Общобългарският комитет Васил Левски не намери място там, изтъква той в предаването "Не се страхувай"

Васил Василев: Кабинетът създаде нов орган, пълен с глашатаи на Истанбулската конвенция

32207 | 19 май 2020 | 16:58

В Съвета за развитие на гражданското общество към правителството преобладат защитници на джендърщината, категоричен е водещият


"В края на февруари Министерският съвет съобщи, че се подготвя сформирането на Съвет за развитие на гражданското общество към правителството. Обявено бе, че Съветът ще има 14 члена и ще бъде ръководен от вицепремиера Дончев. За избора имаше критерии, определени от властта."

 

За това напомни журналистът Васил Василев в предаването "Не се страхувай", излъчено по БСТВ на 18 май 2020 г. 

"Демократичната логика предполагаше да участват граждански сдружения с утвърдено име, история и заслуги към обществото като Съюзът на офицерите и сержантите от запаса, Българският туристически съюз, Общобългарският комитет Васил Левски, Съюзът на слепите, Съюзът на юристите и Тракийските дружества. Освен тях, разбира се, има много други авторитетни и патриотични граждански сдружения, които заслужаваха да бъдат избрани.

Гласуването, тайно и електронно, приключи миналата седмица. Гласовете са броени в МС. И там са преброили така, че всички гореспоменати организации са останали извън Съвета. Вкарани са - чуйте какви. На първо място някакъв "Български център за нестопанско право". След това "Български дарителски център", после "Работилница за граждански инициативи", "Светът на Мария", Фондация "Заедно в час", Асоциация "Родители" и подобни. Тези названия ще представляват гражданското общество и ще се бъдат идентифицирани с него. За кумова срама сложили и Червения кръст. За да Ви е ясно що за птица ще е този съвет, вътре на почетно място се мъдри и посипания с позорна слава Хелзинкски комитет.
Очевидно Съветът е поредната машинация на управляващите. Те знаят как да подреждат своите хора и да подкупват разни измекяри. Още повече, че Съветът ще има много апетитна роля. Там ще се разпределят парите, някакви 60 милиона лева, които държавата трябва да дава за развитието на гражданското общество. Парите, видимо ще отиват към тия, които са политически коректни и правителствено послушни. Във времена на мизерия, знайно е, държавната гръд е най-търсена за бозаене.


Да видим какво представляват избраните организации. Безспорно всички си поставят супер-хипер благородни цели в уставите. Подобряване, развитие, грижа, усилия, напредък, ценности, добри практики и т.н. Почти всички, обаче, са издържани от чужбина. Живеят с пари от Отворено общество, от Америка за България, от Норвежкия фонд, от Швейцария, от американски, германски фондации и фирми. Очевидно е чии интереси ще защитават и чии политики ще налагат. В групата преобладат глашатаи на Истанбулската конвенция, защитници на джендърщината, любители на самоопределянето на пола от децата, проповедници в полза на перверзната стратегия за детето и на злокобния Закон за социалните услуги – всичко, което ни беше натрапвано, но беше отхвърлено от обществото. Няма съмнение, че занапред ще пробутват всякакви разюздани ценности, а правителството и външните му опекуни ще твърдят, че това е гласът на гражданското общество. Зад "Българския фонд за жените" се крият хомосексуалистки общества, джендър дружинки, София прайди и подобни многополови персонажи. Този фонд е спонсориран от Хелзинкския комитет, който пък е издържан от американската фондация Оук, която заедно с други свободомислящи дарители подхранва голям брой от НПО в България. Фондация "Заедно в час", която обработва учителите да захаросват периода на робството, пък не само е финансирана, тя е създадена от Америка за България.


В Съвета са сбрани и доставчици на социални услуги. Можем да очакваме те да се развикат, в новото си качество, в полза на мракобесния закон социалните услуги. Има формации, представящи се като природозащитаващи. Това са тези, които не обелват дума за избиването на пчелите, за източването на язовирите, за измирането на птиците, за замърсяването на въздуха или за вноса на боклуци от цял свят. Повечето от избраниците на властта са взаимосвързани, с преплетено членство, участници в едно невъобразимо неправителствено кръвосмешение. Номер 2 в класацията е т.нар. "Български дарителски форум". Номера 3, 4 и 5 - именуващите се "Работилница за граждански инициативи", "Светът на Мария" и "Български фонд за жените" - са негови членове. Три в едно, даже 4 в едно. А ако се гледат и спонсорите им, те са 12 от 14 в едно. Ядката, от която тръгват, може да е Хелзинкският комитет, защото почти всички сегашни членове на Съвета се бяха строили до него, когато ВМРО поиска да организацията да бъде забранена за антибългарска дейност.


Приемам ги за избраници на властта, защото това, което беше представено като избори, всъщност бе представление, режисирано от управляващите. Вчерашни пощенски кутии с по неколцина активисти ще определят насоките на развитие на вековни сдружения, мрежа в цяла България и многохилядна членска маса. Все едно занапред готвачите в армията да командват генералите.


Защо така? Защото еднодневките могат по-лесно да бъдат манипулирани. Дай им 50 - 100 000 лева и готово. Логично беше за избиране да не бъдат допускани сдружения, издържани от чужбина. Оказа се, че това е евроатлантическа ценност и не подлежи на оспорване.
Можем да си представим, че в много случаи членовете на Съвета ще вършат черната работа при прокарването на чужди и вредни за обществото, натрапвани ни отвън смрадливи ценности. Ще си направят една агитка и ще налагат интереси, нрави, идеологии, политики и практики, изгодни за тези, които са ги създали и които ги издържат. Троянски кон, чиято активност ще обезличава устоите ни и ще разбива истинското гражданско общество."

 


Еврохолд

От категорията

Главчев назначи двама заместник-министри в Министерството на външните работи

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев за заместник-министри в МВнР са назначени Мария Ангелиева и полковник Невяна Митева-Glavchev--Dlazhni-sme-da-ostanem-hladnokravni-ot-parviya-do-posledniya-den-na-tova-pravitelstvo_1712833618.jpg

Новите заместник-министри са Мария Ангелиева и полковник Невяна Митева

12 апр. 2024 | 17:52

МС се отказа да изкупува от "Булгаргаз" и БЕХ дълговете на "Топлофикация София" за 1,6 млрд лева

Предложението за отмяна на решенията на предишния кабинет е на Владимир Малинов-1651039672.jpg

По предложение на министъра на енергетиката Владимир Малинов служебното ...

12 апр. 2024 | 18:06

Проф. Георги Фотев: Кризата е дълбока, страшна, отиваме в пропаст

Проф. Георги Фотев Кадър: БНТ-Prof--Georgi-Fotev-Kadar--BNT_1712950078.jpg

В живота на човека и обществото поставянето на действителния проблем много пъти ...

12 апр. 2024 | 22:27

Димитър Ганев: ГЕРБ и ПП-ДБ влязоха в спирала на надцакване и не могат да излязат от нея

Димитър Ганев и Георги Киряков в "Панорама"-Dimitar-Ganev-i-Georgi-Kiryakov-v--Panorama-_1712948814.png

Не смятам, че ще има срив на ПП-ДБ, но тенденцията е те да се затворят в своята ...

12 апр. 2024 | 22:03

Най-важното

Освободени са Тихомир Стойчев и Елена Шекерлетова

Главчев назначи двама заместник-министри в Министерството на външните работи

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев за заместник-министри в МВнР са назначени Мария Ангелиева и полковник Невяна Митева-Glavchev--Dlazhni-sme-da-ostanem-hladnokravni-ot-parviya-do-posledniya-den-na-tova-pravitelstvo_1712833618.jpg

Новите заместник-министри са Мария Ангелиева и полковник Невяна Митева

12 апр. 2024 | 17:52

Европейската комисия е трябвало да бъде уведомена, но това не е направено

МС се отказа да изкупува от "Булгаргаз" и БЕХ дълговете на "Топлофикация София" за 1,6 млрд лева

Предложението за отмяна на решенията на предишния кабинет е на Владимир Малинов-1651039672.jpg

По предложение на министъра на енергетиката Владимир Малинов служебното ...

12 апр. 2024 | 18:06

Спецов да даде всичко от себе си, за да навакса изоставането в приходите

Борисов: Ще приветствам Гвоздейков да оглави щаба за изборите. Той е честен човек

Борисов: Всички българи ще си платим за трите години експеримент-Borisov--Denkov-i-Gabriel-ako-ne-se-razberat--nyama-da-ima-rotatsiya-_1707896269.jpg

Всички българи ще си платим тези три години с огромните заеми и дългове, които ...

12 апр. 2024 | 09:29

Целта на ДПС е да разшири представителството си в ЕП и националния парламент

ЦС на ДПС реши: Отиваме на избори с млади и подготвени хора, за ново начало в името на хората

ЦС на ДПС реши: Отиваме на избори с млади и подготвени хора, за ново начало в името на хората-TsS-na-DPS-reshi--Otivame-na-izbori-s-mladi-i-podgotveni-hora--za-novo-nachalo-v-imeto-na-horata_1712923649.jpg

Централният съвет взе решение партията да се яви самостоятелно на предстоящия ...

12 апр. 2024 | 14:52

Никой не е скачал така срещу пенсионерите, разгневи се депутатът от „Възраждане“

Цончо Ганев към ПП-ДБ: Бюджетни мошеници! ГЕРБ нека ви изкарат всичко - пуделите, пачките и дефицита

Цончо Ганев към ПП-ДБ: Бюджетни мошеници! ГЕРБ нека ви изкарат всичко - пуделите, пачките и дефицита-1641988869.jpg

Вие сте безумци и трябва да изчезнете, късно е когато и да стане това, отсече ...

12 апр. 2024 | 15:11

Очаква се да бъдат приети критериите и процедурите за номинация

БСП свиква Националния съвет, обсъждат явяването на изборите

-Korneliya-Ninova--V-energetikata-e-palen-haos--Vnasyame-zakon-za-otlagane-za-liberalizatsiyata-na-toka_1711017183.jpg

Корнелия Нинова ще направи отчет за работата на Парламентарната група и ...

12 апр. 2024 | 11:24

В събитието участваха председатели и делегати на девет европейски държави, както и над 500 гости от цялата страна

“Възраждане” проведе в София международна конференция “Новите лидери на Европа”

“Възраждане” проведе в София международна конференция  “Новите лидери на Европа”--Vazrazhdane--provede-v-Sofiya-mezhdunarodna-konferentsiya--Novite-lideri-na-Evropa-_1712946734.jpg

Трябва да бъде спряна войната в Европа – чрез мирни преговори. В основата на ...

12 апр. 2024 | 21:31

Декларативната сигурност на гласуване е ниска - 37,4%

"Галъп": 10% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ, ако изборите бяха сега. ДПС са трети

-Borisov--Petkov-i-Peevski-predlagat-parlamentat-da-raboti-izvanredo-drugata-sedmitsa_1702569772.jpg

При подадените гласове за НС резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС биха ...

11 апр. 2024 | 19:14

Социалистическата партия събира подкрепата на 8,7 на сто

„Маркет ЛИНКС“: ГЕРБ-СДС водят на ПП-ДБ с 8%, ДПС са трети, следвани от "Възраждане"
(Видео)

Снимки: бТВ-Snimki--bTV_1712856083.jpg

Според проучването, „Има такъв народ“ е под прага за влизане - с 3,9 процента ...

11 апр. 2024 | 20:20