Предаването засегна и изразените намерения на ОАЕ да купуват българска земя в огромни размери

Васил Василев: Износът на национално богатство ще продължава, докато България излъчва безнадежност

21372 | 27 ноем. 2018 | 11:48

България е подарила между 120 и 150 милиарда лева на страните - вносителки на работна сила. Когато българчето стане на 18 години, в него вече са вложени 80 - 100 хиляди лева, изчисли акад. Кирил Боянов в предаването „Не се страхувай“ по тв Евроком


България е подарила между 120 и 150 милиарда лева на страните - вносителки на работна сила, изчислява академик Кирил Боянов. Подаръкът е във вид на безвъзмездно предоставена млада, жизнена и образована работна ръка. Световно известният учен, чиято специалност е математиката, пресметнал, че докато едно дете достигне пълнолетие, родителите му харчат за храна, дрехи, играчки и други потребности средно 3 000 лева годишно. Държавата добавя още 2 000 – за образование, опазване на здравето и живота на детето и различни инициативи. Когато българчето стане на 18 години, в него вече са вложени 80 - 100 хиляди лева.

 

Умножено по милион и половина, колкото са младите, напуснали страната, това прави между 120 и 150 милиарда лева, каза акад. Боянов снощи в предаването на Васил Василев “Не се страхувай“. И когато младият човек замине да работи някъде, ние губим всичко вложено в него, а чуждата страна получава наготово и даром един безценен продукт. Още по-голяма е загубата, когато заминават инженери, лекари, докторанти, специалисти и квалифицирани работници, за обучението на които са похарчени много повече средства.

 

Стотина хиляди лева струва един хубав, нов-новеничък Мерцедес, последен модел, отбеляза тогава Василев. Все едно сме изработили Мерцедеса, произвели сме всичките му части, сглобили сме го, боядисали сме го и с найлона по седалките сме го подарили на някоя от богатите държави, в които емигрират нашите младежи. Подарили сме не един или два, а милион и половина – два милиона Мерцедеса на Германия, Испания, Англия, Франция, Гърция и т.н. Този безвъзмезден износ на национално богатство ще продължава, докато България излъчва безперспективност и безнадежност, добави той.

 

Предаването засегна и изразените от официален представител на ОАЕ намерения да купуват българска земя в огромни размери. Става дума за близо половин милион декара, колкото е обработваемата земя на две малки български област, напр. Кюстендилска и Габровска, взети заедно. След като сложат ръка върху земята, новите собственици ще поискат да внесат работници за полската работа. Нашите ще им разрешат, каза Василев, който е основател на Съюза на работодателите в България и познава тези механизми. Работниците вероятно ще бъдат набирани от бедни мюсюлмански страни като Пакистан, Бангладеш или Судан. Към тях скоро ще се присъединят жени, деца и близки. Ще започне обособяването на ислямистки анклави, а това ще ускори обезбългаряването на засегнатите области, изтъкна той.

 

Властта мълчи за схемата, договорена при посещението на Борисов в Абу Даби преди месец. За нея се разбра случайно от интервю пред “ 24 часа “ на гостувала министърка от ОАЕ. Тя се е срещала тук с министрите на икономиката и на земеделието, но те крият разговорите за разпродажба на българската земя.

 

За някои хора в управлението икономика означава да продадат на чужденци всичко, което е останало за продан - земя, води и гори, да дадат на концесия всичко, от което могат да се отмъкнат някакви пари - полезни изкопаеми, летища, инфраструктура, изтъкна още Василев. Те чакат пари от Брюксел, за да ги окрадат, те очакват годишен ръст не 3 или 4, а 300 или 400 процента, но не на БВП, а на личното си състояние. Като че ли знаменитата фраза на Клинтън “Икономиката, глупако“ е била пророчески насочена към Дондуков 1, заключи той.

 

Василев смята, че основните виновници за спирането на Южен поток са Станишев и Местан. Не може Орешарски, като министър-председател, излъчен от БСП и ДПС, да е взел съдбоносното решение на своя глава. Той просто е обявил това, което партийните лидери на управляващата коалиция са му наредили. В резултат ние ще купуваме руския газ от Турция, вместо да ѝ го продаваме, каза още Василев.

 


От категорията

Скандал! Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко!

Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко!-1655801007.png

Улучват и българската военна индустрия, която спазва всичи международни ...

25 юни 2022 | 20:57

Димитър Стоянов показа фалшив документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна

Димитър Стоянов показа документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна-1546968845.jpg

Няма подпис, няма печат, няма адресат, няма подател, няма дата - няма никакви ...

25 юни 2022 | 21:00

„Продължаваме промяната" все още без регистрация като партия

„Продължаваме промяната" все още без регистрация като партия-1656188611.jpg

Запитан дали е вярно, че ПП все още не са внесли документите си за регистрация ...

25 юни 2022 | 23:22

Николай Денков: И Асен Василев може да е премиер, нужно е стабилно правителство

Николай Денков: И Асен Василев може да е премиер, нужно е стабилно правителство-1636527269.jpg

Според акад. Денков изразни средства като "мафия", "едни ...

25 юни 2022 | 22:58