Победата на Тръмп е исторически реванш на средната класа, на работещия бял американец

Д-р Николай Михайлов: Цачева е неприличен кандидат (Видео)

50793 | 10 ноем. 2016 | 10:23

Неприлично е да се твърди, че ако Цачева не успее да спечели изборите, ще настъпи национална катастрофа и регрес на България до тоталитарния режим преди 1989 г.


Кандидатът на официалната власт – Цецка Цачева, е неприличен кандидат. Това коментира пред Нова телевизия известният психиатър и общественик доктор Николай Михайлов, който направи анализ на кампанията у нас за президентските избори.

„Първо неприлично е да се твърди, че ако Цачева не успее да спечели изборите, ще настъпи национална катастрофа и регрес на България до тоталитарния режим преди 1989 г. Ще дойдат комунистите и Путин. Ако нашата страна ще борави с такъв категориен апарат и ще се забавлява с такова умонастроение, ще работи в този режим на съзнанието, нека кажем направо, че това е сомнамбулизъм, това е болест, това е мораториум на разума”, каза Михайлов.

„Тези хора, които желаят да съблазнят десния сектор, за да гласува за Цачева сега, и му предлагат тези клишета - страхове, произведени подръчно ужаси, не се досещат, че всичко това ще бъде пресрещнато в един момент от много мощната съпротива на простосмъртния българин, който има повече разсъдък от тези, които играят с клишетата на тази либерална идеология, която фалира в момента в САЩ”, коментира още той.

Според д-р Михайлов е настъпил часът на този тип неудържима и безотговорна идеологизация на хора, които имат какво да печелят от производството на тези клишета. Няма да дойде Путин, няма да дойдат комунистите. Това е абсурдно да се твърди по този начин. На политическата сцена трябва да бъдат вменяеми хора, категоричен е психиатърът. Той разви и тезата, че има криза на либералния модел – криза, която е практикувана от хегемона Америка.

„Смятам, че победата на Доналд Тръмп е историческия реванш на средната класа, на работещия бял американец, който се чувства дисквалифициран от една безотговорна и себична политическа класа, на която Хилари Клинтън беше представител и емблема със своята чудовищна корумпираност”, добави д-р Николай Михайлов. По думите му Тръмп не е невменяем човек, нито заклет цирков артист, а имиджът му се дължи на „един корумпиран медиен свят”.

 Д-р Николай Михайлов: Цачева е неприличен кандидат (Видео)

Неприлично е да се твърди, че ако Цачева не успее да спечели изборите, ще настъпи национална катастрофа и регрес на България до тоталитарния режим преди 1989 г.

От категорията

Василев: Вицепремиерите ще са петима - двама от ПП, всяка партия ще има свой човек в министерствата

-1638605436.jpg

Идеята е правителството да се конституира максимално бързо, подчертава той

8 дек. 2021 | 13:22

Калина Константинова потвърди: Номинирана съм за вицепремиер на ефективното управление

Калина Константинова потвърди: Номинирана е за вицепремиер на ефективното управление-1638860922.png

Оттук нататък е в ръцете на управленските органи на коалиционните партньори, ...

8 дек. 2021 | 13:08

Предпоследно: Закрива се Държавната петролна компания, МЗ ще отговаря за всички държавни болници

Снимка: бТВ-1638995131.jpg

Агенцията по храните преминава към Министерския съвет, а Българската банка за ...

8 дек. 2021 | 22:24

Изтеглят от пазара електромобилите, които Кирил Петков докара у нас

Изтеглят от пазара електромобилите, които Кирил Петков искаше да внася у  нас-1638993660.jpg

Припомняме, че докато беше служебен министър на икономиката Кирил Петков ...

8 дек. 2021 | 21:58