Жерар Депардийо: Имам 20 деца от 10 жени

53731 | 18 ноем. 2012 | 12:30

Никога не съм бил послушно момченце, верен мъж под чехъл и актьор, който си трае, завявява чаровният ''негодник''


Френският актьор Жерар Депардийо пак се отличи като хулиган - наби автомобилист, с когото скутерът му не успя да се размине на тясна парижка уличка. И това далеч не е единствената му изцепка. Но публиката му прощава всяка ексцентричност заради несъмнения му актьорски талант. Жерар Ксавие Марсел Депардийо е роден на 27 декември 1948 г. Той е едно от шестте деца на тенекеджия и домакиня. Актьор, ресторантьор, винопроизводител, кавалер на Ордена на Почетния легион... Преди да постъпи в театралното училище работи като печатар, занимава се с бокс (откъдето е и екзотичната форма на носа му), има проблеми със закона от ранна възраст, но все успява да се измъкне от присъда. Депардийо участва в повече от 100 филма от раз- лични жанрове: „Дантон“, „Сирано дьо Бержерак“, „Желязната маска“, „Хамлет“, „Граф Монте Кристо“, „Астерикс и Обеликс срещу Цезар“, „Распутин“. Сто е любимито число на актьора, макар вече да го е прехвърлил като брой роли в киното. Може би защото прави всичко на 100 процента. Руският седмичник „СПИД-инфо“ публикува интервю с Жерар Депардийо, като журналистката не спира да превъзнася неговото природно обаяние.

Господин Депардийо, последните ви роли са все исторически - Распутин, Жан Кокто в операта „Едип цар“. Ще ви видят ли зрителите скоро в ролята на съвременен любовник?

- Мадам, ако държите, може да ме видите в тази роля още тази вечер в моя хотел.

Благодаря, но изпитвам по-голяма страст към вас, гледайки ви на екрана.

- В такъв случай, ще ви издам, че ще играя ролята на Доминик Строс-Кан, бившия председател на Международния валутен фонд, за секс скандала, който го свали от поста и му попречи да се кандидатира за президент на Франция. Изабел Аджани ще иг рае „жена ми“ Ан.

 Първият ви значим филм „Валсьорките“ (Les Valseuses - на жаргон се превежда като „топки“ или „големи яйца“, но в България е показван като „Вал- сьорките“ - б.р.) с режисьор Бернар Блие ви превърна в звезда. Трудно ли понесохте връхлетялата ви популярност?

- Да, този филм ме направи известен, неговият режисьор Бернар Блие е моят кръстник в киното. Но той беше обречен на успех, защото е за сексуалната революция, а това винаги привлича публика.

 Но същият този режисьор ви нарече публично негодник и неблагодарник. Това не ви ли обиди?

- Защо да се обиждам?! Никога не съм бил послушно момченце, верен мъж под чехъл и актьор, който си трае. Да, успявам да направя ролите си, да ме снимат в киното, режисьорите ме обичат, зрителите - също, но не крия, че често съм неприятна личност. Държа се като негодник, заради мен режисьорите отлагат снимки, но са готови да ми плащат огромни пари. Но всичко това съм си го заслужил!

 Май се гордеете с това, че сте, извинете за израза, простак и негодник?

- Обаче съм обаятелен негодник. И понякога си позволявам да прекаля и ми го прощават. Дори да уринирам в салона на самолета. Но ако на човек му се прииска да отиде в тоалетната, природата не може да чака, независимо дали самолетът се снишава, издига се или има турбуленция. Стюардесата е виновна - тя ми забрани да отида в тоалетната. Още повече че бях пил. Изобщо не се смятам за виновен, а и заплатих достатъчно
голяма глоба. Доволен съм, че поне дълго ще си спомнят за мен в тази авиокомпания.

 Споменахте, че сте били пиян. Никога не сте крили, че обичате хубавото вино.

- Пия руска водка и вино собствено производство. На снимките на филма „Распутин“ тематично пиех здраво само водка. Още повече че и героят ми си е падал по нея. И ролята ми се получи превъзходно! Е, след проблемите ми със сърцето напоследък се налага да се въздържам. Ако преди си пийвах без проблем по пет бутилки вино на вечер, сега се ограничавам само с две. Възрастта все пак си е пречка на добрата глътка.

Жерар Депардийо в дует с певицата Рената Литвинова.


 

Вярно ли е, че сте пробвали всякакви диети и все си стоите над 150 килограма?

- О, за целия си живот сумар- но съм отслабнал с 300 килограма. Колкото и да сваля, ги качвам след месец-два. И въобще не разбирам защо човек трябва да се вталява след като не иска?! Всичките ми жени бяха побъркани на тема теглото ми. И това беше ужасно. Карол Буке (актриса и любима съпруга на Депардийо в миналото) постоянно ми се караше, криеше ми храната, купуваше ми нискокалорични кисели млека, опита се да сложи катинар на хладилника, но нищо не излезе от усилията и. И Шарън Стоун ме канеше все в ресторанти, където изобщо не можеш да се наядеш като хората, но в замяна на това цените са космически. Не мъчете човека!!! Когато сам реша, спирам с тестените изделия и минавам на нетлъсто месо и зеленчуци. Обаче не успявам да издържа много дълго. Обичам да ям и да пия, и това си е.

Депардийо се кълне, че все още обича актрисата Карол Буке, която не понесла изневерите му.


 Може ли да ви задам един личен въпрос?

- За жените ли? Какъв ти тук личен въпрос! Аз обичам жените и те ме обичат. Никога не съм крил, че обичам да флиртувам с хубавици. И какво лошо има в това. Аз съм стопроцентов мъж.

Не, исках да ви питам за любимите ви жени.

- Това е друга работа. Обичам жените и не мога без тях. Но истински любимите не са чак толкова много. Признателен съм на първата си жена Елизабет Гиньо за помощта и подкрепата, когато пробивах в киното. Ние се запознахме през 1970 г. и живяхме заедно 20 години. Имахме прекрасни деца.

Но синът ни Гийом вече го няма

Почина от възпаление на белите дробове. Благодарен съм на Елизабет и не аз бях инициатор за развода. Така се получи, обаче. Аз съм мъж, мога да имам увлечения, които минават и заминават. Но жените ми Елизабет и Карол Буке (известна френска актриса - б.р.) се оказаха прекалено ревниви. Аз ги обичах, помежду ни имаше страст и огън, но ревността им разруши всичко.

 Може би не са могли да се примирят с постоянните ви изневери и извънбрачните ви деца?

- Какво лошо има в децата? Да, аз имам 20 деца от десет различни жени. Какво от това?! Да, имах романс с Карин (Карин Сила - б.р.) и плод от нашите отношения е дъщеря ни Роксан. Винаги съм го подчертавал и никога не съм го крил. Да, действително тогава бях женен. Не мога да разбера за какво се горещят. Децата са щастие!

 Споменахте дъщеря си Роксан. Виждате ли се с нея? Общувате ли с всичките си деца? Давате ли им пари?

- Разбира се, че ги виждам, но не толкова често, колкото ми се иска. Просто работя много. Обаче финансово винаги съм обезпечавал моите жени и деца. Затова и сме в отлични отношения. Когато ми поискат съвет, им го давам. Помагам, срещаме се, прекарваме известно време заедно. Нормално.

Наистина ли по време на снимките на филма „Богус“ с американската комедийна актриса Упи Голдбърг помежду ви е пламнала искра?

- Е, това вече е личен въпрос. Упи е прекрасна. Тя е професионалист. Но нашите отношения се ограничиха до споделяне на чашка кафе или бутилка шампанско.

А сега сърцето ви свободно ли е?

- От 11 години съм влюбен в Клементин (Клементин Игу - б.р.). Тя е млада и прекрасна. По-млада е с 20 години, но е по- интелигентна от мен, умница.
Помага ми в отглеждането на лозя в Тоскана и не ме измъчва с диети и ревност. Много съм увлечен по нея. Може дори някога да се оженим.

Казват, че между вас и Ани Жирардо отношенията са били доста напрегнати, дори неприязнени.

- Тя е велика актриса, но не разбирам защо помежду ни не възникна приятелство. Не ми се говори за това.

 Съжалявате ли за нещо?

- За сина си. За това, че вече го няма. Толкова малко време бяхме заедно. Мъчно ми е за разрива с Карол. Но аз до този момент пазя пръстена, който тя ми подари в знак на любов.


Актьорът като писател

Жерар Депардийо е издал готварска книга, но истински откровена е биографията му „Жив съм!“. Преживял петорен байпас, на 55 години големият френски актьор се впуска в катарзисна изповед за агонията на родителите си, за страстите в развода си, за детството без забрани, за проблемите с алкохола, за срещите пред камера и тези зад нея. Прави го пред журналиста Лоран Ньоман, който толкова подробно следи мимиката на Депардийо по време на разговорите, че оставя усещане за филм. В него има по нещо и от драмата, и от комедията. След признанието, че прекалява с виното, цигарите, емоциите, филмите и храната, актьорът се оправдава: „Имам бесен апетит за живот!“. Част от него са манекенката Карин Сила, трите официално признати деца, „отмятането“ на почти всички красавици на френското кино и на Холивуд.

„Не съм лесен мъж“, отклонява Депардийо подозренията, че е имал афери с повечето си партньорки от екрана. Искрено се възхищава на властната Катрин Деньов („Тя е мъжът, който бих искал да бъда“) и се ядосва, че не е бил на ниво като баща със сина си Гийом. „По-лесно е да напишеш нещата, отколкото да ги кажеш. С годините си давам сметка за всичко, което съм пропуснал. Всъщност изцяло се провалих с тези, които обичам“, тегли чертата Депардийо. И продължава да снима - по 13 филма за 18 месеца.

 

 

И ние го можем!

Хачо Бояджиев – със седем дъщери

Легендарният телевизионен режисьор и столичен бохем Хачо Бояджиев бе горд баща на седем дъщери от седем различни жени, но само с майката на последната си щерка - Мария Луиза, той бе сключил брак. Най-голямата му дъщеря в мига на смъртта му т.г. бе на 39 години, а най-малката - на 19. Той е признал всичките си деца, но чак след съдебен спор. Любопитното е, че две от жените му станали приятелки и се съюзили срещу него в съда. Последният брак на Хачо с актрисата Елена Маркова, майката на Мария Луиза, просъществувал... четири дни.

 

 

Динко Динев – шест деца от четири жени

Бизнесменът Динко Динев е спомогнал за прираста на нацията с шест деца от четири жени. От единствената си законна съпруга Нели той има двама сина - Георги и Димитър. От последвалата връзка с Росица се ражда дъщерята Александра. Най-дългогодишната му изгора Соня го дарява с дъщеря Дария и син, кръстен на баща си - Динко. Най-последното му (засега) отроче е от плеймейтката Мария Цветкова и е наречено на брат му Йордан.

 

 

 

Борис Димовски – пет деца от една жена

Незабравимият карикатурист и художник Борис Димовски бе един от най-многодетните бащи  в артистичната гилдия. Той имаше пет деца от една и съща жена. Дъщеричката му Боряна умира съвсем малка, но бройката се запазва. Димовски отглежда като свое дете племенника си. В края на живота си той се радваше и на петима внуци.

 

 

 

 

Ирена Милянкова иска пето

Манекенката Ирена Милянкова, която изпълнява ролята на Съни в сериала „Под прикритие“, има две момичета и две момчета, но сериозно заявява, че с радост би родила пето дете. Докато отглежда личната си детска градина, майката на Филип-Себастиан, Мелани Роуз, Натали Роуз и Уилям, успява да завърши арт колеж, кинорежисура в НБУ, да работи като модел и да се снима.

 

 

Три не се брои

В българската действителност за многодетни бащи минават политиците Стефан Софиянски, Румен Овчаров, фолк певецът Милко Калайджиев и лекарят музикант Милен Врабевски са с по три деца, но на фона на Жерар Депардийо са направо дилетанти. Актрисата Койна Русева също се е отчела пред обществото с три момчета. Дизайнерката Аля Милушева преди броени дни влезе в лигата на „тридетните“.

 

 

 (в. Преса, печатно издание, брой от 314 от 18 ноември 2012)


 


От категорията

Украински политолог: Безсмислено е да продължаваме военните действия,"победоносен край" е невъзможен

Украинският политолог Вадим Карасьов: Безсмислено е да продължаваме военните действия,"победоносен край" е невъзможен-Ukrainskiyat-politolog-Vadim-Karasyov--Bezsmisleno-e-da-prodalzhavame-voennite-deystviya-pobedonosen-kray--e-nevazmozhen_1709536769.jpg

Управляващите и украинското общество са в капана на дилема, избирайки между ...

4 март 2024 | 09:17

Психолог: Борисов е с дълга стратегия, Петков е слаб играч, Хр. Иванов бавно и методично са разорява

Политиката прилича на покер игра, казва Росен Йорданов-1613124507.jpg

По думите му, на Бойко Борисов в момента не му е удобно да поема ангажимента с ...

3 март 2024 | 20:56

Милен Керемедчиев: Няма бъдеще за Газа, което да е мирно или отрегулирано

Милен Керемедчиев: Няма бъдеще за Газа, което да е мирно или отрегулирано-1615973697.jpg

При примирие и двете страни ще се прегрупират, подчертава бившият зам.-министър ...

4 март 2024 | 13:11

Daily Express: Смъртоносните ракети на Путин "Сатана-II" са готови за бойно дежурство

-1650530400.png

Със зашеметяващата дължина от 35 метра, ракетата Satan-II тежи 220 тона и има ...

4 март 2024 | 09:23

Най-важното

Утре на 5 март ГЕРБ представят проект на коалиционно споразумение, изработен по европейските стандарти

Решаваща седмица: Денков подава оставка, ГЕРБ предлагат на ПП-ДБ коалиционно споразумение

Решаваща седмица: Денков подава оставка, ГЕРБ предлага коалиционно споразумение-Reshavashta-sedmitsa--Denkov-podava-ostavka--GERB-predlaga-koalitsionno-sporazumenie_1709534004.jpg

При завъртането на парламентарната рулетка ГЕРБ ще вземат първия мандат и ще ...

4 март 2024 | 08:17

Отворихме нова страница в двустранните връзки, отбеляза президентът на Азербайджан (ОБНОВЕНА)

Желязков пред Алиев: Азербайджан е ключов партньор на България за енергийна диверсификация

Росен Желязков пред президента Илхам Алиев: Азербайджан е ключов партньор за България-Rosen-Zhelyazkov-pred-prezidenta-Ilham-Aliev--Azerbaydzhan-e-klyuchov-partnyor-za-Balgariya_1709536439.png

Председателят на парламента и водената от него делегация положиха венец пред ...

4 март 2024 | 10:53

Вътрешният министър разговаря с комисаря по вътрешни работи Илва Йохансон

Калин Стоянов подписа стратегическа рамка за сътрудничество с ЕК и Агенциите на ЕС

Вътрешният министър Калин Стоянов разговаря с комисаря по вътрешни работи Илва Йохансон-Vatreshniyat-ministar-Kalin-Stoyanov-razgovarya-s-komisarya-po-vatreshni-raboti-Ilva-Yohanson_1709552240.png

Предвижда се подпомагане на процеса на подготовка на българските институции за ...

4 март 2024 | 13:34

Скоро ще намерим решение на въпроса за разширяването на Шенген, подчертава президентът на Австрия

Байдън и Си сред президентите, поздравили българския народ за Националния празник Трети март

Байдън и Си сред президентите, поздравили българския народ за Националния празник Трети март-Pravitelstvoto--Nyama-instruktsiya-za--tih-boykot--na-Natsionalniya-praznik-Treti-mart_1708951827.jpg

Историческите крачки на България, включително напредъка в енергийната ...

4 март 2024 | 09:23

Средствата ще бъдат насочени за подобряване на охраната

ЕК предоставя 85 млн. евро на България и Румъния за управление на границите

ЕК предоставя 85 млн. евро на България и Румъния за управление на границите-1536825689.jpg

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен написа в "Екс" по този ...

4 март 2024 | 13:18

В учебниците за 2 и 3 клас липсва 3 март като български национален празник, коментира юристът

Атанас Семов: Масовият българин все по-силно вее байрака на нетърпимост към отмяна на миналото

Атанас Семов: Съдебната система може да се изчисти, ако се пощади от политическа намеса-1610696084.jpg

Политическият живот даваше повече кураж на онези, които могат в тайно ...

4 март 2024 | 08:32

Въпреки това шансовете ѝ се смятат за илюзорни, твърдят анализатори

Ники Хейли отбеляза първа победа срещу Тръмп на първичните избори на републиканците

-Izborite-v-Yuzhna-Karolina-mozhe-da-sa-reshavashti-za-bitkata-Heyli---Tramp-za-nominatsiyata-na-Republikanskata-partiya_1706276249.jpg

Тя спечели надпреварата във Вашингтон, окръг Колумбия, с 62,86% от гласовете ...

4 март 2024 | 08:15

Украински войници разказват за отчаяните опити да бъде задържан градът

"Вашингтон пост": Загубата на Авдеевка е съкрушително поражение за Украйна

-Avdeevka_1709532719.jpg

Майор, 21 г., войник от 3-та щурмова бригада на Украйна, който се е сражавал ...

4 март 2024 | 08:11

Кадрите са заснети край връх Шипка и около Паметника на свободата там и озвучени със стиховете на гения Иван Вазов

Опълченците на Шипка оживяват във филм на арх. Пламен Мирянов
(Видео)

Опълченците на Шипка оживяват във филм на арх. Пламен Мирянов-Opalchentsite-na-Shipka-ozhivyavat-vav-film-na-arh--Plamen-Miryanov_1709451118.jpg

Това е пореден патриотичен проект на архитект Мирянов, посветен на България и ...

3 март 2024 | 09:30