Цонев: Не слушайте лъжите от джипката! 20 милиарда дълг ни струва 11-годишното управление на Борисов

Няма да позволим институциите да бъдат превърнати в гумен печат на един самозабравил се човек, закани се той

Цонев: Не слушайте лъжите от джипката! 20 милиарда дълг ни струва 11-годишното управление на Борисов

35185 | 7 март 2021 | 22:02

"Борисов прибра изгонени от ДПС кадри, даде им още власт и пари с цел да разцепи ДПС. Иска да управлява със страх и зависимости", поясни Цонев във Велики Преслав.


 _izbori_2021_v1

 

"Няма да позволим институциите да бъдат превърнати в гумен печат на един самозабравил се човек. Защото ние сме на няколко века далеч от монахрическия абсолютизъм, олицетворяван от Краля-слънце Луи ХIV. Чета тези дни заглавия в медиите: Борисов дава на музикантите, дава на лекарите, дава на пенсионерите, дава на учителите. Ние не сме против това. Но нека да ви кажа откъде идват тези пари. 

От 2001 до 2009 година ДПС участваше в две коалиционни управления. През това време БВП на страната се увеличи от 28 млрд лева на 73 млрд. лева или това е 160% ръст. За 11-те години управление на Борисов увеличението на БВП е от 73 млрд.лв  на 117 млрд. - или ръст от 60%.

В същото време държавният дълг през 2001 година бе 17,5 млрд.лева  - в следващите  9 години ние го свалихме на 1,5 млрд. лева. А в момента дългът е 21 млрд лева. Или 11-годишното управление на Борисов ни струва 20 млрд. лева дълг, който ще плащат нашите деца и внуци. Като 1 милиард са само лихвите. Ето откъде са заплатите - не от бизнеса, а от борчове".

 

Тази сметка направи пред актива и симпатизанти на ДПС във Велики Преслав зам.-председателят на партията Йордан Цонев, дългогодишен преседател на бюджетната комисия на парламента. 

"Бойко Борисов задължи България с 20 милиарда дълг! И се хвали с финансова стабилност! Каква стабилност е това? Не слушайте лъжите от джипката", заръча на членовета на Движението Цонев и помоли актива да разяснява това на хората.

 

"Няма да е проста агитацията на тези избори. Защото ГЕРБ разполага с целия ресурс на държавата", подчерта той и се спря на онези, изгонени от ДПС кадри, които сега са в листите на ГЕРБ. "Тези, на които ДПС даде бизнес и влияние, се превърнаха в местни феодали и обсебиха всички ресурси на местно ниво. И започнаха по стар почин да подчиняват цялото население на себе си. ДПС никога няма да се съгласи на това и затова от Шуменската организация изгонихме няколко човека", поясни Цонев.

 

"Борисов прибра тези изгонени от ДПС кадри, даде им още власт и пари с цел да разцепи ДПС. Иска да управлява със страх и зависимости", поясни Цонев.

Той подчерта, че ще бъде трудно да се води битката се тези хора. Но ДПС няма да се откаже.  Движението вече веднъж се е борило срещу такава система, дало е жертви и сега ще продължи да го прави  с една цел - възстановяване на държавността.

 

"В момента имаме разпад на държавността - министър-председателят не е стъпвал от две години в парламента. Той нарича народните представители "лентяи". Може в неговата парламентарна група да са такива, но ние няма да позволим един самозабравил се човек да обижда по този начин институциите. Няма да позволим институциите да бъдат превърнати в гумен печат на един човек", посочи Цонев.

 

Той говори за предимствата на зелената сделка, която ще позволи на държавата да се отлепи от дъното. Но преди това "трябва да махнем тази авторитарна власт. И да кажем - държавата не е Борисов. Държавата сме всички ние", завърши Цонев.

 

На предизборната среща среща присъстваха евродепутатът Атидже Алиева-Вели, областната председателка на ДПС Шумен Айсел Руфат, която е втора в листата, трети в листата Хамид Хамид зам.-председател на ПГ на ДПС в 44-тото Народно събрание.

 

 Йордан Цонев от Велики Преслав

 

 

 Йордан Цонев от Велики Преслав

"Борисов прибра изгонени от ДПС кадри, даде им още власт и пари с цел да разцепи ДПС. Иска да управлява със страх и зависимости", поясни Цонев във Велики Преслав.

От категорията

Асен Василев призна за фашисткия закон, лично дал "технически бележки как да се случва процесът"

Асен Василев призна за мракобесния закон, лично дал технически бележки как да се случва процесът-1653653549.jpg

Когато някой е санкциониран и това поставя проблем пред финансовата система и ...

27 май 2022 | 15:07

Кирил Петков: Въвеждаме еврото от 1 януари 2024 г., БСП и ИТН са против! (ВИДЕО)
(Видео)

Кирил Петков: Планът за въвеждате на еврото влиза на днешното правителствено заседание-1653646003.jpg

Тази сутрин от ИТН остро възразиха, че в коалицията има договорка първо да се ...

27 май 2022 | 13:06

Лена Бориславова: Коалицията потвърждава, че темата за РСМ ще мине задължително през парламента
(Видео)

Лена Бориславова Снимка: БНТ-1653681883.png

Важно е да имаме актуализация на бюджета, заяви Бориславова и подчерта, че тя е ...

27 май 2022 | 23:04

Министър Денков: Трябва да премахнем частните уроци от българската образователна система
(Видео)

Министър Николай Денков Снимка: БНТ-1653677193.png

"Програмите и учебниците трябва бъдат променени, трябва да намерим време ...

27 май 2022 | 21:46