ЗАЛОЖНИЦИ НА ФАНТАЗЬОРИ

33327 | 23 юли 2012 | 17:03

Забавления с Хартията от Кеворк КЕВОРКЯНВеднъж един известен политолог и по съвместителство рентиер на Мрънкането около тъй наречения Преход написа, че на изборите през 2009 година са раздавани с камиони пари за купуване на гласове!


Чувал съм всякакви глупости, но все пак реших да проверя тази. Седнах и изчислих, че само един камион побира 51 милиона 428 хиляди лева! С които могат да бъдат купени поне 514 хиляди 280 цигански гласа. За другите камиони да не говорим.

Очевидна глупост. Обаче сигурно е направила впечатление на чиновническия Брюксел, понеже тамошните зелки, които ние поначало много надценяваме, мрат да чуят нещо такова, тия преувеличения са тяхната българска сладост. Ох, колко пък са щастливи, когато някой друг фантазьор им подшушне, че в България годишно от проституция се печелят 2 милиарда евро.
„Хайде, бре?“ - казват зелките и се облизват сладко, сякаш току-що са преглътнали поредната баклава от неизчерпаемите запаси на парламентарната група на ДПС.
„Да бе, дори са три милиарда, но понеже сме патриоти, спестихме единия милиард!“ - викат нашите зелки.

Такива идиотщини. И, ето, тия дни се появи поредната баклава. (Друг път ще разсъждаваме повече върху чуждите и местните зелки, кой ги поощрява нашите патриоти, какъв сладък бизнес е това, как се плаща и пр. Във всеки случай, кражбите от циганските фондове са само едни джентълменски задевки в сравнение с въпросния бизнес.)
България е заложник на фантазьори. И за да изпреваря финала на тази дописка, предварително ще кажа, че никакъв доклад на ЕК няма особено значение, никой, дори в Брюксел, не обръща внимание на тази Хартия, която

някакви плъхове дращят и съчиняват

Тя е постната пиеска, която от време на време ритуално ни подхвърлят и по която всеки път власт и опозиция правят поредната си постановка, - а тя трае от заран до пладне, вяли приказки в парламента, вотче някакво - и хайде при реалния животец. Нека да кажем, ако искаме да сме идеалисти: Хайде при реалната далавера.
Сещам се за една история, която се случила в психиатрична болница. Лудите имат час по политическа просвета и разучават новата пиеса, която ще играят, кой каква роля ще получи и пр.
И тогава един от тях казва: „Хубава е пиесата, обаче не ви ли се струва, че героите в нея са прекалено много?“
Тъкмо започват да разсъждават и върху тази неправда, и влетява един санитар: „Абе, идиоти, кой е взел телефонния указател?“
Всичко си пасва в тази история с постановката след поредната Хартия - спокойно можете сами да стигнете до този ведър извод.
В сегашната Хартия написали, че 1 (един) милиард и 800 (осемстотин) милиона евро се въртели в бизнеса на мафията. Идиоти, кой сви телефонния указател?
Чакайте, бре, - ами защо да не са 2 милиарда и 800 милиона, или направо 18 милиарда, какво си играете с дреболии?
За момент да се отдалечим достатъчно,

за да не чуваме кикота и ръмженето от лудницата -

знаете, че те се сливат в един звук, нещо като тътен, и усещането е непоносимо. И тогава ще схванем, че това изчисление е същото като с камионите с пари за изборите.
Излишен е въпросът защо „Европа“ се хваща на тези глупости. Тя просто няма избор, тамошните чиновници трябва да запълнят поредната Хартия: започват да дращят най-дребните чиновници, сетне се включват и по-едрите, с по-тлъстите лъжи. А нашите патриоти са непрекъснато около тях, те са като кръводарители, закачени с маркучи за авторите на докладите. Доставят кръвта на лъжите и преувеличенията.
От нашите кръводарители/донори човек може да чуе неописуеми истории. Веднъж си имах работа с един и отначало реших, че е почерпен, както се полага на виден представител на неправителствения сектор. Сетне обаче се успокоих, понеже схванах, че си е направо луд, обсебен е от лъжите си и без никакво колебание би се заклел едновременно в Библията, Корана и Талмуда. Опасен човек - и се опита да ме накара и аз да му предложа някои лъжи, след като набързо смеля неговите. Те така си действат - ходят от редакция на редакция и все носят по една Библия под двете си мишци. Като ви дойдат на гости следващия път, ще видите, че е точно така. Но не гледайте само Библиите - погледнете и очите им, и там веднага ще видите налудния огън, в който, за жалост, изгарят доста истини за страната ни.
Да, факт е, че у нас всичко става по-бавно и по-мъчително, отколкото на много други места. Накрая - и последни - падаме под нечие робство – и последни се отърваваме от поробителя. Сетне пък първи започваме да го благославяме, понеже сме се научили на не знам какво си от него. Вечно се суркаме, за да оцелеем по някакъв начин и пр. Обаче чак пък 1 800 000 000 да е заработила от нас мафията?
И на тези лъжи ли се хващат политиците ни - дето не вярват вече дори на собствените си майки? Известно е, че у нас дори тази вяра съзрява бавно, но това е друга тема.
Имам идея за брюкселските писари. Ето я: по-добре да наемат Янето да им пише тези доклади, той ще го върши съвсем сам, производителността му е огромна, истините му са безупречни, срокът им на годност е около 3 месеца, което никак не е малко за стоките от Брюксел. Да му дадат хиляда и осемстотин евро на месец, и ще спестят милионите, които харчат за досегашните си кръводарители.
И какво толкова са се втренчили нашите политици в онази Хартия - тъй

както диваците гледат знаците, които жрецът измамник изписва

върху тялото на най-красивото и умно дете от племето, и то със собствената му кръв. От тях не се иска да проумеят нещо, то няма и какво - а единствено предано да се взират и да вярват в измамната сила на жреца.
Такива са и повечето от днешните ни политици, които алчно/стръвно очакват всяка Хартия, за да разчетат - кой както си науми - нейните драски. Какво ще ви направят, ако сте малко по-хладнокръвни и безстрастни? Ще ви заточат ли - къде точно и какво ще правят без вас, кой ще им разчита тогава кървавите безсмислици? За какво толкова се дерете върху тях?

Станишев, и той, горкият, получи шанс да се упражнява - сякаш досега е бил в някой килер на Кремъл и няма никакво отношение към драсканиците от Хартията. И Кунева цъфна - като някоя милосърдна сестра, без никой да я вика, и то по БНТ. Ако си мислите, че държавната телевизия се е измъкнала от опеката на другата пръмовица, която я разсипа докрай, много здраве да имате. Горнобанската танкова дивизия да влезе, няма да успее да се справи с тамошните завери. Нормално ли е да дадеш възможност на парламентарно представени партии да коментират Хартията, и до тях да туриш и Кунева! Обаче едни социолози - майстори на фантазиите с камиони - са си наумили да вземат едни пари и ще я тикат, и тикат. Дори умни хора като Даниел Вълчев насилват езика си, когато го поставят в услуга на политиката. Сега и той говори като футболен запалянко: „Хартията ни била показала червен картон!“ Да не би Вълчев да е забравил какво означава това - а пък ако е научил, че сме изхвърлени от ЕС, тогава не е лошо да сподели тази радостна вест, а да не я крие под фустата на Кунева.

Никакъв червен картон не ни е посочен

и никога няма да ни бъде посочен. Защо – е, не е по силите ми да обяснявам нещо толкова просто.
Харесвах преди време царския депутат Минчо Спасов, докато беше в активната политика, езикът и дори осанката му правеха впечатление. Но след като остана извън нея, преувеличенията са обсебили и него - без той да си дава сметка, че те отключват един особен механизъм в паметта на „простолюдието“, което искаш да впечатлиш. Според Спасов най-големият корупционен скандал бил разговорът на Бойко за покойния Мишо Бирата. Ето и заради подобни твърдения и авторите на Хартията се отнасят с насмешка към нас и могат да си позволят всякакви волности. Защо Спасов не си спомни, тъй както вече дори и хората по кръчмите са се сетили, примерно за разговорите на Симеон с братовчед му Виктор-Емануил? А те какво бяха - салонни сплетни и клюки или нещо друго?

И това се казва тъкмо в деня, когато се оказа, че всъщност ние сме все още една Аркадия, едно убежище за наивно-примитивни дребни хитрини -  тогава стана ясно, че според американската сенатска Комисия за разследване на финансови престъпления могъщата английска банка HSBS е била замесена в пране на около 10 милиарда долара на наркотрафиканти и терористи. И пак в същия ден дойде вестта за ареста на „Сеньор Моцарела“ – Джузепе Мандара, най-големия производител на моцарела, на когото иззеха активи за над 100 милиона евро, понеже имал дългогодишни връзки с италианската Камора.

Интересно, как реагират на тези новини плъховете от Брюксел? Никак, разбира се. Очевидно е, че механизмът за наблюдение на процесите в ЕС е притворен и користен, а в крайна сметка и неработещ. Затова изглежда странно да подготвяш някаква си България да влезе като безупречен Ангел в една общност, която непрестанно се раздира от корупция. Както казваше един писател, в подобни случаи просвещението пречи на просветлението.


 


От категорията

Димитър Недков: Явлението "Кирил Петков" е невъзможно без президента Радев…

Димитър Недков-1637040086.jpg

Няма по-голяма трагедия за народ в парламентарна република, чийто държавен ...

27 ноем. 2022 | 13:03

Неуки спекуланти

Кеворк Кеворкян: Намеци по телевизията

Кеворк Кеворкян-1461834919.jpg

Непрекъснато ни дават повод да си задаваме въпроса - Кога един ...

27 ноем. 2022 | 12:51

Проф. Людмил Георгиев: Русия ще спечели т.нар. война в Украйна. Светът вече няма да е еднополярен

Проф. Людмил Георгиев-1451372674.jpg

"Промяната ще дойде с родилни мъки. Налице е цялостно пренареждане на ...

27 ноем. 2022 | 10:41

Цветанка Андреева: ПП се радикализара, опитват се да взривят социалния мир

Цветанка Андреева: ПП се радикализара, опитват се взривят социални мир-1637303926.jpg

Думите на Свиленски, че едно лице разполага и може да търгува „кода за ...

27 ноем. 2022 | 10:28

Най-важното

ПП поставят ултиматуми и условия да изтеглим хартиената бюлетина, но това няма да стане, категорична бе тя

Нинова: Бях свидетел, когато Петков дойде и предложи кодовете на машините за гласуване
(Видео)

Корнелия Нинова Кадър: Нова тв-Korneliya-Ninova-Kadar--Nova-tv_1669560738.jpg

Имаме съмнения, че последните избори са фалшифицирани. Разговорът се е провел в ...

27 ноем. 2022 | 16:51

Според него в момента има опит за дискредитиране на машините за гласуване

Кирил Петков: Ако имаше вълшебни кодове, щяхме ли да дадем на г-н Борисов 25%?
(Видео)

Кирил Петков Снимка: бТВ-Kiril-Petkov-Snimka--bTV_1669535257.jpg

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" подчерта, че кодовете са ...

27 ноем. 2022 | 09:47

В Истанбул и в Одрин има борси за каналджийски услуги, посочи зам.главният прокурор

Борислав Сарафов: Цялата стратегия на МВР е сбъркана - преследват се мигрантите вместо каналджиите
(Видео)

Борислав Сарафов Кадър: бТВ-Borislav-Sarafov-Kadar--bTV_1669567276.jpg

Не мисля, че са необходими по-тежки санкции, а да се прилага законът, добави ...

27 ноем. 2022 | 18:40

Някой е решил да протестира, защото друг е депесар. Депесарят няма ли право на работа?, попита той

Карадайъ: Да си депесар е гордост! Истерици в НС ограничават изборните права на българските граждани
(Видео)

Мустафа Карадайъ-Mustafa-Karadaya_1669563919.jpg

Проблемът е много голям. Десният болшевизъм за нарушаване на Конституцията, ...

27 ноем. 2022 | 11:10

„Не търсим подкрепа от ПП", категоричен е депутатът

Делян Добрев: ГЕРБ трябва да започне преговори с ДБ преди връчването на мандата
(Видео)

Делян Добрев Кадър: Нова тв-Delyan-Dobrev-Kadar--Nova-tv_1669570463.jpg

"В Европа сме в едно политическо семейство. Там не се казваме ГЕРБ и ДБ, а ...

27 ноем. 2022 | 19:33

Имаме право да продаваме в България вторични продукти, получени при преработката на руски петрол, посочи той

Министър Стоянов: Инфлацията ще намалява. От ЕК се съобразиха със спецификите на българския пазар

Министър Стоянов: От ЕК са се съобразили със спецификите на българския пазар -Nikola-Stoyanov--Ne-mozhe-da-se-ochakva-ot-sluzhebniya-kabinet-v-takava-nestabilnost-da-vnasya-byudzhet_1668064387.png

Той бе категоричен, че не става дума за заобикаляне на санкциите, а освен това ...

27 ноем. 2022 | 19:11

Прав е поетът Стефан Цанев в тревогата си за "пълзящ преврат" срещу демокрацията българска…

Димитър Недков: Явлението "Кирил Петков" е невъзможно без президента Радев…

Димитър Недков-1637040086.jpg

Няма по-голяма трагедия за народ в парламентарна република, чийто държавен ...

27 ноем. 2022 | 13:03

Неуки спекуланти

Кеворк Кеворкян: Намеци по телевизията

Кеворк Кеворкян-1461834919.jpg

Непрекъснато ни дават повод да си задаваме въпроса - Кога един ...

27 ноем. 2022 | 12:51

Меморандумът с Gemcorp и IP3 е учебник по схемаджийство

Калина Андролова: Схемата "Джемкорп" - или как ПП предаде национраната сигурност в частни ръце

Калина Андролова-1584904074.jpg

ПП се опитаха да продадат властовия център за вземане на решения в държавата ...

27 ноем. 2022 | 10:49