Диляна Попова:

Дивото ме привлича

21965 | 2 февр. 2014 | 09:08

Аз съм емоционална, ранима и понякога доста наивна, имам силно развито чувство за справедливост и смятам, че това е едно от най-хубавите ми к


         
    Диляна Попова е родена в Гулянци. Завършва техникум по облекло в Плевен и семестриално - моден дизайн в НБУ. Преди 15 години става модел на агенция „Ексграунд“, работила е в над 10 държави в Европа и Азия. Била е лице на много известни марки. Снимала е реклами на „Кока-Кола“ в Турция и каталози на „Лореал“ в Милано. Дефилирала е на ревютата на всички известни български дизайнери. Снимала се е в клиповете на много наши музиканти. Има авторска марка за облекло. Снима се с успех във филма „Love.net“ и в сериалите „Стъклен дом“ и „Революция Z“. Стана финалист в тв риалитито „Африка: Звездите сигурно са полудели“ по Би Ти Ви.     
         

 


Диляна като малка


 

- Диляна, призната си за една от най-красивите българки. Рядко се случва обаче хубавица да спечели и жените...

- Известна ревност винаги съществува, аз самата съм изпитвала такава понякога… Но се радвам, че има жени, които гледат на мен като на човек и са намерили нещо, което е близко до тях. Отдавна се разделих с желанието всички да ме харесват.

- Как крехката и нежна Диляна стана финалист в сурово риалити за мъже?

- През последните години се стремях да се науча на търпение и постоянство и мисля, че „Африка: Звездите сигурно са полудели“ беше изпитът ми по темата. Установих, че съм станала доста търпелива, но за постоянството трябва още да поработя. Нищо не е непреодолимо. Съжителството с непознати хора, докато работех като модел в чужбина, ме научи да живея, без да преча на другите. А и хората, с които се опознах в риалитито, направиха оставането ми до финала истински приятно.

- Какво ново внесе това приключение в живота ти?

- Престоят ми там затвърди любовта ми към дивото, към животните и ме научи да ценя храната, водата, природата и всичко, което иначе разхищаваме, без много да ни вълнува. Бих тръгнала на подобно пътешествие и за по-дълъг период от време още утре. Обожавам да пътувам. Падам си по всякакви места и това е най-голямото богатство, което се опитвам да си подсигуря! Мечтая да обиколя света един ден…

- Ти беше най-емоционална в отношенията си с бушменчето Алекс… Какво ново около идеята ти да станеш негов попечител?

- Алекс никога не е будел съжаление в мен. Аз съм сигурна, че той е щастлив там с това, с което се е родил и което има сега. Но това не е причина да не искам да му дам шанса да се развива, да учи и да расте в по-здравословна среда. Още повече когато родителите му са на същото мнение. Има един-два варианта за попечителство и осиновяване. В момента се води кореспонденция между България и Ботсвана, защото техните закони са различни от нашите и не мога да взема категорично решение, преди да съм напълно наясно със ситуацията.

- Твърдиш, че не приемаш насериозно моделската си кариера. Приемаш ли все още ангажименти?

- Все още работя като модел, но много по-рядко. Позволявам си да подбирам ангажименти и да определям цена. Снимките винаги са ми доставяли удоволствие, но имаше периоди, в които го правех само за да изкарам пари, и се отегчавах… Не казвам, че това не е сериозна или отговорна професия, просто е до време и трябва да си подготвен, да имаш „план Б“.

 

 

 

- Вече имаш сериозен опит със снимките в „Стъклен дом“, „Love.net“ и „Революция Z“.

- Благодарна съм, че имах шанса да работя в киното и телевизията. За мен това е логично продължение на моделската ми кариера. Харесва ми… Старая се и на другите да им хареса.

- Започна третият сезон на сериала „Революция Z“. Уютно ли ти е в образа на учителката по физкултура Маринова?

- Харесвам героинята си, тя е някак си лека и рязка като характер. Нямаме много общи черти, но по-интересното е, че се уча от нея. Тя е по-категорична и пряма в комуникацията си.


С африкански деца в „Африка: Звездите сигурно са полудели“


 

- Би ли искала да се развиваш като актриса?

- Да, но все още се пробвам, търся себе си в нея, търся дълбочина и емоционалност… Имам още много да уча. Ако тази професия ме приеме, ще дам всичко от себе си. Ако ме отхвърли, значи мястото ми просто не е там.

- Имаш ли нови предложения за филми и сериали?

- В момента съм обвързана с Би Ти Ви и „Революция Z“. Като свърши, ще видим.

- Притеснява ли те клишето „или красива, или умна“? Комплексира ли те идеята, че може да те възприемат като празноглава?

- Пoнякога се дразня, иска ми се да не правя впечатление само с външната си „окраска“, но съм го приела. Има достатъчно хора, които ме познават и знаят каква е същността ми.

- А каква е тя?

- Аз съм емоционална, ранима и понякога доста наивна, имам силно развито чувство за справедливост и смятам, че това е едно от най-хубавите ми качества.

- Патила ли си от доброто си сърце и от емоционалността си?

- Патила съм си по-скоро от наивитета. Лесно се доверявам и очаквам винаги коректно отношение, но то рядко е оправдано. Явно имам още да уча как да познавам хората.

- Как преодоляваш депресиите - като се затваряш в себе си или като се събираш с приятели?

- Преди време ми се струваше по-лесно да се затворя в себе си, но вече по-мъдро разрешавам проблема, като излизам и се виждам с хора, които ме ентусиазират да не губя ценно време.

- Как понасяш предателството на любимия или на някой приятел?

- Опитвам се не да приемам, а да разбирам предателството. Поставям се за малко на мястото на другия и търся причината, която го е накарала да постъпи така. Невинаги я намирам естествено, но поне му намирам оправдание и по-лесно забравям…

- Страдала ли си някога в работата си от това, че си красива?

- Не бих казала, нещата са по-комплексни, а и в моята сфера на работа всички са красиви… Понякога съм подценявана, но рано или късно нещата си идват на мястото.

- Как отговаряш на нападките на ревниви жени, които виждат в теб заплаха за половинките си?

- Те не ме питат и аз не им отговарям. (Смее се.) Мисля, че само хората, които не признават собствените си грешки, са склонни да обвиняват другите.

- Ти два пъти свали дрехите си за най-известните мъжки списания. Имаше ли колебания преди това?

- Не се притеснявам от този тип снимки, но и никога не съм се снимала чисто гола, или поне някои части не се виждат. Аз съм модел и това е част от професията, но трябва да има естетика. Зодия Везни съм и наистина оценявам красотата.

- Завършила си семестриално моден дизайн, имаш и своя марка. Това ли е твоят „план Б“, за който спомена в началото?

- Винаги съм искала да се занимавам със създаването на дрехи. Правя го от малка. Това ми дава свобода и начин да изразя себе си. Доскоро го възприемах като хоби, но мисля, че е време да се превърне в нещо повече.

- Преди три години отвори бутик, какво става с него?

- По-скоро ателие, в което шиехме и продавахме дрехите. Лятото се преместих на ново по-голямо място - шоурум, в който аз и още двама дизайнери предлагаме нещата, които правим. Много по-приятно е, когато споделяш една обща идея с приятели… Това наистина ме зарежда и вдъхновява.

- Какви точно дрехи създаваш? Кое преобладава в колекцията ти?

- Дрехите, които правя, са най-вече удобни, насочени към ежедневието, за свободното време и за повече усещане на свобода. Преобладават тишърти и спортни панталони.

- Кои са любимите ти стилове, силуети, цветове?

- Харесвам уличния стил и изчистените силуети, както и широките, раздърпани тениски. Обичам жени в мъжки панталони и сака. Придържам се към ненатрапчивите цветове и меките и фини материи, най-общо казано всичко, което те кара да се чувстваш свободен.

 


Диляна с майка си и сестра си Елиза


 

 

- Твърдиш, че не понасяш прекаления контрол на мъжете над теб. Това означава ли, че предпочиташ да си сама?

- Никой не иска да е сам и аз не правя изключение, просто не обичам да ми се налагат нечии правила. Не съм сама и давам всичко от себе си да не ограничавам и да не изисквам повече, отколкото мога да дам.

- Компромиси с мъжете?

- Компромисите би трябвало да са нещо взаимно, следователно те са според човека и ситуацията.

- Какъв мъж би могъл да спечели трайно сърцето ти?

- Не знам… Може би този, който иска да съм щастлива и ме обича такава, каквато съм.

- С Дичо имахте много силна връзка, останахте ли приятели?

- Най-нормалното нещо за двама души, които са споделяли живота си, е да останат приятели. Когато обичаш някого, ти просто го усещаш близък, независимо дали сте свързани интимно.

- Израсла си в малкото плевенско градче Гулянци. Като дете за такова бъдеще ли мечтаеше?

- Мисля, че несъзнателно съм мечтала за това, което сега ми се случва, или поне така ми харесва да мисля. Бях в общи линии кротко дете, обичах да рисувам и не исках да ходя на детска градина, там ми беше неуютно. Предпочитах да си стоя вкъщи с мама или с баба. Ходила съм само два дена, а на първия ми учебен ден в първи клас учителките не бяха много заинтересовани от мен, защото смятаха, че не съм подготвена.

- Много от красавиците признават, че са имали комплекси като деца. Така ли беше и при теб?

- Трябва да си призная, че имах комплекси, които понякога ми пречеха, но и ме задържаха, стъпила здраво на земята. По-важ­ното е, че вече знам коя съм и на какво съм способна. Най-силно страдах от това, че не вярвах в себе си, не се намирах и за особено атрактивна. Но с времето се научих да се приемам такава, каквато съм, и същевременно да работя върху нещата, които не харесвам в себе си.

 


Във филма „Love.net“


 

 

- Имаш ли хоби?

- Моите хобита за радост са свързани с работата. Обичам да рисувам, да пътувам, да измислям разни неща, да гледам филми, да чета и да се виждам с приятели.

- Какво става с твоята „виртуална двойничка“ във Фейсбук, малката Мартина, която се беше представила за теб?

- Почти никога не влизам във Фейсбук. Този тип комуникация някак ме затормозява, там има толкова ненужна информация… Не че няма и положителните си страни, но аз лично не съм привърженик на това общуване. Писах на Мартина, че няма никакъв смисъл да се представяш за някой друг, и сега сме приятелки. Тя е на 8 години и е много мило дете.

- Участва в кампанията за бездомни животни „Вземи ме вкъщи“. Имаш ли си домашен любимец?

- Имам страхотно куче, померански шпиц на три години. Има интересен характер, като човече е, не обича да остава сам и често го вземам на работа със себе си, когато не може да го вземе майка ми.

- Сега снимаш усилено за „Революция Z“, как би прекарала един свободен ден?

- Обичам да подреждам, готвя понякога. А понякога просто ми харесва да се търкалям на дивана и да гледам телевизия. 

 
(в. Преса, печатно издание, брой 32 (738 от 2 февруари 2014) 

 


ГЕРБ
Костадинов
БСП
Илия Лазаров СДС
Еврохолд

От категорията

Вацев: Швейцарската среща за мир и европейските избори ще определят облика на голямата политика

Вацев: Швейцарската среща за мир и европейските избори ще определят облика на голямата политика-1623666119.jpg

Президентът беше обвинен в пропутинизъм и русофилия, което е абсолютно ...

28 май 2024 | 15:46

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари...

Боян Чуков-Boyan-Chukov-Snimka--BNR-Burgas_1695927981.jpg

Ако се активизира натовското ПВО в Полша и Румъния срещу руските ракети, ...

28 май 2024 | 10:06

"Джумхуриет": Путин осуети плана на САЩ да обкръжат и разрушат Русия

-Putin-iska-da-prinudi-Ukrayna-da-pregovarya--dade-izvanredna-zapoved-na-armiyata-si_1715086617.jpg

Още през 1998 г. Джордж Кенан - архитектът на американската доктрина за ...

28 май 2024 | 19:38

Заклеймяването на партии вървеше, когато бе насочено срещу БСП. Срещу ГЕРБ и ДПС не върви

--_1670329277.jpg

Много е глупаво да мислиш, че когато непрекъснато клеймиш някоя друга партия, ...

28 май 2024 | 15:34

Най-важното

Заседанието на правителството започва в 16 ч.

Министерският съвет обсъжда участието на български военни в операция в Черно море

Министрите обсъждат отчет на дейността на Агенцията за държавна финансова инспекция за 2023 г.-Pravitelstvoto-opredeli-nov-sastav-na-Komisiyata-za-zashtita-na-potrebitelite_1716388205.jpg

Министрите обсъждат отчет на дейността на Агенцията за държавна финансова ...

29 май 2024 | 08:07

За скандалните билбордове на ПП: Кой си ти, бе, Денков? Ние с Пеевски сме те направили премиер - за тебе сме господа

Борисов в Шумен: Българи и мюсюлмани - заедно в юмрук да изправим България (ВИДЕО)
(Видео)

Бойко Борисов-Boyko-Borisov_1716911629.jpg

"За мен е срамота да съм на един плакат с Денков, стигат ми 11 месеца! ...

28 май 2024 | 17:57

Държавата да откликне на протеста на работещите - най-важният капитал са хората, заявява председателят на ДПС

Делян Пеевски: Министърът на икономиката да опази от умишлен фалит "Ел Би Булгарикум"

Делян Пеевски: Министърът на икономиката да опази от умишлен фалит "Ел Би Булгарикум". Държавата да откликне на протеста на работещите - най-важният капитал са хората-Delyan-Peevski--Spasyavaneto-na-balgarskite-evrei-predi-81-godini-e-primer-za-natsionalna-smelost_1710096690.png

Министърът, като принципал, трябва да предотврати опитите на поредната ...

28 май 2024 | 16:48

Премиерът прие на "Дондуков" 1 Мехмет Саит Уянък

Димитър Главчев води новия турски посланик на ГКПП „Малко Търново“ заради тежкия трафик

Димитър Главчев разговаря на "Дондуков" 1 с новия турски посланик Мехмет Саит Уянък-Dimitar-Glavchev-razgovarya-na--Dondukov--1-s-noviya-turski-poslanik-Mehmet-Sait-Uyanak_1716893916.jpg

В разговора участваха също вицепремиерът и министър на финансите Людмила ...

28 май 2024 | 13:56

С траурна церемония тленните останки на монарха ще бъдат положени в криптата на двореца "Врана"

Цар Фердинанд се завръща в България - с гвардейски почести и под звуците на "Шуми Марица"!

Цар Фердинанд се завръща в България - с гвардейски почести и под звуците на "Шуми Марица"!-1537534543.jpg

С тържествена служба в Кобург бившият цар бе почетен преди тленните му останки ...

28 май 2024 | 14:11

Няма да Ви простими, че продължавате да дискриминирате българските деца

Хабилитираните медици: Фон дер Лайен подкрепя проекта ‚Мама и Аз‘ в София: Главчев да пита!

Хабилитираните медици: Фон дер Лайен подкрепя проекта ‚Мама и Аз‘ в София: Главчев да пита!-Habilitiranite-meditsi--Fon-der-Layen-podkrepya-proekta--Mama-i-Az--v-Sofiya--Glavchev-da-pita-_1716885078.png

Нямате време, г-н служебен премиер: моля, признайте, че беше грешка паническата ...

28 май 2024 | 11:21

ГЕРБ и ДПС не са тоталитарни организации, а продукт на българската демокрация - такава, каквато всички ние я направихме

Заклеймяването на партии вървеше, когато бе насочено срещу БСП. Срещу ГЕРБ и ДПС не върви

--_1670329277.jpg

Много е глупаво да мислиш, че когато непрекъснато клеймиш някоя друга партия, ...

28 май 2024 | 15:34

Според определени български авторитети, за всичко е виновен Путин, дори за глобалното затопляне

Вацев: Швейцарската среща за мир и европейските избори ще определят облика на голямата политика

Вацев: Швейцарската среща за мир и европейските избори ще определят облика на голямата политика-1623666119.jpg

Президентът беше обвинен в пропутинизъм и русофилия, което е абсолютно ...

28 май 2024 | 15:46

Целта е ВСУ и наемниците-пилоти да могат да летят със самолети Ф-16

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари...

Боян Чуков-Boyan-Chukov-Snimka--BNR-Burgas_1695927981.jpg

Ако се активизира натовското ПВО в Полша и Румъния срещу руските ракети, ...

28 май 2024 | 10:06