Пенсионерите да стягат коланите при десния Трифонов

Велизар Енчев за кабинета на Слави: Приватизатори и концесионери да отварят шампанското!

76682 | 12 юли 2021 | 18:35

Има ли икономисти, които не са разбрали, че се задава крайно дясно управление, залагащо на приватизация на държавни банки и концесиониране на магистрали?


Велизар Енчев


След 
сърдитото обръщение към нацията, което е без прецедент в парламентарните демокрации, има ли още наивницине виждащи антисоциалното лице на Слави Трифонов? 

 

   Има ли икономисти, които не са разбрали, че се задава крайно дясно управление, залагащо на приватизация на държавни банки и концесиониране на магистрали?

 

    Това ли са стратегическите приоритети на кабинета на Трифонов: Да приватизира Българската банка за развитие (51% на стратегически инвеститор и 49% - през Българската фондова борсаи да концесионира магистралните строежи?

 

     И защо не отрони и дума за индексация на пенсиите и вдигане на доходите на работещите бедни, без които влизането ни в еврозоната ще е път към ада?

 

     Наистина, защо Слави Трифонов се отнася с такова пренебрежение към „третата възраст“? 

 

    Защо икономическият му съветник Мика Зайкова направи предизборна кампания в Родопите с обещания за увеличение на пенсиите, а в 45-то Народно събрание тя и останалите депутати на „Има такъв народ“ отхвърлиха на второ четене предложението на БСП за индексация на пенсиите?

 

     Какво се крие зад това социално лицемерие: В парламента си яростен противник на пенсионната индексация, а пред електората лееш крокодилски сълзи за най-бедните пенсионери в ЕС?

 

     Само час след прочетеното от аутокю правителство десни коментатори изпаднаха във възторг от либералните послания на Трифонов и от избора на цариста Николай Василев за премиер. 

 

    Но защо забравиха да припомнят, че точно по време на неговото вицепремиерство стана криминалната приватизация на БТК, продадена на безценица на съмнителни инвеститори, които набързо я препродадоха на следващи спекуланти с огромна печалба…

 

   Под мъдрите напътствия на вещия в банкирането Трифонов сега бъдещият премиер ще е с развързани ръце, за да приложи приватизаторския си опит къмБългарската банка за развитие.

 

   „Ястреб за реформи и фен на бюджетната дисциплина“, наричат Николай Василев. Което на реформистки език означава, че приватизацията и концесионирането са неговата слабост, но харченето на пари за европейскипенсии не се вписва в бюджетната му философия.

 

    Казано направо – при управлението на десния Трифонов пенсионерите да стягат коланите, а концесионерите и приватизаторите да отварят шампанското. 

   


От категорията

Сашо Диков: Слави се самоубива. Все още не вярвам, че го самоубиват!

-1593871954.jpg

Ти допусна безумни прояви на неподготвеност, страх и сватбарщина при кадровите ...

5 авг. 2021 | 09:19

Лиляна Стефанова: Живков изля пред мен мъката си по загубата на Людмила: Тя не ме послуша!

Лиляна Стефанова:  Живков изля пред мен мъката си по загубата на Людмила: Мила не ме послуша!-1628084135.jpg

Първият ѝ съпруг е арх. Георги Стоилов − най-малкият партизанин в България. ...

4 авг. 2021 | 16:37

Димитър Недков: К`во пра`им…

Димитър Недков-1509967017.jpg

Днес е модерно по нашенско, за управленски елит да броим най-вече тези, които ...

5 авг. 2021 | 21:05

Проф. Ивайло Дичев: Да продаваш шнорхели не е като да управляваш държава

Проф. Ивайло Дичев-1616319513.jpg

Културният антрополог изрази надежда, че ИТН ще коригират поведението си: ...

5 авг. 2021 | 15:36