Снимка: "Ел Мундо"

Важната в статията е Д.Радева, а президентът на България, Р.Радев е между другото

Жоржета Пехливанова: "Ел Мундо" излезе с позорна статия за България, изтъквайки Десислава Радева

33240 | 29 апр. 2022 | 16:14

Нейният съпруг, президентът Румен Радев, е членувал в Комунистическата партия, след това става про-янки и накрая спечелва избори, вдигнат от БСП".


Жоржета Пехливанова

Фейскбук

Испанският ежедневник "Ел Мундо" за визитата на президента Р.Радев и съпругата му в Мадрид излиза със следния материал на журналиста Даниел Ольеро под заглавието "Телевизионното и анти-социалистическо минало на първата дама на България, която се среща с Педро Санчес и Фелипе VI".


В резюме:"Първата българска дама, Десислава Радева е започнала своята професионална кариера в консервативно правителство, анти-съветско и анти-социалистическо.

Нейният съпруг, президентът Румен Радев, е членувал в Комунистическата партия, след това става про-янки и накрая спечелва избори, вдигнат от БСП". /"La primera dama búlgara, Desislava Radeva, comenzó su carrera profesional en un gobierno conservador, antisoviético y antisocialista. Su marido, el presidente Rumen Radev, militó en el Partido Comunista, luego se hizo proyankee y, finalmente, ganó las elecciones aupado por el Partido Socialista"/.

Материалът е позорен. За съжаление България е представена в унизително положение, т.е. тя не съществува. Важната в статията е Д.Радева, а президентът на България, Р.Радев е между другото.
Нямам сила да изтъквам повече небивалици, визирани за изграждане "професионалната експертиза" на г-жа Радева, но ще цитирам последното изречение, с което статията завършва:


"Въпреки, че понастоящем е задължена да се посвещава на протоколни дела предвид, че е първа дама, Десислава използва своя опит в полето на маркетинга и комуникацията и играе съществената роля в планиране и провеждане на двете успешни политически кампании на своя съпруг." /"Pese a que ahora se encuentra dedicada a las labores protocolarias del cargo de Primera Dama, Desislava ha utilizado su experiencia en el campo del marketing y la comunicación jugando un rol esencial en la planificación de las dos exitosas campañas políticas de su marido."/

 

 

Според Кралския двор в двореца "Сарсуела", Мадрид Посещението на президента Р.Радев е работно посещение. В състава на придружаващата го делегация са съпругата му, както и г-жа Т.Генчовска, външен министър. Разговорите води изцяло президентът и навсякъде е посрещан президентът на Република България и придружаващата го делегация. Придружителите присъстват, но не водят разговори. Императив на Държавния дипломатически протокол. Президентът е приет от краля Фелипе VI и двамата разговарят.
Външно министерство и отговорните дипломати по "държавни или работни визити" трябва да изучат в подробности останалите в архива от Единния държавен протокол книжки по държавния протокол, а не да се публикуват неверни съобщения, излагащи институцията и дипломацията на България.


Прилагам дословно текста от МВнР:
"Министърът на външните работи Теодора Генчовска бе приета от испанския крал Фелипе VI на аудиенция в двореца „Сарсуела“. Първият ни дипломат е в Мадрид като част от официалната българска делегация, водена от президента Румен Радев. Сред обсъдените теми на срещата бяха сътрудничеството в областта на съвместното изграждане на отбранителни способности, както и разширяването на двустранните икономически отношения в областта на биотехнологиите, земеделието и туризма.
По-рано днес министър Генчовска проведе среща с министър-председателя на Кралство Испания Педро Санчес. Двете страни обсъдиха търговско-икономическите отношения, сътрудничеството в областта на образованието, науката и иновациите, и актуални въпроси от дневния ред на Европейския съюз.
В рамките на посещението си в Испания българският външен министър разговаря и с председателя на Конгреса на депутатите Меричел Батет. Бяха откроени перспективни сфери на двустранното партньорство, сред които взаимните инвестиции във високите технологии..."

Материалът на Външно министерство е подвеждащ.


От категорията

Проф. Евгений Дайнов: Метаморфозата на Радев от пеперуда в гъсеница

Проф. Евгений Дайнов: Метаморфозата на Радев от пеперуда в гъсеница-1594996987.jpg

Има-няма две години по-късно, обратната метаморфоза на Радев е завършена. От ...

8 авг. 2022 | 14:03

Културна дискусия

Огнян Минчев: Е, видяхте ли сега къде ви заведе Радев с вдигнатия юмрук?

Огнян Минчев Кадър: БНТ-1648148822.png

Радев обедини неокомунистическата част от политическия спектър с ...

8 авг. 2022 | 14:28

Живко Георгиев: ПП губи близо 40% от електората си. ГЕРБ с по-големи шансове да е първа сила на вота

Живко Георгиев: ПП губи близо 40% от електората си. ГЕРБ с по-големи шансове да е първа сила на вота-1571651614.jpg

На политическия пазар - много партии с празни сергии. Това е кратката ...

8 авг. 2022 | 16:10

Кристиян Шкварек: "Демократичната общност" у нас е лицемерна секта

Кога политическите субекти в страната ще разберат, че "демократичната общност" е лицемерна секта, с която няма как да си взаимодействат, без в един момент да бъдат захапани от нея?-1659961360.jpg

Денят започва с чутовен вой на Евгений Дайнов, според когото Радев е претърпял ...

8 авг. 2022 | 15:20