Премиерът и Томислав Дончев са на инспекция на детски център от семеен тип (Видео)

Борисов: Мафията иска да свали правителството! Хората ги е страх! Затова няма да има оставка!

18409 | 9 септ. 2020 | 11:50

Целия хазарт и контрабанда е на улицата срещу нас и си намериха водач. Това ми дава основание да считам, че не трябва да им се дава оставка. Хиляди хора ми пишат и ме молят да не ги оставяме, защото виждат какво идва и колко са злобни, каза Борисов

-1598171746.jpgСн. фейсбук-1599641694.jpg

"Мафията иска да свали правителството. Виждате, че целия хазарт и контрабанда е на улицата срещу нас и си намериха водач. Това ми дава основание да считам, че не трябва да им се дава оставка. Хиляди хора на ден ми пишат и ме молят да не ги оставяме, защото виждат какво идва и колко са злобни и арогантни. Хората ги е страх", обяви днес премиерът Бойко Борисов.

 

"Искат оставка, но не знаят какво да направят. Ако имаше подготвени хора, с удоволствие щях да ги оставя да управляват. Още повече с тази криза, която се развива по света, ще видите какво ще последва следващите месеци", поясни министър-председателят. 

 

Премиерът проверява заедно с вицепремиера Томислав Дончев нов център за възстановяване на деца, който е от семеен тип в с. Опицвет

. В него има условия за спорт, плувен басейн и всички удобства, за да бъдат децата със семествата си.

 

Според разчетите, центърът има капацитет от 40 човека. Персоналът ще е в състав от 23 човека. Стана ясно, че футболистът Стилиян Петров е помогнал за създаването на Спортния център със 10 000 паунда. Другата част от центъра е със средства по Програмата за развитие на селските райони и дарения. В центъра има параклис и басейн, който зимно време може да бъде трансформиран в закрит през зимния сезон. Къщите в комплекса са с 1, 2 или 3 спални в зависимост от големината на семейството, което ще бъде настанено в тях.

„Стилиян, освен много добър футболист, е и много добър човек. Има сърце. Хубаво е, че е направил това и е помогнал“, отбеляза премиерът

 

По време на инспекцията местен жител специално спря, за да поздрави премиера и му пожела: "Жив и здрав да си! Като работиш и строиш, ще има къде да се снимаш", каза мъжът от Петърч.

 

"Имате много подкрепа и ви обичат хората. Младите сме с вас", отчете още той и думите му бяха подкрепени от кмета на Петърч и заместниците му.

 

"В общината ни се върнаха много млади хора. В администрацията ни средната възраст е 35 години. Това говори повече от всичко", казаха те и отчетоха, че софиянци идват да работят в община Костинброд.

 

Борисов пък ги зарадва, че скоро част от магистрала "Европа" ще бъде отворена и така още по-лесно ще могат да се придвижват. След това обеща да ремонтира и околните пътища: "Ако е казал Господ, в началото на ноември месец ще открием първата част на АМ „Европа“. 

Министър-председателят коментира и темата с коронавирус пандемията като посочи, че страната ни успява да се справи.
„Пандемията в Европа се върна. В България засега я контролираме добре, за да може животът да си върви и хората да не се плашат и тревожат“, допълни Бойко Борисов.

"Това толкова ги дразни другите - че няма какво да покажат, а ние строим и работим. Не говорим в бъдеще, а в настояще време и само показваме. Затова искат оставка, но няма да има, защото не виждат кой е по-способен. Ако имаха способни хора, с удоволствие щях да им отставя да управляват. Но идват тежки времена и не можем да оставим държавата при тази световна криза на който и да е. Мафията иска да свали правителството. Виждате, че целия хазарт и контрабанда е на улицата срещу нас и си намериха водач. Това ми дава основание да считам, че не трябва да им се дава оставка. Хиляди хора на ден ми пишат и ме молят да не ги оставяме, защото виждат какво идва и колко са злобни и арогантни. Хората ги е страх", обяви премиерът Бойко Борисов.

 

Говорейки за хазарта и контрабандата Борисов вероятно имаше предвид призива на бившия хазартен бос с 19 обвнения  Васил Божков, който във Фейсбук призова всички да отидат на протеста утре. "Хунтата ще ви отнеме всичко, ако не ѝ се противопоставите. Време е за отпор. Съберете семействата си, приятелите си, хората, чието уважение сте спечелили и се включете в протеста утре. Силата е в нас", добави Божков.

 

И написа още: "Работодателите в България преживяват най-мракобесните времена след 9.9.1944г. За чуждите инвеститори страната ни е сигурен начин да загубят парите си. Едрият бизнес е или заграбен, или унищожен. Над 30 000 човека останаха без работа само след незаконните действия срещу компаниите ми.

Обръщам се към представителите на средния и малък бизнес, които са жертва на рекета на #хунтата или им предстои да станат. Средните нива на властимащата шайка също имат своите апетити. Ако смятате, че ще оцелеете, като не им се противопоставяте – грешите. Трудът ви ще бъде унищожен, служителите ви репресирани, името ви поругано. Срещу вас са хора, които не могат да създават, а само да паразитират".

 

 

Очаквайте подробности!

 

">

 

 

">

 

">


От категорията

Радев: Не може хората с пълни шкафчета да канят на диалог тези с празни (ВИДЕО)

Снимка: бТВ-1600937438.jpg

„Трябва да има и ясен отговор на публикациите на „Шпигел“, където има ...

24 септ. 2020 | 11:45

Борисов за записите: Хората на Радев ме сготвиха с помощта на една госпожа, ченгеджийски номер!

Кадър: Фейсбук-1600936385.jpg

“Радев какво казва? – да дадат оставка и тогава да говориме. Ама аз като дам ...

24 септ. 2020 | 10:59

Румен Овчаров: Някой има интерес да дълбае между БСП и Радев. Изгражда се сценарий на конфликти

Снимка Кадър БТВ-1600958706.png

50-ият конгрес на БСП може да даде летящ старт за спечелване на изборите, смята ...

24 септ. 2020 | 17:59

МОН: 81 са заразените с COVID-19 ученици, учителите - 70

-1594622760.jpg

Временно е преустановен учебният процес поради карантина на образователните ...

24 септ. 2020 | 17:52