Маргарита Попова Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът прие делегация на Червения кръст и Червения полумесец

Маргарита Попова: Само с обединени усилия можем да подкрепим човеколюбивите каузи по света

4678 | 7 апр. 2016 | 18:03

Двете организации са на страната на слабите и уязвимите, на хората в беда и нужда, подчерта генералният секретар на Международната им федерация Елхадж Ас Си


Радвам се, че тук сме се събрали в подкрепа на всички човеколюбиви каузи по света, които можем да защитим само с обединени усилия. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, която прие на „Дондуков“ 2 делегация на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, водена от генерален секретар на организацията Елхадж Ас Си. Сред гостите бяха председателят на Българския червен кръст Христо Григоров, както и проф. д-р Красимир Гигов, генерален директор на организацията, съобшиха от прессекретариата на държавния глава.

Вицепрезидентът припомни, че Комисията по предоставяне на убежище и Комисията по българско гражданство и българи в чужбина към президента на Републиката, имат сключено споразумение за съвместна дейност.

„В това споразумение са отбелязани конкретни точки и насоки на взаимодействие. Работим много успешно с Българския червен кръст още с идването на първите бежанци през 2013 г.“, отбеляза вицепрезидентът Попова.

„Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец винаги са били и ще продължават да бъдат на страната на слабите и уязвимите, на хората в беда и нужда. Българският червен кръст е сред най-старите организации, с които работим винаги успешно“, заяви по време на срещата генералният секретар на организацията Елхадж Ас Си. Той посочи, че България може да се гордее с ресурса и доброволческия капацитет, с които БЧК разполага за реакция по време на кризи, а така също и за обезпечаване на хуманитарните нужди в случаи на бедствия.

„Човешкото достойнство и надежда трябва винаги да бъдат закриляни, защото ако бъдат отнети от едно човешко същество, то ще бъде безвъзвратно загубено. А в наши дни има такъв безпрецедентен брой бежанци и търсещи убежище лица по света, какъвто не е имало от времето на Втората световна война“, подчерта по време на разговора Елхадж Ас Си.

 


От категорията

Черен рекорд за България! 5861 са новите ковид-заразени, 243 са починали за 24 часа!

Черен рекорд за България! 5861 са новите случаи на ковид-зараззени, 243 са починали за 24 часа!-1635189526.jpg

Битката с вируса са загубили 243 души за последните 24 часа, което е кошмарен ...

26 окт. 2021 | 00:26

Димитровден е! Зимата чука на вратата

Димитровден е! Зимата чука на вратата-1635194806.jpg

Според легендата Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат ...

25 окт. 2021 | 00:01

Николай Нанков към строителите: Честит празник! Свети Димитър да ви закриля!

Николай Нанков-1624620804.png

Днес строителите посрещат професионалния си празник в смутни времена - с ...

26 окт. 2021 | 12:00

Милка Христова: Безотговорнo е СO да обвинява държавата за проблеми на „Топлофикация“

-1621511522.jpg

Ще търсим най-вече вариант, при който да не се повишават цените на парното за ...

26 окт. 2021 | 11:52