Вежди Рашидов и проф. Костадин Ангелов стават членове на ИК на ГЕРБ (Видео, Снимки)

Националното събрание на ПП ГЕРБ избра Томислав Дончев и Даниел Митов за заместници на Борисов

13749 | 11 май 2021 | 10:52

Цветанов бе лоялен, коректен и тогава стана председател на ГЕРБ.

-1620722606.pngНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735087.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735081.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735074.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735067.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735061.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735055.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735049.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735042.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735035.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735028.jpgЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов-1620719644.jpg

Предстоят два много тежки месеца, срещу нас ще бъдат излети много пари на олигарсите. Направих недопустими грешки, това заяви в началото на словото си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на започналото онлайн Национално събрание на ПП ГЕРБ.

 

ФАНДЪКОВА И НИКОЛОВ НАПУСКАТ ВИСШЕТО РЪКОВОДСТВО НА ГЕРБ

 

Борисов изрично подчерта, че не сваля доверието си от Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, но партийната работа изисва много време и затова им оставя три години да работят за градовете си. като предложи форумът да ги освободи от постовете на зам.-председатли на ГЕРБ "Обичам ги", каза той.

"На предишното заседание освободихме Цветанов. Изобщо не е такава хипотезата с кметовете на София и на Бургас. За времето, за което те управляват тези градове, направиха толкова много, че няма да ми стигне времето да изброя всичко. Каква ми е логиката да ги оттегля от зам.председателските постове? Предстоят два много тежки месеца срещу много пари изправени срещу нас. Парите на олигархията. Направих недопустими грешки, които се отчитат като успехи от европратньорите ни. Не отива на зам. -председателя Фандъкова да отиде до Добрич или Сливен. Същото важи и за Митко Николов. Трябваще да го пращам във Видин, Ямбол, а в това време той отсъства от работата си. Надявам се да не прочета заглавие, че е свалено доверието от тях. Точно обратното, обичаме ги, уважаваме ги. Ако го имате това време, оттеглям предложението, но като кмет на столицата 5 години, знам какво е да имаш партийни ангажименти и кметски ангажименти. Напомням на демократите. Цветанов бе лоялен, коректен и тогава стана председател на ГЕРБ. Искам да им оставя тези 3 години да работят повече за градовете си, да помагат повече на партицйците и да сме пак заедно. Беше малко сръдкава работата в началото, но трябваше всичко това да мине, за да не се нарушава закона за политическите партии", обясни Борисов мотивите зарешението си.

 

След това по негово предложение на Националното събрание освободи Фандъкова и Николов анблок като зам.-председатели на партията. Решението бе взето с 976 гласа "за", 16 против и 46 "въздържали се".

 

КРАСИМИР ВЕЛЧЕВ, МЕНДА СТОЯНОВА И ПЛАМЕН НУНЕВ ИЗЛИЗАТ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ

 

Националното събрание освободи Менда Стоянова, Пламен Нунев и Красимир Велчев като членове на ИК на ГЕРБ. Менда Стоянова не присъства на форума. Борисов взе думата и се изказа много ласкаво за Красимир Велчев. За Пламен Нунев не пропусна критиката, че в Русе са загубили последните парламентарни избори.

 

Националното събрание освободи и всички членове на Контролната комисия на ГЕРБ.

 

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ И ДАНИЕЛ МИТОВ СТАВАТ ЗАМЕСТНИЦИ НА БОРИСОВ В ПАРТИЯ ГЕРБ

 

След това Борисов направи предложение за зам.-председатели на ПП ГЕРБ: Томислав Дончев и Даниел Митов, както тази сутрин Епицентър.бг обяви. Решението бе взето с мнозинство.

 

Борисов обоснова избора си с дясната ориентация на ГЕРБ. "Давам ясен знам накъде върви ГЕРБ и на кои хора искаме да приличаме и към какво се стремим", подчерта Борисов и им даде думата.

 

Пръв я взе Данел Митов, който благодари за номинацията и обеща да оправдае доверието. Митов подчерта, че винаги е заемал дясна позиция и винаги е принадлежал на българската десница. Той определи приказките, че "няма ляво и дясно" като "лакърдии".

 

ТЕЖКА КРИТИКА КЪМ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ

 

"Пред България стоят тежки геополитически избори и заемането на ясна посока и това е знак в мое лице", подчерта Митов. Той говори за вчерашна среща на НАТО във формат Б9, на която участва и президентът Радев, но прессъобщението на президентската администрация не отразява реалното участие на държавния глава във форума. Радев е скрил, че декларацията осъжда аргесивните действия на Русия, саботажа на територията на Алианса, вкл. и на България. "Искам да стане ясно, че Радев не само е скрил декларацията, но се опитва да играе с геополитимеските позиции на програмата", натърти Митов

 Защо българският президент крие тази информация?, попита той и изрази очакване ГЕРБ да вземе отношение по този въпрос.

 

"Двуличието е в основата на тези хора", заяви веднага след него Борисов.

 

Томислав Дончев прие предложението като вид доверие, повод за радост, но и за отговорност и даже тежест. ГЕРБ трябва да стане партия на общото благо, на целия народ, да върне диалога в политиката и обобщи - трябва да бъдем по-добри от себе си.

 

ВЕЖДИ РАШИДОВ, ИВАН ТОТЕВ И ПРОФ. АНГЕЛОВ ВЛИЗАТ В СЪСТАВА НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ

 

Форумът попълни състава на Изпълнителната комисия и избра нови 8 члена.

Борисов предложи за членове на Изпълнителната комисия Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Иван Тотев, Деница  Сачева, Тодор Кръстев, Юлтер Садъков, Вежди Рашидов и проф. Костадин Ангелов.

В ИК остават досегашните членове:Живко Тодоров, Цвета Караянчева, Даниела Дариткова от Смолян, Тошко Тодоров от Силистра, обяви още Борисов.

 

Новите членове на Контролната комисия са: Александър Иванов, Габриела Крумова, Бранимир Георгиев, Любомир Перчинков и Полин Гълъбова.

 

В 12.42 водещят събранието Цветомир Паунов даде думата за слово на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той поздрави новоизбраните "за добро".

 

Форумът бе открит от Цветомир Паунов, организационен секретар на партията.

В началото на Националното събрание бе направена проверка дали е налице необходимият кворум за провеждане на мероприятието - такъв имаше, тъй като от общо 1163 делегати присъствие регистрираха 1041, което е повече от половината.

 

В залата заедно с Борисов са Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Десислава Атанасова, Цвета Краянчева и всички министри от кабинета.

 

С онлайн връзка с партийните зентрали в цялата страна участват останалите представители на партията.

 

Форумът прие промените в Устава. Изпълнителната комисия се състои от председател, двама заместници и 12 членове. Промените бяха прието с абсолютно мнозинство.

 

„Ние сме в добра кондиция. Това, че всички са срещу нас, единствено ни мобилизира“, обяви тази сутрин преди форума Тома Биков и добави: „Ние сме тук и който не ни вижда, означава, че е извън реалността.“

 

ГЕРБ е учреден първоначално като гражданско сдружение през март 2006 г. с председател Душана Здравкова и на 3 декември същата година прераства в политическа партия. От самото начало тя се свързва с името на Бойко Борисов, който от 2005 г. е кмет на София.

На изборите за 41 Народно събрание, провели се на 5 юли 2009 г., ГЕРБ печели 39,7% и така се стига до първото самостоятелно правителство на Бойко Борисов, което е на власт от 27 юли 2009 г. до 13 март 2013 г., когато е принудено да подаде оставка заради социалното недоволство в страната.

Въпреки че печели предсрочните избори през 2013 г. Борисов е принуден да бъде в опозиция от БСП и ДПС. Масовите протести избухнали след назначаването на Делян Пеевски за директор на ДАНС фактически лишават от подкрепа правителството на Пламен Орешарски, което подава оставка през лятото на 2014 г.

ГЕРБ за пореден път печели парламентарните избори на 5 октомври 2014 г.

Второто правителство на Борисов е коалиционно с Реформаторския блок. Загубата на президентските избори през 2016 г. става причина Борисов да подаде оставка и на предсрочните избори през следващата 2017 г. отново да ги спечели. Този път коалиционен партньор на ГЕРБ са „Обединени патриоти“.

 

Третото правителство на Борисов е единственото, което изкарва пълен мандат. През неговия мандат България за пръв път е председател на Съвета на Европейския съюз.

 

 

 

 Започна Националното съвещание на ПП ГЕРБ, гледайте на живо

Цветанов бе лоялен, коректен и тогава стана председател на ГЕРБ.

От категорията

Денков към миньорите: Спрете протестите! Централите ще работят до 2038 г., правим най-доброто за вас

Денков към протестиращите: Централите ще работят до 2038 г., правим най-доброто за вас-Denkov-kam-protestirashtite--Tsentralite-shte-rabotyat-do-2038-g--pravim-nay-dobroto-za-vas_1695994537.png

Крайният срок да се изпрати пакетът документи до ЕК е утре, 30 септември. ...

29 септ. 2023 | 16:34

Блокадите на Прохода на републиката и АМ "Тракия" остават и през нощта (ОБНОВЕНА в 23:25 ч)

Блокадите на Прохода на републиката и АМ "Тракия" остават и през нощта Снимка: БНТ-Blokadite-na-Prohoda-na-republikata-i-AM--Trakiya--ostavat-i-prez-noshtta-Snimka--BNT_1696019289.png

Енергетиците и миьорите искат гаранции, че до 2030 г. няма да има ангажимент за ...

29 септ. 2023 | 20:10

Илхан Кючюк: Влизането в Шенген е държавна цел

Илхан Кючюк: Влизането в Шенген е държавна цел. Кадър БНТ-Ilhan-Kyuchyuk--Vlizaneto-v-Shengen-e-darzhavna-tsel_1696017327.png

Къде иска да бъде България до голяма степен зависи от самата България. Дали ...

29 септ. 2023 | 22:54

Сметките на Асен Василев пак не излизат - отложиха проектобюджета за 2024 с 15 дни

Сметките на Асен Василев пак не излизат - отложиха проектобюджета за 2024 с 15 дни-Asen-Vasilev--Zabranata-za-vnos-na-ukrainsko-zarno-nanese-shteti-v-razmer-na-146-mln--lv-_1694599270.jpg

Нинова разкритикува управляващите и заяви, че за пръв път с проекторешение се ...

29 септ. 2023 | 18:57

Най-важното

Протестите ще продължат, категорични са синдикалисти

Блокадите на Прохода на републиката и АМ "Тракия" остават и през нощта (ОБНОВЕНА в 23:25 ч)

Блокадите на Прохода на републиката и АМ "Тракия" остават и през нощта Снимка: БНТ-Blokadite-na-Prohoda-na-republikata-i-AM--Trakiya--ostavat-i-prez-noshtta-Snimka--BNT_1696019289.png

Енергетиците и миьорите искат гаранции, че до 2030 г. няма да има ангажимент за ...

29 септ. 2023 | 20:10

Няма дати за затваряне на конкретни въглищни централи

Денков към миньорите: Спрете протестите! Централите ще работят до 2038 г., правим най-доброто за вас

Денков към протестиращите: Централите ще работят до 2038 г., правим най-доброто за вас-Denkov-kam-protestirashtite--Tsentralite-shte-rabotyat-do-2038-g--pravim-nay-dobroto-za-vas_1695994537.png

Крайният срок да се изпрати пакетът документи до ЕК е утре, 30 септември. ...

29 септ. 2023 | 16:34

Той призова властта да даде ясни гаранции за осигуряването на трудовата заетост в регионите

Румен Радев за протестите: Приоритетът на управляващите са печалбите на приближените им фирми
(Видео)

Румен Радев: Приоритетът на управляващите са печалбите на приближените фирми-Rumen-Radev--Prioritetat-na-upravlyavashtite-sa-pechalbite-na-priblizhenite-firmi_1695993073.jpg

Налице са съмнения, и то основателни, че крамолите вътре в управляващата ...

29 септ. 2023 | 16:10

Финасовият министър обещал - всеки работник, който иска да напусне, да получи веднага 36 заплати

На спешна среща Пеевски, Борисов и Василев се разбраха: Въглищните централи ще работят до 2038 г
(Видео)

На спешна среща Пеевски, Борисов и Василев се разбраха: Въглищните централи ще работят до 2038 г-Na-speshna-sreshta-Peevski--Borisov-i-Vasilev-se-razbraha--Vaglishtnite-tsentrali-shte-rabotyat-do-2038-g_1695980497.jpg

"Очакваме премиерът и Министерски съвет да вземат мерки. Както се вижда, ...

29 септ. 2023 | 12:20

Вместо преговори, справедливо протестиращите за хляба си получават жандармерия и сълзотворен газ

Нинова към депутатите: Правителството да поиска отсрочка по Плана, за да спасим хиляди работни места

Нинова към депутатите: Правителството да поиска отсрочка по Плана, за да спасим хиляди работни места-Ninova--Podkrepyayki-protestite--dali-Borisov-ne-iska-da-svali-pravitelstvoto_1694938683.jpg

Напрежението расте и в същото време премиерът Денков обявява категорично: ...

29 септ. 2023 | 13:24

Това ще спре стигматизирането на българските граждани, посочи евродепутатът от "Обнови Европа"/ДПС и лидер на европейските либерали

Илхан Кючюк: Влизането в Шенген е държавна цел

Илхан Кючюк: Влизането в Шенген е държавна цел. Кадър БНТ-Ilhan-Kyuchyuk--Vlizaneto-v-Shengen-e-darzhavna-tsel_1696017327.png

Къде иска да бъде България до голяма степен зависи от самата България. Дали ...

29 септ. 2023 | 22:54

Официалната причина е депутатската ваканция, която вчера парламента си удължи до 8 ноември

Сметките на Асен Василев пак не излизат - отложиха проектобюджета за 2024 с 15 дни

Сметките на Асен Василев пак не излизат - отложиха проектобюджета за 2024 с 15 дни-Asen-Vasilev--Zabranata-za-vnos-na-ukrainsko-zarno-nanese-shteti-v-razmer-na-146-mln--lv-_1694599270.jpg

Нинова разкритикува управляващите и заяви, че за пръв път с проекторешение се ...

29 септ. 2023 | 18:57

В изборите влизаме с нагласа за победа, ще увеличим броя на кметовете си, заяви народният представител

Делян Пеевски: За всички важни решения е нужно участието на ДПС, така решиха избирателите
(Видео)

Делян Пеевски: За всички важни решения е нужно участието на ДПС, така решиха избирателите-Delyan-Peevski--Za-vsichki-vazhni-resheniya-e-nuzhno-uchastieto-na-DPS--taka-reshiha-izbiratelite_1695981330.jpg

По отношение на руския петрол Пеевски коментира: „Въпросът е решен вече, както ...

29 септ. 2023 | 09:25

България трябва да продължи да помага на Украйна политически, хуманитарон и дипломатически

Мария Габриел: Проява на политическа зрялост и далновидност е ротацията да се случи

Мария Габриел Кадър: БНТ-Mariya-Gabriel-Kadar--BNT_1696012384.jpg

По отношение на плана за справедлив преход, Мария Габриел подчерта, че ...

29 септ. 2023 | 21:32