Велизар Енчев: Заради депутинизацията на България ГЕРБ, ДБ, ДПС И ПП предават България

Кога Генчовска ще връчи протестни ноти на Скопие и Тирана?

Велизар Енчев: Заради депутинизацията на България ГЕРБ, ДБ, ДПС И ПП предават България

15226 | 23 юни 2022 | 13:31

Засега само БСП, Възраждане и останките от ИТН едва удържат македонския фронт от атаките на чужди и свои. Но докога?


Велизар Енчев, Фейсбук

 

ГЕРБ позорно се обърна срещу себе си и срещу собствените си решения по „македонския въпрос“. Козирувайки на евроатлантическите партньори, Борисов се отрече от три свои акта:

 

Първо, подписаният лично от него Договор за приятелство с РМакедония (1 август 2017), който Скопие отказва да изпълнява;


Второ, Рамковата позиция на неговия кабинет (9 октомври 2019), поставяща конкретни изисквания към Скопие, за да одобрим стартиране на преговори за македонското еврочленство. До момента нито едно от тях не е изпълнено, с изключение на македонска нота до ООН, в която РСМакедония декларира, че името „Северна Македония“ визира само държавата, а не географската област.

 

Трето, единодушно приетата декларация на Народното събрание за РСМакедония (10 октомври 2019), повтаряща рамковата позиция на кабинета.

 

ГЕРБ доброволно влезе в ролята на колаборационист заради лоялността си към ЕС, а не към българския народ. И ще си плати на следващите избори. Макар че крупният капитал в ГЕРБ, както и хилядите му лумпенизирани черноработници, не дават пет пари за македонската голгота на поколения българи. Класиците на марксизма са прави - капиталът няма родина!

 

Класическата десница в лицето на ДБ изобщо не изненадва с класическия си колаборационизъм. Партия, която е на дистанционното управление на ЕНП, щатското посолство и западните НПО-та, няма право на мнение нито по вътрешната, нито по външната политика. Нещо повече - неин лидер, без срам и свян, гордо признава, че съгласува с френския посланик действията си кога и как да падне българското вето. При война такова деяние се наказва от трибунал. Всъщност, по какво евроатлантическият македонизмът на Христо Иванов се различава от македонизма на Георги Димитров и директивата на Коминтерна?

 

За ДПС е ясно защо подкрепят френския план – заради албанците в Западна Македония и Албания. И заради интифата от Ердоган мюлюсманите в Албания, СР Македония и Босна и Херцеговина да се интегрират в ЕС, за да помагат за турското еврочленство.


Защо обаче ПП са готови да влязат в колаборационисткия отбор на ГЕРБ, ДБ и ДПС? Дали защото Кирил Петков е поел ангажименти към Брюксел и Вашингтон, които не може да оттегли? Или защото за канадския гражданин депутинизацията налага легитимиране на македонизма и отказ от историята ни?

 

Засега само БСП, Възраждане и останките от ИТН едва удържат македонския фронт от атаките на чужди и свои. Но докога?

 

--------------------------------

 

Току-що премиерът на РСМ Ковачевски заяви във Фейсбук, че „историческите въпроси не могат да бъдат критерии в преговорната рамка, а преговорите между Северна Македония и ЕС трябва да започнат преди включването на българи в македонската конституция…“

 

А на влизане на заседанието на ЕС в Брюксел, албанският премиер Еди Рама се обърна към българите с тези любезни думи: "Вие сте срам, вие сте позор за ЕС!"

 

Очевидно е: Ковачевски и Рама се изживяват като премиер и президент на държави-членки на ЕС и третират България като кандидат-член.
Очевидно е, че така я третират и ГЕРБ, ДБ, ДПС и ПП.

 

КОГА ГЕНЧОВСКА ЩЕ ВРЪЧИ ПРОТЕСТНИ НОТИ НА СКОПИЕ И ТИРАНА?

 

 

Две протестни ноти трябва спешно да връчи днес МВнР на посланиците на СР Македония и Албания.


На македонския посланик – заради думите на президента Пендаровски, който се обърна към Българската православна църква с обидните думи „КОИ СТЕ ВИЕ, та да признавате Македонската православна църква, а да не признавате името й Охридска архиепископия…“


На албанския посланик – заради думите „Срамно е членка на НАТО да държи за заложник две други страни от НАТО, докато в задния двор на Европа се води гореща война. Вие сте срам, вие сте позор за ЕС!“

 

На двамата посланици трябва да се каже с остър тон, че Пендаровски и Рама не само грубо обиждат БПЦ и страната ни, но и оспорват легитимното право на страна-член на ЕС да упражнява своите правомощия.


Ще го направи ли министърът в оставка Теодора Генчовска?


Не иска ли в последните дни на своето пребиваване във външното министерство да остави следа като достоен външен министър на уважаваща се европейска държава?


От категорията

Харалан Александров: Кирил Петков ще бъде употрелбен и захвърлен, Асен Василев е социопат

Харалан Александров: Кирил Петков ще бъде употрелбен и захвърлен, Асен Василев е социопат-1648981569.jpg

Преди 6 месеца правителството събра огромна подкрепа, но се провали ...

25 юни 2022 | 23:14

Андрей Райчев: Партията на Кирил Петков загуби 350 000 души. Нямат никакъв шанс за нов кабинет!

Андрей Райчев-1638601546.jpg

Според него "Продължаваме промяната" няма никакъв шанс в рамките на ...

24 юни 2022 | 21:10

Борислав Ангелов: ИТН имат последен шанс да се върнат на страната на демокрацията

Борислав Ангелов: ИТН имат последен шанс да се върнат на страната на демокрацията-1656238486.jpg

ИТН не е задължително да участва с министри в едно ново правителство, но има ...

26 юни 2022 | 13:10

"Дойче веле": Ще се отклони ли България към Русия - как чужди медии коментират ситуацията в България

Правителството на Кирил Петков стана първото в най-новата българска история, което загуби вот на недоверие-1655918119.jpg

Падането на правителството на Петков става в един от най-неподходящите моменти ...

25 юни 2022 | 15:41