Бихме подкрепили правителство с участието на ИТН и ДБ, заявиха от коалицията

Радев към „Изправи се! Мутри вън“: Разчитам и на вашия опит като депутати и юристи

3583 | 19 апр. 2021 | 16:18

Нашата парламентарна група е представител на обикновените хора и граждани. Ние защитаваме техните интереси. Ние ясно сме заявили нашите четири приоритета, заяви председателя на ПГ на „Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова

-1618838594.png-1618838437.png

Вие вляхте в парламента нова енергия и страст. Това е добре, защо дебатът трябва да се води там, където му е мястото - в парламента. Разчитам и на вашия опит като депутати и юристи.

Това каза президентът Румен Радев в началото на консултациите си с представителите на "Изправи се! Мутри вън!".

"Днес търсим баланса между добрите решения, които да доведат до съставянето на едно правителство на промяната и времевия хоризонт за съставянето на едно такова правителство. Това е целта на тези консултации. Трябва да изчерпим всички възможни хипотези, защото виждаме, че обстановката е много сложна и динамична. Зададох този въпрос на всички останали партии, така че го отправям и към вас.

 

Въпросът е за хипотетичен трети мандат, ако не сполучат другите два. Искам да знам вашето отношение по този въпрос и вашата готовност да се работи в тази посока, изобщо за съставяне на правителство. Искам да знам приоритетни цели, какви инструменти и механизми вие виждате и ще работите по тях за намиране на консенсус, общо решение за постигане на едно не перфектно, но рационално решение в тази трудна обстановка за България", добави държавният глава.

"Нашата парламентарна група е представител на обикновените хора и граждани. Ние защитаваме техните интереси. Ние ясно сме заявили нашите четири приоритета. Първият е свързан с умелото управление на пандемичната криза. Вторият е свързан с незабавна икономическа подкрепа за бизнеса и всички домакинства, пострадали от ковид кризата.

 

Третият ни приоритет е свързан с очакванията на българските граждани да има стабилно парламентрано мнозинство, което да осигури демократични промени и съдебна реформа.

 

Четвъртият ни приоритет е стабилен кабинет. Ние приветстваме вашата идея за съставяне на стабилно и отговорно правителство", отговори от своя страна Мая Манолова.

"На първо място категорично и ясно трябва да заявим, че няма да подкрепим правителство излъчено от Бойко Борисов и ГЕРБ. Бихме подкрепили правителство с участието на ИТН и ДБ. Ние имаме пълно рабзирателство с тях относно това, че трябва да се извърши дълбока съдебна реформа и реформа в изборните правила.

 

Относно евентуалното връчване на третия мандат - ваша е отговорността за него, г-н президент. За нас не е редно той да бъде връчен на нас, но съвсем спокойно може да бъде връчен на друга партия от протестите и така да се състави едно правителство на реформата. Нашите усилия като законодатели ще бъдат насочени точно към това - създаване на закони на промяната. Ние бихме подкрепили правителство на промяната", разкри Манолова.


На консултациите присъстват председателя на ПГ на „Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Татяна Дончева.

Като шеста политическа сила те се консултират с президента след ГЕРБ, ПП „Има такъв народ“, „БСП за България“, ДПС и „Демократична България“. 

 Започнаха консултациите на президента Румен Радев с коалиция „Изправи се! Мутри вън“

Нашата парламентарна група е представител на обикновените хора и граждани. Ние защитаваме техните интереси. Ние ясно сме заявили нашите четири приоритета, заяви председателя на ПГ на „Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова

От категорията

Радев: Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко, в огромни размери е! (Видео)

Кадър: Нова.тв-1620542585.jpg

Служебното правителство има малък времеви мандат, очакванията към него са ...

9 май 2021 | 09:40

Паргов: Време е да преодолеем статуквото през Прехода за липса на справедливо отношение към Русия

-1600534924.jpg

По думите му днес свеждаме глави пред съветските войни, които са проляли кръвта ...

9 май 2021 | 10:39

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Младост 1А“ на 10 май

-1604228653.jpg

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа ...

9 май 2021 | 10:31

АПИ: Шофирайте разумно, при интензивен трафик използвайте алтернативни маршрути

-1587724548.jpg

За улеснение на трафика по АМ „Тракия“ до 9 май /неделя/ в района на ж.п. ...

9 май 2021 | 10:20