Пламен Шалъфов, ПП: Кирил Петков може да не е премиер

Националният съвет на ПП ще обсъжда тази вечер условието на БСП, подчертава депутатът

Втори депутат от ПП : Кирил Петков може да не е премиер

3689 | 30 юни 2022 | 14:12

Президентът няма как да не знае и да е учуден от новината за изгонването на руските дипломати, категоричен е Пламен Шалъфов.


Втори депутат от "Продължаваме промяната" - Пламен Шалъфов, допусна вероятността, че Кирил Петков може да не е кандидат за премиер при завъртането на парламентарната рулетка. Сутринта това направи председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров.

 

„Продължаваме да очакваме подкрепа от БСП - както сега в евентуално формиране на ново правителство, така и в една бъдеща коалиция при едни евентуални нови избори”, заяви в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Пламен Шалъфов.

 

Вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова е категорична, че социалистите няма да преговарят с ПП, ако техен кандидат за премиер е сегашният министър-председател. Сутринта на среща с Петков Нинова му заяви позицията на социалистите в лицето.

Същата позиция на практика изразиха и от ГЕРБ-СДС, като техният депутат Александър Ненков нарече премиера "вреден човек, вглъбен в желанието си да е премиер, готов да използва всякакви методи".

 

Пламен Шалъфов уточни, че тази вечер ръководството на "Продължаваме промяната" ще обсъжда условието на БСП да предложат друг премиер, освен Кирил Петков.

 

"Това определено е на масата. На нас ни предстои среща на нашия Национален съвет тази вечер, където това ще е една от темите, които ще обсъждаме. И предстои да видим какво решение ще бъде взето. Така че това е един отворен въпрос", бяха точните му думи.

„Аз бих подкрепил отново кандидатура на Кирил Петков. За мен ситуацията със 70-те руски дипломати не е причина да оттеглим неговата кандидатура. Той не е взел това решение еднолично”, добави Шалъфов, но с уговорката, че изразява лично мнение.

По думите му трябва да има диалог. „Предвид събитията от вчера, явно имаше нужда от доизчистване на някои детайли и точно това се случи на лидерско ниво между Кирил Петков и Корнелия Нинова”, допълни депутатът.

В отговор на въпрос дали Румен Радев лъже, че не е имал информация за изгонването на руските дипломати, депутатът каза: „За мен беше много подвеждащо това, което той каза пред медиите. Когато президентът е дал мандат на свои представители да участват в Съвета за национална сигурност и те са изслушали докладите, били са на дискусиите и са чули препоръките на службите, няма как да казва, че самият той не бил знаел и е учуден”.

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!

 


От категорията

Бившият министър на енергетиката отговори на наследника си: Да не се окаже, че няма да усеете...

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в Булгаргаз… отново са по-добри от тези, които ще “реализирате” през “търговата” процедура?!", пише още Александър Николов.
-1659007397.jpg

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в ...

12 авг. 2022 | 01:34

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"-1660198900.png

Недостигът на газ е около 30% от планираното отопление. Ако не осигурим газ и ...

11 авг. 2022 | 08:49

Димитър Стоянов: Враг съм на безхаберието в българската армия, не на F-16
(Видео)

Димитър Стоянов Кадър: бТВ-1660236378.jpg

"Ако не вземем втората осмица изтребители, няма да имаме даже състав на ...

11 авг. 2022 | 19:44

Директорът на Центъра за радиационна защита: Няма място за паника, следим ежедневно радиационния фон
(Видео)

-1435938485.jpg

"Фоновите стойности са в границите на естествения фон и са под минимално ...

11 авг. 2022 | 22:19