С легална дрога и проституция - срещу кризата!

18154 | 6 юни 2013 | 14:11

Специално за "ПРЕСА": интервю на Магдалена Гигова с Илона Сталер-Чичолина


 

 

Илона Сталер, италианската порнозвезда от унгарски произход, известна по цял свят като Чичолина, пристигна в София специално за 50-ия рожден ден на Евгени Минчев. На партито в затворен кръг в дома му родената на 25 ноември 1951 г. бивша депутатка от италианския парламент показа стругована фигура в прилепнала рокля с цвят шампанско. „Искам адреса на пластичния й хирург“, завистливо прошепна другата почетна гостенка - лейди Колин Кембъл (биограф на лейди Даяна, разбунила света със скандална книга за кралицата майка, според която тя е дъщеря на френския готвач в двореца).

Чичолина позира охотно и кокетно с неизменната плюшена играчка в ръце, общува, хапва, затваря се в спалнята на Евгени Минчев с Анелия Петкова, собственичка на бутик, която й взема мярка за полата, с която след тържествата за рождения ден в мол „България“, ще отиде на афтър парти в чалготека. Параметрите й си ги бива: бюст 103, ханш 99, талия 80, дължина на полата 109 сантиметра.

Прякорът на Илона Сталер идва от нейно радиопредаване, в което наричала слушателите си „чичолини мои“, в превод - пухкавелковци. Докато бе депутат, тя държеше речи в парламента с извадена от деколтето гърда и продължаваше да снима порнофилми.

В момента Чичолина е кандидат за общински съветник в Рим. Оттук тръгва и разговорът с нея. Часът е 23,20, а тя пръска свежест и енергия, хапва сладкиши, отпива вино и очевидно се забавлява от собствената си откровеност: „Никога не съм харесвала красиви мъже. А с годините все повече осъзнавам, че е важна вътрешната красота, защото тя не е преходна. Когато си красив отвътре, това винаги личи отвън.“

 

 


- Като кандидат за общински съветник искате легализация на леката дрога и проституцията. Това не е ли прекалено авангардно за католическа Италия?

- Моята политика, това, което искам, е по-скоро социално. Легализирането на леката дрога цели да прекъсне господството на мафията. В момента, в който бъдат легализирани леките наркотици, ще се опразнят италианските затвори. Защото в момента ако намерят у теб 1 г марихуана за лична употреба, веднага влизаш в затвора. А доходите на мафията от дрога са космически и необлагаеми. Що се отнася до другата точка от моята политическа програма - легализирането на проституцията е продиктувано от икономическата криза в Италия и Европа. Целта ми е проститутките най-сетне да имат свой профсъюз, да плащат данъци, да им отчисляват за пенсия, да имат защита и медицински контрол. А и по този начин в италианската хазна ще влязат милиарди евро от нелегалния бизнес. Което пък ще помогне за решаване на икономическите ни проблеми.

- Вие предлагате и минимална заплата за младежите.

- Как не? В Холандия правителството дава на младите, доколкото знам, 1000-1500 евро на месец за една година, докато младежът си намери работа. Това е фантастично! Не може да се живее с 300 евро социална помощ. При положение че в Италия, като влезеш със 100 евро в супермаркет, и след миг си ги похарчил. Младите са нашето бъдеще. Трябва да помогнем и на възрастните. Пенсиите им да станат поне 1000 евро. Държавата трябва да гарантира определена сума за инвалидите, които имат нужда от чужда помощ. На болните от множествена склероза няма кой да подаде чаша вода.

Вие сте против разделянето на Италия, но тя трябва ли да остане в ЕС?

- Защо да излиза от ЕС?! Колкото повече сме обединени, толкова сме по-силни.

- Как гледате на икономическата политика на сегашното правителство?

- (Хвърля дълъг многозначителен поглед.) Не съм против Италия, тя е моята втора родина, но трябва да има по-малко корупция и политици, които повече мислят за хората, отколкото да напълнят собствения си джоб. Те мислят повече за собственото си благосъстояние, отколкото за народа. Неморално е да имаш огромна яхта и милиони на Каймановите острови, а народът да мизерства. Ако гладен пенсионер открадне парче месо от магазина, за да се нахрани, веднага го осъждат. А награбилите се с милиарди се разхождат на свобода. Затова искам да защитавам интересите на бедните хора. Някой трябва да им помогне. Не може всички само да крадат.

- Какво се случи с партията Демокрация, природа и любов, която щяхте да регистрирате? В програмата ви влизаше премахване привилегиите на политиците и превръщане на изоставените сгради в общински казина и публични домове?

- Проектът пропадна! Два часа преди регистрацията се оказа, че липсват 150 подписа. Иначе щяхме да спечелим. Идеите ми не бяха никак лоши, иновативни.

-  Какво мисли 20-годишният ви син Лудвиг за политиката?


- Още е твърде млад. В Италия не можеш да се включиш, преди да си навършил 25. Поне аз така мисля.

- Преди време предложихте секс на Саддам и Бен Ладен като радикална борба за мир. Сега на кого бихте предложили секс, за да разреши икономическата криза?

- Днес? Труден въпрос! Днес изживяваме труден период. Когато падна Берлинската стена, аз бях много щастлива, отидох там да манифестирам, пуснах бели гълъби като символ на обединението на Изтока и Запада. „Прави любов, а не война“ е и моето мото.  Не предполагах обаче, че ще настанат тежки времена.
Когато дойдох от Унгария, бях живяла при екстремен комунизъм, терор. Хората не можеха да изразяват свободно мнението си. Беше забранено да слушаме „Свободна Европа“, рискувахме да ни арестуват, но аз, макар и мъничка, тайно седях до радиоапарата. Тогава си казвах „Искам да видя какво има отатък границата“, но тогава не можеше да се излиза от Унгария, затова се омъжих за италианец.

- През 1974 г. Берлускони ви е поканил със собствения си самолет на гръцки остров...

- Беше невероятна ваканция! Незабравима!

- Бихте ли направили паралел между неговите качества като мъж и като политик?

- Хм. През 1974 г., когато отидох с Берлускони и голяма компания с частния му самолет на гръцки остров, той още не беше политик. Беше предприемач, красив, очарователен, пълен с енергия. Факт е, че не съм правила секс с него. Беше просто приятелство, нищо друго.

- Очевидно го харесвате като мъж, а като политик?

- Не бих искала да отговоря, защото кажа ли мнението си, ще взривя бомба в Италия. Не искам да имам проблеми.

- Често казвате, че проблемите на Италия идват от корупцията и мафията. Любовта, която проповядвате, не е достатъчна, за да ги заличи.

- Ако имаше малко повече любов у политиците към хората, към народа, Италия би станала като Швейцария. Политиците трябва да бъдат ущипани, за да се събудят, да престанат да мислят само да своите интереси - пари, пари, пари. Да станат като Ганди. Аз съм привърженичка на хуманността на Ганди. В бъдеще бих искала да отида на мисия в Африка, да помагам на майките и на децата. Защото там хора умират от глад, от жажда, от СПИН. Харесва ми идеята, защото видях много страдащи хора. Бих използвала своята популярност да се съберат пари за африканското население, за да имат вода, лекарства и къщи...Илона Сталер пристигна в София специално за 50-ия рожден ден на Евгени Минчев. На сним-
ката - с домакина си и с лейди Колин Кембъл (вдясно, авторка на скандална биография на
кралицата майка) с книгата ѝ.


- Една ваша благотворителна вечеря в Болоня за събиране на пари за сираци е оставила неизтребим спомен у бившия ни министър на спорта Васил Иванов Лучано...

- Кога е било това?

- През 1997 г.

- Много любезно, но съжалявам, изобщо не го помня. Толкова много благотворителни инициативи имам.

- Какво стана със скандала за вашата пенсия като депутат? Много шум се вдигна за тези 3000 евро?

- Нямаше скандал. Пенсията ми бруто е 3000 евро, медиите раздухаха новината заради известността ми. А има хора, които са се пенсионирали на 47 г. и взимат по 1800 евро на ден!

 

 В спалнята на Евгени Минчев. Анелия Петкова, собственичка на бутика, осигурил официалната рокля на Чичолина за рождения ден, ѝ взема мярка за още една пола.

- Да, вие огласихте тези факти, но това предизвика ли някакво разследване?

- Не! Просто отшумя и се забрави.

- Като депутат ви избраха с 20 000 гласа. Знаете ли колко от тях са мъже?

- Не мога да кажа точно.

- Как върви личният живот?

- В момента съм щастливо сама. Но не съм самотна. Понякога мъжът не притежава чистотата и искреността да обича една жена. И осъзнава стойността й чак когато тя го напусне. Аз се наслаждавам на свободата си, не обичам мъже диктатори.

- Четох, че сте била интимна и с трима българи през живота си.

- (Искрено изумена.) Аз? Докато бях порнодива?

- Вие по-добре знаете.

- Никога не е късно да научиш нещо ново за себе си. Това са легенди, но в тях няма нищо лошо.  Значи любовник българин?

- Не един, трима!

- Перфектно!

- О, има и други легенди - че сте била шеф на журито на конкурса за най-надарен мъж „Златният фалос“ в Свазиленд и сте връчили наградата на българин.

- Това със сигурност щях да го запомня, но никога не съм била в Свазиленд. Обаче звучи хубаво!- Кажете някоя истина за себе си, която също звучи хубаво.


- През живота си съм изпяла над 50 песни на италиански, английски и испански. Имам договор с голяма звукозаписна компания да ги издам и това ще стане съвсем скоро.

- Какво бихте казали на българските си почитатели?

- България е много красива страна. Българският народ има голямо сърце. Чувствам ви близки! А може ли да напиша нещо за читателите на „Преса“?

- Разбира се!"На всички чичолини от всекидневника „Преса“ с признателност и приятелство. Голяма целувка. Илона Сталер-Чичолина"


(в. Преса, печатно издание, брой 151(502) от 6 юни 2013)

 


От категорията

Невъзможният мир

Две години руска инвазия в Украйна, а светът още няма отговор

Две години руска инвазия в Украйна, а светът още няма отговор-Razuznavaneto-na-Norvegiya--Rusiya-veche-ima-predimstvo-vav-voynata-sreshtu-Ukrayna_1707808091.jpg

След 21 февруари 2022 г. събитията ескалираха с главоломна скорост - Путин ...

24 февр. 2024 | 08:24

Проф. Христов: Там, накъдето ПП-ДБ са тръгнали, ДПС отдавна се е върнало!

Проф. Христов:Битката за геополитическото бъдеще и бъдещето на България преминава през терена на ДПС-Prof--Ivo-Hristov--Ne-Avstriya-i-Holandiya--a-golemi-sili-vatre-v-ES-vsashtnost-ni-blokiraha-za-Shengen_1704197679.jpg

ДПС е участвало в българския политически живот и в доста по-сложни комбинации и ...

23 февр. 2024 | 13:53

Строежът на емблематичната сграда "Златен век" окончателно е потвърден от ВАС

Строежът на емблематичната сграда "Златен век" окончателно е потвърден от ВАС-Stroezhat-na-emblematichnata-sgrada--Zlaten-vek--okonchatelno-e-potvarden-ot-VAS_1708674924.jpg

Ще построим "Златен век", защото вярваме в съзиданието и закона, ...

23 февр. 2024 | 09:54

Кеворк Кеворкян: Некролози

Кеворк Кеворкян: Некролози-Kevork-Kevorkyan_1669805378.jpg

Както е известно, „публичността е целувката на смъртта“ – но Денков, сякаш не ...

23 февр. 2024 | 16:00

Най-важното

Очаква се създателят и идеологът на Движението да се обърне с послание към делегатите на форума

Конференцията на ДПС - отсъствие на Доган, промяна в Устава, споделено председателство

Почетният председател на ДПС предложи Движението да се ръководи от двама съпредседатели - Делян Пеевски и Джевден Чакъров.-Konferentsiyata-na-DPS---otsastvie-na-Dogan--promyana-v-Ustava--spodeleno-liderstvo_1708715195.jpg

Конференцията трябва да адаптира Устава към новата ситуация с двама ...

23 февр. 2024 | 21:20

Христо Иванов директно предложи в ефир Андрей Янкулов за главен прокурор

Христо Иванов: Борисов днес ми се обади, иска да преговаряме за правителство

Христо Иванов: Борисов днес ми се обади, иска да преговаряме за правителство-Hristo-Ivanov--Borisov-dnes-mi-se-obadi--iska-da-pregovaryame-za-pravitelstvo_1708717070.jpg

В меморандума се предлага процедура за номинации, според която не само партиите ...

23 февр. 2024 | 21:36

Забранявам на Портних да се меси във град Варна - ще се меси само в областта, обяви той

Борисов: Чувам, че Христо Иванов иска да е само с ГЕРБ. Ама нали искахте да ни изчегъртате?
(Видео)

Борисов във Варна, обяви промени в структурите на партията в града
-Borisov-vav-Varna--obyavi-promeni-v-strukturite-na-partiyata-v-grada-_1708680791.png

До понеделник Габриел и Денков ще са готови с оценката на министрите, заяви ...

23 февр. 2024 | 11:29

Следващия понеделник Мария Габриел ще е готова с оценката на изпълненото от кабинета досега

Денков: Разговарях с Габриел, готови сме за преговори за състава на МС след ротацията
(Видео)

Денков: Разговарях с Габриел, готови сме за преговори-Denkov--Ot-godini-me-tormozi-kak-voynik-s-avtomat-gleda-kam-SU--sega-se-chuvstvam-raztovaren_1702850836.jpg

В меморандома се предлагат ясни механизми, по които да се подберат хора с ...

23 февр. 2024 | 14:34

Христо Иванов е просто един малък, сладък слуга на българската олигархия, който тича по офиси

Пеевски взриви държавата: Бях омаскарен от Хр.Иванов и неговия олигарх! Искат да овладеят България!

Делян Пеевски: България ще бъде свободна от олигархията и това ще го направи ДПС-Peevski--Nedopustimo-e-BNR-da-stane-sauchastnik-v-ruskata-hibridna-voyna_1702652545.png

За Христо Иванов хората от ДПС са второ качество. Това трябва да приключи. ...

23 февр. 2024 | 12:01

Парламентът трябва да прокарва закони, а не да избира фирмите-строители

Петков: Няма да допуснем ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство в регулаторите и службите

Кирил Петков скочи срещу ГЕРБ и ДПС: Днес вдигаме високо червения флаг-Kiril-Petkov_1708597485.png

Ние вдигаме високо червения флаг. Това доверие, което трябва да има между едни ...

23 февр. 2024 | 13:03

Това е и сигнал към българските граждани да подкрепят свободата, независимостта и териториалната цялост

По идея на Тагарев: На 24 февруари сградата на МС ще бъде осветена в цветовете на украинското знаме

По идея на Тагарев: На 24 февруари сградата на МС ще бъде осветена в цветовете на украинското знаме-Tagarev--Planiranata-protivominna-operatsiya-v-Cherno-more-nyama-da-narushava-Konventsiyata-ot-Montryo_1699709627.jpg

Посланието на този акт е България да даде кураж на украинците да продължават ...

23 февр. 2024 | 16:25

Един от вносителите на Законопроекта за ВЕИ в Черно море е депутатът от ГЕРБ Делян Добрев

Бойко Борисов обяви: Перки няма да допуснем да има в морето!

Бойко Борисов обяви: Перки няма да допуснем да има в морето!-Boyko-Borisov-obyavi--Perki-nyama-da-dopusnem-da-ima-v-moreto-_1708709607.jpg

Когато се запознах детайлно за каква мощност става въпрос и да поставим под ...

23 февр. 2024 | 19:32

Христо Иванов може да се отрече и от брат си, заяви придседателят на ПГ на ДПС

Пеевски за Христо Иванов: Малка бъбрива Шехерезада, която през НТО-та рекетира държавата

Пеевски: ДПС винаги е била стабилизиращ фактор и ще бъде. Не е нормално това, което правят колегите-Peevski--Ruska-shema-za-BG-grazhdanstvo-na-hora-ot-bivshiya-SSSR-i-Rusiya-e-nechuvan-probiv-v-sigurnostta_1707329263.jpg

Христо обърна държавата на един голям телевизор, опита се да го глътне и се ...

23 февр. 2024 | 10:04