Необходими продукти:
зелен лук - 1 връзка
ориз - 1.5 ч.ч.
киселец - 500 грама (и лобода)
гъби - 300 грама
олио - 1/2 ч.ч.
сол
За заливката
кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
яйца - 3 броя
брашно - 1 с.л.
черен пипер
сода бикарбонат - 1 щ.
Начин на приготвяне:
Почистете зеленчуците и ги нарежете.
Загрейте олиото в тава във фурната. Сипете зеленчуците и ги задушете за кратко.
Извадете тавата и прибавете измития ориз. Гответе 5 минути, като разбъркате няколко пъти.
Посолете и сипете 3 чаши топла вода. Задушавайте до изпаряване на течността.
Междувременно пригответе заливката. Разбийте яйцата и ги смесете с брашното, содата и киселото мляко.
Допечете мусаката до готовност.