Патриотичният фронт вече реди състава на новото правителство

Бурен скандал между Патриотите: Симеонов не дава на Каракачанов да е премиер

75799 | 30 ноем. 2016 | 12:20

Между двамата има различия и за състава на новия кабинет – лидерът на НФСБ кани във властта повечето министри на Бойко Борисов, шефът на ВМРО ги счита за „провалени“


Бурен скандал е избухнал тази сутрин между съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, научи Епицентър.бг.

 

Причината за спора на висок глас между двамата политици, които се канят да правят правителство в рамките на този парламент, е кой да бъде премиер. Лидерът на НФСБ Симеонов е порязал мераците на председателя на ВМРО да бъде министър-председател, твърдят още източниците ни.

 

Преди няколко дни, Красимир Каракачанов изрази готовност да стане премиер, ако Патриотичният фронт успее да състави кабинет в рамките на 43-ото Народно събрание. По думите му преди това предстоят редица консултации с партиите в Народното събрание, като такива няма да се проведат единствено с ДПС и ДОСТ. Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще подкрепи правителство с мандат на Патриотичния фронт. Но отсече, че няма да е той министър-председателят. "Аз мога да съм премиер само когато е с мандата на ГЕРБ и когато ГЕРБ е спечелил изборите", заяви Борисов. И призова тези, които са готови да си подредят кабинет, да излъчат премиер и министри.

 

Оказа се, че Валери Симеонов и Красимир Каракачанов има различни възгледи както за състава на бъдещия кабинет, така и за неговата политическа ориентация. Симеонов смята, че в състава му трябва да влязат и „успешните“ министри от второто правителство на ГЕРБ като Петър Москов, Владислав Горанов, Ивелина Василева, Николина Ангелкова, Теменужка Петкова. Лидерът на НФСБ ги определя като „успешни, ерудирани и професионалисти“.

 

Красимир Каракачанов обаче застъпвал тезата, че в Министерски съвет трябва да влязат нови хора, за да се покаже промяна и да се сложи край на слуховете, че правят кабинет „Борисов 3“. Той смятал, че всички настоящи министри на Бойко Борисов са провалени и само ще носят негативи на Патриотичния фронт.


От категорията

Борисов: 10 млн. лева от ОП „Иновации и конкурентоспособност“ ще бъдат пренасочени за туризъм

Сн. Министерски съвет-1596451896.jpg

Определени са вече и критерии за кандидатстване на фирмите от сектора. Очаква ...

3 авг. 2020 | 13:50

Иван Костов: Борисов е в трудна ситуация. Вървим с бърки крачки към политическа криза и хаос

Иван Костов Снимка: БНР-1596450844.jpg

Според него „има огромна несвършена работа“ в Министерството на труда и ...

3 авг. 2020 | 13:33

Томислав Дончев за записите с Борисов: Ако съдържанието е инкриминиращо, щеше да се разследват

Томислав Дончев за проверката на записите: Ако съдържанието е инкриминиращо, щеше да се разследва -1596478180.jpg

От обвинението уточниха, че разследват само техническата част на записите, а не ...

3 авг. 2020 | 20:45

Починалите там станаха трима

Огнище във Варна: 102 души от дом за възрастни са заразени с COVID-19 (ВИДЕО)

Кадър: Нова тв-1596475434.jpg

Извършена е дезинфекция на цялата сграда, а към момента по-голямата част от ...

3 авг. 2020 | 20:23