Проф. Владко Панайотов и неговият бенд

Издателство "Захарий Стоянов" публикува трилогията "Срещата на две хилядолетия през моя поглед" на известния учен

Внучките на чл.кор. проф. Владко Панайотов пяха на 70-годишнината му

5377 | 20 окт. 2021 | 08:09

Съюзът на българските писатели му връчи златната значка за членство. Академиците Антон Дончев и Георги Марков, вицепрезидентът Илияна Йотова изпратиха поздравителни адреси


 

Чл. кор. проф. Владко Панайотов отпразнува 70-годишнината както подобава на учен - с три книги накуп. Трилогията със спомени и преживявания, пътешествия по света и срещи със световни личности "Срещата на две хилядолетия през моя поглед", публикувана от издателство "Захарий Стоянов, се оказа достатъчна, за да бъде приет професорът в Съюза на българските писатели.

 

Бившият евродепутат отпразнува 70-годишнината си в галерията на хотел "Анел" в компанията на прочути учени, журналисти, политици и просто приятели.

 

Иван Гранитски, като истински тамада дирижираше церемонията с чувство за хумор и вещина. Той предаде добрите думи на академиците Антон Дончев и  Георги Марков за  писателските умения и човешки качества на Владко Панайотов, които го просълзиха.

 

Както подобава на юбиляр, писателят-учен започна да получава подаръци - златна значка за членство в Съюза на Българските писатели от председателя му Ангел Боянов.  Поздравителни адреси от вицепрезидента Илияна Йотова и кмета Йорданка Фандъкова. Най-силно го развълнува поздрава от неговата Алма Матер - Минно-геоложкия институт.

 

Литературният критик Анжела Димчева прочете свои размишления за живота и твочеството на юбиляра, както и кратък откъс от негова книга.

 

С развълнувана 15-минутна реч, изпъстрена с много емоции, чл.кор. проф. Владко Панайотов благодари на всички хора, институции и обстоятелства, допринесли за пъстротата и пълнотата на неговия живот.

 

След това дойде кулминацията на вечерта - изпълненията на "Владко Панайотов бенд". Ученият бе известен в европарламента като депутата, който вълшебно свири на саксофон всяка Коледа. А веднъж дори и с оркестъра на Салваторе Адамо.

 

Сладките внучки на професора показаха, че при правилно домашно възпитание крушата не пада далеч от дървото и с радост се включиха в изпълнението на евъргрийни от 60-те и 70-те години на ХХ век.

Присъстващите пееха с пълно гърло и потропваха с крак на  парчета от Елвис Пресли, Нийл Седака, Тони Далара, Чък Бери, но и на неувяхващите  хитове на Тончо Русев, Васил Найденов и Емил Димитров.

 

 

Професионалните музиканти от оркестъра очевидно се наслаждаваха на свиренето с Владко Панайотов, а ученият бе дошъл с най-добрия си инструмент – златен „Зелмер”, марка равна на „Ролс-ройс” при саксофоните.

 

Човекът, който докато беше евродепутат прокара директива за забрана на вредния кадмий в батериите,  доказа, че когато имаш много таланти най-голямата дарба е да ги споделяш с останалите - независимо дали става дума за знания или за музика. Ите ти отвръщат с обич!

 Внучките на чл.кор. проф. Владко Панайотов пяха на 70-годишнината му

Съюзът на българските писатели му връчи златната значка за членство. Академиците Антон Дончев и Георги Марков, вицепрезидентът Илияна Йотова изпратиха поздравителни адреси

Изказването на проф. Владко Панайотов

Съюзът на българските писатели му връчи златната значка за членство. Академиците Антон Дончев и Георги Марков, вицепрезидентът Илияна Йотова изпратиха поздравителни адреси

От категорията

Виенска романтика под звездите на София с оркестъра на двореца "Шьонбрун"

Оркестърът на двореца Шьонбрун разказа историята на австрийската фамилия Щраус под звездите в София. Снимка БТА-1660049964.jpg

Заключителната си част на концерт изненада зрителите със специално написаното ...

9 авг. 2022 | 15:53

Оркестърът на двореца Шьонбрун-Виена с грандиозен концерт под софийските звезди тази вечер

Оркестърът на двореца Шьонбрун-Виена с грандиозен концерт под звездите тази вечер-1659936005.png

В продължение на два часа и половина 24-ма музиканти и 2-ма солисти ще потопят ...

8 авг. 2022 | 08:18

Повече от 6 000 души ще слушат Лили Иванова на Античния театър в Пловдив

Повече от 6 000 билета са продадени за двата концерта на Лили Иванова на Античния театър в Пловдив-1650110001.png

Поради огромния интерес от страна на публиката Пловдив е третият град с два ...

13 авг. 2022 | 17:04

Започна фестивал "Културама"

Сред археологическите ценности на столицата звучаха Шуман, Менделсон и Малер-1660217711.png

Богата и атрактивна програма очаква любителите на музиката и изкуството през ...

11 авг. 2022 | 14:34