Атентатът в Бургас

НЯКОЛКО ПИТАНИЯ ЗА САРАФОВО

31314 | 4 септ. 2012 | 14:32

Въпросът с намерената шофьорска книжка на помагача е пълна мистерияИзмина месец и половина от трагичния инцидент (атентат) в Сарафово. Но не спират да ме мъчат някои въпроси.

1. Съставът на взривното вещество. Нагледахме са в последните 20 години на десетки взривове. И горе-долу още на първия ден след това, ако не дори и часове по-късно, специалистите определяха тротил ли е, шашка някаква с динамит ли е, или нещо друго.
Месец и половина след събитието обаче обществото не знае какво е гръмнало. Уж са събрани стотици чували с останки, уж в разследването са се включили и всевъзможни „партньорски служби“, но ние и до днес не знаем какво точно взриви автобуса в Сарафово.
Не претендирам да съм специалист по темата (опазил ме Господ), но в „Уикипедия“ има описание на поне 15 вида взривни вещества. Дълбоко съм убеден, от друга страна, че родните ни специалисти, иначе доста добри, ги познават всичките до едно.
Е, защо тогава 45 дни не се произнасят? Следователно е нещо наистина суперново, примерно като последния тип - „фекалната бомба“, дето гръмнала в Дупница (малко вероятно).
Или пък някой им е казал да си траят. Уви, много по-вероятно.
2. Как това взривно вещество е стигнало до Сарафово? Ами вариантите са два: внос или „мейд ин Бългерия“.
Ако е първият, ние наистина не ставаме за Шенген.

Щом всеки може безпрепятствено да си внесе в България бомби

каква „външна граница“, какви пет лева?
Ако пък е вторият, става още по-страшно. Защото означава, че всяко едно случайно взето „лице камикадзе“, както би се изразил вътрешният министър, може спокойно да цъфне на наша територия, още по-спокойно да отиде не в „Плод и зеленчук“, а на съседната сергия за взривни вещества, и да си купи, каквото му душа сака.
Тук идва обаче и още много по-страшното. Очевидно е, че „лицето камикадзе“ не може да осъществи покупката си самостоятелно, ей така, от аероплана (или трена) направо на сергията. По тази логика, разсъждават мъдро експертите, той ще да е разчитал поне на две „спящи терористични клетки“ у нас - доставчик и заготовчик на бомбата.
Е, дали пък, пак по тази логика, основните „спящи клетки“ не са били ДАНС и целокупното МВР, че да проспят наличието на „спящите терористични клетки“? Че то много сладко така - ние, данъкоплатците, им плащаме над милиард лева годишно, а те си спят върху данъците ни...
3. Следващото питане, което направо ме напъва да го задам, е как така „лицето камикадзе“ е допуснато да влезе в България само с американска шофьорска книжка. Не е важно дали е фалшива, или не. По-важното е друго.
Доколкото знам, ние със САЩ имаме визов режим, срещу който все се борим, но все не успяваме да преборим. Даже си спомням, че преди години Щатите отказаха виза на цял наш роден министър на вътрешните работи.
Може би защото не се е сетил да тръгне за там само с шофьорската си книжка? Очевидно обаче оттам насам това си е в реда на нещата. Какво пък,

от метрополията към колонията това може и да е допустимо...

Макар че съм чувал, че даже и в страните от ЕС, към който уж вече принадлежим, изискват на влизане или международен паспорт, или поне лична карта. Но за шофьорски книжки като документ за европейска самоличност, ей Богу, не бях узнавал.
4. И още нещо да попитам, че май пак ми е малко неясно. На камерите от Сарафово „лицето камикадзе“ е с доста дълга коса. Според „достоверните свидетели от Равда“ обаче, както и според разпространения по-късно от МВР негов фоторобот, той си е един късо подстриган и добре изглеждащ младеж.
Всъщност това си питане го оттеглям. И на мен, ако видя как върти парите таксиметровият брояч от Равда до Сарафово (12 км), косата ми не само ще настръхне и порасне, ами направо ще мога да си я застъпвам. Та

„лицето камикадзе“ най-вероятно таксиджията така го е ошушкал

че даже преминало от „завален английски“ на „бавен руски“...
5. Следващото питане обаче не си оттеглям. Според премиера главата на „лицето камикадзе“ била изхвърчала на 100 метра. Според един от патологоанатомите пък краката, които намерили, не били неговите. А гърдите и задникът му (с извинение) тънат в неизвестност.
Възниква логичният въпрос - а къде е била шофьорската му книжка, та я намерили?
Всеки нормален човек носи свидетелството си за управление в портфейла си - или отпред, на гърдите, или в задния си джоб. Е, ако от „лицето камикадзе“ няма ни гърди, ни задник, как се е запазила книжката му?
Демек, къде е била? Стискал си я е между зъбите, че да я намерят в главата му, или се е разхождал с нея между краката си? Май и в двете тези пози няма логика...
6. Как и откъде се появи втората шофьорска книжка на евентуалния му съучастник? По която даже и фоторобот му направиха? На който МВР се изяви и в ролята на бръснар.
В смисъл, че на снимката от книжката „лицето съучастник“ е с дълга коса, а фотороботът се явява нула номер. А сега, де. Значи от Равда до Сарафово на „лицето камикадзе“ му никне половин метър коса, а пък на „лицето съучастник“ дългата коса изчезва напълно?
В замяна на това

тутакси се появява услужлив затворник от Пловдив

който не само го разпознава, но и твърди, че е работил преди години с него в „ислямска фундаменталистка фондация в Родопите“. Подир което „лицето съучастник“ заминава за чужбина?
Посланието, очевидно вкарано в „спомена“ на пандизчията, е повече от ясно - едни фундаменталисти събудили „спящата клетка“, обучили я и я върнали в България. Как точно са го направили, не е важно. Важното е, че „лицето съучастник“ е подпомогнало „лицето камикадзе“.
Спирам се с питанията си, защото, ако продължа, ще ме наведат на много тъжни размисли.
В САЩ след 11 септември 2001 г. нещата вече бяха проиграни - организатор на атентатите е „Ал Кайда“, зад тях стои режимът на Садам. Следователно война срещу Ирак.
Успехите в „демократизацията“ там и досега са повече от съмнителни. Но бившият вицепрезидент на САЩ Чейни успя да сложи ръка върху част от петролните доставки, което си е добър негов личен бизнес успех.
Преди това имаше и една война в Косово. И там успехите на демокрацията са повече от съмнителни, но бившият държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт приватизира косовските пощи, което, казват, също е добър личен бизнес успех.

Сега схемата май се повтаря

- не знаем кой е „лицето камикадзе“, но знаем кой е „лицето организатор“ - „Хизбула“, зад която стои Иран. Следователно да ударим и по него. Кой ще реализира личните си успехи там, ще се разбере вероятно след изборите за президент през ноември.
Това, че през последните 20 години американците, когато не успеят да прокарат бизнес интересите си по друг начин, го правят с военни средства, е безспорен факт. Както и това, че неизменно обявяват, че ще убиват „в името на демокрацията“.
Както и третото - че по тази схема те винаги си намират държави балъци, които да се присъединят към военните им авантюри.
Досега обаче не съм видял някоя друга страна, освен САЩ, да е спечелила от „следвоенното възстановяване“.
Справка - България...


 


От категорията

Валерия Велева: Конференцията на ДПС, която трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади?

Валерия Велева: Конференцията на ДПС, която трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади?-1448546816.jpg

1500 делегати на форума ще положат "ново начало и нов подход за ...

20 февр. 2024 | 22:06

Последните месеци от живота на Навални: За какво пише в писмата, които изпраща от затвора?

В затвора критикът на Кремъл изчита 44 книги на английски език, следи кампанията на Тръмп и не губи надежди за Русия-Aleksey-Navalni_1705510616.jpg

Ако им кажат да те нахранят с хайвер утре, те ще те нахранят с хайвер. Ако им ...

20 февр. 2024 | 16:57

Иван Кръстев във "Файненшъл таймс": Сценарият "Западна Германия" ли е бъдещето на Украйна?

Иван Кръстев във "Файненшъл таймс": Сценарият "Западна Германия" ли е бъдещето на Украйна?-1554789422.jpg

Нарастват знаците, че Москва може да започне разговора за „края на войната“ в ...

20 февр. 2024 | 14:55

Кеворкян: Карлсън и нашите храбреци. Смъртта на Навални

Кеворкян: Карлсън и нашите храбреци. Смъртта на Навални-1568320806.jpg

Смъртта на Навални ще изиграе ролята на тромб, който ще „запуши“ сериозните ...

18 февр. 2024 | 09:16

Най-важното

С документа се забраняват плаващите мнозинства

Меморандумът на ПП-ДБ: Парцелиране на държавата, дискриминация спрямо ДПС, изолиране на опозицията

Меморандумът на ПП-ДБ: Парцелиране на държавата, дискриминация спрямо ДПС, изолиране на опозицията-Memorandumat-na-PP-DB--Partselirane-na-darzhavata--diskriminatsiya-spryamo-DPS--izolirane-na-opozitsiyata_1708466344.jpg

Дори и ДПС, което подкрепяше всички евроатлантически решения на сглобката, е ...

20 февр. 2024 | 23:57

На 6 март ротация няма как да има, ГЕРБ ще са в Букурещ на конгреса на ЕНП, каза лидерът на партиятаj (ВИДЕО)

Борисов с тежка критика: ПП се интересуват само от власт, като преяждащо дебело дете са, тъпчат се

Борисов в Костенец-Borisov-v-Kostenets_1708444600.jpg

"Постъпиха с Навални както с нас. Аресвуха ни мен, Горанов и Севда. ...

20 февр. 2024 | 17:52

При ротацията Денков заема позицията на заместник министър-председател и министър на външните работи (ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Петков предлага на Борисов да подпишат меморандум: Ако не се споразумеем, отиваме на избори 2 в 1

Петков предлага на Борисов да подпишат меморандум-Petkov--Blagodarya-na-otbora--che-byahme-ramo-do-ramo--za-da-se-sluchat-stapkite-v-pravilnata-posoka_1704101017.png

Най-важният е за регулаторите. Имаме много ясно предложение към колегите от ...

20 февр. 2024 | 18:43

След ротацията се виждам като вицепремиер. Оттам нататък - ще видим, посочи той

Денков: Не сме се разбрали още по въпроса кой ще бъде външен министър
(Видео)

Денков: След ротацията се виждам като вицепремиер, оттам нататък - ще видим. Имам доверие на Габриел-Denkov--Sled-rotatsiyata-se-vizhdam-kato-vitsepremier--ottam-natatak---shte-vidim--Imam-doverie-na-Gabriel_1708442031.jpg

Той присъства на церемонията по откриването най-дългия и модерен пътен тунел в ...

20 февр. 2024 | 17:10

Президентът обеща да предостави на изпълнителната власт "максимално добри условия" за ротацията

Радев за сглобката: Хората виждат препирни за постове, но не виждат решаване на проблемите им /ВИДЕО
(Видео)

Президентът обеща да предостави на изпълнителната власт "максимално добри условия" за ротацията-Rumen-Radev-Snimka--BNT_1700151201.jpg

Да сте ме чули аз да говоря за "Трети март"? Задайте въпроси на тези ...

20 февр. 2024 | 13:41

Христо Ковачки: България вече има стратегически партньори в процеса на декарбонизация

Христо Ковачки: България вече има стратегически партньори в процеса на декарбонизация-Hristo-Kovachki--Balgariya-veche-ima-strategicheski-partnyori-v-protsesa-na-dekarbonizatsiya_1708435549.jpg

Преобразяването на въглищните централи успоредно с изграждането на нови ...

20 февр. 2024 | 15:25

Българинът бе на почетно място на традиционната вечеря на "Отворено общество"

Политологът Иван Кръстев седна до Фон дер Лайен и сина на Сорос

Политологът Иван Кръстев седна до Фон дер Лайен и сина на Сорос--_1708438830.jpg

Премиерът Николай Денков също беше на Мюнхенската конференция, но не му беше ...

20 февр. 2024 | 16:20

В ДПС знаците са важни, а XI конференция е ключова

Валерия Велева: Конференцията на ДПС, която трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади?

Валерия Велева: Конференцията на ДПС, която трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади?-1448546816.jpg

1500 делегати на форума ще положат "ново начало и нов подход за ...

20 февр. 2024 | 22:06

Вдовицата на убития руски опозиционер отбелязва, че "Путин е най-богатият човек на света

Христо Грозев се зае да разследва гибелта на Навални

Христо Грозев се зае да разследва гибелта на Навални-Hristo-Grozev-Kadar--YouTube-Radio-Svoboda_1692200092.jpg

"Помня, че в навечерието на неговото завръщане попитах Юлия дали разбира, ...

20 февр. 2024 | 20:33