите се захващат с актуализацията на бюджета

Депутатите се захващат с актуализацията на бюджета-Politicheskite-komentari-za-promenite-v-Konstitutsiyata_1703071482.jpg

Актуализацията на бюджета е свързана с увеличението с 271 нови проекта на ...

23 юли 2024 | 17:58

Костадин Паскалев: Лявото обединение започва от идеите и стига до организацията

Костадин Паскалев: Лявото обединение започва от идеите и стига до организацията-Kostadin-Paskalev--Predlozhiha-nad-20-dushi-za-izklyuchvane-na-BSP_1676043623.jpg

Липсата на последователност в левите партии доведе до загубата на авторитет на ...

23 юли 2024 | 17:48

НАЙ-ВАЖНОТО

„На 13 юли ние се провалихме”, допълни тя.

Директорът на „Сикрет сървис” Кимбърли Чийтъл подаде оставка заради покушението срещу Тръмп

Директорът на „Сикрет сървис” Кимбърли Чийтъл подаде оставка заради покушението срещу Тръмп-Direktorat-na--Sikret-sarvis--Kimbarli-Chiytal-podade-ostavka-zaradi-pokushenieto-sreshtu-Tramp_1721747116.jpg

В момента се водят няколко разследвания за това как стрелецът е успял да се ...

23 юли 2024 | 18:03

Благодарение на всички вас не допуснахме човешки жертви

Министър Стоянов към чешките и испански пожарникари: Дълбок поклон. Може да разчитнате и вие на нас

Министър Стоянов към чешките и испански пожарникари: Дълбок поклон. Може да разчитнате и вие на нас-Ministar-Stoyanov-kam-cheshkite-i-ispanski-pozharnikari--Dalbok-poklon--Mozhe-da-razchitnate-i-vie-na-nas_1721743559.jpg

Ситуацията с пожара на границата се владее. Ако огънят тръгне към България, ...

23 юли 2024 | 14:41

Министерството е предприело действия в спешен порядък да се създаде организация за бърз опис на щетите

Министър Тахов обеща подкрепа на пострадалите стопани в Свиленградско

Министър Тахов обеща подкрепа на пострадалите стопани в Свиленградско-Ministar-Tahov-obeshta-podkrepa-na-postradalite-stopani-v-Svilengradsko_1721736642.jpg

В Свиленград той бе посрещнат от кмета арх. Анастас Карчев и заедно посетиха ...

23 юли 2024 | 15:10

МВнР реши да назначи Николай Ненчев за нов „временно управляващ“ посолството ни в страната

Радев се ядоса: Николай Ненчев няма качества и подготовка за посланик, отказах да го назнача

Радев се ядоса: Николай Ненчев няма качества и подготовка за посланик, отказах да го назнача -Radev-se-yadosa--Nikolay-Nenchev-nyama-kachestva-i-podgotovka-za-poslanik--otkazah-da-go-naznacha-_1721711845.jpg

Призовавам Министерството на външните работи стриктно да спазва Конституцията и ...

23 юли 2024 | 08:16

Нямам основание да сменя министър Калин Стоянов, прекрасно си върши работата, заяви премиерът (Видео)

Главчев отговори на Радев: Ненчев отива в мисията ни в Украйна, спазена е процедурата!
(Видео)

Служебният премиер Димитър Главчев отговаря на въпроси на граждани във Фейсбук -Sluzhebniyat-premier-Dimitar-Glavchev-otgovarya-na-vaprosi-na-grazhdani-vav-Feysbuk-_1721718566.png

Няма нарушение на Конституцията и правилата при назначаване на Николай Ненчев ...

23 юли 2024 | 08:09

Депутатът от ГЕРБ-СДС възмутен от хвалбите на "Промяната"

Добрев отговори на Василев: Който иска, да си носи розовите очила и розовите ризи, въпрос на избор

Добрев отговори на Василев: Който иска, да си носи розовите очила и розовите ризи, въпрос на избор-Dobrev-otgovori-na-Vasilev--Koyto-iska--da-si-nosi-rozovite-ochila-i-rozovite-rizi--vapros-na-izbor_1721742848.jpg

Само лихвите по държавния дълг след 2026 г. ще са по една магистрала ...

23 юли 2024 | 16:39

Христо Иванов, Атанас Славов, Йонко Грозев, Андрей Янкулов са в яростна атака срещу висшите магистрати

Истеричната кампания срещу Конституционния съд и провалената съдебна реформа на Христо Иванов

Истеричната кампания срещу Конституционния съд и провалената съдебна реформа на Христо Иванов-Isterichnata-kampaniya-sreshtu-Konstitutsionniya-sad-i-provalenata-sadebna-reforma-na-Hristo-Ivanov_1721724406.jpg

В близките дни магистратите трябва да се произнесат по атакуваните ...

23 юли 2024 | 11:21

Според него кандидатурата ѝ ще улесни Доналд Тръмп

Мартин Табаков: Камала Харис не е електорално апетитна за избирателите в САЩ
(Видео)

Мартин Табаков Снимка: Нова тв-Martin-Tabakov-Snimka--Nova-tv_1721671999.jpg

Когато беше избрана за вицепрезидент на Байдън, нейната роля беше ясна – да ...

22 юли 2024 | 21:12

Ако Главчев хвърли кърпата, че е тежко да си пожарогасител, оставаме без Премиер

Георги Марков: КС да ни каже какво прави. Ако не знае, да пита Христо Иванов…

Георги Марков-Georgi-Markov_1679054335.jpg

Много мил комплимент от посланика на Щатите: “България процъфтява.” За жалост, ...

23 юли 2024 | 11:14