Необходими продукти
1 цяло агне с дреболиите
1 кг зрял боб
3 връзки пресен лук
1 ч.ч. олио
1 с.л. червен пипер
2 връзки магданоз
100 г масло
2-3 клонки дивисил
черен пипер и сол
Начин на приготвяне
Накиснете боба от предната вечер, а на сутринта го сложете с нова вода да се свари, отцедете го и го посолете. Агнето, добре почистено, натъркайте отвътре и отвън със сол и малко черен пипер. Накълцайте лука и го задушете в сгорещеното олио. Добавете червения пипер, сварените и нарязани на ситно дреболии, боба, черен пипер, сол и накълцания магданоз.
Напълненото агне зашийте и намажете обилно с маслото. Полепете по него стръкчета дивисил. Сложете в намазнена тава, долейте малко вода, покрийте с фолио и сложете да се пече в умерено загрята фурна.