Прокуратурата погва и бившия шеф на НС Никола Минчев и майка му

Проверката е свързана с договора на Лена Бориславова с ББР

Прокуратурата погва и бившия шеф на НС Никола Минчев и майка му

36335 | 26 юни 2022 | 15:54

От твърдения на говорителя на кабинета следва, че парите по договора между ББР и адвокатската кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, не са получавани от тях, а именно от въпросното дружество


Покрай шефката на кабинета на Кирил Петков и говорителка на правителството, прокуратурата проверява и майката на бившия шеф на парламента Никола Минчев.

Това става ясно от самопризнанията на самата Лена Бориславова във ФБ.

 

„Прокуратурата се е „самосезирала“, само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката. Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение“, написа Бориславова.

 

От твърденията й следва, че парите по договора между ББР и адвокатската кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, не са получавани от тях, а именно от въпросното дружество. Въпреки че в него точно е посочено, че тя е човекът, който ще получава  месечно възнаграждение от 13 690 лв. или 164 289 лв. годишно без ДДС.

 

При това положение се оказва, че прокуратурата ще проверява и адвокатската кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, в която Лена Бориславова е работила по това време.

 

Както и вече бившият шеф на парламента Никола Минчев, който също е работил в тази кантора. И вероятно ще стане документално известен публичният факт, че адвокатската практика на Никола Минчев всъщност е била при майка му Весела Станчева-Минчева.

 

Весела Станчева-Минчева е старши партньор в адвокатската кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“. Именно тя е назначила сина си на работа в кантората. А Никола Минчев е обслужвал като адвокат Кирил Петков в опитите му да завладее плажа "Корал", за които ПИК многократно съобщи. Както и роднината на самия Петков - отец Георги Ганев.

 

В заверата по завземането на "Корал" особено активна е днешната депутатка от ПП Мирослава Петрова Петрова.

 

Според източници от юридическите страни Лена Бориславова е била назначена в същата кантора около 2019-2020 г. с енергичното ходатайство именно на Кирил Петков в качеството му все още на "преуспяващ бизнесмен и харвардски възпитаник". 

 

Още при издигането на Никола Минчев от ПП за председател на парламента стана ясно, че именно той е човекът, нает да работи на хонорар от 140 евро на час на ББР, както съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

Никола Минчев се появява за пръв път публично, когато харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че създават партията си на 19 септември миналата година. А след това стана и водач на листата им в Перник.

 

Източници от ПП разказаха пред ПИК, че за да бъде включен в тази листа, а след това издигнат за председател на Народното събрание е било искано разрешение от майка му Весела Станчева-Минчева, която го е взела в кантората „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, където е старши партньор.

 

Очевидно разплитането на далаверите около Просто Киро и Кокорчо ще извади на светло изключително порочни връзки и затова Лена Бориславова вече бърза да накисне и партньорите си, с които ги е въртяла. А проверката на нейния договор с ББР ще отведе прокуратурата право в адвокатската кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ и Никола Минчев.   

 

Източник: ПИК

 


От категорията

Провал! Договорен е слот само за един танкер с втечнен газ през октомври, другите два са отказани
(Видео)

Служебният министър на енергетиката Росен Христов Снимка: БНТ-1660926600.jpg

За ноември и декември не можахме да намерим слотове, които са на икономически ...

19 авг. 2022 | 19:29

Нинова: С тази негативна кампания към мен се цели БСП да се срине и да се сложи удобно ръководство
(Видео)

Нинова: С тази негативна кампания към мен се цели БСП да се срине и да се сложи удобно ръководство-1660945219.jpg

Аз съм неудобна в политиката от много време, много бой съм понасяла, и това ще ...

19 авг. 2022 | 18:31

10 милиарда лева несъбрани данъци след Асен Василев
(Видео)

Просрочени данъчни задължения на фирми за над 10 млрд. лв. остави след себе си бившият министър на финансите Асен Василев-1656911400.jpg

По време на управлението на бившия финансов министър в списъка на големите ...

19 авг. 2022 | 21:38

Каримански, ИТН: Ние не свалихме кабинета, концентрацията на властта беше при финансовия министър
(Видео)

Любомир Каримански Кадър: БНТ-1660930441.jpg

Неразбираемо е защо в един момент партиите твърдят, че служебният кабинет ...

19 авг. 2022 | 20:32