Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния тенис турнир на THSN в Пловдив

Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния тенис турнир на THSN в Пловдив

4237 | 8 юни 2022 | 23:55

Гостите на събитието получиха тенис топки, подписани от Цветана Пиронкова, като жест срещу всяко направено дарение

Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния тенис турнир на THSN в Пловдив-1654721779.jpgЙордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния тенис турнир на THSN в Пловдив-1654721794.jpg

Шесткратният олимпийски медалист Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния тенис турнир на The Human Safety Net (THSN), който се проведе в Пловдив на 4 юни 2022 г.

 

Известният български гимнастик беше един от участниците в спортното събитие, в което се включиха 45 любители на спорта. Турнирът се проведе в тенис клуб “Локомотив”, като състезанието беше в две категории - “Сингъл” и “Двойки”. В него участие взе и Главният изпълнителен директор на “Дженерали Застраховане” АД - Николай Станчев.

 

Спортното събитие беше част от кампанията за набиране на средства Глобално предизвикателство 2022 на инициативата на Група Generali - THSN. Тя се провежда за втора поредна година във всички 23 държави от мрежата на THSN, сред които е и България. Кампанията има за цел набирането на дарения за партньори от неправителствения сектор.

У нас THSN България и “Дженерали Застраховане” АД работят с Фондация “За Нашите Деца”, която подкрепя деца и семейства, живеещи в затруднено положение.

 

Всички събрани средства по време благотворителния тенис турнир и на цялото Глобално предизвикателство 2022 ще бъдат използвани за осигуряването на помощ за деца с увреждания и трудности в развитието и на такива, живеещи в уязвима среда, за период от 1 година.

 

Събитието в Пловдив беше отворено за посетители. Всеки желаещ имаше възможност да се сдобие с тенис топка, подписана от бившата първа ракета на България Цветана Пиронкова.

 

Глобалното предизвикателство на THSN България ще продължи с още един благотворителен тенис турнир в София. Той ще се проведе на 18 юни 2022 г. в Тенис клуб 1882. В него отново специален гост ще бъде Йордан Йовчев.

 

Инициативата The Human Safety Net

 

The Human Safety Net (THSN) е международна инициатива, в която хора помагат на хора. Програмите, по които тя работи, подкрепят уязвими семейства и малки деца, както и интегрират бежанци в обществото, посредством намирането на работа. THSN си сътрудничи с компании и фондации, за да разшири обхвата на целите си. Инициативата е създадена от Generali през 2017 г., като днес тя е активна в 23 държави и си партнира с 61 неправителствени организации.

 

През април 2022 г. врати отвори новият офис на THSN във Венеция. Организацията и Група Generali помогнаха за реставрацията на една от най-емблематичните сгради в италианския град – Старите прокурации (Procuratie Vecchie). След 5-годишна работа по сградата, днес тя е “дом” на THSN.

 

В България THSN подпомага деца и родители, които живеят в уязвима среда, като си партнира с фондация “За нашите деца” по програмата “Да дадем път на услугите за ранно детско развитие”. От края на 2019 г. до началото на 2022 г. по инициативата е осигурена помощ за 1830 деца и 2620 родители. Само за 2021 г. по програмата са подпомогнати повече от 910 деца и семейства в 15 населени места в страната.

 

Усилията на THSN България и на фондацията са насочени към осигуряването на достъп до разнообразни услуги медицински и социални услуги за децата в нужда на възраст до 6 години. Това включва ранна детска интервенция, кинезитерапия, музико и арт-терапия, кинезитерапия и други.

 

Също така средствата се използват за осигуряването на подкрепа за семейства, при които има риск от изоставяне на дете, както и на родители с деца в неравностойно положение.

 

Глобално предизвикателство на THSN 2022

 

Глобалното предизвикателство на THSN е кампания за набиране на дарения в подкрепа деца, семейства и бежанци. През 2021 г. се проведе нейното първо издание, в което се включи и България. В рамките на няколко седмици групата на THSN успя да набере 250 000 евро, които бяха насочени към 19 различни проекта в отделни държави.

 

У нас доброволците на THSN и служителите на “Дженерали Застраховане” АД успяха да наберат средства в размер на 10 200 лв. Те бяха насочени към Фондация “За Нашите Деца”. Кампанията през 2022 г. включва провеждането на различни активности, в които участват служители на “Дженерали Застраховане” АД, както и други доброволци. Освен Благотворителните тенис турнири в Пловдив и София, кампанията включва още състезанието “Направи крачка към доброто!”, чиято цел е отброяването на направените от участниците крачки в рамките на един месец – от 1 до 30 юни 2022 г.

 

Повече за THSN Българияможете да научите тук: https://generali.bg/pres-centar/Novini-THSN/2022/0

 

Всички инициативи от Глобалното предизвикателство на THSN в България можете да разгледате тук: https://act.thehumansafetynet.org/events/bulgaria-2022

 


Намери своята история

От категорията

Серина Уилямс: Оттеглям се от професионалния тенис. Беше трудно решение

Серина Уилямс с дъщеря си Олимпия-1515671885.jpg

Пред списанието 23-кратната шампионка от Големия шлем споделя, че иска да ...

9 авг. 2022 | 16:52

Лечебните минерални извори и стотиците възможности за СПА-туризъм правят България любима дестинация

р-1659343400.png

И българското Черноморие предлага изобилие от топли минерални извори, лечебна ...

1 авг. 2022 | 11:14

Вдигнаха паметник на златните ни момичета в Япония

Имената на момичетата са изписани на български и японски език-1659005064.jpg

Ликът, който са използвали авторите му, е от най-щастливия момент на ...

28 юли 2022 | 13:43

Христо Стоичков получи покана от Папата за "Мача на мира"

Христо Стоичков получи покана от Папата за "Мача на мира"-1658760365.png

Ще бъде невероятно да играя с много мои приятели. Папа Франциск е голям радетел ...

25 юли 2022 | 17:44