ЧОПЛЕНЕ НА КОЖИЧКИ

21717 | 16 юли 2012 | 17:55

от Кеворк КЕВОРКЯН

Автор:Две героини се родиха почти едновременно - сякаш гламавият сценарист, който нарежда пасианса в нашата Мъглявина, е решил да създаде по-внушителен контрапункт; да съчетае трагичното с комичното; да се възползва едновременно както от въображението на еснафа, така и от това на уличника.

Мирослава (М.) до Сесил (С.) – ура!, каква държава, нали.

Ламята на уличното любопитство вече пое двете героини - и има опасност да заличи разликите между тях и техните истории. И отново, както винаги досега, ще надделее скверното, а и то всъщност винаги е вземало връх.

Ние никога не научаваме навреме същественото, сякаш то не ни е потребно. Задоволяваме се с кожичките около раната - тя вече може да е гангренясала, обаче продължаваме да чоплим единствено кожичките.

Мнозина се питат дали продуцентът на двете истории не е един и същ?

И тази мълва вече се прокрадва - понеже от 20 години се произвеждат преимуществено интриги, режимът на тази фабрика е непрекъснат, каквито и усилия да се полагат,  винаги надделява подмолното.

На българина и най-белият Ангел му изглежда мръсно- черен. Вече много често дори отровно-налудното взема връх.

Политиците са абсолютно нечувствителни към това. Преди да излязат на сцената, те сякаш се отбиват в някаква специална работилница, където им пришиват от най-дебелата кожа, опаковат ги в някакъв гьон за жандармерийски ботуши. Без това няма как да оцелеят.

Тия дни в един вестник, който много харесвам, прочетох фрагмент от интервю с депутатка от ГЕРБ, стори ми се, че е публикуван, за да я иронизират. Но аз се смаях, че все още между политиците има четящи хора - дамата с лекота говореше за Маркес. И това ли вече трябва да е осъдително?

Но онази фабрика за дебелокожие е една, тя обслужва ВИП зоната.

Де да знам, там може би зашиват и ципове – един би бил много полезен за Плевнелиев. Спре ли да се хили неудържимо, ние все едно че ще имаме нов президент. По този начин ще спестим и малко пари – нов президент без нови избори.

За простолюдието обаче няма фабрики за опаковка - то минава тъй както си е, голо и босо, през покварата на безкрайните сплетни и интриги. Какво се случва тогава с тия хорица, когато мръсотиите са ежедневната му храна, дори единствената?

И как се управляват подобни хора?

От 20 години дрънкат за „гражданско общество“ - и през цялото това време хранят населението с безсмислици или с грозни лъжи. Едното редува другото – за добитъка не е предвидена друга храна. Толкоз.

Кунева пък онзи ден била казала, че сме „мрънкали като лоши ученици“ пред европейците. Представяте ли си какви ги дрънка тази дама, която заслужава Нобелова награда за послушание и съгласие - с каквото и да е, с когото и да е. Така говорят тези хора на добитъка.

В СДС се пазарят кой да наглежда трупа на мъртвеца. Но нито една разумна идея не се чува там – и синият добитък няма и да я дочака.

Когато обаче се промъкне нещичко истински скандално, то незабавно отива в забравата. Депутатът Емил Димитров твърди (в. „Труд“), че някаква тарикатска неправителствена организация вдига врява около закона за горите, защото била хвърлила око на 140 милиона лева. Това трябва да е първата новина в медиите, но никога няма да бъде. Така се развращава добитъкът, така той губи окончателно критериите си за честно и безчестно. Ако това е вярно, тази организация трябва да бъде разчекната. Но няма да се случи - и тя ще бъде донор на следващите лъжи за страната ни.

Всеки може вече да лъже за България. А Петко Каравелов трябва да бъде сложен на един огромен пиедестал – Пиедесталът на Българската Глупост, понеже преди повече от 120 години на излизане от Черната джамия бе казал на чуждите журналисти, че в България не бият - макар да е бил напълно потрошен.

Днес българската истина е непрекъснато потрошавана

На митинга в защита на г-жа М. се мерна и Кънев, шефът на Хелзинкския комитет - както винаги беше много доволен, понеже нещо отровно се случва, и то е достатъчно неясно, за да се формулира поредната порция бълвоч за пред света. Че къде беше този господин преди 6, 7 или 8 години, за да съобщи на простолюдието, че г-жа М. унижава правосъдието, понеже не зачита достойнството на доказано поругани хора? Къде бяха и всички останали, включително и медиите? Защо е било възможно това?

Искам да емигрирам в страна, в която се задава въпросът „Защо?“.

Правил съм хиляди интервюта, задал съм над 55 хиляди въпроса през кариерата си - знам, че това е най-великият въпрос, но не знам защо той е толкова унижаван и пренебрегван сега. Не само от телевизионните мрънкала, които минават за водещи, а и изобщо. Ако българското „Защо“ се пръкне, то винаги е със закъснение, то излиза обезателно със секцио, а пък междувременно родилката гангренясва. Какви са хората, на които им отказват правосъдие в продължение на години - докато не само престъплението, но и тяхното унижение бъдат покрити с давност? Защо се случва това?

Това е вечната съдба на добитъка всичко при него неизменно се покрива с давност. Там, където има срокове и порядък, той няма място. Г-жа М. може да е подходяща дори за върховен съдия на САЩ, може да стане тутакси дори един от деветимата „скорпиони“ там - обаче имала ли е някаква милост за добитъка все пак - или не? Кой ще ни каже това, кой митинг, кое НПО?

Пак тия дни министър Найденов бе обвинен в „расизъм“ - и пак от Кънев, който много отдавна би трябвало да бъде отличен за един последователен расизъм към българина. За този господин и подобните на него циганите винаги имат право, само дето още не са организирали митинги в тяхна защита - нищо че варварството им минава всякакъв предел, нищо че постоянно вандалстват в столицата (помните потрошения наскоро автобус), нищо че вече си позволяват да изкряскат в очите ни „Смърт на българите!“ Всичко това минава и заминава.

Но то всъщност никъде не отминава – то е все едно да лиснеш сода каустик в лицето на българите и да се надяваш, че те ще го сметнат за розова вода.

Найденов, когото нерядко съм критикувал, дори веднъж го нарекох „личния актьор на Бойко“, тия дни си позволи да каже две думи, и то напълно справедливи - срещу циганите, които тероризират морските ни курорти. И веднага го обявиха за „расист“. Депешата вече е хвръкнала към Брюксел - за радост на местните чиновници, които само чакат поредния повод да ни обявят за по-лоши от циганите. От чиновническото бездушие и яловост там трябва да ни се повдига. Тези хора изначално не ни обичат, не ни искат и направо ни презират. Наскоро по една от австрийските телевизии показали банда български просяци - 80 души, които живеели като скотове в един малък апартамент във Виена. Да, обаче не са никакви българи, а натурални цигани. Те са удобното извинение за Европа, а нашите Киряк- Стефчовци не се уморяват да ги защитават. Покрай тях циганските първенци прибират милиони евро всяка година - и пак българите са виновни.

Как ще бъдат преценени историите на М. и С.?

Това е кур/т/капан и никой не може да има полезен ход, ако попадне в него. От 22 години пребиваваме от конспирация в конспирация - теорията на конспирацията може накрая да се окаже и български патент. Бойко бил уволнил М.? Кой идиот може да го мисли това? Решил да се хареса на Португалеца - и да му поднесе на тепсия една проява на воля? Трябва да намерите друг идиот да го повярва пък това. Защо тогава ще иска да се променя решението на Висшия съдебен съвет? Ами ония от ВСС - те си отиват, защо трябва да се харесват някому? А и 19 българи в една завера и на един акъл – вярвате ли го изобщо това?

Всичко е разядено, всичко е в една или друга фаза на Големия Български Разпад - всичко се превръща в някаква нескопосана конспирация/игра - навличаш гьона и се шегуваш на воля. От такава държава нищо няма да излезе. Затова ли тарикатите пазят циганора?

С. пък поне да беше прочела книжката на Патриция Д' Адарио, която осра Берлускони, обаче с факти и записи.

У нас и това не е нужно. М. не сварила да напише за четири години едни мотиви, понеже нямала компютър. С. пък нямала магнетофон. Все нещо ни липсва. Между другото пак никой не извади от задния си джоб едно „защо“ - какво толкова има в тези мотиви, та се пишат толкова бавно, и дали са по начало убедителни?

Но кой да го направи - когато почти всички са се специализирали вече единствено в големите приказки, в големите обобщения. С една дума - в Големия Праз.

Всичко е Голям Праз. Не знам как е на цигански. Все още, и слава Богу.


 


От категорията

Димитър Недков: Явлението "Кирил Петков" е невъзможно без президента Радев…

Димитър Недков-1637040086.jpg

Няма по-голяма трагедия за народ в парламентарна република, чийто държавен ...

27 ноем. 2022 | 13:03

Неуки спекуланти

Кеворк Кеворкян: Намеци по телевизията

Кеворк Кеворкян-1461834919.jpg

Непрекъснато ни дават повод да си задаваме въпроса - Кога един ...

27 ноем. 2022 | 12:51

Проф. Людмил Георгиев: Русия ще спечели т.нар. война в Украйна. Светът вече няма да е еднополярен

Проф. Людмил Георгиев-1451372674.jpg

"Промяната ще дойде с родилни мъки. Налице е цялостно пренареждане на ...

27 ноем. 2022 | 10:41

Цветанка Андреева: ПП се радикализара, опитват се да взривят социалния мир

Цветанка Андреева: ПП се радикализара, опитват се взривят социални мир-1637303926.jpg

Думите на Свиленски, че едно лице разполага и може да търгува „кода за ...

27 ноем. 2022 | 10:28

Най-важното

ПП поставят ултиматуми и условия да изтеглим хартиената бюлетина, но това няма да стане, категорична бе тя

Нинова: Бях свидетел, когато Петков дойде и предложи кодовете на машините за гласуване
(Видео)

Корнелия Нинова Кадър: Нова тв-Korneliya-Ninova-Kadar--Nova-tv_1669560738.jpg

Имаме съмнения, че последните избори са фалшифицирани. Разговорът се е провел в ...

27 ноем. 2022 | 16:51

Според него в момента има опит за дискредитиране на машините за гласуване

Кирил Петков: Ако имаше вълшебни кодове, щяхме ли да дадем на г-н Борисов 25%?
(Видео)

Кирил Петков Снимка: бТВ-Kiril-Petkov-Snimka--bTV_1669535257.jpg

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" подчерта, че кодовете са ...

27 ноем. 2022 | 09:47

В Истанбул и в Одрин има борси за каналджийски услуги, посочи зам.главният прокурор

Борислав Сарафов: Цялата стратегия на МВР е сбъркана - преследват се мигрантите вместо каналджиите
(Видео)

Борислав Сарафов Кадър: бТВ-Borislav-Sarafov-Kadar--bTV_1669567276.jpg

Не мисля, че са необходими по-тежки санкции, а да се прилага законът, добави ...

27 ноем. 2022 | 18:40

Някой е решил да протестира, защото друг е депесар. Депесарят няма ли право на работа?, попита той

Карадайъ: Да си депесар е гордост! Истерици в НС ограничават изборните права на българските граждани
(Видео)

Мустафа Карадайъ-Mustafa-Karadaya_1669563919.jpg

Проблемът е много голям. Десният болшевизъм за нарушаване на Конституцията, ...

27 ноем. 2022 | 11:10

„Не търсим подкрепа от ПП", категоричен е депутатът

Делян Добрев: ГЕРБ трябва да започне преговори с ДБ преди връчването на мандата
(Видео)

Делян Добрев Кадър: Нова тв-Delyan-Dobrev-Kadar--Nova-tv_1669570463.jpg

"В Европа сме в едно политическо семейство. Там не се казваме ГЕРБ и ДБ, а ...

27 ноем. 2022 | 19:33

Имаме право да продаваме в България вторични продукти, получени при преработката на руски петрол, посочи той

Министър Стоянов: Инфлацията ще намалява. От ЕК се съобразиха със спецификите на българския пазар

Министър Стоянов: От ЕК са се съобразили със спецификите на българския пазар -Nikola-Stoyanov--Ne-mozhe-da-se-ochakva-ot-sluzhebniya-kabinet-v-takava-nestabilnost-da-vnasya-byudzhet_1668064387.png

Той бе категоричен, че не става дума за заобикаляне на санкциите, а освен това ...

27 ноем. 2022 | 19:11

Прав е поетът Стефан Цанев в тревогата си за "пълзящ преврат" срещу демокрацията българска…

Димитър Недков: Явлението "Кирил Петков" е невъзможно без президента Радев…

Димитър Недков-1637040086.jpg

Няма по-голяма трагедия за народ в парламентарна република, чийто държавен ...

27 ноем. 2022 | 13:03

Неуки спекуланти

Кеворк Кеворкян: Намеци по телевизията

Кеворк Кеворкян-1461834919.jpg

Непрекъснато ни дават повод да си задаваме въпроса - Кога един ...

27 ноем. 2022 | 12:51

Меморандумът с Gemcorp и IP3 е учебник по схемаджийство

Калина Андролова: Схемата "Джемкорп" - или как ПП предаде национраната сигурност в частни ръце

Калина Андролова-1584904074.jpg

ПП се опитаха да продадат властовия център за вземане на решения в държавата ...

27 ноем. 2022 | 10:49