Секретарят на Изпълнителното бюро на БСП и народен представител от левицата Вяра Емилова, членът на ИБ на БСП и енергиен експерт Таско Ерменков и депутатът от левицата Мая Димитрова посетиха община Севлиево Снимка: БСП

Тримата социалисти посетиха община Севлиево за среща с местния актив на БСП

Вяра Емилова, Ерменков и Мая Димитрова: С мерките успокояваме инфлацията и компенсираме доходите

2065 | 22 май 2022 | 18:59

На проведената приемна и последвалата среща основните въпроси бяха свързани със социалните мерки на правителството за младите хора, пенсионерите и работещите, за нулевата ставка на ДДС за хляба, за цените на парното и електроенергията


Секретарят на Изпълнителното бюро на БСП и народен представител от левицата Вяра Емилова, членът на ИБ на БСП и енергиен експерт Таско Ерменков и депутатът от левицата Мая Димитрова посетиха община Севлиево по покана на областния председател Валери Митов и общинския председател на партията в Севлиево Станимир Стойчев. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

На проведената приемна и последвалата среща основните въпроси бяха свързани със социалните мерки на правителството за младите хора, пенсионерите и работещите, за нулевата ставка на ДДС за хляба, за цените на парното и електроенергията.

„Цени и доходи – това са двата най-големи проблема и ние търсим начини на тяхното решаване, чрез антикризисните мерки и през политики в актуализацията на бюджета, който предстои да бъде приет през юни. Важно е да се успокои инфлацията, да се даде сигурност на хората и да се компенсират доходите”, каза Вяра Емилова пред присъстващите.

Мая Димитрова коментира, че всички социални мерки, влезли от 1 април, продължават – увеличената минимална заплата, майчинството, обезщетенията за безработица, детските, но се допълват с нови. Част от тях са увеличение и преизчисление на пенсиите, 0% ДДС на хляба и данъчни облекчения за младите семейства.

Мярката за облагането на свръхпечалбите на енергийните дружества, за да може парите да се върнат в икономиката и домакинствата, Законът за колекторските фирми, който е заслуга на БСП и спасява хиляди българи от тормоза на колекторските фирми и слага ред в събирането на вземания, бяха разяснени от Таско Ерменков.

При обиколката в община Севлиево народните представители се запознаха със състоянието на пътя Севлиево – Крамолин и историята на досегашните опити за финансиране и ремонт на същия. Бяха обсъдени и възможности за бъдещи действия по осигуряване на този изключително важен за общината ремонт.

Бе посетен и язовир „Димчова воденица“, или както е по-популярен язовир „Агатово“, който стои празен след извършване на ремонт. Социалистите бяха запознати с текущото състояние на язовира, като стана ясно, че язовира фигурира в списъка на МИИ за язовири, които са имали договори за реконструкция и ремонт през 2018/ 2019 година. Язовирът е част от възложените на ДКК ремонти на язовири за 500 милиона лева.

Бе поет ангажимент да бъде направено парламентарно питане и постъпки за решаване на въпроса с използваемостта на съоръжението, тъй като язовирът има решаващо селскостопанско значение за региона чрез ползването му за напояване.

 


От категорията

Румен Радев: В желанието си да уцели мен, Петков простреля Нинова (ВИДЕО)
(Видео)

Румен Радев: В желанието си да уцели мен, Петков простреля Нинова-1656148806.png

Дипломатите в МВнР се опитваха да вкарат разнопосочната политика на премиера в ...

25 юни 2022 | 12:19

Нинова: Радев искаше да бъде скритият премиер, а Петков да е лицето на неговата власт
(Видео)

Корнелия Нинова-1656136950.jpg

Темата "Македония" бе употребена от ИТН и Борисов. Борисов се опитва ...

25 юни 2022 | 09:10

Корнелия Нинова: Имаме план в четири стъпки. Разчитаме на разум
(Видео)

Корнелия Нинова: Имаме план в четири стъпки. Разчитаме на разум-1656154338.png

Нови избори и служебен кабинет са най-лошият вариант за България и народа, ...

25 юни 2022 | 13:51

Калоян Методиев: В президентството имаше център за сваляне на кабинета. Радев е черна станция!
(Видео)

Калоян Методиев: Радев е постоянна черна станция, руши партиите чрез вътррешни опозиции-1629291305.jpg

Рушенето на политически партии чрез управление на вътрешни опозиции, за което ...

25 юни 2022 | 12:45