Здравен хороскоп за 2016 година

21240 | 4 ян. 2016 | 20:40

Коя зодия, какви болежки ще има в Годината на Червената маймуна


Овен
Колкото и да е странно, но скромният живот ще се окаже за Овена истинска благодат. Вместо на обяд да ходи в кварталния ресторант, ще е по-добре да си вземе салата или да си донесе супа от къщи и това ще се отрази добре на здравето му.
Изобщо – да избягва всякакви излишества през 2016-а. А ако се научи да ходи пеш до работното си място, хем ще спести от бензин или билети, хем ще добави и тонус. А и почивката сред природата ще е доста по-благоприятно за организма му отколкото смяната на климата в далечни дестинации.
Разбира се, Овенът няма да избегне периодичните болки в зъбите, особено ако прекалено често скърца с тях. Не са изключени пристъпи на главоболие и мигрения, радикулит и остеохондроза (особено в областта на кръста).
Системното медитиране ще свърши доброто си дело, а ако се прости с „излишните си зъби“ и мине на импланти, положението му ще се подобри значително.

Телец
През 2016-а организмът на Телеца няма да е особено устойчив, затова да се старае да не се пренапряга и да се пази. От непрекъснати притеснения може да го заболи гърбът, така че един курс масажи ще му дойде добре.
Да внимава с водата – ако ще плува в басейн, да избира по-топъл. Може да изстине драматично. И изобщо трябва да бъде по-внимателен с къпането. Особено на почивка – по-добре да полежи на слънце, отколкото да се метне в съмнително чиста вода.
През есента Телеца го грози странна болест - нещо ще скърца в опорно двигателния апарат, ама очно не може да каже какво. Същото важи и за вътрешните органи. И понеже представителите на този знак си падат малко хипохондрици, не си струва да ги съветваме да не ходят на цял списък доктори. Единствената препоръка е, ако се стигне до оперативна намеса да действат на принципа „седем пъти мисли, един път режи“.

Близнаци
Близнаците ще бъдат доволно мнителни през 2016 година. Има опасност да придобият ново хоби – да си измислят всякакви болежки, да ги изучават от книги и интернет и сами да се лекуват я с билки, а като си предпишат някое лекарство, за което са чули „от близък човек“.
При това така изкусно ще демонстрират симптомите, че нито един лекар няма да се усъмни. Най-вече защото сами ще си повярват, че страдат. А да се върнат към убедеността, че са здрави и не се нуждаят от съчувствието на близките, не е лесно. Важното е да намерят човек, който да ги озаптява и да им казва „Спри, заеми се с автосугестияа, внуши си, че си здрав, какъвто наистина си“.
А най-добре е да започнат новата година с йога и сутрешни упражнения, съчетани с хладен душ. Така ще си спестят и зимните простуди.
Ако изобщо на нещо си струва да обърнат внимание в организма си Близнаците, това е ендокринната система. Трябва да проверяват редовно кръвната си захар и щитовидната си жлеза, а ако към това прибавят и всекидневната употреба вна водорасли, пълни с витамини и минерали, ще се повучстват отлично. Гладна диета, обаче не им се препоръчва – ще започнат да припадат, а това невинаги ще им се случва на меко...

Рак
Здравето на Рака през 2016 е напълно предсказуемо – две напред, една назад. При това болестите му ще са смешни или „неприлични“ - такива, за които ще го е срам да каже на приятелите си. А от сериозните страдания – ставите му от време на време ще стенат, доказвайки, че вече са твърде стари за онези креватни изпълнения, на които ги подлага.
Ракът не си струва да страда, ами да хапва системно всякакви ягодови плодове, тогава няма да има толкова големи проблеми със зъбите и корените им, колкото му се очертават през тази година. И, разбира се, да не заобикаля стоматолога.
В края на годината и за Рака ще настъпи „есента на патриарха“ - хормоните му най-сетне ще влязат в нормата, а в душата му ще се възцари покой. През този период не бива да забравя да носи по-топли обувки и чорапи и да храни покровителката на годината – маймуната, с банани.Зимните месеци в емоционален план ще са време за блуджаене на духа. Последствията: бледнос, мароклъвие, чести бронхити, слабост в коленете. Но щом слънцето огрее своите любимци, всичко ще се оправи. И Лъвът отново ще се почувства бодър, силен, жив и всемогъщ. Тогава ще го избие на песни и танци, все едно земното притегляне за него не съществува – във всякакъв смисъл. И сякаш подтиснатостта никога не я е имало. Тогава обаче гръбначният стълб сякаш ще му казва „Ей, Лъвче, всичко е прекрасно, но за мен е прекалено!“.
И ако намери време да се вслуша в тялото си, представителят на този знак, няма да е зле от време на време да се разтоварва от физическото натоварване като го редува с плуване или просто веселба с приятели. Тогава никакви разтежения няма да го заплашват. А ако към това прибави и редовното пиене на витамини, сок от нар, сушени кайсии и сини сливи, вместо пастички за десерт, здравето му ще бъде несъкрушимо.

Дева
През първата половина на годината Девата няма време да се разболява. Може би ще си позволи да се изкашля веднъж-дваж през януари и февруари, все пак сезонът е такъв, а този знак е доволно консервативен. Но пък в бизнеса, кариерата и придобивките ще бъдат първенци.
През втората половина от 2016-а Девите ще се терзаят доста повече, но предимно душевно. Освен това за себе си ще напомнят гастритът, главоболието и невралгията.
И ако със стомашните болки човек може да се справи с лечебна диета, то заради мигрената или възпалението на някой нерв, ще му се наложи да отиде на лекар.
Ако ви боли кръстът, нагрявайте го, но не забравяйте за душевната топлина. Тя е най-доброто лекарство за клетките на вашето тяло. Бъдете щедри и нежни с околните и тогава всичко ще се нареди…

Везни
Представителите на този знак през 2016-а като зеницата на окото си трябва да си пазят гърлото, ушите и носа. А под формата на профилактика отлични средства са гаргарата с морска вода за гърлото, класическа музика или мантри за ушите, а носът ще бъде благодарен за ароматерапия. Но не е задължително да мирише всичко наред или пък да залита по екзотика като иланг-иланг и нерол. Странните аромати могат да обострят съществуваща алергия. Най-целебните ухания за Везните са хвойна и цитрус.
Между другото, на Везните отдавна не им достига певческо или ораторско натоварване. Така че – не е зле да си измислят другарска среща с музициране или лекция по интересуваща ги тема. Другият вариант е да се заемат с новата мода – йога на гласа. Освен че укрепва дихателната система, тя помага да изразите чистата си любов към окръжаващия свят. Другата добра възможност е тантрата – там, твърдят, че се намира златната среда, която от толкова време търсите.
А ако гореизброените неща не ми въодушевяват, просто си вземете пуловер и топли чорапи за зимните вечери.

Скорпион
„Да укрепвам имунната си система всеки Божи ден“, това е мантрата, която трябва да си повтаря всеки ден Скорпионът. Колкото повече се грижи за здравето си, толкова по-добре. Може и да го гарнират с вдигане на тежести, но не повече от 5 кг.
Препоръчителни за Скорпиона са дихателни упражнения със задържане на въздуха максимално дълго – полезни са за сърцето, за дробовете.
Проблемните части на тялото му ще бъде далака. През 2016-а ще припомни на Скорпиона къде точно се намира този орган. Със същата ила това важи за жлъчката и бъбреците, които понякога страдат от гастрономическите му пристрастия. Могат да започнат дори да стачкуват.

Стрелец
Ахилесовата пета на Стрелеца в Годината на Червената маймуна са очите. Не е зле да се занимават с масаж за уморения зрителен орган, а още по-добре да пият витамини и съдоразширяващи хранителни добавки. И най-вече да престанат да се взират в компютъра с часове.
Другото уязвимо място са белите дробове. Много ще им се иска да подишат чист въздух. Предимно планински или морски поне няколко пъти в годината.
Народните и бабините илачи са добри, но не се увличайте прекалено по тях. Особено по екстремни рецепти като пиене на гладно на терпентин с накиснати в него борови иглички. Тялото веднага ще ви отмъсти за тормоза.

Козирог
Здравословното състояние на Козирога в близките месеци ще безпокои кой ли не, с изключение на самия него. Шийната остеохондроза ще бъде видна с прости очи за околните, а той ще я усеща настоятелно. Проблемът ще се оправи с всекидневни упражнения сутрин, а вечер чрез загряваща маз.
Останалите си болежки, обаче Козирогът ще се опитва да игнорира на принципа „колкото по-малко знаеш, толкова по-необезпокоявано спиш“.
Някой просто трябва да го хване за ръка и да го заведе на лекар-специалист или да му купи ортопедичен матрак и стелки. Друг да му готви диетични и полезни гозби или да изхвърля съмнителните гъби, които Козирогът е набрал в редките минути на отдих. Накратко, за да е спокоен, трябва да си намери добър „пастир“. По възможност – безкористен, защото представителите на тази зодия крайно неохотно плащат за нещо, за което самите тях не ги е грижа.

Водолей
Техническият прогрес значително ще подобри здравето и ще облекчи живота на Водолея. Благодарение на очистителите, овлажнителите и йонизаторите на въздуха, той ще помогне на дробовете си да дишат по-леко, защото очевидно не може да си повзоли толкова дълъг морски курорт, колкото на тях им се иска. Освен това представителят на този знак нееднократно ще благодари на гения, изобретил миялната и пералнята машина. Пестейки времето му, ще може да се посвети на собственото си спокойствие и да си хапват диетичните и полезни гозби, приготвени лично. Разбира се, не бива да забравят за билковите чайове и всички форми на здравословна вода – минерална, филтрирана, сребърна...
Водолеят си знае, че е щастлив човек и притежава всичко необходимо, за да бъде здрав.
Единствената препоръка е да не виси в интернет повече от необходимото.

Риби
През 2016-а година Рибите ще бъдат изкушени от колективните видове спорт като волейбол, футбол, дори водна топка. Аздравето им ще бъсе на периоди – ту добро, ту лошо. Разбира се, умереното натоварване на сърцето и дробовете е полезно и звездите го приветстват. Но предупреждават за повишения риск от късане на връзки, навяхвания и счупвания. При това не става дума само за Рибите, активно занимаващи се със спорт. Затова не бива да поемат излишни рискове, да си набавят повечко калций чрез храната и да тренират.
През октомври е възможно да се обострят заболявания на белите дробове – подходете към тях сериозно, но бе паника. Ще помогнат прополис и изобщо всички продукти на пчелното производство.


От категорията

Кралски биограф твърди: Даяна виждаше принц Хари като по-подходящ владетел от по-големия му брат

Кралски биограф твърди: Даяна виждаше принц Хари като по-подходящ владетел от по-големия му брат-Kralski-biograf-tvardi--Dayana-vizhdashe-prints-Hari-kato-po-podhodyasht-vladetel-ot-po-golemiya-mu-brat_1720973811.jpg

„Хората биха били изумени от обикновения живот, който живеем с Уилям. Аз ...

14 юли 2024 | 19:15

Десислава Радева се пошегува с възрастта си навръх 55-я си рожден ден

Десислава Радева се пошегува с възрастта си навръх 55-я си рожден ден-1654452085.jpg

Тя препубликува и свой пост от 9 юли 2011 г. с откъс от стихотворение на Соня ...

9 юли 2024 | 15:57

Средиземноморската диета се оказа особено полезна и за здравето на децата

Средиземноморската диета се оказа особено полезна и за здравето на децата-Sredizemnomorskata-dieta-se-okaza-osobeno-polezna-i-za-zdraveto-na-detsata_1721048241.jpg

Хранителният режим е богат на зехтин, ядки, риба, бобови растения и пресни ...

15 юли 2024 | 15:49

Меган Маркъл: Хари имаше списък за това, което търси в "перфектната жена"

Меган Маркъл: Хари имаше списък за това, което търси в "перфектната жена" -Megan-Markal--Hari-imashe-spisak-za-tova--koeto-tarsi-v--perfektnata-zhena--_1720521845.jpg

Началото на клипа показва как Меган обсъжда как двамата са отишли ​​заедно на ...

9 юли 2024 | 13:43

НАЙ-ВАЖНОТО

39-годишният Ванс е ветеран от морските пехотинци и е силно консервативен

Тръмп обяви сенатор Джеймс Дейвид Ванс за своя кандидат за вицепрезидент

Доналд Тръмп и сенатор Джеймс Дейвид Ванс Снимка: Фейсбук-Donald-Tramp-i-senator-Dzheyms-Deyvid-Vans-Snimka--Feysbuk_1721073765.jpg

Ванс е противник на абортите, гей браковете и масовата миграция. В международно ...

15 юли 2024 | 23:02

Вместо кабинет ПП-ДБ предложиха Декларация за борба с корупцията

Радев поряза ПП-ДБ: Имате ли мнозинство за кабинет и за законодателни инициативи?
(Видео)

Радев поряза ПП-ДБ: Имате ли мнозинство за кабинет и за законодателни инициативи? -Radev-poryaza-PP-DB--Imate-li-mnozinstvo-za-kabinet-i-za-zakonodatelni-initsiativi--_1721051454.jpg

От резултата от вашето действие и реакциите на другите политически сили ще ...

15 юли 2024 | 16:01

Не разбрах тези хора в реалността ли са, коментира Йордан Цонев

Цонев за ПП-ДБ: Тези хора в реалността ли са? Пак правят брутален опит да изнасилят Конституцията

Хората на Пеевски порязаха ППДБ: Брутален опит да изнасилят Конституцията, няма да ги подкрепим-Yordan-Tsonev--Chast-ot-prioritetite-na-Gabriel-sa-i-prioriteti-na-DPS--podkrepyame-temata-za-Geshev_1683797900.png

Безсилие и опит да се назначат хора по регулаторите тук там се крие за това. ...

15 юли 2024 | 17:44

Необходими са стимули за младите хора, за да се установят в селските райони, отбеляза той

Министър Тахов взе участие в заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство в Брюксел

Снимка: Пресцентър на МЗХ-Snimka--Prestsentar-na-MZH_1721062062.jpg

Българският земеделски министър подчерта, че приоритет на страната ни е силна ...

15 юли 2024 | 19:47

Наглостта им достигна нов рекорд, категоричен е Добрев

Делян Добрев: Г-н президент, шарлатаните играят хилет, честно не могат да спечелят избори

Делян Добрев-Predsedatelyat-na-energiynata-komisiya-Delyan-Dobrev-obyasni-motivite-za-popravkata-s-argumenta--che-v-momenta-izmervaneto-e-netochno-_1707394118.png

"Не им позволявайте да Ви заблудят повторно и да Ви се качат пак на ...

15 юли 2024 | 10:53

В гасенето през последните дни са участвали над 400 служители и 135 пожарни автомобила

Калин Стоянов за пожарите: Няма застрашени населени места и бедстващи граждани

Калин Стоянов за пожарите: Няма застрашени населени места и бедстващи граждани-Kalin-Stoyanov--Belgiyskite-vlasti-ne-sa-ni-tarsili-za-izmamata-sas-sotsialni-pomoshti_1718983248.jpg

За още един пожар съобщи вътрешният министър - на границата с Република Северна ...

15 юли 2024 | 11:45

Турция беше недоволна от начина, по който опитът за преврат беше отразен в медиите на някои страни

Проф.Алтун за опита за преврат 2016-а: Единството и решимостта на Турция бяха подложени на изпитание

Проф.Алтун за опита за преврат 2016-а: Единството и решимостта на Турция бяха подложени на изпитание-Prof-Altun-za-opita-za-prevrat-2016-a--Edinstvoto-i-reshimostta-na-Turtsiya-byaha-podlozheni-na-izpitanie_1720869136.png

Нашите хора излязоха на площадите да защитят демокрацията си по призива на ...

15 юли 2024 | 07:52

От представените в 50-ото Народно събрание политически сили проблеми няма само в ГЕРБ, „Възраждане“ и ИТН

Кой ще подписва кандидат-депутатските листи - ще изпаднат ли БСП, ПП-ДБ и ДПС в юридически колапс?

--_1670329277.jpg

Навлизането в минното поле на юридическата казуистика окончателно ще отврати ...

15 юли 2024 | 13:50

Това ли е ДПС, в което всички вярваме, ДПС, за което всички сме работили безрезервно и отдадено?

Танер Кабилов:Доган е лидер,но по-силен, категоричен и решителен председател от Пеевски не сме имали

Танер Кабилов: След Доган не сме имали по-силен, категоричен и решителен председател от Пеевски-Taner-Kabilov--Sled-Dogan-ne-sme-imali-po-silen--kategorichen-i-reshitelen-predsedatel-ot-Peevski_1721049979.jpg

Категорично съм против да изключваме колеги от партията, това е ...

15 юли 2024 | 16:20