Вежди Рашидов и проф. Костадин Ангелов стават членове на ИК на ГЕРБ (Видео, Снимки)

Националното събрание на ПП ГЕРБ избра Томислав Дончев и Даниел Митов за заместници на Борисов

13248 | 11 май 2021 | 10:52

Цветанов бе лоялен, коректен и тогава стана председател на ГЕРБ.

-1620722606.pngНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735087.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735081.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735074.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735067.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735061.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735055.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735049.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735042.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735035.jpgНационалното събрание на ПП ГЕРБ 2021-1620735028.jpgЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов-1620719644.jpg

Предстоят два много тежки месеца, срещу нас ще бъдат излети много пари на олигарсите. Направих недопустими грешки, това заяви в началото на словото си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на започналото онлайн Национално събрание на ПП ГЕРБ.

 

ФАНДЪКОВА И НИКОЛОВ НАПУСКАТ ВИСШЕТО РЪКОВОДСТВО НА ГЕРБ

 

Борисов изрично подчерта, че не сваля доверието си от Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, но партийната работа изисва много време и затова им оставя три години да работят за градовете си. като предложи форумът да ги освободи от постовете на зам.-председатли на ГЕРБ "Обичам ги", каза той.

"На предишното заседание освободихме Цветанов. Изобщо не е такава хипотезата с кметовете на София и на Бургас. За времето, за което те управляват тези градове, направиха толкова много, че няма да ми стигне времето да изброя всичко. Каква ми е логиката да ги оттегля от зам.председателските постове? Предстоят два много тежки месеца срещу много пари изправени срещу нас. Парите на олигархията. Направих недопустими грешки, които се отчитат като успехи от европратньорите ни. Не отива на зам. -председателя Фандъкова да отиде до Добрич или Сливен. Същото важи и за Митко Николов. Трябваще да го пращам във Видин, Ямбол, а в това време той отсъства от работата си. Надявам се да не прочета заглавие, че е свалено доверието от тях. Точно обратното, обичаме ги, уважаваме ги. Ако го имате това време, оттеглям предложението, но като кмет на столицата 5 години, знам какво е да имаш партийни ангажименти и кметски ангажименти. Напомням на демократите. Цветанов бе лоялен, коректен и тогава стана председател на ГЕРБ. Искам да им оставя тези 3 години да работят повече за градовете си, да помагат повече на партицйците и да сме пак заедно. Беше малко сръдкава работата в началото, но трябваше всичко това да мине, за да не се нарушава закона за политическите партии", обясни Борисов мотивите зарешението си.

 

След това по негово предложение на Националното събрание освободи Фандъкова и Николов анблок като зам.-председатели на партията. Решението бе взето с 976 гласа "за", 16 против и 46 "въздържали се".

 

КРАСИМИР ВЕЛЧЕВ, МЕНДА СТОЯНОВА И ПЛАМЕН НУНЕВ ИЗЛИЗАТ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ

 

Националното събрание освободи Менда Стоянова, Пламен Нунев и Красимир Велчев като членове на ИК на ГЕРБ. Менда Стоянова не присъства на форума. Борисов взе думата и се изказа много ласкаво за Красимир Велчев. За Пламен Нунев не пропусна критиката, че в Русе са загубили последните парламентарни избори.

 

Националното събрание освободи и всички членове на Контролната комисия на ГЕРБ.

 

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ И ДАНИЕЛ МИТОВ СТАВАТ ЗАМЕСТНИЦИ НА БОРИСОВ В ПАРТИЯ ГЕРБ

 

След това Борисов направи предложение за зам.-председатели на ПП ГЕРБ: Томислав Дончев и Даниел Митов, както тази сутрин Епицентър.бг обяви. Решението бе взето с мнозинство.

 

Борисов обоснова избора си с дясната ориентация на ГЕРБ. "Давам ясен знам накъде върви ГЕРБ и на кои хора искаме да приличаме и към какво се стремим", подчерта Борисов и им даде думата.

 

Пръв я взе Данел Митов, който благодари за номинацията и обеща да оправдае доверието. Митов подчерта, че винаги е заемал дясна позиция и винаги е принадлежал на българската десница. Той определи приказките, че "няма ляво и дясно" като "лакърдии".

 

ТЕЖКА КРИТИКА КЪМ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ

 

"Пред България стоят тежки геополитически избори и заемането на ясна посока и това е знак в мое лице", подчерта Митов. Той говори за вчерашна среща на НАТО във формат Б9, на която участва и президентът Радев, но прессъобщението на президентската администрация не отразява реалното участие на държавния глава във форума. Радев е скрил, че декларацията осъжда аргесивните действия на Русия, саботажа на територията на Алианса, вкл. и на България. "Искам да стане ясно, че Радев не само е скрил декларацията, но се опитва да играе с геополитимеските позиции на програмата", натърти Митов

 Защо българският президент крие тази информация?, попита той и изрази очакване ГЕРБ да вземе отношение по този въпрос.

 

"Двуличието е в основата на тези хора", заяви веднага след него Борисов.

 

Томислав Дончев прие предложението като вид доверие, повод за радост, но и за отговорност и даже тежест. ГЕРБ трябва да стане партия на общото благо, на целия народ, да върне диалога в политиката и обобщи - трябва да бъдем по-добри от себе си.

 

ВЕЖДИ РАШИДОВ, ИВАН ТОТЕВ И ПРОФ. АНГЕЛОВ ВЛИЗАТ В СЪСТАВА НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ

 

Форумът попълни състава на Изпълнителната комисия и избра нови 8 члена.

Борисов предложи за членове на Изпълнителната комисия Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Иван Тотев, Деница  Сачева, Тодор Кръстев, Юлтер Садъков, Вежди Рашидов и проф. Костадин Ангелов.

В ИК остават досегашните членове:Живко Тодоров, Цвета Караянчева, Даниела Дариткова от Смолян, Тошко Тодоров от Силистра, обяви още Борисов.

 

Новите членове на Контролната комисия са: Александър Иванов, Габриела Крумова, Бранимир Георгиев, Любомир Перчинков и Полин Гълъбова.

 

В 12.42 водещят събранието Цветомир Паунов даде думата за слово на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той поздрави новоизбраните "за добро".

 

Форумът бе открит от Цветомир Паунов, организационен секретар на партията.

В началото на Националното събрание бе направена проверка дали е налице необходимият кворум за провеждане на мероприятието - такъв имаше, тъй като от общо 1163 делегати присъствие регистрираха 1041, което е повече от половината.

 

В залата заедно с Борисов са Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Десислава Атанасова, Цвета Краянчева и всички министри от кабинета.

 

С онлайн връзка с партийните зентрали в цялата страна участват останалите представители на партията.

 

Форумът прие промените в Устава. Изпълнителната комисия се състои от председател, двама заместници и 12 членове. Промените бяха прието с абсолютно мнозинство.

 

„Ние сме в добра кондиция. Това, че всички са срещу нас, единствено ни мобилизира“, обяви тази сутрин преди форума Тома Биков и добави: „Ние сме тук и който не ни вижда, означава, че е извън реалността.“

 

ГЕРБ е учреден първоначално като гражданско сдружение през март 2006 г. с председател Душана Здравкова и на 3 декември същата година прераства в политическа партия. От самото начало тя се свързва с името на Бойко Борисов, който от 2005 г. е кмет на София.

На изборите за 41 Народно събрание, провели се на 5 юли 2009 г., ГЕРБ печели 39,7% и така се стига до първото самостоятелно правителство на Бойко Борисов, което е на власт от 27 юли 2009 г. до 13 март 2013 г., когато е принудено да подаде оставка заради социалното недоволство в страната.

Въпреки че печели предсрочните избори през 2013 г. Борисов е принуден да бъде в опозиция от БСП и ДПС. Масовите протести избухнали след назначаването на Делян Пеевски за директор на ДАНС фактически лишават от подкрепа правителството на Пламен Орешарски, което подава оставка през лятото на 2014 г.

ГЕРБ за пореден път печели парламентарните избори на 5 октомври 2014 г.

Второто правителство на Борисов е коалиционно с Реформаторския блок. Загубата на президентските избори през 2016 г. става причина Борисов да подаде оставка и на предсрочните избори през следващата 2017 г. отново да ги спечели. Този път коалиционен партньор на ГЕРБ са „Обединени патриоти“.

 

Третото правителство на Борисов е единственото, което изкарва пълен мандат. През неговия мандат България за пръв път е председател на Съвета на Европейския съюз.

 

 

 

 Започна Националното съвещание на ПП ГЕРБ, гледайте на живо

Цветанов бе лоялен, коректен и тогава стана председател на ГЕРБ.

От категорията

Голям е интересът днес към Националната зеленчукова борса

Голям е интересът днес към Националната зеленчукова борса-Golyam-e-interesat-dnes-kam-Natsionalnata-zelenchukova-borsa_1664706369.jpg

Продължава да е най-голям интересът към ябълка от Банкя, от която бяха закупени ...

2 окт. 2022 | 13:24

До 10 ч днес са образувани 567 преписки и 60 досъдебни производства за купуване на гласове

-1655145487.jpg

Във Върховна касационна прокуратура функционира дежурното звено от прокурори и ...

2 окт. 2022 | 12:13

Иван Таков: Гласувах отговорно - за социална и сигурна държава

Иван Таков: Гласувах отговорно - за социална и сигурна държава-Ivan-Takov--Glasuvah-otgovorno---za-sotsialna-i-sigurna-darzhava_1664704815.jpg

При натрупалите се през последните месеци кризи държавата се нуждае ...

2 окт. 2022 | 12:58

Кирил Петков: Днес ясната коалиция, която ще направим, е коалицията с българския народ

Кирил Петков: Днес ясната коалиция, която ще направим, е коалицията с българския народ-Kiril-Petkov--Dnes-yasnata-koalitsiya--koyato-shte-napravim--e-koalitsiyata-s-balgarskiya-narod_1664704273.jpg

Днес изборът е много важен - връщането към прехода или продължаване напред към ...

2 окт. 2022 | 12:50

Най-важното

Любимият плод на народа - ябълката се харчи в огромни количества

Голям е интересът днес към Националната зеленчукова борса

Голям е интересът днес към Националната зеленчукова борса-Golyam-e-interesat-dnes-kam-Natsionalnata-zelenchukova-borsa_1664706369.jpg

Продължава да е най-голям интересът към ябълка от Банкя, от която бяха закупени ...

2 окт. 2022 | 13:24

Страната ни има нужда от силни и легитимни институции, заяви той

Румен Радев: Надявам се да не се стигне до служебен кабинет
(Видео)

Радев: Гласувах преди всичко в подкрепа на демократичния процес в България--_1663664820.jpg

Същинските преговори за членство, съгласно преговорната рамка, не са започнали. ...

2 окт. 2022 | 11:07

Гласувах, за да може този хаос, този рекет върху българите да престане, заяви той

Борисов: Моето его отдавна съм го надживял. А пък реваншизъм мога да обещая, че няма да има!
(Видео)

Гласувах, за да може този хаос, този рекет върху българите да престане, заяви той.-Glasuvah--za-da-mozhe-tozi-haos--tozi-reket-varhu-balgarite-da-prestane--zayavi-toy-_1664699690.jpg

Светът е война, ясно позиционирана. Аз разбирам колегите полици, които избягват ...

2 окт. 2022 | 11:31

С ГЕРБ и ДПС няма да правим коалиция, добави тя

Нинова: Очаквам БСП да сме в управлението. България има нужда от социален стълб
(Видео)

Нинова: Очаквам БСП да сме в управлението. България има нужда от социален стълб-Ninova-dade-svoya-vot--Ochakvam-BSP-da-sme-v-upravlenieto--Balgariya-ima-nuzhda-ot-sotsialen-stalb_1664696080.jpg

Гласувах за сигурност и спокойствие във всеки български дом, за повишаване на ...

2 окт. 2022 | 10:17

Два са пътищата на България - или кардинална промяна, или Бог да пази България, добави той

Костадинов: Довечера ще има изненада. Резултатите ще са различни от тези, които ни дават социолозите
(Видео)

Костадинов: Довечера ще има изненада. Резултатите ще бъдат различни от тези, които ни ги казват-Kostadinov--Dovechera-shte-ima-iznenada--Rezultatite-shte-badat-razlichni-ot-tezi--koito-ni-gi-kazvat_1664695415.jpg

Той допълни, че ще влезе в коалиция само с хората, с които се среща по улиците ...

2 окт. 2022 | 10:20

България в момента има нужда от сигурност и стабилност, каза той

Карадайъ гласува в десет и 1 минута: Трябва да възстановим диалога и демокрацията

Мустафа Карадайъ гласува: Трябва да възстановим диалога и демокрацията-Mustafa-Karadaya-glasuva--Tryabva-da-vazstanovim-dialoga-i-demokratsiyata_1664694962.jpg

В България не бива в 22-ра година на 21 век българските граждани да се третират ...

2 окт. 2022 | 10:14

В 15 секции е преминато от машинен към хартиен вот

„Галъп”: 10,3% избирателна активност към 11 ч.

„Галъп”: 10,3% избирателна активност към 11 ч.-Izborite-v-chuzhbina---v-Dubay-mazh-glasuva-s-dve-mashini--v-Turtsiya-ochakvat-100-000-izbirateli_1664698287.jpg

Гласуването се осъществява предимно чрез машини, а в по-малките секции и с ...

2 окт. 2022 | 11:56

Най-ниска е в Кърджали и Пловдив град

Евелина Славчева, Тренд: Към 12.00 ч. избирателната активност 9% - по-малко от миналата година

Евелина Славчева, Тренд: Към 10.00 ч. избирателната активност 6.2% - по-малко от миналата година-Evelina-Slavcheva--Trend--Kam-10-00-ch--izbiratelnata-aktivnost-6-2----po-malko-ot-minalata-godina_1664697489.jpg

Най-висока е активността: във Видин, Враца, Монтана, Смолян, Ловеч, Стара ...

2 окт. 2022 | 13:30

Вижте електронните адреси на прокуратурите в страната, на които могат да се подават сигнали

До 10 ч днес са образувани 567 преписки и 60 досъдебни производства за купуване на гласове

-1655145487.jpg

Във Върховна касационна прокуратура функционира дежурното звено от прокурори и ...

2 окт. 2022 | 12:13