Защо Google не допуска приложения за залози?

Сред забраните са вкл. различни приложения, като например такива с пиратско съдържание, порнография, насилие

Защо Google не допуска приложения за залози?

2976 | 9 юли 2021 | 13:59

Причините са премахването на отделните апликации са различни, но най-общо казано технологичния гигант преценява, че дадени приложения могат да бъдат незаконни, неморални или по един или друг начин опасни за техните потребители


През настоящата 2021 година Google увеличиха списъка си със забранени Android приложения в техния Google Play Store. Причините са премахването на отделните апликации са различни, но най-общо казано технологичния гигант преценява, че дадени приложения могат да бъдат незаконни, неморални или по един или друг начин опасни за техните потребители. Така сред забраните са включени различни приложения, като например такива с пиратско съдържание, порнография, насилие, поощряване към недобросъвестни и нездравословни деяния. 

В това число обаче са включени и всички приложения на букмейкъри, онлайн казина и всички останали, свързани с хазартните залози с истински пари. Google са на мнение, че те могат да бъдат опасни за хората, като разбира се имат и основание да смятат така. Във всяка хазартна платформа ще видите, че тя е забранена за непълнолетни лица, а също и че хазартните залози могат да доведат до пристрастяване, но тези уведомления са там само защото са задължителни изисквания към този тип платформи. 

Вероятно всеки знае, че хазартните игри и залозите трябва да бъдат най-вече за забавление, тъй като математически е изчислено букмейкърът или казиното да има предимство, но някои потребители са склонни да пренебрегнат този факт и да действат емоционално в залагането, което в повечето случаи води до загуби. Неоспорим факт обаче е и това, че когато сте заложили пари на даден мач, то той става многократно по-интересен за следене, така че макар и да е индивидуално за всеки, то може да се приеме, че въпросната тръпка си има своята цена, която бива заплатена под формата на залог. 

Милиони потребители от цял свят използват Android устройства, така че бетинг индустрията не би могла да си позволи да изпусне толкова много потенциални клиенти. Сайтовете за залози и онлайн казината заобикалят препоръката на Google, като разработват Android приложения, които могат да бъдат изтеглени от официалния сайт на букмейкъра, какъвто е случаят с bwin мобиле и други лицензирани сайтове за залози у нас. Разбира се, имате опция и за влизане в сайта през браузъра на телефона ви, в случай, че не желаете да теглите мобилното приложение.


Любопитно е, че въпреки спрените приложения в Google play store, то в другата голяма мобилна платформа iOS, ситуацията е малко по-различна. Там също има забрана на много приложения от различен характер, но хазартните апликации не влизат под тази рестрикция и много от тях могат да бъдат свободно свалени от официалния App Store на Apple.


При всички положения, ако сте избрали да залагате през мобилното приложение на някой сайт за залози то предварително се уверете, че сте изтеглили официалната тяхна апликация. Силно препоръчително е и да се насочите към платформите на компании, разполагащи с лиценз за предлагане на хазартни игри в България, тъй като така ще получите допълнителна сигурност и от държавните органи, че няма да има злоупотреба с личните ви данни и средства. 

 

 

 


Намери своята история

От категорията

Заради изолацията на Русия: Медведев замени "Уимбълдън" с партия голф с Швайнщайгер

Зарази изолацията на Русия: Медведев замени "Уимбълдън" с партия голф с Швайнщайгер-1656327155.jpg

Организаторите на „Уимбълдън“ решиха да отстранят руските и беларуските играчи, ...

27 юни 2022 | 13:52

Съдят осем медици за смъртта на Марадона

Съдят осем медици за смъртта на Марадона-1619876022.jpg

Двукратният световен шампион почина на 60-годишна възраст, докато се ...

23 юни 2022 | 14:25

Разпитват Борислав Михайлов в ГДБОП

Разпитват Борислав Михайлов в ГДБОП-1461319240.jpg

Това не е първият път, в който служители на ГДБОП се занимават с казуси около ...

22 юни 2022 | 12:32

Правилата на Световното в Катар стреснаха феновете: Алкохолът и партитата са строго забранени

Правилата на Световното в Катар стреснаха феновете: До 7 години затвор наказание за секс за една нощ-1655800006.jpg

До 7 години затвор е наказанието за секс за една нощ, пишат английски медии

21 юни 2022 | 11:26