Атентатът в Бургас

НЯКОЛКО ПИТАНИЯ ЗА САРАФОВО

31598 | 4 септ. 2012 | 14:32

Въпросът с намерената шофьорска книжка на помагача е пълна мистерияИзмина месец и половина от трагичния инцидент (атентат) в Сарафово. Но не спират да ме мъчат някои въпроси.

1. Съставът на взривното вещество. Нагледахме са в последните 20 години на десетки взривове. И горе-долу още на първия ден след това, ако не дори и часове по-късно, специалистите определяха тротил ли е, шашка някаква с динамит ли е, или нещо друго.
Месец и половина след събитието обаче обществото не знае какво е гръмнало. Уж са събрани стотици чували с останки, уж в разследването са се включили и всевъзможни „партньорски служби“, но ние и до днес не знаем какво точно взриви автобуса в Сарафово.
Не претендирам да съм специалист по темата (опазил ме Господ), но в „Уикипедия“ има описание на поне 15 вида взривни вещества. Дълбоко съм убеден, от друга страна, че родните ни специалисти, иначе доста добри, ги познават всичките до едно.
Е, защо тогава 45 дни не се произнасят? Следователно е нещо наистина суперново, примерно като последния тип - „фекалната бомба“, дето гръмнала в Дупница (малко вероятно).
Или пък някой им е казал да си траят. Уви, много по-вероятно.
2. Как това взривно вещество е стигнало до Сарафово? Ами вариантите са два: внос или „мейд ин Бългерия“.
Ако е първият, ние наистина не ставаме за Шенген.

Щом всеки може безпрепятствено да си внесе в България бомби

каква „външна граница“, какви пет лева?
Ако пък е вторият, става още по-страшно. Защото означава, че всяко едно случайно взето „лице камикадзе“, както би се изразил вътрешният министър, може спокойно да цъфне на наша територия, още по-спокойно да отиде не в „Плод и зеленчук“, а на съседната сергия за взривни вещества, и да си купи, каквото му душа сака.
Тук идва обаче и още много по-страшното. Очевидно е, че „лицето камикадзе“ не може да осъществи покупката си самостоятелно, ей така, от аероплана (или трена) направо на сергията. По тази логика, разсъждават мъдро експертите, той ще да е разчитал поне на две „спящи терористични клетки“ у нас - доставчик и заготовчик на бомбата.
Е, дали пък, пак по тази логика, основните „спящи клетки“ не са били ДАНС и целокупното МВР, че да проспят наличието на „спящите терористични клетки“? Че то много сладко така - ние, данъкоплатците, им плащаме над милиард лева годишно, а те си спят върху данъците ни...
3. Следващото питане, което направо ме напъва да го задам, е как така „лицето камикадзе“ е допуснато да влезе в България само с американска шофьорска книжка. Не е важно дали е фалшива, или не. По-важното е друго.
Доколкото знам, ние със САЩ имаме визов режим, срещу който все се борим, но все не успяваме да преборим. Даже си спомням, че преди години Щатите отказаха виза на цял наш роден министър на вътрешните работи.
Може би защото не се е сетил да тръгне за там само с шофьорската си книжка? Очевидно обаче оттам насам това си е в реда на нещата. Какво пък,

от метрополията към колонията това може и да е допустимо...

Макар че съм чувал, че даже и в страните от ЕС, към който уж вече принадлежим, изискват на влизане или международен паспорт, или поне лична карта. Но за шофьорски книжки като документ за европейска самоличност, ей Богу, не бях узнавал.
4. И още нещо да попитам, че май пак ми е малко неясно. На камерите от Сарафово „лицето камикадзе“ е с доста дълга коса. Според „достоверните свидетели от Равда“ обаче, както и според разпространения по-късно от МВР негов фоторобот, той си е един късо подстриган и добре изглеждащ младеж.
Всъщност това си питане го оттеглям. И на мен, ако видя как върти парите таксиметровият брояч от Равда до Сарафово (12 км), косата ми не само ще настръхне и порасне, ами направо ще мога да си я застъпвам. Та

„лицето камикадзе“ най-вероятно таксиджията така го е ошушкал

че даже преминало от „завален английски“ на „бавен руски“...
5. Следващото питане обаче не си оттеглям. Според премиера главата на „лицето камикадзе“ била изхвърчала на 100 метра. Според един от патологоанатомите пък краката, които намерили, не били неговите. А гърдите и задникът му (с извинение) тънат в неизвестност.
Възниква логичният въпрос - а къде е била шофьорската му книжка, та я намерили?
Всеки нормален човек носи свидетелството си за управление в портфейла си - или отпред, на гърдите, или в задния си джоб. Е, ако от „лицето камикадзе“ няма ни гърди, ни задник, как се е запазила книжката му?
Демек, къде е била? Стискал си я е между зъбите, че да я намерят в главата му, или се е разхождал с нея между краката си? Май и в двете тези пози няма логика...
6. Как и откъде се появи втората шофьорска книжка на евентуалния му съучастник? По която даже и фоторобот му направиха? На който МВР се изяви и в ролята на бръснар.
В смисъл, че на снимката от книжката „лицето съучастник“ е с дълга коса, а фотороботът се явява нула номер. А сега, де. Значи от Равда до Сарафово на „лицето камикадзе“ му никне половин метър коса, а пък на „лицето съучастник“ дългата коса изчезва напълно?
В замяна на това

тутакси се появява услужлив затворник от Пловдив

който не само го разпознава, но и твърди, че е работил преди години с него в „ислямска фундаменталистка фондация в Родопите“. Подир което „лицето съучастник“ заминава за чужбина?
Посланието, очевидно вкарано в „спомена“ на пандизчията, е повече от ясно - едни фундаменталисти събудили „спящата клетка“, обучили я и я върнали в България. Как точно са го направили, не е важно. Важното е, че „лицето съучастник“ е подпомогнало „лицето камикадзе“.
Спирам се с питанията си, защото, ако продължа, ще ме наведат на много тъжни размисли.
В САЩ след 11 септември 2001 г. нещата вече бяха проиграни - организатор на атентатите е „Ал Кайда“, зад тях стои режимът на Садам. Следователно война срещу Ирак.
Успехите в „демократизацията“ там и досега са повече от съмнителни. Но бившият вицепрезидент на САЩ Чейни успя да сложи ръка върху част от петролните доставки, което си е добър негов личен бизнес успех.
Преди това имаше и една война в Косово. И там успехите на демокрацията са повече от съмнителни, но бившият държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт приватизира косовските пощи, което, казват, също е добър личен бизнес успех.

Сега схемата май се повтаря

- не знаем кой е „лицето камикадзе“, но знаем кой е „лицето организатор“ - „Хизбула“, зад която стои Иран. Следователно да ударим и по него. Кой ще реализира личните си успехи там, ще се разбере вероятно след изборите за президент през ноември.
Това, че през последните 20 години американците, когато не успеят да прокарат бизнес интересите си по друг начин, го правят с военни средства, е безспорен факт. Както и това, че неизменно обявяват, че ще убиват „в името на демокрацията“.
Както и третото - че по тази схема те винаги си намират държави балъци, които да се присъединят към военните им авантюри.
Досега обаче не съм видял някоя друга страна, освен САЩ, да е спечелила от „следвоенното възстановяване“.
Справка - България...


 


ГЕРБ
Костадинов
Илия Лазаров СДС
Еврохолд

От категорията

Кръстев: Не говорете за успехите на ЕС -за зелена сделка и раздяла с енергийната зависимост от Русия

Кръстев: Не говорете за успехите на ЕС -за зелена сделка и раздяла с енергийната зависимост от Русия-Ivan-Krastev--Voynata-pokaza--che-ima-ukrainska-natsiya--razlichna-ot-ruskata-i-neyn--bashta--e-Putin_1661353115.jpg

На предстоящите европейски избори партиите вдясно от християндемократическата ...

24 май 2024 | 10:15

Валерия Велева: Вонята под юргана. Въпросът е да има кеш!

Валерия Велева: Вонята под юргана на Промяната. Въпросът е да има кеш.-1638786584.jpg

Проблемът е, че Киро, Асен и Лена бяха натресени като отрицание на порочните ...

22 май 2024 | 13:11

Секретен обект

Какви тайни крие лабораторията на Червения площад

Какви тайни крие лабораторията на Червения площад-Cherveniya-ploshtad_1663761142.jpg

Тунел свързва Мавзолея с Кремъл, твърдят експерти. 100 години учени поддържат ...

24 май 2024 | 22:14

40% от българите не са прочели нито една книга през миналата година

По повод празника на културата, просветата и българската писменост – 24 май в София до 2 юни се провежда Пролетния панаир на книгата. Снимка БТА-Po-povod-praznika-na-kulturata--prosvetata-i-balgarskata-pismenost---24-may-v-Sofiya-do-2-yuni-se-provezhda-Proletniya-panair-na-knigata_1716556017.png

Според данните на “Алфа рисърч около 63% от сънародниците ни не са ходили на ...

24 май 2024 | 15:59

Най-важното

Парламентарната асамблея на НАТО ще се проведе от 25 до 27 май в София

Шефът на НАТО Столтенберг пристига в София. Парламентът - домакин на Парламентарната асамблея

Шефът на НАТО Столтенберг пристига в София. Парламентът - домакин на Парламентарната асамблея-Stoltenberg--Edna-ot-osnovnite-zadachi-na-NATO-e-da-predotvrati-eskalatsiya-na-konflikta-s-Rusiya_1701161676.jpg

Близо 400 парламентаристи от 32-те държави членки на НАТО и от 25 ...

24 май 2024 | 18:37

До 17 ч хора с увреждания може да заявят вот с подвижна кутия

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес--_1680446520.jpg

Имената на избирателя, подал заявление за гласуване с подвижна избирателна ...

25 май 2024 | 08:37

Да се стягаме, да имаме добър резултат, за да имаме основа за кабинет, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов: ПП и ДБ ми дължат една ротация. Да ни подкрепят за наше правителство с наш премиер
(Видео)

Бойко Борисов-Boyko-Borisov_1716577926.jpg

Гледам, мъчат се ПП, ама кой ги е записал. Те си казват, че това е запис, ...

24 май 2024 | 18:34

Според полицията била паднала от дъжда…

Наследник на Талев: Родната къща на писателя е съборена с чук от македонисти

Димитър Панчев, родственик на писателя Димитър Талев-Naslednik-na-Talev--Rodnata-kashta-na-pisatelya-e-saborena-s-chuk-ot-makedonisti_1716577728.jpg

Виновни са родните управници и най-вече Манол Пейков!, каза Димитър Панчев, ...

24 май 2024 | 22:07

Очаква се на 30 юни у нас да дойдат и предстоятелите на поместните православни църкви

Вселенският патриарх Вартоломей е поканен да присъства на избора на новия български патриарх

Вселенският патриарх Вартоломей е поканен да присъства на избора на новия български патриарх-1435760954.jpg

Ще се опитам да променя програмата, защото смятам тази покана за много голяма и ...

24 май 2024 | 19:44

На 27 май държавният глава ще бъде на работно посещение в Конфедерация Швейцария

Президентът ще подкрепи българските гимнастички на Европейското първенство в Будапеща в неделя

Президентът ще подкрепи българските гимнастички на Европейското първенство в Будапеща в неделя-Prezidentat-Radev--Ne-e-normalno-glavniya-prokuror-da-zvani-na-polititsi_1684396934.jpg

Румен Радев ще бъде на официално посещение в Унгария по покана на президента ...

24 май 2024 | 21:44

Решението бе обявено в рамките на заседание от председателя на съда Науаф Салам

Международният съд на ООН задължи Израел да прекрати офанзивата в Рафа

Международният съд на ООН задължи Израел да прекрати офанзивата в Рафа-Mezhdunarodniyat-sad-na-OON-zadalzhi-Izrael-da-prekrati-ofanzivata-v-Rafa_1716587989.jpg

Съгласно решението Израел също така трябва да остави ГКПП "Рафа“ отворен ...

25 май 2024 | 00:56

В Киев са в паника - западните оръжия не променят ситуацията на фронта

Нова опорка на Зе-пропагандата: Западът е видовен за провалената мобилизация в Украйна

Украинската армия не успява да промени ситуацията на фронта въпреки западната помощ-front--nastaplenie--ataka_1716187593.jpg

Зачестяват публикациите в западни медии, че Европа все по-усилено убеждава ...

24 май 2024 | 14:02

Нашите въоръжени сили са пренапрегнати: предстоят им три войни, но са готови само за една

The Hill: Байдън губи Третата световна война от Русия и Китай

Байдън и неговите политици жертват националната сигурност на Америка, за да спечелят изборите през ноември-Baydan-i-negovite-polititsi-zhertvat-natsionalnata-sigurnost-na-Amerika--za-da-spechelyat-izborite-prez-noemvri_1716480605.jpg

Вместо да сплотят страната, за да надделее срещу все по-широката глобална атака ...

23 май 2024 | 19:08