Движението по Северната скоростна тангента трябва да е безплатно

Това решение ще саботира и всички усилия за борба със силно замърсения въздух в града, твърдят от партията

БСП-София: Въвеждането на винетки по Северната скоростна тангента е абсурдно!

3117 | 29 дек. 2018 | 16:00

С въвеждането на винетки за Северната скоростна тангента Столична община и АПИ ще принудят хората да търсят алтернативни маршрути за придвижване, които са през центъра на града. Това ще доведе до нови задръствания

Движението по Северната скоростна тангента трябва да е безплатно-1546094089.jpg-1543387488.jpg

Управляващите в Столична община са длъжни да защитят на всяка цена интереса на гражданите. Абсурдно е да допуснат налагането на законен рекет за софиянци. Такова мнение изразиха от ръководството на БСП-София в официална позиция, разпространена до медиите днес.

 

Реакцията на най-голямата опоцизионна партия е по повод намерението на АПИ да бъде въведена винетка за ползване на Северната скоростна тангента.

 

Ето и целият текст на официалната позиция на БСП-София (без редакторска намеса):

БСП - София подкрепя напълно гражданите от район Нови Искър и съседните квартали и села в столицата в протеста им срещу плановете на АПИ да бъде въведена винетка за ползване на Северната скоростна тангента. В рамките на града движението по всички пътища трябва да бъде безплатно!

 

И управляващите в Столична община са длъжни да защитят на всяка цена интереса на гражданите.управляващите в Столична община са длъжни да защитят на всяка цена интереса на гражданите.

 

Северната скоростна тангента и Южната дъга, която съвпада с Околовръстния път на София, бяха изградени с цел да въведат ред и да облекчат градското движение.

 

Коледно-новогодишната изненада, която Министерски съвет направи за гражданите от северните райони на София, е абсурдна, показва липса на мисъл и отношение към хората в града, както и пълно не познаване на управлението на транспорта в столицата.

 

В тази ситуация, управляващите в Столична община носят цялата отговорност, ако при преговорите с АПИ, които трябва да продължат на 2-и януари, допуснат въвеждането на винетка за използването на Северната скоростна тангента.

 

За изграждането на този транзитен бърз път именно Столична община отчужди земи на софиянци с обещанието да модернизира и да улесни придвижването им. Сега, когато тангентата е факт, принуждаването на същите тези граждани да си плащат допълнително, за да я ползват, не е нищо друго, освен прокарване на  законен рекет.

 

Столична община в момента не предлага никаква друга алтернатива за свободно и удобно придвижване на гражданите от северните райони до останалата част на града. С въвеждането на винетки за Северната скоростна тангента Столична община и АПИ ще принудят хората да търсят алтернативни маршрути за придвижване, които са през центъра на града.

 

А това е точно обратното на афишираната в последните години политика на Столична община за разтоварване на центъра от автомобили. Въвеждането на винетки за ползване на Северната скоростна тангента саботира и всички усилия за борба със силно замърсения въздух в града - гражданите ще бъдат принудени да търсят алтернативни маршрути за придвижване, това ще доведе до нови задръствания и до връщането на ситуацията с огромните транспортни проблеми в София от преди изграждането на Северната скоростна тангента.

 

Едно абсурдно решение, взето на тъмно, в 12 без 5, за което цялата отговорност пред гражданите на София категорично ще я носят кметът Йорданка Фандъкова и управляващите в Столична община, ако допуснат въвеждането на винетки.


От категорията

Борисов обсъди с президента на Кипър енергийните проекти и кризата с коронавируса

Снимки: Правителствена информационна служба-1582632662.jpg

Изграждането на газовата връзка Гърция-България е от ключово значение като ...

25 февр. 2020 | 14:09

Нинова: Борисов да отговори утре в парламента за тол системата (ВИДЕО)

Снимка Фейсбук-1582632442.png

Абсурдно е шефът на АПИ да обявява като глашатай, катогерична е лидерът на БСП

25 февр. 2020 | 14:08

Трима души са настанени в инфекциозна клиника Пловдив, след престой в Италия

-1569937933.png

Пробите им пътуват за София и се чакат резултатите. Засега те са изолирани и са ...

25 февр. 2020 | 10:07

Радев: Интерес за Кипър представлява бурното развитие в България на финтех индустрията и иновациите

Снимка БГНЕС-1582629410.jpg

С президента Анастасиадис поддържаме усилията за бюджет, който да гарантира ...

25 февр. 2020 | 13:02

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ПИДАЛ от Банкя


29 дек. 2018 | 17:30Ние грабим, вие плащате! Ясно? ГЕРБ


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.