Селфи на Стефан Димитров - задържан под стража за участие в организирана престъпна група за контрабанда с директора на агенция “Митници” Петя Банкова, с Живко Коцев, главен секретар на МВР

Коцев признал, че е поддържал много тясна връзка с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Живко Коцев признал за обезпечаването на контрабандните канали, сам дал показания срещу Петя Банкова

96373 | 7 апр. 2024 | 13:40

Доказателствата срещу Коцев са много повече от снимката, на която получава скъп часовник Hublot на стойност 50 000 лв. от Стефан Димитров. В показанията си Живко Коцев разкрива цялата престъпна дейност на групата и признава, че е бил близък с контрабанди

Селфи на Стефан Димитров - задържан под стража за участие в организирана престъпна група за контрабанда с директора на агенция “Митници” Петя Банкова, с Живко Коцев, главен секретар на МВР-Selfi-na-Stefan-Dimitrov---zadarzhan-pod-strazha-za-uchastie-v-organizirana-prestapna-grupa-za-kontrabanda-s-direktora-na-agentsiya--Mitnitsi--Petya-Bankova--s-Zhivko-Kotsev--glaven-sekretar-na-MVR_1712489941.pngЖивко Коцев сам дал показания срещу Петя Банова и признал за обезпечаването на контрабандните канали-Zhivko-Kotsev-sam-dal-pokazaniya-sreshtu-Petya-Banova-i-priznal-za-obezpechavaneto-na-kontrabandnite-kanali_1712489436.png

Престъпната дейност на главния секретар на МВР Живко Коцев тепъра ще добива реални измерения, заявиха пред Епицентър. бг източници от разследването, които споделиха скандални факти от неговата "професионална" работа в областта на контрабандата.

 

Както се вижда от снимката - власт и контрабанда живеят в хармония под чадъра на полицай номер 1 на България Живко Коцев.

 

Главният секретар на МВР Живко Коцев сам е поискал да даде показания по разследването срещу директора на агенция „Митници“ Петя Банкова и двамата й съучастници в престъпната група за контрабанда, пране на пари и други престъпления – баща и син – Марин и Стефан Димитрови, които са движили каналите на укриващия се в чужбина контрабандист Николай Николов, по прякор „Паскала“.

 

Още в сряда (3 април), Коцев се е явил пред разследващите, придружаван от адвоката си Илиан Василев.

 

Това е станало малко след като в медиите се появи информация за акцията в митниците на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) и Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). 

 

Тогава Коцев е предоставил и личния си телефон, а в четвъртък (4 април) се е явил отново пред разследващите, за да им предостави паролата за отключване на мобилния апарат.

 

Това е причината в сряда и в четвъртък Коцев да е забелязан да влиза и да излиза от сградата на Антикорупционната комисия на пл. „Света Неделя“ и от Съдебната палата в столицата. Това научи „Епицентър“ от един от адвокатите на обвиняемите по делото. 

 

Коцев е разпитван повече от веднъж в присъствието на адвоката си, което изключва тезата, че е бил подложен на натиск да подаде оставка. Като опитен служител на МВР, Живко Коцев е бил напълно наясно, че за да се стигне до арест на Банкова и на баща и син Димитрова, агентите на контраразузнаването и антимафиотите дълго време преди това са ги поставили „на контрол“, което неминуемо означава, че и самия той е бил следен и подслушван.

 

Доказателствата срещу Коцев са много повече от снимката, на която получава скъп часовник Hublot на стойност 50 000 лв. от Стефан Димитров. Има засечена активна кореспонденция между Живко Коцев и шефката на митниците Петя Банкова, която изобщо не е била свързана с професионалните им задължения, а се е отнасяла до обезпечаването на каналите за трафик на цигари без бандерол през българските гранични пунктове, разказаха пред Епицентър. бг разследващи.

 

Точно тези данни дадоха основание на съдия Тони Гетов от Софийски градски съд да заключи в събота, че прокуратурата трябва да прецизира процесуалното качество на Живко Коцев и от свидетел, той да стане обвиняем. 

 

Адвокатът на едно от задържаните лица потвърди, че в показанията си Живко Коцев разкрива цялата престъпна дейност  на групата и признава, че е бил близък с контрабандистите. 

 

Причината – правил го е от лоялност към бившия вътрешен министър и настоящ депутат от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“. 

 

Коцев признал за многобройни срещи с баща и син Марин и Стефан Димитрови, още повече, че същите са документирани с обилен снимков материал. В делото има селфи на Стефан Димитров - задържан под стража за участие в организирана престъпна група за контрабанда с директора на агенция “Митници” Петя Банкова, с Живко Коцев, главен секретар на МВР. Според прокуратурата - Стефан Димитров и баща му Марин, са отговаряли за каналите за контрабанда на цигари на обявения за издирване контрабандист Николай Николов - “Паскала”.

 

Преди заседанието на съда в събота адвокатите са видели снимките, като най-голямо впечатление им е направили, освен тези, на които Коцев позира с подарения му скъп марков часовник, но и тези с множество пари. При акцията в сряда агентите на ДАНС са открили в дома на Стефан Димитров голямо количество пари, които са били прибрани в кутия от обувки. 

 

Стефан Димитров, който заедно с Петя Банкова, бяха оставени за постоянно в ареста, имал навика да демонстрира финансовото си положение, като за целта често правил снимки на парите, с които разполага в брой.

 

Близостта на Коцев до баща и син Димитрови, се потвърждава и от множество техни общи снимки, както на морето, но така също и в луксозни спа-комплекси.

 

Това означава, че Коцев е поддържал много тясна връзка с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови, още преди да бъде назначен за главен секретар на МВР на 8 септември 2023 г.

 

Важна подробност е, че преди това Коцев бе заместник на главния секретар, което става по настояване на депутатите от ПП-ДБ – Бойко Рашков и Атанас Атанасов. 

Именно тяхна е ключовата роля в опита на Живко Коцев да се представи за жертва на заговор срещу неговото отстраняване, изтъкнаха от разследването. 

 

В петък (5 април) Коцев обяви, че оттегля оставката си като главен секретар на МВР, призна, че е давал показания пред разследващите, но избегна въпросите за своята съпричастност към престъпната група на „Паскала“.

 

Според бившия вътрешен министър и адвокат Богомил Бонев, прокуратурата трябва да разследва дали върху Живко Коцев не е упражнен натиск от страна на политици, да оттегли показанията си, дадени в присъствието на негов защитник. Ако това се потвърди, то значи е извършено престъпление срещу правосъдието, смята Бонев.

 

В дома на Бойко Рашков с Живко Коцев и партньор на Паскал Стефан Димитров

 

 

Живко Коцев с Марин Димитров - друг заподозрян за участие в контрабандата дейност на Никола Николов - Паскал

 

 

Главният секретар на МВР семейно на гости при Марин Димитров

 

 

Главният секретар на МВР Живко Коцев по халати заедно с контрабандиста Марин Димитров от групата на контрабандиста Паскал

 

Баща и син контрабандисти Марин Стефан Димитрови заедно с главния секретар на МВР Живко Коцев

 

Живко Коцев с бившия министър на туризма Николина Ангелкова и Стефан Димитров

 

Главният секретар на МВР Живко Коцев с Николина Ангелкова - бивш министър на туризма. Показва часовника за 50 000лв., подарък от Стефан Димитров.

 
Очаквайте подробности


От категорията

Калин Стоянов: Демерджиев омаловажава работата на над 16 000 полицаи, които се справиха с вота

Калин Стоянов: Демерджиев омаловажава работата на над 16 000 полицаи, които се справиха с вота-Kalin-Stoyanov--Ot-dnes-po-patishtata-shte-bade-absolyutno-tsyalata-tehnika--s-koyato-razpolagame_1715605435.jpg

Твърденията на този човек, че Министерството не е реализирало нито една ...

25 юни 2024 | 08:15

Трагедия! Младеж на 18 години се удави след скок от моста на централния плаж в Бургас

Снимка: БТА-Snimka--BTA_1719248558.jpg

На моста има няколко предупредителни табели, които указват, че скачането от ...

24 юни 2024 | 20:02

След сигнал на ВМРО: Дадоха певицата Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния флаг

След сигнал на ВМРО: Дадоха певицата Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния флаг-Sled-signal-na-VMRO--Dadoha-pevitsata-Mila-Robert-na-prokuraturata-za-porugavane-na-natsionalniya-flag_1719300804.jpg

Изпълнителката беше облечена в къса рокля с трибагреника. Малко по-късно я ...

25 юни 2024 | 10:32

Журналистът Кирил Борисов за снайперистите край къщата на Бойко Борисов: Говорим за сериозна заплаха

Журналистът Кирил Борисов за снайперистите край къщата на Бойко Борисов: Говорим за сериозна заплаха Кадър NOVA-Zhurnalistat-Kiril-Borisov-za-snayperistite-kray-kashtata-na-Boyko-Borisov--Govorim-za-seriozna-zaplaha_1719298294.png

Много факти сочат натам, че Брендо е бил информатор на службите у нас и затова ...

25 юни 2024 | 09:50

Най-важното

Няма да останем безучастни срещу настъпващия национализъм в Северна Македония!

Делян Пеевски: Думите на Мицкоски са провокация към европейските ценности

Делян Пеевски: Думите на Мицкоски са провокация към европейските ценности-Peevski--Blagodarya--Vyarvam--che-DPS-i-lichno-az-shte-opravdaem-golyamoto-doverie--koeto-ni-glasuvahte_1717958762.jpg

Арогантно декларираният отказ от изпълнение на договора с България, изискващ ...

25 юни 2024 | 07:38

Новият премиер на РСМ заяви, че има готовност да предложи "поне три креативни решения за изход от този процес"

Мицкоски чака правителство в България: Искате промени в конституцията? Защо?

Християн Мицкоски, премиер на Северна Македония
Снимка БТА-Hristiyan-Mitskoski--premier-na-Severna-Makedoniya-Snimka-BTA_1719291942.jpg

„След шест месеца ще ни кажат „Гоце Делчев чий е”, „Илинденското въстание ...

25 юни 2024 | 08:04

"БСП за България" са на консултации при президента (НА ЖИВО)
(Видео)

"БСП за България" са на консултации при президента
--BSP-za-Balgariya--sa-na-konsultatsii-pri-prezidenta-_1719302709.jpg

25 юни 2024 | 11:02

Вътрешният министър отговори на нападките на бившия служебен министър

Калин Стоянов: Демерджиев омаловажава работата на над 16 000 полицаи, които се справиха с вота

Калин Стоянов: Демерджиев омаловажава работата на над 16 000 полицаи, които се справиха с вота-Kalin-Stoyanov--Ot-dnes-po-patishtata-shte-bade-absolyutno-tsyalata-tehnika--s-koyato-razpolagame_1715605435.jpg

Твърденията на този човек, че Министерството не е реализирало нито една ...

25 юни 2024 | 08:15

За БСП ще бъде трудно да отлепи от сегашното дъно на 7%, посочи бившият лидер на левицата

Станишев: Трябва да се сключи официална управленска коалиция, в която е ясно кой носи отговорност

Сергей Станишев: Би било крайно безотговорно да се хвърли страната в седми избори-Sergey-Stanishev--Bi-bilo-krayno-bezotgovorno-da-se-hvarli-stranata-v-sedmi-izbori_1719294374.jpg

Работата на политиците е да решават реални проблеми, а политиците в момента се ...

25 юни 2024 | 08:25

Президентът охлади мераците на "Възраждане" за третия мандат

Костадинов: Готови сме с всички без ГЕРБ и ДПС за широк кабинет. Радев го поряза: Нямате гласове!
(Видео)

Радев и Възраждане-Radev-i-Vazrazhdane_1719296047.jpg

„Нека оставим църквата да бъде независима така, както е по Конституция и закона ...

25 юни 2024 | 09:12

Дезинформацията е най-непосредственото предизвикателство, с което се борим всеки ден

Атанас Запрянов: През идните години ще се сблъскваме и с хибридните въздействия на Китай

Атанас Запрянов: През идните години ще се сблъскваме и с хибридните въздействия на Китай-Atanas-Zapryanov_1718378091.jpg

Последните избори в България преминаха под сянката на кремълската ...

25 юни 2024 | 10:40

За да зададе ген. Атанас Атанасов този въпрос, явно е политическа причината

Журналистът Кирил Борисов за снайперистите край къщата на Бойко Борисов: Говорим за сериозна заплаха

Журналистът Кирил Борисов за снайперистите край къщата на Бойко Борисов: Говорим за сериозна заплаха Кадър NOVA-Zhurnalistat-Kiril-Borisov-za-snayperistite-kray-kashtata-na-Boyko-Borisov--Govorim-za-seriozna-zaplaha_1719298294.png

Много факти сочат натам, че Брендо е бил информатор на службите у нас и затова ...

25 юни 2024 | 09:50

Съдийската колегия на ВСС дискриминира съдия в изгода на подсъдим, неговата приятелка и адвокатката му

Видими зависимости! Дори и председателят на ВКС Галина Захарова не може да ги скрие

Председателят на ВКС Галина Захарова-Predsedatelyat-na-VKS-Galina-Zaharova_1719257446.jpg

В разрез с етичните принципи на магистратите, мнозинството от ВСС дискриминира ...

24 юни 2024 | 08:10