Атанасов скочи на Радев за "неудачните" назначения в МВР. Президентът: Няма да правим кадрова оценка

Трябва да се въведе Съветът по сигурността към МС - много важен орган, който не работи, посочи Атанасов

Атанасов скочи на Радев за "неудачните" назначения в МВР. Президентът: Няма да правим кадрова оценка

13671 | 7 дек. 2021 | 10:02

„С вота си за вас българските граждани показаха, че имат нужда от безкомпромисна защита на правовата държава и пресичане на злоупотребите с власт", каза държавният глава (видео)

Атанасов скочи на Радев за "неудачните" назначения в МВР. Президентът: Няма да правим кадрова оценка-1638866180.jpgПрезидентът Радев към ДБ: Надявам се да сложим край на този дълъг изборен маратон (видео)-1638865648.jpg-1638764692.jpg

В 10 часа започнаха и разговорите с представители на ДБ.

Пред тях държавният глава заяви: „Това е третата ни среща за тази година в този формат. Надявам се да сложим край на този дълъг изборен маратон”.

 

„С вота си за вас българските граждани показаха, че имат нужда от безкомпромисна защита на правовата държава и пресичане на злоупотребите с власт. Пред вас стои отговорността да поемете ангажимент към последователно отстояваните от вас приоритети за върховенство на правото и модернизация на страната. Трябва да покажете, че те трябва да са приоритети на едно бъдещо управление,  независимо от неговата формула”, заяви Радев.

 

Надявам се, че този път наистина ще успеем да излъчим едно управление. Колкото и да изглежда труден процесът, той този път е малко по-лесен. Въпросът е как ще функционира.

Това заяви на консултациите при президента лидерът на ДБ Христо Иванов. 

Това управление осигурява на страната не просто редовно правителство, но осигурява изключително важната възможност да започнем промяната. Дълбока трансформация за това как се упражнява властта. Много важно е, че мнозинството ще може да функционира самостоятелно – без ДПС и ГЕРБ, подчерта той.

 

Тази карантина, в която трябва да се поставят носителите на корупционния вирус е важна предпоставка. Това управление ще може да започне трансформация на администрацията, да направи важни стъпки в много отношения. ДБ имаме решение да подкрепим кабинета, влизаме в мнозинството с капитала, който нашата формация носи, заяви Иванов.

Нашата борба започна с правозащитните усилия за върховенство на закона и съдебна реформа. Влизаме с този исторически опит и този тематичен код. Трябва да се смени философията на властта, заяви Христо Иванов.

Това е третата ни среща и дано сложи край на изборния маратон. С вота за вас, хората казаха, че искат пресичане на злоупотребите с власт, каквито процеси се наблюдаваха в последните години, отбеляза Румен Радев. 

Пред вас стои отговнорността да поемете ангажимент за последователно отстояване на правото, подчерта президентът Румен Радев.

 

Избирането ви за още един мандат ще бъде полезно за България, каза Атанас Атанасов.

По време на служебните правителства бяха сменени всички шефове в сектор Сигурност. Но някои назначения не бяха удачни.

 

За да можем да отговорим на очакванията на българските граждани в сектора да има много добри взаимоотношения със законодателната и изпълнителната власт, трябва да бъдат ограничени органите, които прилагат специални разузнавателни средства, като бъде извадена прокуратурата. Има различни идеи и по отношение на координацията между службите. Трябва да се въведе Съветът по сигурността към МС - много важен орган, който не работи, посочи Атанас Атанасов.

 

Приветствам вашата загриженост към сектор "Сигурност", но съм далеч от мисълта сега да правим кадрова оценка, отговори президентът.

 

„Всички ние очакваме правителство да има в следващите дни. То обаче няма да извърши очакваните реформи заради разнородността на коалицията. Надявам се да извършим повече отколкото сме очаквали“, каза Владислав Панев от „Зелено движение“.

 

 радев

„С вота си за вас българските граждани показаха, че имат нужда от безкомпромисна защита на правовата държава и пресичане на злоупотребите с власт", каза държавният глава (видео)

От категорията

Петков зове Радев да свика КСНС заради РС Македония, ветото остава

Петков зове Радев да свика КСНС заради РС Македония, решение под натиск кабинетът няма да взима-1652365165.jpg

Единствено Народното събрание има финалния легитимен мандат по темата Северна ...

20 май 2022 | 18:03

Асен Василев: Няма да вдигнем ветото над РСМакедония

Нашата позиция по отношение на РСМ остава непроменена. Ние държим на спазването на договора, каза още министърът.-1653071473.jpg

България не отстъпва от Договора и задълженията на Скопие към неговото ...

20 май 2022 | 20:09

Помощник-държавният секретар на САЩ Карън Донфрид: Благодарни сме, че имаме съюзници като България

Помощник-държавният секретар на САЩ Карън Донфрид: Благодарни сме, че имаме съюзници като България-1652949152.jpg

Съюзниците отговориха категорично, противопоставяйки се на руската агресия. ...

20 май 2022 | 22:36

Андрей Райчев: Войната в Украйна поражда истерия у нас, която е контрапродуктивна

Андрей Райчев: Войната в Украйна поражда истерия у нас-1653072036.png

Западният човек не знае какво е да живееш в комунизъм и пропагандата. В същото ...

20 май 2022 | 21:39