Гала: И аз въртях виртуална любов

32956 | 10 февр. 2013 | 11:25

Интервю на Магдалена ГИГОВА за романтиката и интернет, за „Имаш поща“ и предпазването от износване


Телевизионната водеща Гала, чието истинско име е Галя Георгиева, е родена в Плевен под знака на Водолея. Завършила е детска педагогика и психология във Великотърновския университет, два семестъра следва режисура в първата театрална школа към ВИТИЗ. Екранната и кариера тръгва като момиче на късмета в супершоу „Невада“ през 1993 г Но истински успех постига в първия за България дамски сутрешен формат „На кафе“, който владее дамската аудитория от 2000 г. насам. В петък бе първото издание на обновеното и предаване „Имаш поща“.

-Гала, в петък „Имаш поща“се завърна на екран. В чест на това с Пейо пуснахте ято гълъби. Как се чувстваш в това предаване - като добра орисница или като пощенски гълъб?

-Винаги ми се е искало да съм добра орисница. Не само с това предаване. А в него за съжаление историите, с които се сблъскваме, показват хора, невинаги орисани от добра съдба. Животът е пъстър, различен...

-Напоследък сблъска ли се с някоя особено затрогваща история?

-О, много са. Младо момиче, което се бори с булимията от 14-годишна и от половин година я е преодоляло, а вече е на 20 г.  Друго момиче, съвсем скоро загубило баща си, беше поканило майка си, която, макар да присъства в живота й, е тръгнала след баща й и витае в света на сенките. Това ме докосна много, защото съм изгубила баща си и знам колко е трудно.

-Мислиш ли, че помагаш по някакъв начин?

-Надявам се. Когато ми се изповядат, когато усетят  съпричастност от другите, може би се чувстват по-умиротворен. Така ще се изпълва със смисъл това, което правим, извън зрелищната показност.

-От предаването следите ли как се развиват нещата, след като зрители искат да помогнат.

-Екипът се интересува как се развиват историите, след като сме ги показали, но зрителят не го вижда. За първи път от този сезон ще проследяваме и какво се случва в най-любопитните истории.

-Наближава Свети Валентин. Друг формат се занимаваше със свързване на двойки, но сигурно и при теб идват такива писма.

-Оказва се, че голяма част от двойките днес са се запознали във виртуалното пространство и имаме много такива истории. Проследяваме развитието на една от тях, но при нея нищо не се случи за съжаление.

-А аз смятах, че хората все още се запознават по стария изпитан начин?

-И аз така смятах. Макар че и моята връзка започна с един погрешно изпратен есемес и горе-долу е виртуална, а развитието й е прекрасно. Независимо от това ми се иска хората да се свързват по романтичния обичаен начин. Да помиришеш човека, да знаеш, когато го погледнеш, какво ти става в душата. Аз не обичам интернет, ползвам го по необходимост, но не искам да живея само в свят на високи технологии.

-Гложди ме въпросът как пък реши точно на сгрешения есемес на Стефан да отговориш?

-Това не беше флиртаджийски есемес. И друг път съм отговаряла на сгрешени съобщения, за да знае подателят, че не е пристигнал на правилното място. Аз съм доста учтива в контактите си. Не си спомням какво му е закачило интереса, нито пък за да продължим да си пишем... 

-И Стефан не знаеше, че си Гала?

Той дълго не знаеше, а когато му казах, не вярваше. Бях гост в „Полет над нощта“ и разменихме есемеси. Писах му, че отивам в телевизията и се чудя какво да облека - фланелка с еди-какъв си надпис или бяла риза. Той каза: „Тениска“. Чак след като ме видял на екрана, се убедил, че съм аз. И отношението му към мен за следващите месец-два се промени. Тонът стана по-сдържан, по-внимателен. След около половин година се стигна до среща. А в хода на писането бяхме започнали да си споделяме какво ни се случва в личните отношения, в семейството. Отношенията ни бяха душеприказки. Постепенно съобщенията ни почнаха да стават малко по-флиртаджийски. После пък разбрах, че е по-малък от мен на години, което намали емоционалния ми женски интерес. От есемес на есемес, та вече 6,5 години.

-Наричат те българската Опра Уинфри. Казват, успехът й се дължи на това, че тя задава въпроса, които жената пред телевизора иска да зададе. Това тренинг ли е, или талант?

-Със сигурност ми помагат много и сценаристите. Много се доверявам на екипа си, шоуто е колективна работа. Ако някой си мисли, че могат да ти подават въпросите в слушалката, се заблуждава. Аз се готвя всяка вечер поне по три часа за предаване. Любопитна съм по природа, слушам какво ми говорят. Е, случва се да има чужди за мен теми, но като цяло ми е интересно това, което ми разказват гостите. Не обичам въпроси с предизвестени отговори. Например да питам олимпийски шампион „Как се чувстваше, когато се качи на стълбичката?“ - на всеки му е ясно как се е чувствал. Сигурно защото съм любопитна и съм жена, задавам въпросите, които са интересни на зрителките.

-Ти си истински сървайвър - неизменно на екран от 2000 г. Как се предпазваш от износване?

-Ох, стига, че започвам да се чувствам на 2000 години и аз! Пази ме това, че не си вярвам, че не съм си позволила никога през тези 10 г. да дойда неподготвена за предаване. Не искам просто да запълвам 20 минути, а да са запълнени по интересен начин. Аз нямам аутокю и не мога да си позволя да чета от сценарий, когато водя разговор. Много се готвя, но и сценаристите ми дават отлична основа. С Ева работим от 2000 г., а синът на Иван Балсамаджиев – Ачо, е единственото мъжко присъствие в нашия дамски колектив. Той ни дава различен поглед. Не можеш да се изхабиш, когато имаш любов и любопитство към това, което правиш, и непрекъснато се съмняваш в себе си, което те кара да си максимално подготвен.
Подготовка по 3 часа всяка вечер си е съсипия на личния живот!

Аз никъде не излизам освен в събота и неделя, не ходя по светски събития през седмицата и сигурно много хора ми се сърдят. Правя вечеря, сядаме тримата заедно и после заспивам със сценария.

-Гала е институция. Не се ли боиш, че можеш да дадеш  погрешен съвет?

-Изобщо не живея с мисълта, че съм безгрешна. Застраховам се, като не давам съвети. Опитваме се в темите да представяме различни гледни точки, за да не подведем зрителите.

-Четох в сп. „Ева“, че като новодомка не си искала да се нанесеш в апартамента си през 2012, защото високосната година била на нещастие. Суеверна ли си?

-Много се ядосвам на себе си. Аз съм вярваща, а не суеверна. Но когато ти кажат нещо такова, някак си ти засяда в главата. Преди предаване се кръстя, докато тече шапката, и сигурно гостите ме гледат странно. Пожелавам на колегите успех и лека работа, Джуджи ми пожелава висок рейтинг...

- Псевдонима ти Гала има ли нещо общо с жената на Салвадор Дали?

-По акт за раждане съм Галя и не съм кръстена на никого. Баща ми беше Георги и може би ми е дал буквата си. През студентските години един приятел започна да ми казва така, поде се от останалите. В началото ми звучеше грубо. В публичното пространство го пусна Дим Дуков, светла му памет. Той ни беше фризьор в шоуто „Невада“ и тъй като се познавахме с него от по-рано, той ми викаше Гала и Къци, когато излезе първия път, ме представи така...

-Казват, че популярността е златно ложе, пълно с дървеници. Ама при теб гадинките сякаш са повече. В последните дни цял интернет се занимава с това дали котка на високи токчета не те е одрала, или Стефан те е бил, защо си сложила червен чорапогащник... Да не говорим за по-младото гадже...

-Хората имат любопитство към популярните лица. На мен ми се иска да минавам незабелязана, да не ми обръщат внимание, а ако коментират нещо, да е свързано с изявите ми по телевизията. Последното, което чух за одрасканото ми око, е, че съм си оперирала клепачите и единият конец бил изпуснал. Колко неграмотен трябва да си, за да не знаеш, че не може всеки ден да съм на екран и да си направя операция, която изисква поне месец да не излизам от вкъщи. Това ми е най-малката грижа. Тъпо е, че пишат за детето ми, за майка ми... Това ми тежи.

-Как предпазваш дъщеря си Мари не само от лошите неща, а и от звездоманията - да казва: „Майка ми е Гала и аз мога да си позволя всичко!“?

-Възпряла съм я много рано и сякаш съм прекалила. На мен много ми помага, че не се вземам на сериозно, че утре мога да не съм на екран и че се съмнявам в себе си. На Мари от мъничка съм й казвала, че това, че мен ме познават хората, няма нищо общо с нея, до такава степен, че чак малко съм я смачкала. Сега се опитвам да наваксам малко. Мари никога не се е мислила за специална и е много свястно дете. Нямам никакви проблеми с нея, въпреки че е в пубертета. Може би заслугата не е само моя. Тя е в едно частно училище - „Увекинд“, и може би това си казва думата. Тя е на 15 години и не знае, че много от връстниците й излизат вечер и се прибират късно. Ще разбере и слава Богу. Не искам цял живот да е до полата ми. А че на тази възраст има деца, които правят секс, на нея не й минава през главата, че е нормално.

-Ако я поканят за водеща на тийнейджърско предаване, ще я окуражиш ли?

-Да, разбира се. Сега е на вълна актриса. Иска й се да стане, но не прави нищо по въпроса. Само си мечтае. Аз обичам много телевизията, харесвам работата си и по тази причина мисля, че на всеки би харесала. Може би това не е нещото, с което дъщеря ми ще се занимава един ден, но бих я окуражила, ако й се иска.

-Някога българските телевизии ще надживеят ли представата, която ти успешно разчупваш с целия си екип, че всички на екрана трябва да са 25-годишни блондинки силиконки.

-Не виждам на екрана много успешни 25-годишни силиконки. Чувам, че сега било модно вече да не искаш да ставаш фолк певица, а телевизионна водеща. Може би ще ни залее една вълна. Нормално е да се появяват нови, свежи, млади лица и, дай Боже, да има талантливи водещи. Не мисля, че екранът е завинаги и ще остана там цял живот.

- Виж Барбара Уолтърс! Беше на екран и на 80!

-По света е нормално. Но у нас сякаш е задължителен въпрос във всяка сфера „На тази възраст няма ли да спреш да пееш, да спреш да се смееш, да живееш?“ 

-Какво ще разказваш на внуците си за този период от живота си?

-Ооо, ще наема Джуджи да разказва! Защото ще го направи по забавен, смешен, хубав начин. Аз може би малко по-скучно. Дай Боже, да ги имам внуците, но не знам дали ще са им интересни спомените ми за срещи с хора, които те няма да познават изобщо. По тяхно време ще има нови, модерни лица, кой знае какво ни дебне в бъдещето. 

(в. Преса, печатно издание, брой от 391 от 10 февруари 2013)


 


От категорията

Невъзможният мир

Две години руска инвазия в Украйна, а светът още няма отговор

Две години руска инвазия в Украйна, а светът още няма отговор-Razuznavaneto-na-Norvegiya--Rusiya-veche-ima-predimstvo-vav-voynata-sreshtu-Ukrayna_1707808091.jpg

След 21 февруари 2022 г. събитията ескалираха с главоломна скорост - Путин ...

24 февр. 2024 | 08:24

Проф. Христов: Там, накъдето ПП-ДБ са тръгнали, ДПС отдавна се е върнало!

Проф. Христов:Битката за геополитическото бъдеще и бъдещето на България преминава през терена на ДПС-Prof--Ivo-Hristov--Ne-Avstriya-i-Holandiya--a-golemi-sili-vatre-v-ES-vsashtnost-ni-blokiraha-za-Shengen_1704197679.jpg

ДПС е участвало в българския политически живот и в доста по-сложни комбинации и ...

23 февр. 2024 | 13:53

Строежът на емблематичната сграда "Златен век" окончателно е потвърден от ВАС

Строежът на емблематичната сграда "Златен век" окончателно е потвърден от ВАС-Stroezhat-na-emblematichnata-sgrada--Zlaten-vek--okonchatelno-e-potvarden-ot-VAS_1708674924.jpg

Ще построим "Златен век", защото вярваме в съзиданието и закона, ...

23 февр. 2024 | 09:54

Кеворк Кеворкян: Некролози

Кеворк Кеворкян: Некролози-Kevork-Kevorkyan_1669805378.jpg

Както е известно, „публичността е целувката на смъртта“ – но Денков, сякаш не ...

23 февр. 2024 | 16:00

Най-важното

Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ

Денков: България остава солидарна с Украйна, Русия не може да спечели тази война

Денков: България остава солидарна с Украйна, Русия не може да спечели тази война-Denkov--Balgariya-ostava-solidarna-s-Ukrayna--Rusiya-ne-mozhe-da-specheli-tazi-voyna_1708757227.jpg

Според Денков с действията си в Украйна Русия продължава да погазва човешките ...

24 февр. 2024 | 08:46

Очаква се създателят и идеологът на Движението да се обърне с послание към делегатите на форума

Конференцията на ДПС - отсъствие на Доган, промяна в Устава, споделено председателство

Почетният председател на ДПС предложи Движението да се ръководи от двама съпредседатели - Делян Пеевски и Джевден Чакъров.-Konferentsiyata-na-DPS---otsastvie-na-Dogan--promyana-v-Ustava--spodeleno-liderstvo_1708715195.jpg

Конференцията трябва да адаптира Устава към новата ситуация с двама ...

23 февр. 2024 | 21:20

Сред основните теми са външната политика, българските финанси, европейските институции, местната власт

Бойко Борисов ще открие регионална академия на младежи-ГЕРБ в Плевен

Бойко Борисов ще открие регионална академия на младежи-ГЕРБ в Плевен-Boyko-Borisov-shte-otkrie-regionalna-akademiya-na-mladezhi-GERB-v-Pleven_1708710536.jpg

В откриването с изказвания ще се включат и председателят на Народното събрание ...

23 февр. 2024 | 19:48

Христо Иванов директно предложи в ефир Андрей Янкулов за главен прокурор

Христо Иванов: Борисов днес ми се обади, иска да преговаряме за правителство

Христо Иванов: Борисов днес ми се обади, иска да преговаряме за правителство-Hristo-Ivanov--Borisov-dnes-mi-se-obadi--iska-da-pregovaryame-za-pravitelstvo_1708717070.jpg

В меморандума се предлага процедура за номинации, според която не само партиите ...

23 февр. 2024 | 21:36

Христо Иванов е просто един малък, сладък слуга на българската олигархия, който тича по офиси

Пеевски взриви държавата: Бях омаскарен от Хр.Иванов и неговия олигарх! Искат да овладеят България!

Делян Пеевски: България ще бъде свободна от олигархията и това ще го направи ДПС-Peevski--Nedopustimo-e-BNR-da-stane-sauchastnik-v-ruskata-hibridna-voyna_1702652545.png

За Христо Иванов хората от ДПС са второ качество. Това трябва да приключи. ...

23 февр. 2024 | 12:01

Парламентът трябва да прокарва закони, а не да избира фирмите-строители

Петков: Няма да допуснем ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство в регулаторите и службите

Кирил Петков скочи срещу ГЕРБ и ДПС: Днес вдигаме високо червения флаг-Kiril-Petkov_1708597485.png

Ние вдигаме високо червения флаг. Това доверие, което трябва да има между едни ...

23 февр. 2024 | 13:03

Това е и сигнал към българските граждани да подкрепят свободата, независимостта и териториалната цялост

По идея на Тагарев: На 24 февруари сградата на МС ще бъде осветена в цветовете на украинското знаме

По идея на Тагарев: На 24 февруари сградата на МС ще бъде осветена в цветовете на украинското знаме-Tagarev--Planiranata-protivominna-operatsiya-v-Cherno-more-nyama-da-narushava-Konventsiyata-ot-Montryo_1699709627.jpg

Посланието на този акт е България да даде кураж на украинците да продължават ...

23 февр. 2024 | 16:25

Един от вносителите на Законопроекта за ВЕИ в Черно море е депутатът от ГЕРБ Делян Добрев

Бойко Борисов обяви: Перки няма да допуснем да има в морето!

Бойко Борисов обяви: Перки няма да допуснем да има в морето!-Boyko-Borisov-obyavi--Perki-nyama-da-dopusnem-da-ima-v-moreto-_1708709607.jpg

Когато се запознах детайлно за каква мощност става въпрос и да поставим под ...

23 февр. 2024 | 19:32

Христо Иванов може да се отрече и от брат си, заяви придседателят на ПГ на ДПС

Пеевски за Христо Иванов: Малка бъбрива Шехерезада, която през НТО-та рекетира държавата

Пеевски: ДПС винаги е била стабилизиращ фактор и ще бъде. Не е нормално това, което правят колегите-Peevski--Ruska-shema-za-BG-grazhdanstvo-na-hora-ot-bivshiya-SSSR-i-Rusiya-e-nechuvan-probiv-v-sigurnostta_1707329263.jpg

Христо обърна държавата на един голям телевизор, опита се да го глътне и се ...

23 февр. 2024 | 10:04