Елена Йончева

Големият проблем е къде изчезват милиардите, обяви говорителят на ПГ на "БСП за България"

Йончева: Борисов си е взел цяла България, дали си е купил остров, трябва да разследват службите

15829 | 27 юни 2018 | 12:26

Само от пробитата система на Агенция „Митници“, както в доклада на ДАНС, така и в констатацията на главния прокурор, изчезват действително милиарди, заяви тя


Премиерът Бойко Борисов си е взел цяла България, а дали си е купил остров или архипелаг, трябва да разследват специализираните служби. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева по време на брифинг в Народното събрание във връзка със спряно предаване по Нова телевизия, в което е щяло да се коментара новината, публикувана в гръцки медии, че премиерът си е купил остров, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Големият проблем в България е къде изчезват милиардите“, каза Йончева. По думите й в България се говори за корупция по високите етажи на властта и прилагане на сложна схема за присвояване на пари.

„Става дума за милиарди, милиарди. Само от пробитата система на Агенция „Митници“, както в доклада на ДАНС, така и в констатацията на главния прокурор, изчезват действително милиарди. В тази система служителите от Агенцията са можели да заличават стоки, които минават през България", коментира Йончева.

По думите й само от скрити акцизи България е загубила 1 млрд. евро. „Въпросът не е какъв остров ще си купи или си е купил г-н Борисов“, каза Йончева.

 

Тежката медийна среда в България се дължи на управляващите и на водената от тях политика, заяви на брифинга народният представител от „БСП за България“ Александър Симов, цетерян от БГНЕС. Левицата обвини управляващите за ниската позиция на страната в класацията по свобода на словото на „Репортери без граници“.

Според Симов грешна е тезата на мнозинството, че тази класация е фалшива, а България е трябва да бъде по-високо в нея, защото в страната ни няма случаи на убити журналисти.

„В България цензура съществува. Повод за това ни дава последния скандал, с който се занимават всички, а именно спряното предаване на Милен Цветков, само защото той си е позволил да се занимава с вътрешния свят на Бойко Борисов покрай новината, фалшива или не, че премиерът си е купил остров. Прочетох обясненията на медията, че не били спазени етични и морални журналистически стандарти и у мен се заражда едно голямо питане – как тези стандарти все важат, когато темите са за Бойко Борисов“, подчерта Александър Симов. Той възрази на тезата, че свободата на словото е отговорност на самите журналисти.

 


От категорията

Скандал! Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко!

Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко!-1655801007.png

Улучват и българската военна индустрия, която спазва всичи международни ...

25 юни 2022 | 20:57

Димитър Стоянов показа фалшив документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна

Димитър Стоянов показа документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна-1546968845.jpg

Няма подпис, няма печат, няма адресат, няма подател, няма дата - няма никакви ...

25 юни 2022 | 21:00

„Продължаваме промяната" все още без регистрация като партия

„Продължаваме промяната" все още без регистрация като партия-1656188611.jpg

Запитан дали е вярно, че ПП все още не са внесли документите си за регистрация ...

25 юни 2022 | 23:22

Николай Денков: И Асен Василев може да е премиер, нужно е стабилно правителство

Николай Денков: И Асен Василев може да е премиер, нужно е стабилно правителство-1636527269.jpg

Според акад. Денков изразни средства като "мафия", "едни ...

25 юни 2022 | 22:58