Атентатът в Бургас

НЯКОЛКО ПИТАНИЯ ЗА САРАФОВО

24017 | 4 септ. 2012 | 14:32

Въпросът с намерената шофьорска книжка на помагача е пълна мистерияИзмина месец и половина от трагичния инцидент (атентат) в Сарафово. Но не спират да ме мъчат някои въпроси.

1. Съставът на взривното вещество. Нагледахме са в последните 20 години на десетки взривове. И горе-долу още на първия ден след това, ако не дори и часове по-късно, специалистите определяха тротил ли е, шашка някаква с динамит ли е, или нещо друго.
Месец и половина след събитието обаче обществото не знае какво е гръмнало. Уж са събрани стотици чували с останки, уж в разследването са се включили и всевъзможни „партньорски служби“, но ние и до днес не знаем какво точно взриви автобуса в Сарафово.
Не претендирам да съм специалист по темата (опазил ме Господ), но в „Уикипедия“ има описание на поне 15 вида взривни вещества. Дълбоко съм убеден, от друга страна, че родните ни специалисти, иначе доста добри, ги познават всичките до едно.
Е, защо тогава 45 дни не се произнасят? Следователно е нещо наистина суперново, примерно като последния тип - „фекалната бомба“, дето гръмнала в Дупница (малко вероятно).
Или пък някой им е казал да си траят. Уви, много по-вероятно.
2. Как това взривно вещество е стигнало до Сарафово? Ами вариантите са два: внос или „мейд ин Бългерия“.
Ако е първият, ние наистина не ставаме за Шенген.

Щом всеки може безпрепятствено да си внесе в България бомби

каква „външна граница“, какви пет лева?
Ако пък е вторият, става още по-страшно. Защото означава, че всяко едно случайно взето „лице камикадзе“, както би се изразил вътрешният министър, може спокойно да цъфне на наша територия, още по-спокойно да отиде не в „Плод и зеленчук“, а на съседната сергия за взривни вещества, и да си купи, каквото му душа сака.
Тук идва обаче и още много по-страшното. Очевидно е, че „лицето камикадзе“ не може да осъществи покупката си самостоятелно, ей така, от аероплана (или трена) направо на сергията. По тази логика, разсъждават мъдро експертите, той ще да е разчитал поне на две „спящи терористични клетки“ у нас - доставчик и заготовчик на бомбата.
Е, дали пък, пак по тази логика, основните „спящи клетки“ не са били ДАНС и целокупното МВР, че да проспят наличието на „спящите терористични клетки“? Че то много сладко така - ние, данъкоплатците, им плащаме над милиард лева годишно, а те си спят върху данъците ни...
3. Следващото питане, което направо ме напъва да го задам, е как така „лицето камикадзе“ е допуснато да влезе в България само с американска шофьорска книжка. Не е важно дали е фалшива, или не. По-важното е друго.
Доколкото знам, ние със САЩ имаме визов режим, срещу който все се борим, но все не успяваме да преборим. Даже си спомням, че преди години Щатите отказаха виза на цял наш роден министър на вътрешните работи.
Може би защото не се е сетил да тръгне за там само с шофьорската си книжка? Очевидно обаче оттам насам това си е в реда на нещата. Какво пък,

от метрополията към колонията това може и да е допустимо...

Макар че съм чувал, че даже и в страните от ЕС, към който уж вече принадлежим, изискват на влизане или международен паспорт, или поне лична карта. Но за шофьорски книжки като документ за европейска самоличност, ей Богу, не бях узнавал.
4. И още нещо да попитам, че май пак ми е малко неясно. На камерите от Сарафово „лицето камикадзе“ е с доста дълга коса. Според „достоверните свидетели от Равда“ обаче, както и според разпространения по-късно от МВР негов фоторобот, той си е един късо подстриган и добре изглеждащ младеж.
Всъщност това си питане го оттеглям. И на мен, ако видя как върти парите таксиметровият брояч от Равда до Сарафово (12 км), косата ми не само ще настръхне и порасне, ами направо ще мога да си я застъпвам. Та

„лицето камикадзе“ най-вероятно таксиджията така го е ошушкал

че даже преминало от „завален английски“ на „бавен руски“...
5. Следващото питане обаче не си оттеглям. Според премиера главата на „лицето камикадзе“ била изхвърчала на 100 метра. Според един от патологоанатомите пък краката, които намерили, не били неговите. А гърдите и задникът му (с извинение) тънат в неизвестност.
Възниква логичният въпрос - а къде е била шофьорската му книжка, та я намерили?
Всеки нормален човек носи свидетелството си за управление в портфейла си - или отпред, на гърдите, или в задния си джоб. Е, ако от „лицето камикадзе“ няма ни гърди, ни задник, как се е запазила книжката му?
Демек, къде е била? Стискал си я е между зъбите, че да я намерят в главата му, или се е разхождал с нея между краката си? Май и в двете тези пози няма логика...
6. Как и откъде се появи втората шофьорска книжка на евентуалния му съучастник? По която даже и фоторобот му направиха? На който МВР се изяви и в ролята на бръснар.
В смисъл, че на снимката от книжката „лицето съучастник“ е с дълга коса, а фотороботът се явява нула номер. А сега, де. Значи от Равда до Сарафово на „лицето камикадзе“ му никне половин метър коса, а пък на „лицето съучастник“ дългата коса изчезва напълно?
В замяна на това

тутакси се появява услужлив затворник от Пловдив

който не само го разпознава, но и твърди, че е работил преди години с него в „ислямска фундаменталистка фондация в Родопите“. Подир което „лицето съучастник“ заминава за чужбина?
Посланието, очевидно вкарано в „спомена“ на пандизчията, е повече от ясно - едни фундаменталисти събудили „спящата клетка“, обучили я и я върнали в България. Как точно са го направили, не е важно. Важното е, че „лицето съучастник“ е подпомогнало „лицето камикадзе“.
Спирам се с питанията си, защото, ако продължа, ще ме наведат на много тъжни размисли.
В САЩ след 11 септември 2001 г. нещата вече бяха проиграни - организатор на атентатите е „Ал Кайда“, зад тях стои режимът на Садам. Следователно война срещу Ирак.
Успехите в „демократизацията“ там и досега са повече от съмнителни. Но бившият вицепрезидент на САЩ Чейни успя да сложи ръка върху част от петролните доставки, което си е добър негов личен бизнес успех.
Преди това имаше и една война в Косово. И там успехите на демокрацията са повече от съмнителни, но бившият държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт приватизира косовските пощи, което, казват, също е добър личен бизнес успех.

Сега схемата май се повтаря

- не знаем кой е „лицето камикадзе“, но знаем кой е „лицето организатор“ - „Хизбула“, зад която стои Иран. Следователно да ударим и по него. Кой ще реализира личните си успехи там, ще се разбере вероятно след изборите за президент през ноември.
Това, че през последните 20 години американците, когато не успеят да прокарат бизнес интересите си по друг начин, го правят с военни средства, е безспорен факт. Както и това, че неизменно обявяват, че ще убиват „в името на демокрацията“.
Както и третото - че по тази схема те винаги си намират държави балъци, които да се присъединят към военните им авантюри.
Досега обаче не съм видял някоя друга страна, освен САЩ, да е спечелила от „следвоенното възстановяване“.
Справка - България...


 


От категорията

50-тият Конгрес. Ще има драма, но БСП ще се обедини около Нинова

Делегатите на 50-я конгрес на БСП веднъж дадоха доверие на Нинова - през януари 2022 г.-Delegatite-na-50-ya-kongres-na-BSP-vednazh-dadoha-doverie-na-Ninova---prez-yanuari-2022-g-_1675862570.jpg

Заседанието на най-висшия ръководен орган на червените ще се следи под лупа и ...

8 февр. 2023 | 17:51

Божинов: Берем плодовете на предателството на национална памет, завършено при „харвардския" кабинет

Войн Божинов: Малката държава Северна Македония се подигра с българското общество-1641470359.jpg

В югозападната ни съседка са напипали великолепно пулса на брюкселската ...

7 февр. 2023 | 11:26

Анализ на БДД: Русия не може да си позволи поражение, Украйна няма да бъде изоставена да капитулира

Анализ на БДД: Русия не може да си позволи поражение, Украйна няма да бъде изоставена да капитулира-Ukrayna--Dosega-ruskata-armiya-e-dala-102-500-zhertvi-vav-voynata-v-Ukrayna_1671962699.jpg

Американският глобалистичен хегемонизъм и руската имперска носталгия си дадоха ...

8 февр. 2023 | 18:05

Кеворк Кеворкян: Особености на българския слугинаж

Кеворк Кеворкян-1461834919.jpg

Радев мълчи красиво – можеше поне да похвали протежето си ПростоКирчо за ...

7 февр. 2023 | 10:55

Най-важното

Все по-рядко чувам призиви за мир, а само за победа, без някой да е дефинирал какво значи победа, допълни той

Радев категоричен от Брюксел: Ще наложим вето, ако има санкции срещу ядрената енергетика на Русия
(Видео)

Румен Радев в Брюксел Снимка: БНТ-Rumen-Radev-v-Bryuksel-Snimka--BNT_1675933939.jpg

В момента сме състояние на вето за членството на Скопие в Европейския съюз, ...

9 февр. 2023 | 11:07

Надяваме се да се отварят повече пространства, в които да намираме оцелели, сподели той

Български пожарникар в Адана: Търсим оцелели в кухините, но откриваме само загинали

Български пожарникар в Адана: Търсим оцелели в кухините, но откриваме само загинали-Balgarski-pozharnikar-v-Adana--Tarsim-otseleli-v-kuhinite--no-otkrivame-samo-zaginali_1675933172.jpg

За голяма част от хората всичко се е случило в съня им. Откриваме ги в спалните ...

9 февр. 2023 | 10:54

Около 20 души от българската изселническата общност в Адана са загинали, много са пострадали

Ахмед Ахмедов: Тръгнаха първите три тира с помощи за Турция

Ахмед Ахмедов: Тръгнаха първите три тира с помощи за Турция Снимка: БНТ-Ahmed-Ahmedov--Tragnaha-parvite-tri-tira-s-pomoshti-za-Turtsiya-Snimka--BNT_1675937145.jpg

"Тази кампания ни показа, че българският народ е съпричастен към ...

9 февр. 2023 | 09:35

В Министерството на енергетиката сме защитавали интересите на държавата и гражданите, категоричен е той

Пламен Данаилов: Бащата на Кирил Петков е пътувал до Турция, за да договаря доставки на газ

Пламен Данаилов: Бащата на Кирил Петков е пътувал до Турция, за да договаря доставки на газ-1653461393.png

Той официално е пътувал до Турция за преговори заедно със съветника по външната ...

9 февр. 2023 | 11:32

Зад мерките за контрол на цените прозира обърканост и некомпетентност, смята той

Димитър Маргаритов: Служебният кабинет на Радев не се справя с ценовия шок

Димитър Маргаритов-Dimitar-Margaritov_1675930197.jpg

Бившият заместник-министър на икономиката припомни, че последният действащ ...

9 февр. 2023 | 10:08

Няма решение на МС за прекратяване на договора с "Газпром" и за неплащане по новите условия

Борислав Сарафов: "Алтернативните" доставки на газ по времето на Петков са били руски, но по-скъпи

Борислав Сарафов: "Алтернативните" доставки на газ по времето на Петков са били руски, но по-скъпи-Borislav-Sarafov--Polovinata-ot-zadarzhanite-za-detska-pornografiya-sa-semeyni--s-detsa--Snimka-Novini-bg_1668768284.png

Отговорните длъжностни лица са наели британската правна кантора „White & Case“. ...

9 февр. 2023 | 00:20

Уотърс се противопостави на западните доставки на оръжия за Киев

Роджър Уотърс пред ООН: Инвазията на Русия в Украйна е противозаконна, но провокирана

Роджър Уотърс пред ООН: Инвазията на Русия в Украйна е противозаконна, но провокирана-Rodzhar-Uotars-pred-OON--Invaziyata-na-Rusiya-v-Ukrayna-e-protivozakonna--no-provokirana_1675929289.jpg

Заместник-постоянният представител на САЩ при ООН Ричард Милс призна ...

9 февр. 2023 | 09:46

Социалистите съзнават, че партията има нужда от „огън“, но няма да направят промяна на конгреса

50-тият Конгрес. Ще има драма, но БСП ще се обедини около Нинова

Делегатите на 50-я конгрес на БСП веднъж дадоха доверие на Нинова - през януари 2022 г.-Delegatite-na-50-ya-kongres-na-BSP-vednazh-dadoha-doverie-na-Ninova---prez-yanuari-2022-g-_1675862570.jpg

Заседанието на най-висшия ръководен орган на червените ще се следи под лупа и ...

8 февр. 2023 | 17:51

Гражданите каталясаха от избори, дори и гневът не ги мотивира

Политологът Георги Киряков: Президентът създаде кохорта, вече и враговете му станаха приятели

Политологът Георги Киряков: Президентът създаде кохорта, вече и враговете му станаха приятели-1583697474.png

За да има редовно правителство някои червени линии трябва да се изтънят до ...

8 февр. 2023 | 12:20