Сн. БНТ

България се затвърди като един от големите фаворити на конкурса

Виктория с впечатляваща първа репетиция на сцената на Евровизия 2021

2355 | 12 май 2021 | 16:47

Журналистите от Wiwibloggs, най-големият независим сайт посветен на конкурса, определиха изпълненото като “просто невероятно”, “силно емоционално и докосващо” и “претендент за победа”


Първата репетиция на Виктория на сцената на Евровизия 2021 се проведе успешно вчера в Ротердам. Сценичното представяне на българската песен “Growing Up is Getting Old” впечатли не само журналистите, но и феновете на конкурса от цял свят.

 

Ексклузивен поглед зад кулисите на първата репетиция на Виктория:
https://www.youtube.com/watch?v=bvkT3Rw3eEA

 

Оценките за изпълнението в международните медии след репетицията затвърдиха позицията на България като един от големите фаворити на Евровизия 2021. Журналистите от Wiwibloggs, най-големият независим сайт посветен на конкурса, определиха изпълненото като “просто невероятно”, “силно емоционално и докосващо” и “претендент за победа”.

 

Виктория ще участва във втория полуфинал на Евровизия на 20-и май с песента „Growing Up is Getting Old”, а зрителите в цяла Европа и българите в чужбина ще могат да я подкрепят.

 

Виктория изпълнява песента седнала на огромна скала, обградена от вода, а зад нея се вижда красиво нощно небе, което е изпълнено с ярки звезди. Над скалата се изсипва фина струя пясък, която символизира хода на времето. Виктория е взела на сцената нещо много важно и лично за нея - снимка от детството си със своя баща Петър, която също има ключова роля в сценографията.

 

Виктория споделя за решението да вземе снимка от детството си на сцената: “Това е изненада за моя баща Петър. Това е любимата ми наша снимка. Сигурна съм, че ще се развълнува много, когато види кадри от репетициите и нашата снимка на сцената. Последните месеци бяха много трудни за нас и се надявам, че ще го накарам да се гордее с мен на 20-и май.”

 

Важен елемент в българското представяне е използването на пясък, който пада по време на изпълнението. Дан Шиптън, който е един от сценичните режисьори на България, споделя за концепцията: “Падащият пясък е универсален символ на отминаващото време. Има момент в изпълнението, в който Виктория се опитва да достигне пясъка и той изчезва. Това е повратната точка, когато тя осъзнава, че трябва да продължи и да стигне бъдещето си.”

 

Марвин Дитман разказва за изпълнението на Виктория: “Да бъдеш уязвим на сцената е ключов елемент в това, което искаме да предадем на публиката с “Growing Up is Getting Old”. Освен това показваме и силата, която Виктория може да понесе въпреки всичко”.

 

Откъс от репетицията в официалния канал на Евровизия:
https://www.youtube.com/watch?v=hLPAeu2gJhA

 

Българското участие в песенния конкурс Евровизия се реализира като публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group, с подкрепата на българската финтех компания iCard – генерален спонсор на Евровизия България, и с подкрепата на Министерство на туризма на Република България.

 

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май. Зрителите в България могат да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22:00 часа.


От категорията

„Зaпокитеност"- поезия и музика от 60 -те на Петър Чухов в литературния клуб на Столична библиотека

„Зaпокитеност"- поезия и музика от 60 -те на Петър Чухов в литературният клуб на Столична библиотека-1624265960.jpg

Събрани в общо книжно тяло, без нова редакторска намеса, но с нов, общ дизайн, ...

21 юни 2021 | 11:58

Иван Гранитски: В „Радост печална да бъдеш…“ Боян Бойчев разчита на приглушената изповед

-1609061118.jpg

Лирическото повествование излъчва носталгия по безвъзвратно отминалото време на ...

21 юни 2021 | 14:47

Йордан Камджалов с GENESIS ORCHESTRA започва нов цикъл от концерти с просветна цел

Йордан Камджалов  с GENESIS ORCHESTRA започва нов цикъл от концерти с просветна цел -1624300550.jpg

В проекта Интердисциплинарни творци се представят личности, които да ни ...

21 юни 2021 | 21:35

Кинофестивалът в Кан ще покаже филми от официалната селекция на пет места извън Европа

Кинофестивалът в Кан ще покаже филми от официалната селекция на пет места извън Европа-1624280730.jpg

Дистрибутори, стрийминг платформи и други клиенти, както и организатори на ...

21 юни 2021 | 16:05