Автономните оръжейни системи и изкуственият интелект вещаят крах на цивилизацията

Заветът на Кисинджър: Кризата в Украйна трябва да приключи с преговори, нужен е диалог с Русия

10167 | 30 ноем. 2023 | 13:05

Истинската цел на "Хамас" и неговите поддръжници "може да бъде единствено мобилизирането на арабския свят срещу Израел и напускане на пътя на мирните преговори," категоричен е патриархът на американската дипломация


Легендарният американски дипломат, политик, учен, анализатор и визионер Хенри Кисинджър си отиде на 100-годишна възраст.


Описван като архитект на американската външна политика по време на Виетнамската война и на сближаването с Китай, той съветваше много от американските президенти след Ричард Никсън и Джералд Форд, включително и сегашния държавен глава Джо Байдън.

Кисинджър изигра ключова дипломатическа роля за нормализирането на отношенията между Вашингтон и Пекин през 70-те години на миналия век, когато беше държавен секретар (1973-1977 г.) и съветник по националната сигурност (1969-1975 г.) в администрациите на президентите Ричард Никсън и Джералд Форд.

Епицентър.БГ събра последните изявления на Хенри Кисинджър:

Германия допусна твърде много чужденци, това бе грешка. целта на "Хамас" е да мобилизира арабския свят срещу Израел

12 октомври, 2023 г.

Нападението на "Хамас" срещу Израел, заради което има празненства по улиците на Берлин, показва, че Германия е допуснала твърде много чужденци в страната.

"Беше сериозна грешка да се допуснат толкова много хора с напълно различна култура, религия и концепции, защото това създава група за натиск вътре във всяка страна, която прави това", заяви Кисинджър в интервю за германската телевизия "Велт" с изпълнителния директор на "Аксел Шпрингер" Матиас Дьопфнер.

Болезнено е да се види араби в Берлин да празнуват след нападението над Израел, изтъкна той.

"Откритият акт на агресия" на "Хамас" трябва да бъде посрещнат с "някакво наказание", заяви Кисинджър, но предупреди за възможността за опасна ескалация в региона.

"Има опасност близкоизточният конфликт да ескалира и да привлече други арабски страни под натиска на общественото им мнение", предупреждава Кисинджър, като посочва поуките от войната от Йом Кипур през 1973 г., по време на която арабска коалиция, водена от Египет и Сирия, напада Израел.

Истинската цел на "Хамас" и неговите поддръжници "може да бъде единствено мобилизирането на арабския свят срещу Израел и напускане на пътя на мирните преговори", каза Кисинджър.

Отношенията на САЩ с Китай са от значение за световния мир и напредъка за човешкото общество

20 юли, 2023 г

Китайският президент Си Дзинпин заяви пред ветерана на американската дипломация Хенри Кисинджър, че "старите приятели" като него никога няма да бъдат забравени.

"За пореден път Китай и Съединените щати се намират на кръстопът накъде да продължат и за пореден път двете страни трябва да направят избор", каза Си.

"Китайският народ никога не забравя старите си приятели, а китайско-американските отношения винаги ще бъдат свързани с името на Хенри Кисинджър", каза Си на Кисинджър по време на срещата им в държавната къща за гости в Пекин, където често се приемат високопоставените чуждестранни гости.

Кисинджър, който се ползва с голямо уважение в Китай дори и след като напусна поста си, заяви, че е благодарен на Пекин, че е организирал срещата именно в сградата, в която за първи път се е срещнал с китайски лидер.

"Отношенията между нашите две страни са от значение за световния мир и напредъка за човешкото общество", заяви дългогодишният американски дипломат, цитиран от държавната Китайска централна телевизия.

Посещението му в Китай, се случва в момент, когато двете суперсили поемат курс към спиране на по-нататъшното обтягане на отношенията им, които вече са достигнали исторически спад.

В рамките на визитата си в Пекин Кисинжър се срещна и с китайския министър на отбраната Ли Шанфу.

"САЩ и Китай трябва да изгладят недоразуменията, да водят мирно съвместно съществуване и да избягват противопоставянето. Историята и практиката постоянно ни показват, че нито Вашингтон, нито Пекин може да си позволи да третира другата страна като противник," заяви Кисинджър по време на разговора си с Ли.

Държавния департамент на САЩ отказа да коментира посещението на Кисинджър. Оттам заявиха, че не могат да вземат отношение по визити на „частни лица, които не са част от американското правителство“.

Напрежението около Тайван може да доведе до конфликт между САЩ и Китай. Нужно е дипломатическо решение на войната в Украйна

16 юни, 2023 г

Настоящият формат на отношенията между Съединените щати и Китай, по-специално различията относно Тайван, може да доведе до конфликт между тези две страни в бъдеще, заяви Хенри Кисинджър в интервю за Bloomberg.

„Като се има предвид настоящата траектория на отношенията, смятам, че е възможен военен конфликт“, каза още Кисинджър.

В същото време Кисинджър добави, че "настоящият вектор на отношенията със САЩ и Китай трябва да бъде променен”.

"Има уникална ситуация, в която всяка от страните представлява най-голямата заплаха една за друга. Най-голямата заплаха за Китай е Америка, според тях, и обратно," обясни той.

"Бих искал Русия да признае, че нейните отношения с Европа се основават на определени споразумения и някакъв вид консенсус. Вярвам, че тази война, ако приключи правилно, ще направи такъв изход възможен", коментира Кисинджър войната в Украйна.

Според Кисинджър "все по-важно е" страните в конфликта в Украйна да започнат да мислят как да го прекратят чрез дипломация. В същото време, отбеляза той, не трябва да се допуска вариантът "отслабването на Русия до състояние на недоволна безпомощност", защото това би довело до ново напрежение.

Желанието на САЩ да вкарат Украйна в НАТО бе грешка и доведе до настощия конфликт

26 май, 2023 г

Желанието на САЩ да направят Украйна член на НАТО беше сериозна грешка и доведе до настоящия конфликт, заяви бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър в интервю за в. "Уолстрийт джърнъл".

Според него в продължение на стотици години Русия е имала значително влияние върху страните от своя регион, но самата тя постоянно е заемала двойнствена позиция спрямо Европа, тъй като е била заинтересована да развива отношения с нея за собственото си развитие, но в същото време се е страхувала от заплахи от Запада.

Тази двойнственост, смята Кисинджър, е довела и до конфликта в Украйна. „Вярвам, че предложението за приемане на Украйна в НАТО беше сериозна грешка и доведе до война“, каза той.

В същото време Кисинджър добави, че сега САЩ са "абсолютно прави да се противопоставят" на Русия и че той подкрепя политиката на американския президент Джо Байдън спрямо Украйна.

„От моя гледна точка украинската война беше спечелена в смисъл, че предотврати руска атака срещу съюзнически страни в Европа“, аргументира се бившият държавен секретар. Според него обаче „могат да се появят и други опасности, свързани с Русия“.

Говорейки за баланса на силите в Азия, Кисинджър отбеляза, че според него Китай търси сигурност, а не световно господство.

В същото време Кисинджър смята, че КНР очаква да бъде доминиращата сила в региона. Според бившия държавен секретар Пекин може да заеме толкова твърда позиция, че Индия и Япония, „въз основа на логиката на събитията“, ще трябва да се съобразяват с това.

Като ответна мярка, според Кисинджър, Япония може да разработи свои собствени оръжия за масово унищожение. Според бившия държавен секретар това може да стане в рамките на три, пет или седем години.

Втората Студена война може да бъде по-опасна от първата. Русия може да стане аванпост на Китай в Европа

26 март, 2023 г.

Втората Студена война може да бъде по-опасна от първата, заяви Хенри Кисинджър в интервю за испанския вестник "Ел Мундо".

Според него нова Студена война може да започне между САЩ и Китай. Той обясни това с факта, че тези страни имат съпоставими финансови ресурси, което не беше така по време на първата Студена война. Бившият държавен секретар на САЩ смята, че "очакваното озападняване на Китай" вече не е убедителна стратегия.

На въпрос как ще да бъде сложен край на конфликта в Украйна, Кисинджър отговори: „В крайна сметка трябва да намерим място и за Украйна, и за Русия, ако не искаме Русия да се превърне в аванпост на Китай в Европа“, аргументира се той.

Много е важно да не прекъсваме диалога с Русия

25 януари, 2023 г

"Русия трябва да бъде включена в европейското поле. Зная, че сега не изглежда съвсем реалистично, но мисля, че бъдещето ще бъде точно такова“, заяви Хенри Кисинджър в интервю, публикувано в сряда във вестник La Stampa за видния италиански индустриалец Джани Аниели (1921-2003 г.), с когото се познаваше добре.

"Джани [историческият ръководител на автомобилния производител FIAT] имаше интереси в Съветска Русия и смяташе, че Русия е в най-пълния смисъл част от Европа", отбеляза Кисинджър, припомняйки, че е бил в СССР с Аниели.

"Проблемът за отношенията между Русия и Европа се определя от факта, че Русия винаги се е възхищавала на Европа, на нейния културен модел, но в същото време винаги е била уплашена от Европа и Запада като цяло, тъй като е била многократно нападана. Русия не е решила окончателно как да живее - в надежда или в страх. Но смятам, че когато конфликтът в Украйна приключи, Русия без съмнение трябва да бъде включена в европейското поле. Мисля, че Джани би казал същото", заяви Кисинджър.

"Джани смяташе тогава и вероятно би мислил сега, че всяка държава влияе на другите. Много е важно никога да не прекъсваме диалога, да не позволяваме на никоя държава, дори и да е въвлечена в конфликт, да не е сигурна, че ще може отново да принадлежи към лагера на добрите", добави бившият държавен секретар.

Кризата в Украйна трябва да приключи с преговори. Автономните оръжейни системи и изкуственият интелект вещаят крах на цивилизацията

16 декември, 2022 г.

Кризата в Украйна трябва да приключи с преговори, заяви "патриархът" на американската дипломация Хенри Кисинджър в статия за сп. The Spectator. Той назова и условията, при които според него те могат да се осъществят, и припомни опасността от ескалация на конфликта.

Първата световна война се оказа своеобразно културно самоубийство, което сложи край на европейското превъзходство. Германия и Русия бяха разкъсани от революции. Австро-унгарската държава изчезна от картата на света. Франция беше окървавена. Великобритания пожертва голяма част от по-младото си поколение и икономическата си мощ, за да спечели. А наказателният Версайски договор, който сложи край на войната, се оказа много по-крехък от структурата, която замени.

Дали светът наистина преживява подобна повратна точка в Украйна днес? Многократно съм изразявал подкрепата си за военните усилия на съюзниците за прекратяване на действията на Русия в Украйна. Постепенно обаче наближава моментът, в който ще трябва да надграждаме вече настъпилите стратегически промени и да ги интегрираме в нова структура, за да постигнем мир чрез преговори.
...
Междувременно международната система, включително Китай, се противопоставя на опасността от Русия и на заплахата Москва да използва ядрени оръжия.

Този процес отново повдига въпроси относно членството на Украйна в НАТО. Вариантът за неутралитет на Киев вече няма смисъл, особено като се има предвид, че Финландия и Швеция вече се присъединиха към Алианса.

Ето защо през май препоръчах да се прокара линия на прекратяване на огъня по границите, които съществуваха преди началото на руската агресия на 24 февруари. Русия може да се откаже от земите, които е анексирала оттогава, но не и от териториите, които анексира преди почти 10 години, включително Крим. Те биха могли да бъдат обект на преговори след сключване на примирие.

Ако чрез бой или преговори не е възможно да се върне предишната разделителна линия между Украйна и Русия, може да се обмисли вариант за прилагане на принципа на самоопределение. В най-разделените територии, които са сменяли принадлежността си си многократно през вековете - може да се провеждат референдуми за самоопределение под наблюдението на международната общност.

Целта на мирния процес трябва да се състои от два елемента: страните трябва да укрепят свободата на Украйна и да разработят нова международна структура, особено за Централна и Източна Европа. И Русия в крайна сметка трябва да намери своето място в тази структура.

Някои са убедени, че най-добрият изход би бил Русия, обезкървена от конфликт. Не съм съгласен с това. ... Дори и нейният военен потенциал да бъде значително намален, колапсът на Русия или загубата на способността да реализира стратегическите си програми ще превърне нейните територии, обхващащи 11 часови зони, във вакуум, за който ще се разгърне ожесточена борба. Воюващите общности на нейните територии може да поискат да разрешат споровете си по насилствен начин. Други страни може да се опитат да заграбят части от Русия със сила. И всички тези опасности ще бъдат изострени от наличието на хиляди ядрени оръжия, които правят Русия втората по големина ядрена сила в света.

Тъй като световните лидери се стремят да сложат край на конфликт, в който две ядрени сили се борят за държава с конвенционални въоръжения, те също трябва да обмислят последиците от този конфликт и дългосрочна стратегия за възникващите високи технологии и изкуствен интелект. Вече има автономни оръжейни системи, които могат да определят, анализират и нанасят удари по цели "по свое усмотрение", тоест те вече са в състояние да започнат собствена война.

След като прекрачим тази граница и високите технологии се превърнат в стандартно оръжие - когато компютрите станат главните изпълнители на стратегията - светът ще се окаже в условия, за които все още няма ясна визия. Как лидерите ще могат да упражняват контрол, ако компютрите ще предписват независимо стратегически инструкции в такъв мащаб и по такъв начин, че на практика да ограничават човешкия принос и дори да го застрашават? Как може цивилизацията да оцелее в този водовъртеж от противоречива информация, възприятия и мощни средства за унищожение?

Сега няма теории за този идващ свят и световната общност дори не обсъжда тази тема, може би защото всякакви смислени преговори могат да оповестят информация за нови открития, а такава публичност сама по себе си може да носи рискове за бъдещето. Преодоляването на пропастта между съвременните технологии и стратегиите за контролиране на тяхното използване - или дори разбирането какви биха могли да бъдат последствията от тях - днес е също толкова важно, колкото и изменението на климата, и изисква лидерите да владеят брилянтно както технологиите, така и историята.

Желанието за мир и ред има два компонента, които понякога се разглеждат като противоречиви: желанието за изграждане на структура за сигурност и необходимостта от действия на помирение. Ако не можем да постигнем и двете, не можем да постигнем нито едно от тях. Пътят на дипломацията може да изглежда труден и разочароващ, но постигането на мир изисква както визията, така и смелостта да се предприеме пътуването към него.

Изявленията на Путин за опасения за сигурността трябва да се приемат сериозно

20 август, 2022 г.

В интервю за CNN Хенри Кисинджър призова за възможно най-бързо прекратяване на конфликта в Украйна. Според него е необходимо да има преговори.

"Освен това бих предупредил да не протакаме тази война за неопределено време. Защото в такъв случай всичко ще бъде като през Първата световна война и вероятно ще има ескалация. Надявам се, че страните от НАТО скоро ще се разберат помежду си какви трябва да бъдат резултатите от преговорите и какъв резултат е постижим," добави той.

Кисинджър обаче каза, че алиансът не трябва да прави отстъпки на Русия, така че Москва да не получи "никаква полза" от специалната военна операция. Той също така подчерта, че Украйна трябва да си върне 15-20 процента от териториите, които сега са под контрола на Руската федерация.

По-рано Хенри Кисинджър каза, че разширяването на НАТО трябваше да спре с Полша, а Украйна трябваше да заеме мястото на Финландия в отношенията между Русия и Запада. Освен това изявленията на руския президент Владимир Путин за опасения за сигурността трябва да се приемат сериозно, добави той.

САЩ са на прага на война с Русия и Китай, Москва и Пекин не могат да бъдат скарани

13 август, 2022 г.

Съединените щати са на прага на война с Русия и Китай заради разногласия частично предизвикани от Съединените щати и без концепция до какво ще доведе този сблъсък. Това заяви в интервю за "Уолстрийт джърнъл" Хенри Кисинджър.

Според него светът е на път да изпадне в опасно неравновесие.

На въпрос дали Съединените щати могат да се справят с враговете Русия и Китай и да ги разединят както по времето на президента Никсън - дипломатът няма прост отгтовор и казва, че в момента не е възможно Пекин и Москва да бъдат скарани, а единствено може да не се нагнетява напрежение и да се създават възможности.

Дипломатът предвижда край на войната, като Русия запазва териториите придобити през 2014 година - полуостров Крим и Донбас, но пък няма отговор как подобно решение се различава от Минските споразумения, които не успяха да решат конфликта.

По въпроса за Тайван Хенри Кисинджър изразява тревога, че Вашингтон и Пекин вървят към криза.

Политиките на двете страни позволиха прогреса на Тайвън към автономна демократична територия и това пазеше мира в продължение на 50 години, казва Кисинджър и съветва, че всяка промяна на основната структура в тези отношения е опасна.

Възможни са три изхода от войната в Украйна

1 юли, 2022 г.

Интервю на Андрю Уилсън, The Spectator

На последната среща в Давос казах, че разделителната линия между Русия и Украйна трябва да се върне към предишното статукво, защото продължаването на войната отвъд тази точка може да я превърне във война не за свободата на Украйна, а във война срещу Русия. За това бях подложен на доста критики, не на последно място от г-н Зеленски. Целта на изявлението в Давос беше да се посочи, че въпросът за целите на войната трябва да бъде разгледан, преди инерцията на войната да го направи политически неуправляем.

Когато Зеленски направи коментара си, той не беше прочел това, което бях казал. В последните си изявления той по същество прие това, което изложих в Давос. Той даде интервю за "Файненшъл таймс" (на 7 юни 2022 г.), в което по същество прие основната рамка на хипотезата ми. Основната рамка е следната: има три възможни изхода от тази война - и трите са все още до известна степен отворени.

Ако Русия остане там, където е сега, тя ще е завладяла 20% от Украйна и по-голямата част от Донбас, основната промишлена и селскостопанска зона, както и ивица земя покрай Черно море. Ако остане там, това ще бъде победа, въпреки всички неуспехи, които претърпяха в началото. А ролята на НАТО няма да е била толкова решаваща, колкото се смяташе по-рано.

Другият изход е да бъде направен опит за изтласкване на Русия от териториите, които е придобила още преди тази война, включително от Крим, и тогава ще възникне въпросът за война със самата Русия, ако войната продължи.

Третият изход, който скицирах в Давос и който, по мое впечатление, Зеленски вече е приел, е, че ако Свободният свят успее да попречи на Русия да постигне каквито и да било военни завоевания и ако бойната линия се върне в положението, в което започна войната, тогава настоящата агресия ще бъде видимо победена. Украйна ще бъде възстановена във вида, в който беше в началото на войната: бойната линия след 2014 г. Тя ще бъде превъоръжена и тясно свързана с НАТО, ако не и част от него. Останалите въпроси ще могат да бъдат въпрос на преговори. Това ще бъде ситуация, която ще бъде замразена за известно време. Но както видяхме при обединението на Европа, за определен период от време те могат да бъдат постигнати.

...

Няма да давам оценки за това какъв трябва да бъде резултатът от преговорите. Но ако съюзниците успеят да помогнат на украинците да прогонят руснаците от територията, която са завладели в тази война след 24 февруари, те ще трябва да решат колко дълго трябва да продължи войната.

Ако войната завърши така, както я скицирах в Давос, мисля, че това ще бъде значително постижение за съюзниците. НАТО ще се укрепи с присъединяването на Финландия и Швеция, което ще създаде възможност за защита на балтийските страни. Украйна ще разполага с най-големите конвенционални сухопътни сили в Европа, свързани с НАТО или с негов член.

 

На Русия ще бъде показано, че страхът, който е надвиснал над Европа от края на Втората световна война - от навлизането на руска армия, конвенционална армия, която навлиза в Европа през установените граници - може да бъде предотвратен чрез конвенционални действия на НАТО. За пръв път в най-новата си история Русия ще трябва да се изправи пред необходимостта да приеме съвместно съществуване с Европа като цяло, а не Америка да бъде главният елемент в защитата на Европа със своите ядрени сили.

 


От категорията

Древната професия на Христо Иванов: От "нито глас за Пеевски" до скута на Пеевски (Видео)
(Видео)

Архивите говорят: Къде отиде националното достойнство на Христо Иванов!?-Arhivite-govoryat--Kade-otide-natsionalnoto-dostoynstvo-na-Hristo-Ivanov-_1708615719.png

На видео послание към избирателите Христо Иванов заявява: "Нито глас за ...

22 февр. 2024 | 17:24

Избори 2 в 1? Предстоят тежки препирни, докато в сглобката стигнат до това решение

Тежки препирни в сглобката, докато стигнем до избори 2 в 1-Kiril-Petkov--Hristo-Ivanov--Boyko-Birisov---sglobkata-skartsa-li--skartsa--a-ha-da-se-razpadne--no-ne-se-razpada_1700754463.jpg

Срокът между два парламента би могъл да бъде и по-кратък - например един месец, ...

21 февр. 2024 | 17:34

The Economist: Губи ли Украйна войната? Зеленски знае една горчива истина

The Economist: Губи ли Украйна войната? Зеленски знае една горчива истина-Volodimir-Zelenski-Snimka--UNIAN_1702480122.jpg

Градовете на изток сега се опасяват, че ще бъдат следващите мишени на Русия, ...

22 февр. 2024 | 17:43

Валерия Велева: Конференцията на ДПС, която трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади?

Валерия Велева: Конференцията на ДПС, която трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади?-1448546816.jpg

1500 делегати на форума ще положат "ново начало и нов подход за ...

20 февр. 2024 | 22:06

Най-важното

Необходима е по-голяма ефективност в обществените поръчки

Световната банка с тежка критика за България: Събираемостта на ДДС е ниска, растежът се бави

Световната банка за България: Събираемостта на ДДС е ниска-1609887161.jpg

Без мерки, към 2050 година растежът на икономиката може да се забави до 1,25%. ...

22 февр. 2024 | 14:29

Ашколсун, Христо, евала, машала и аферим!

Трифонов: Всеки път като видя физиономията на Христо Иванов, ще си го представям в скута на Пеевски

Трифонов: Всеки път като видя физиономията на Христо Иванов, ще си го представям в скута на Пеевски-1658757760.jpg

Би трябвало тук да приключи политическата му кариера, заради лъжите, заблудите, ...

22 февр. 2024 | 16:23

Олигархията иска да овладее държавата! Битката е за КОНПИ и прокуратуратаа, заяви лидерът на ПГ на ДПС

Пеевски: Христо Иванов пиеше мазно турско кафе и седеше в скута ми, предлагаше ми делкане
(Видео)

Делян Пеевски: Олигархията иска да овладее държавата! Битката е за КОНПИ и прокуратурата-Zastrashena-e-natsionalnata-ni-sigurnost--tova-e-uzhasyavasht-probiv--zayavi-v-petak-Delyan-Peevski_1705743178.jpg

Случи се нещо нечувано - изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят проекта на ...

22 февр. 2024 | 09:36

"Промяната" са изпращали винаги ярки политически фигури за ръководства на регулатори, изтъкна лидерът на ГЕРБ

Борисов за ПП: Изкарват се борци за чистота, а действията им показват точно обратното (ВИДЕО)
(Видео)

-Boyko-Borisov-pred-zhurnalisti-v-Narodnoto-sabranie-_1704978648.jpg

Запознах се с меморандума и точно ми е като попската работа, където един поп ...

22 февр. 2024 | 09:22

Единственият изход е оставка и избори 2 в 1, категорична бе лидерът на БСП

Нинова за Христо Иванов: Седеше в лодката пред Сарая, а после легна в скута на Пеевски. Падение!

Нинова: Започват от вътре да си вадят кирливите ризи, мафията започна да се самоизяжда-Ninova--Promyanata-v-Konstitutsiyata-e-nay-golyamata-vreda--koyato-sglobkata-nanese-na-darzhavata_1703067481.jpg

Тези хора се събраха само за постове, за пари, за власт и разпарчатосване на ...

22 февр. 2024 | 11:54

Съпредседателят на ДБ отрече да е лобирал Андрей Янкулов да бъде избран за главен прокурор

Христо Иванов потвърди: Да, проблемът е как ще се разпредели цялата тази власт в регулаторите

Христо Иванов: ДПС иска да е скрит партньор на ГЕРБ в разпределението на властта-Hristo-Ivanov--Podkrepata-na-DPS-se-razshiri-po-estestven-nachin_1700419387.jpg

Иванов отговори на атаката на Делян Пеевски, че е "пил мазно турско кафе в ...

22 февр. 2024 | 11:46

Заплашили Цариградска, че мъжът и децата й ще бъдат с бетонирани крака на дъното на язовир

Скандал в комисията за "Нотариуса": Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартова
(Видео)

Скандал в комисията за "Нотариуса": Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартова. Снимка БТА-Skandal-v-komisiyata-za--Notariusa--Sadiya-Tsarigradska-otkaza-da-sedne-do-prokuror-Zartova-_1708616604.jpg

Преди началото на заседанието председателят на комисията Никола Минчев заяви, ...

22 февр. 2024 | 15:50

Тази Конституция я има благодарение на нас, заяви председателят на ПГ на ДПС

Пеевски отговори на Иванов: Срамно лъже! Ако някой смята, че ще смаже ДПС - това време свърши!

Делян Пеевски отговори на Христо Иванов: Много срамно лъже. Да спре да бъде слуга на олигарсите-Peevski-za-Geshev-i-Sarafov--Imahme-mrakobesen-glaven-prokuror-v-minaloto--no-sega-tova-prodalzhava_1706094566.jpg

Ако някой смята, че ще смаже ДПС - това време свърши. ДПС доказа какво е ...

22 февр. 2024 | 12:17

След като осъзна "грешката си", Радев пак не направи НИЩО, за да освети несъстоятелността на тези хора

Калина Андролова: Лена с кризисен пиар и хлъзгава любезност. ПП е банда, която плячкосва

-1584904074.jpg

ПП мошеничестват пред американците, че са готови на всичко, но двигателят на ...

22 февр. 2024 | 13:53