Необходими продукти (за тавичка с размери 30 на 20)
3 с.л. стопено масло
1 яйце
1 ч.ч. кафява захар
1/3 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. кисело мляко
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
кората от половин лимон
1 и 1/2 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. настъргани ябълки
1/2 ч.ч. смлени орехи за поръсване
За чийзтопинга
300 г крема сирене „Филаделфия“ натурална
2 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
Начин на приготвяне
1. Загрейте фурната на 180 градуса.
2. Смесете в купа крема сиренето, захарта, яйцата и ванилията за чийзтопинга и ги разбийте добре.
3. В друга купа разбийте яйцето заедно със захарта, прясното и кисело мляко, стопеното и охладено масло и лимоновата кора.
4. Добавете пресятото брашно с бакпулвера и канелата. Сложете смлените орехи, прибавете настърганите и отцедени ябълки и разбъркайте с лъжица.
5. Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тава. Отгоре излейте чийзтопинга.
6. Печете сладкиша 30 минути в загрята фурна.
7. Като изстине, поръсете със смлени орехи