Сабрина Пиниън, Мисис Вселена

Мисис Вселена 2014 Сабрина Пиниън специално за „Преса“

Бях жертва на насилие в детството си

12615 | 3 окт. 2014 | 14:23

Ако прекалено се фокусираш върху короната, пропускаш по-голямото преживяване- Сабрина, промени ли се животът ви през този месец, откакто станахте Мисис Вселена, и какво още очаквате да се случи?

- Промени се, защото съм наясно, че представлявам жени във всякакво обществено положение. Вземам много на сериозно задълженията си и възможностите, които са пред мен. Мисля за всички, с които се съревновавах и сприятелих по време на „Мисис Вселена“, и знам, че съм благословена да бъда дарена с тази чест. Наистина очаквам още много промени, защото ставам все по-заета с всеки изминал ден, тъй като работя върху платформи за осведоменост и възпитание за домашното насилие. Те трябва да получат широко разпространение, защото жените трябва да знаят как да се пазят и как да противостоят на насилниците.

- Каква е благотворителната кауза, с която ще се занимавате през годината, докато носите короната, и как възнамерявате да постигнете целите си?

- Както вече казах, международният форум на „Мисис Вселена“ се обединява около каузата да спре домашното насилие и аз като човек, който е оцелял, след като израства в такава обстановка, винаги съм подкрепяла и защитавала тази кауза. Работя съвместно с приют с нестопанска цел в Щатите - „Ахимса хаус“ (Ahimsa House). Точно след като се върнах, започнах кампания, наречена „Обет“, която дава възможност на мъже да дарят средства на „Ахимса хаус“, в замяна на което получават гривна, на която пише „Обет“. Също така те заявяват публично: „Давам обет да се изправя и да говоря открито срещу домашното насилие.“ След това качихме видеоклипове във Фейсбук и започнахме да рекламираме инициативата чрез местни медии, за да се разбере огромното значение на това мъже да подкрепят жени и деца, които са жертва на насилие.

- Признахте, че сте израснали в среда с насилие. Мъчително ли е да споделите?

- Положението в семейството ми беше толкова лошо, че избягах от дома си на 13. Баща ми беше алкохолик и със сестра ми ни пребиваше без повод. Но извадих късмета да имам чудесни приемни родители, които ме подтикнаха да се явявам на конкурси за красота и да стана модел. Знам, че когато разказвам на децата моята история, им внушавам, че обстоятелствата нямат значение, че те не определят съдбата им, и аз съм живото доказателство за това. Трудностите в детството ми ме направиха човека, който съм днес. Преодолях и трагедията да остана вдовица на 32 години.

 

Сабрина все още не може да повярва, че е носителка на престижната титла.

 

- Кои са хората, на които разчитате?

- Щастлива съм, че имам толкова много хора в живота си, които са ме подкрепяли и насърчавали чрез молитва и положителни мисли. Сестра ми е огромна опора, която ме подкрепя независимо колко големи са мечтите ми. Също така моята баба беше мой огромен поддръжник и най-големият герой за мен.

- Имахте ли някакви притеснения от конкуренцията на световния конкурс в Малайзия?

- О, не! Всички дами ми липсват много. След като се прибрахме, успяхме да запазим връзката си чрез Фейсбук. Те са невероятни жени и за мен е чест да ги познавам и да представлявам общата ни кауза.

- С какво ги победихте?

- Ние всички работихме много и се подготвяхме старателно. Аз се трудих цели две години, за да постигна тази цел, след като победих на щатския конкурс в Джорджия, а после и на „Мисис Америка“. Но до известна степен чувствам, че съм се подготвяла цял живот. Вярвам силно във визуализацията и позитивния вътрешен диалог. Прекарах месеци, представяйки си се на сцената, докато ме награждават. Представях си как чувам името си. Също така на глас си повтарях: „Мога да бъда Мисис Вселена“. Ако вие не вярвате в себе си никой не би вярвал във вас. Също вярвам, че Бог има цел и план за нас, и от тези, на които им е дадено много, се изисква много. Сега, след като станах Мисис Вселена, мисля, че Бог има дори по-големи планове за живота ми.

- Победата ви имаше ли нещо общо с индианския секси костюм, който облякохте в Куала Лумпур?

- Благодаря за комплимента, но частта с костюмите не беше оценявана, а и бях най-възрастната участничка в топ 10, така че се съмнявам това да ми е помогнало много.

 

С индианския костюм Сабрина обира овациите на публиката.

 

- Моля ви, разкажете нещо повече за себе си!

- Родом съм от Уилмингтън, Северна Каролина, но наричам Джорджия свой дом вече повече от 20 години. Там живея със съпруга си и четирите си „бебчета“ - нашите кучета. Направих кариера като модел, танцьорка и фитнес инструктор. Като професионален модел имах уникалната възможност да живея и работя в много страни, включително в Япония, Франция, Белгия, Централна Америка и Карибите. Сега съм собственик на консултантска агенция за красота. Чрез нея работя с доста носителки на корони от конкурси. И понеже съм срещнала много от менторите си на такива надпревари, се опитвам и аз да имам принос към развитието на характера на момичетата. Истински вярвам, че конкурсите за красота са изиграли основна роля в осъществяването на мечтите ми. Титлите „Мисис САЩ“ и „Мисис Вселена 2014“ са кулминацията на всички позитивни моменти и въздействия в живота ми. Ще използвам времето, в което нося короната, да споделям уменията, увереността и връзките, които имам от конкурсите, за да тласна живота и на други момичета в добра посока. Да минавам по жизнения си път с чувство за хумор и страхопочитание, е жизненоважно за всекидневието ми. Стремя се да открия красотата на заобикалящия ме свят и да оценявам дори ирониите на съдбата. У мен има много страст и живея живота си възможно най-пълноценно.

- Но и максимално здравословно.

- Да, като сертифициран инструктор по танци и фитнес нне само популяризирам здравословния начин на живот и насърчавам клиентите си да постигат баланс в живота, ами го прилагам в семейството си. Освен това съм ментор в Teach One to Lead One (програма за развитие на лидерските умения и характерите на деца и тийнейджъри). Щастлива съм да помагам на деца в риск, от кои то други са вдигнали ръце. Да накараш проблемни хлапета и тийнейджъри да се почувстват стойностни, е от изключително значение за благополучието и успеха им.

- Първият ви съпруг умира, когато сте на 32. Как открихте любовта с мъжа си Крисчън?

- Ние сме запалени фитнес ентусиасти. Запознаха ни собствениците на фитнеса, в който и двамата тренирахме. Омъжих се за Крисчън преди пет години. Аз не мога да имам биологични деца, но двамата работим като доброволци с проблемни хлапета, като ги обучаваме чрез спорт и танци.

- Споделяте ли с тях какво ви се е случило в детството?

- Казвам им моя девиз „Не позволявай на миналото да предопределя съдбата ти“. Ранният ми живот беше една борба, но колкото и трудно да беше, не бих го променила, защото опитът ни позволява да станем това, което ни е предвидено да бъдем – силни, по-мъдри за годините си и съпричастни към нуждите на другите.

- Как ги мотивирате да вземат живота си в собствени ръце?

- Като ги уча, че са стойностни. Стойността е сила и когато дете или тийнейджър чувства, че има силата да промени бъдещето си, ти му даваш надежда, която да поддържа мечтите му.

 

На церемонията по официалното награждаване в Малайзия

 

- Опитът като професионален модел помогна ли ви да победите на „Мисис Вселена“?

- Напълно! Обичам да бъда на сцена, тъй като израснах, танцувайки и преподавайки танци. Да бъда модел, за мен винаги е било много по-лесно в сравнение с конкурсите за красота. Там е необходимо много повече от това да си просто привлекателна. Ако не си умна, няма да се задържиш за дълго в този свят. Мисля, че светът на модата е много близо до този на индустрията с конкурси за красота. Въпреки това на подиума често не се оценява работата на манекена. Просто не мога да разбера откъде се поражда това неуважение, та това е тежък и отговорен труд. Наистина!

- Вие сте консултант при подготовката на участнички в конкурси за красота. Кои от вашите съвети ви помогнаха най-много в Малайзия?

- Ако трябва да се вглеждаме непременно в моя личен опит, аз невинаги печеля. Ако прекалено много се фокусираш върху придобиването на короната, пропускаш по-голямото преживяване. Дори и да си очевидният победител, резултатът зависи от журито, така че просто трябва да се съсредоточиш върху това да покажеш най-доброто от себе си. Останалото ще дойде само.

- Доколко политическата ситуация играе роля в предрешаването на конкурсите за красота?

- Мисля, че ние, хората, винаги имаме предпочитания. Някои съдии може дори да презират дадена държава и това да даде отражение върху представителката й. Така че – да, и това играе роля, но със сигурност „специалното отношение“ не е насърчавано или подтиквано от който и да било организатор. Това е типично за всички сфери на живота.

- Ами парите? Хората непрекъснато говорят, че титлите се купуват от богати съпрузи.

- Ако човекът може да бъде купен, няма значение какво прави, той просто е заблуден. Никога не съм чувала за някой в нашата индустрия, който да е получил подкуп. Но пък сме свидетели, че в Холивуд и в музикалната индустрия непрекъснато се случват подобни неща.

- Къде държите короната на Мисис Вселена? Вадите ли я понякога да я подържите в ръце, ей така, без причина?

- Държа я в стъклена кутия в стаята си, за да мога да я виждам, и я вземам с мен, когато се появявам на обществени места. Понякога я вадя и си я слагам просто защото не ми изглежда напълно реално, че наистина победих. Прекалено сюрреалистично е и съм изключително признателна на съдбата. Това винаги ще бъде най-специалната титла за мен. Огромен подарък е, че житейското пътешествие, което поех на 13-годишна възраст, приключи с толкова престижна награда.


 

Лексикон

 

Имате ли девиз?

„Не позволявай на миналото да предопределя съдбата ти.“

 

Криете ли годините си?

Не, гордея се с тях - на 44 съм.

 

Ако трябва да се опишете с две думи?

Скромна и уверена.

 

Какви са хобитата ви?

Танци, фитнес, четене и мотори. Със съпруга ми слушаме музика и прекарваме много време сред природата.


 

 

 


От категорията

Италианският дизайнер Роберто Кавали почина на 83-годишна възраст

Роберто Кавали-Roberto-Kavali_1712950482.jpg

Кавали имаше вкус към ферарита, дебели пури и разкопчани ризи, разкриващи ...

12 апр. 2024 | 22:33

Русия отказа да пусне новия филм на Гай Ричи ТРЕЙЛЪР

Главната роля във филма „The Ministry of Ungentlemanly Affairs” се играе от Хенри Кавил. Снимка YouTube
 -Glavnata-rolya-vav-filma--The-Ministry-of-Ungentlemanly-Affairs--se-igrae-ot-Henri-Kavil-_1712923381.png

Министерството на културата посочи бюрократична причина - документацията на ...

12 апр. 2024 | 14:56

Българинът Борислав Славов спечели БАФТА за най-добър саундтрак към видеоигра

Борислав Славов спечели БАФТА за най-добър саундтрак към видеоигра
Снимка Twitter-Borislav-Slavov-specheli-BAFTA-za-nay-dobar-saundtrak-kam-videoigra-Snimka-Twitter_1713263425.png

Българинът получи признание като композитор на музиката на обявената за игра на ...

16 апр. 2024 | 13:27

Живият Нострадамус: Лабораториите за изкуствен интелект ще са източник на следващата голяма пандемия

Живият Нострадамус: Лабораториите за изкуствен интелект ще са източник на следваща пандемия-Zhiviyat-Nostradamus--Laboratoriite-za-izkustven-intelekt-shte-sa-iztochnik-na-sledvashta-pandemiya_1713172723.jpg

Саломе прогнозира, че 2024 г. ще видим "нова глава в човешката история“, ...

15 апр. 2024 | 12:13

Най-важното

Лицата, подадени на шефката на митниците от баща и син Димитрови, са били поставяни на съответните позиции

Шефът на ДАНС : Живко Коцев е следен половин година, Банкова е в ОПГ за пране на пари
(Видео)

Депутатите изслушват председателя на ДАНС и финансовия министър заради скандала в Митниците НА ЖИВО-Deputatite-izslushvat-predsedatelya-na-DANS-i-finansoviya-ministar-zaradi-skandala-v-Mitnitsite-NA-ZhIVO_1713271566.jpg

Бойко Рашков представил в МВР контрабандистът Стефан Димитров "като ...

16 апр. 2024 | 15:44

Днес в мотивите за исканата оставка на Кирил Вътев е записано "несправяне със служебните задължения"

Служебният кабинет като минно поле! Георги Тахов сменя Кирил Вътев като земеделски министър

На мяското на Кирил Вътев служебният премиер предлага да бъде назначен Георги Таков.-Na-myaskoto-na-Kiril-Vatev-sluzhebniyat-premier-predlaga-da-bade-naznachen-Georgi-Takov-_1713273295.jpg

Служебният кабинет на Димитър Главче е като минно поле - един след друг гърмят ...

16 апр. 2024 | 16:00

Според нея честното отношение е да излезе министър-председателят и да отговори на всички въпроси

Йотова: Димитър Главчев дължи отговори! Министър Стефан Димитров е отличен дипломат
(Видео)

Вицепрезидентът за рокадата в МВнР: Димитър Главчев дължи отговори!-Yotova-v-Plovdiv--Neobhodima-e-obshta--razumna-zemedelska-politika--taka-che-da-mislim-i-za-badeshteto-Snimka-BTA_1708426417.jpg

Ако, действително, се окаже, че това е кабинет - неслужебен, т.е. не независим, ...

16 апр. 2024 | 14:31

Направихте Конституцията мръсна дрипа и я съсипахте, ПП-ДБ влязохте в сглобката, за да ви дадат нещо от каналите

Гешев пред комисията "Нотариуса": Използваха ви като полезните идиоти. Участвам в предизборно шоу

Гешев пред комисията за Нотариуса: Използваха ви като полезните идиоти. Участвам в предизборно шоу-Geshev-pred-komisiyata-za-Notariusa--Izpolzvaha-vi-kato-poleznite-idioti--Uchastvam-v-predizborno-shou_1713270771.jpg

Будна кома и насипно състояние остави управлението на Бойко Рашков ...

16 апр. 2024 | 15:24

Стефан Димитров първоначално отказал среща с О Брайън, приел го след натиск

Даниел Митов ще смени като външен министър Стефан Димитров, чийто брат уволни през 2014 година

Даниел Митов ще смени като външен министър Стефан Димитров, чийто брат уволни през 2011-Daniel-Mitov-shte-smeni-kato-vanshen-ministar-Stefan-Dimitrov--chiyto-brat-uvolni-prez-2011_1713249607.jpg

Георги Димитров бе разкрит като сътрудник на комунистическата Държавна ...

16 апр. 2024 | 09:30

Вижте кои са кандидатите на "Възраждане" за изборите за европарламент

Костадин Костадинов: Властта е в ръцете на българския народ, само от нас зависи да спасим България

Снимки: "Възраждане"-Snimki---Vazrazhdane-_1713282767.jpg

Лидерът на "Възраждане" подчерта, че от години се води чужда политика ...

16 апр. 2024 | 18:52

Журналистът обяви причине да приеме номинацията на "Възраждане"

Волгин: Ще се боря политически срещу ужасяващата цензура, кенсъл културата и русофобската истерия

Петър Волгин-Petar-Volgin_1673088689.jpg

Невъзможно е да си свободен в България, ако държавата ни е безгласен изпълнител ...

16 апр. 2024 | 20:40

Остава открит въпросът за причините за исканата оставка, изтъква Димитър Стоянов

Секретарят по отбрана на Радев: Служебният премиер доказа партийна принадлежност

Секретарят по отбрана на Радев: Служебният премиер доказа партийна принадлежност-Dimitar-Stoyanov--Tryabva-da-se-misli-za-nova-struktura-i-modernizatsiya-na-armiyata_1677061642.jpg

Според него причината за предложението за смяна на външния министър се крие ...

16 апр. 2024 | 12:15

Предстоят важни решения в ЕС, трябва да се върви към интеграция на отбраната и на сигурността

Илия Лазаров: Стефан Димитров е с леви убеждения и може би това е продиктувало някои негови действия

Илия Лазаров за смяната на служебни министър: Промените в конституцията не трябва да са конюнктурни-1632461916.jpg

Правителството на Европа трябва да се занимава с глобалните неща, за да се чува ...

16 апр. 2024 | 18:18