Зелен фасул с оцет и захар

10198 | 15 дек. 2014 | 19:16

Автор:


Необходими продукти

 

1 кг зелен фасул
750 мл оцет
500 г захар
3 -4 зрънца карамфил
1 пръчка канела

 

Начин на приготвяне

 

1. Зеленият фасул се почиства добре, след което се слага в тенджера с леко подсолена вода. След няколко минути се добавят оцетът, захарта, карамфилът и канелата и варенето продължава около 15 минути.
2. Омекналият фасул се поставя в широк, дълбок съд и се залива с маринатата от варенето. Захлупва се. По този начин се оставя да престои едно денонощие.
3. Фасулът се изважда с решетъчна лъжица. Разпределя се в буркани. Междувременно маринатата се оставя да доври за няколко минути, след което се прибавя към фасула в бурканите.

 


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36