Крум Зарков Кадър: БНТ

Вотът е парламентарно измерение за протестите, коментира той

Крум Зарков: Търпението вече е изчерпано, нищо не може да помогне на това правителство

8933 | 17 юли 2020 | 22:09

"С нашето присъствие на протестите ние казваме на хората: Прави сте, не може повече да се търпи!", заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България"


"Нищо не може да помогне на това правителство. Вотът е парламентарно измерение за протестите. Нито министър Сачева, нито премиерът Борисов разбират мащаба на случващото се - това е бунт срещу ненормалното, срещу ненормалната позиция на хора, които очевидно не са подготвени за това, срещу ненормалните трудности пред хора, които са подготвени за това, срещу ненормалното поведение на главния прокурор, срещу ненормалния речник на министър-председателя, срещу ненормалното отричане на очевидното, срещу ненормалното ни търпение към всичко това". Така коментира протестите на хората и предстоящия вот на недоверие към правителството зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков в студиото на "Панорама".

По думите му търпението вече е изчерпано. Упорствайки да видят очевидното, а именно, че вече нямат грам доверие, да посрещнат кризите, за които министър Сачева говори. Как ще посрещне това правителство налагащите се тежки решения занапред, попита Зарков.

"Цинично е хора, които затвориха парламента за 2 месеца заради коронакризата, сега да ни обясняват, че не може да има служебно правителство, защото "ще бъде трагедия 2 месеца без парламент". Служебното правителство не е нищо страшно, освен ако някой не се страхува, че то ще осветли какво се е случвало в министерствата през последните години", отбеляза той.

Ако не нормализираме ситуацията в страната, а това може да стане само с оставките на тези, които хората искат да бъдат отстранени от власт, ние пак ще броим дните, но от септември натам или от декември натам, прогнозира Зарков.

Що се отнася до санитарната криза, той подчерта, че тази криза не е отминала. Социално-икономическата криза също не е отминала.

"Какво направихме по време на кризата? Имаше доста хаотично поведение. Един ден затваряме мерките, друг ден отваряме мерките. Непрекъснато противоречащи си обяснения", коментира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България".

"Кризата е тук и други кризи ще идват. Въпросът е как ще ги посрещаме. С нашето присъствие на протестите ние казваме на хората: Прави сте, не може повече да се търпи!", обобщи Крум Зарков.

 


От категорията

Премиерът: Твърденията, че след мораториума цените ще скочат, са "чиста пропаганда и глупости"

-1641972526.jpg

„Темата се използва, за да се предизвика чувство, че правителството не си върши ...

16 ян. 2022 | 12:19

Бучковски: Първият негативен сигнал беше отказът на БПЦ да бъде призната за църква-майка на МПЦ

Владо Бучковски Кадър: БНТ-1642355066.jpg

За да се решат проблемите на българите в РСМ, трябва да се смени съзнанието, не ...

16 ян. 2022 | 19:42

От 1 февруари: Зелените сертификати над 9 месеца без трета доза са невалидни за пътуване в Европа

-1641405740.jpg

Засега серификатите, издадени след поставяне на трета доза, няма да имат срок ...

16 ян. 2022 | 20:40

Титаничен сблъсък! Д-р Симидчиев и доц. Мангъров в остър спор за зелените сертификати
(Видео)

Д-р Симидчиев и доц. Мангъров влязоха в остър спор за зелените сертификати Кадър: Нова тв-1642357016.jpg

"Зелените сертификати са опасни и ненужни. Този, който има сертификат и е ...

16 ян. 2022 | 20:16